Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım kreşe başladı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

notr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
151
0
66
İstanbul
3.5 yaşındaki gözümün nuru biricik kızım pazartesi günü kreşe başladı.tabi biraz zorlandık ama alıştık sayılır.ama benim içim çok huzursuz.sanırım ağlamasından kaynaklanıyor.çokmu erken bir yaşta kreşe verdim acaba yanlış mı yaptım düşüncesi sardı beni.amacım sosyalleşsin ve bişeyler öğrensin istiyordum paylaşmayı falan bilmiyordu.tabi onu çoooook ö<lüyorum ama yanlışmı yaptım duygusundan da kurtulamıyorum.çocuğunu bu yşta kreşe veren anneler yada kreş öğretmenlerinden ve tabi yorum yapmak isteyen herkesten cevap bekliyorum çok üzgünüm ve bu duygudan kurtulmak istiyorum

benim kızım daha 27 aylık ben de çalışmayı düşünüyorum.bence 3,5 yaş erken değil.bütün gün benimle evin içinde sıkılıyordu zaten.kendi yaşıtlarıyla bir arada bulunması çocuklar için bence çok iyi.dediğiniz gibi paylaşımı öğreniyorlar ve enerjilerini ancak yaşıtlarıyla atabiliyorlar.bence doğru diyorum ama ben verdiğim zaman ne hissedeceğim onu da bilmiyorum.sonuçta tecrübem yok.

canım benimde kızım 3 yaşını iki ay geçti henüz
bende kreşe verdim
bizim kreş hemen işin yanı saat başı görebiliyorum oda ilk başta zorlandı ama şimdi çok seviyo.
inan zamanla gelmek bile istemez az sabır

çok teşekkür ederim sizlere.belki birazda çevrenin etkisinde kaldım.çok erken verdin ben bu yaşta verilmesine karşıyım diyenlerde oldu.sanki ben biricik kızımı başımdan atmak için kreşe vermiş gibi hissettim.oysa nekadar çok özlüyorum.akşam eve geleceği saat yaklaşınca kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyor.

anlıyorum seni:1hug: ben ilk çalıştığım zamanlar atletini yanıma çantama almıştım kimse görmeden onu kokluyodum
bazılarına aşırı gelebilir ama yaşayan bili bunu..
allah kimseye evlat acısı vermesin düşünmesi hattasöylemesi bile zor..

Ev hanımıysanız eğer haftada bir kaç gün yarım gün gönderseydiniz keşke oyun grubu şeklinde çünkü çalışanların başka bir çaresi yok tabi ama çocuklarda haftada 5 gün tam gün den yıllar sürecek öğrenim hayatına başlamış oluyorlar bir yerde erken yaşda.Ben çalışmıyorum kızım 3.5 yaşına geldiğinde haftada 3 yarım gün olarak oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum dediğin gibi yaşıtlarıyla vakit geçirsin diye

Simlamutlu'ya kaıtılıyorum. Aklımdan geçende oydu. Parka gezmeye çıkmış gibi çıksın gitsin oynasın,öğrensin,kaynaşsın ve kreşi öcü görmeden ağlamadan evine gelsin

isteksiz değil severek gidiyor ama henüz yeni olmasından kaynaklanan adapte sorunu var onu da aştık sayılır.ya varmı ki öyle yerler haftanın 3 günü ben hep 5 gün olarak biliyorum.evet aslında bende düşündüğümde ömrü okulda geçecek diye üzülüyorum.ama evde de sıkılsın istemiyordum

aynı duyguları yaşıyorum ve canım çok acıyo ve evdeyim ona haksızlıkmı ediyorum yarım gün ama mutsuz 1ayı tamamlıyım diyorum onada sabrım yok gibi inşaallah mutlu olur hep yalnız oynuyomuş bunada ayrıca üzülüyorum of ya

bence çok erken ev hanımısın arada gidebilir ama devamlı sıkılır canım ben öyle düşünüyorumm

Canım erken olsaydı kreşler 3 yaştan itibaren almazdı değil mi. İyi yapmışsın kreşe vermekle. Sosyalleşir. Sosyalleşene kadar da biraz sıkıntı olacak tabii. Katlanacaksınız artık.

merhabalar tam da benim gibi üzülmüşsün bende minik oğluşumu beklenmedik kardeşinden dolayı 3 yaşında verdim oğlum şimdi 4 yaşında tabii kardeş gelince tam verdim 1 sene oldu ilk başlarda yarım gün veriyordum 2 ay kadar öyle gitti sabah 9 da götürüyırdum 12 de alıyordum kareşi olnucada sabah 9 akşam 6 çalışanlar gibiakannehir
ilk gittiğinde hiçbişey yemiyomuş sürekli anne diyip duruyormuş bi sınıftan başk bi sınıfa geçerken bile anne diye ağlarmış şimdi söylüyorlar sabahları bazen halen gitmek istemiyo ama evde de tv bağimlı oluyo bebek ev işi falan derken zaten zaman ayıramayacağımı düşündüğüm için yolluyorum
gelelim kreşin bize kattıkları benim asi söz dinlemeyen oğlum artık sözümü dinliyo arada huysuzlanıyo tabii ama eskisi gibi değil ayrıca konuşmamızda düzeldi tuvalet problemimiz vardı arada kaçırıyodu artık yok evimize gelen çocukla oyuncaklarını artık paylaşıyo dövme huyumuz kalmadı hı eskiden biri kendine yaklaştığında korkan oğlum artık daha dik duruyo
bence doğru yapmışsınız yollamakla bazı anneler karşı çıksada kreş çocuğa çok şey kaıyo yarımgünde yollayabilirsiniz ben oğluşumu seneye haftada 3 gün yollarım kardeşide büyümüş olur beraber oynarlar canıda sıkılmaz

bende ev hanımıyım benim oğlumda 3 buçuk 4 yaş arası gitti..bir sene sabah 9 akşam 4 tü..eksileride oldu artılarıda..şuanda iyiki göndermişim diyorum..evde durup 24 saat tv izliyodu normalde orada boyamayı kalem tutmayı sayı saymayı öğrendi hem okul hayatı neden erken başlasınki kreşler okuldan çok farklı..ben üzülme derim tabi karar senin..şuda var çevredekiler çok şey söyler..

sağolun kızlar ya içimi rahatlattınız.doktoruylalada konuşmuştum şimdiki çocuklar televizyon ve bilgisayar çocuğu iyi yapmışsın dedi.çok haklı bütün gün pcden çizgi filim seyrediyodu kaldıramıyodum bende çok yarar:sm_cool:lı olucağını düşünüyorum.aynen benim kızımda kesinlikle paylaşmayı bilmiyo başka çocukların oyuncaklarını bile sahiplenip onlara vermiyo tabi kavga çıkıyo.ayrıca çok inatçı kesinlikle laf dinlemiyor umarım bu huyları da değişir.hem bir haftada bile birşeyler öğrendiğini görmek çok mutlu ediyo beni

arkadaşımın bir tanesi kızını 3 yaşında kreşe verdiğinde kız çok mutsuz olmuştu. önceden babannesi bakıyordu. 15 gün falan deneyip bıraktılar. hatta o 15 günlük sürede sınıfca foto çektirmişler kız o kadar süklüm püklüm durmuştu ki...1 yıl sonra kreşe başladığında o problem yaşanmadı. belki 15 gün değil de 1 ay sabretselerdi daha farklı olurdu.
çok erken mi diye soruyorsun...çalışan anneler mecburen veriyor...yapacak birşey yok...kreşin kazandırdığı da çok şey var. daha geçen gün bir arkadaşım bakıcıdan alıp çocuğu kreşe verdi. çocuğu 16 aylık...bakıcısıyla aralarında gelişen soğukluk sebebiyle(çocukla bakıcının arası iyiydi ama ailenin kötüydü)...kreşi bir kaç gün denediler ve baktılar çocuk sıkıntı yapmıyor kreşe devam ettiler.

anneler 'çocuğumu kreşe veriyorum-çocuğumu bakıcıya bırakıyorum' diye kendilerini suçlu hissediyor ve bunu çocuğa yansıtıyorlarsa ilerde çocuk bunu koz olarak kullanıyor...bence bu da bir problem ve çocuğa suçluluk hissi yansıtılmamalı. bu konuda da görüş bildirirseniz sevinirim...

iyi fikir ben de mi öyle yapsam...insan ter kokusunu bile duyduğunda içini komik bir mutluluk sarıyor:)
olabilir aslında öyle yerler. ablam yurt dışından bir aylığına türkiyeye geldiğinde çocuk çok sıkıldı. 1 ay sadece sabahları diye kreşle anlaştılar...haftada 3 günü teklif et kabul edecek yerler de vardır bence.

canım, benim oğlum 19 aylık. bakıcı kendi evinde bakıyor. çocuğumun etrafta pek fazla akranı yok. arkadaşın oğlu oğlumdan küçük ama bana bile kafa tutuyor. geçen gün 6 aylık büyük bir çocuk elinden oyuncağını aldığında oyuncağını geri alamadı, hep beni veya babasını veya başka bir büyüğünün elinden tutup götürdü ona aldırdı oyuncağını, çok üzüldüm kendin al oğlum desek de ı ıh alamıyor. bakıcısına da aynısını yapıyormuş...acaba kreşe verince düzelir mi...

bencede gayet iyi bi seçim üstelik mecburi bi durum yok baktın olmuyor çocuk huzursuzlanır sen huzurlanırsın alırsın olur biter .sonuçta ordada sadece oyun var ders falan yok sıkılmaz

Kızımın o yaşlarına götürdünüz beni,
ne zorluklar yaşadık anlatamam ama alışmak zorundalar
bunu siz bilin ve kızınıza da anlatın.
biz çalışmak zorundayız,sende kreşe gitmek zorundasın,
her akşam baban ya da ben seni alacağız vs.gibi açıklamalar yapın.
alışma devresi inanın her çocuk için aynı ama sizin yapacağınız
kreşte geçirdiği zaman süresince mutlu mu??
kameralı sistemler var yada arada habersizce gidip,habersizce izleyebilirsiniz.
içiniz rahat olsun alışıncada inanın artıları çok fazla oluyor.

Ben de kızımı 3,5 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum. Ben de apartman çocuguydum ama şanslıydım aynı apartmanda bir arkadasım vardı kardeş gibi büyüdük. Yan apartmanlarda arkadaşlarımız vardı. O zamanlar apartmanın bahçesinde, sokakta oynayabiliyorduk ama benim çocugum bunları yaşayamayacak Yaşıtlarıyla birlikte zaman geçirmesi, yaşıtlarının dünyasında var olması, onlarla birlikte eğlenmesi, öğrenmesi gerek. Bizler ne kadar ilgilenirsek ilgilenelim, istediğimiz aktiviteyi yapalım sonuçta yetişkiniz. Bu yüzden çocuğun da isteği doğrultusunda yarım veya tam gün, ya da haftada 3 tam gün gibi kreşe gitmeli diye düşünüyorum.

artık kızımkreşe çok istekli ve severek gidiyor.hafta sonları bile gitmek istiyor hemde öğrendiklerini bana anlatınca ve söyleyince bende çok mutlu oluyorum.ama huyu biraz değişti kimseye kendini sevdirmiyor birtek bana sırnaşıyor.paylaşmayı zaten bilmiyordu aynen devam.hiç sözümü dünlemiyor ki öncedende dinlemezdi bişeyler izah etmeye çalışıyorum ama hiç oralı olmuyor.umarım tüm olumsuz huylarıda zamanla değişir.evet çoooook özlüyorum ama pişmalığım geçti.(bu arada çalışmıyorum ev hanımıyım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…