- 25 Eylül 2011
- 7.434
- 11.153
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Niye? ogretmene tepki koymadimki?Sizi üzmeyelim ama dünya da hep sizin etrafınızda dönüyor.
Öğretmen ne yaptı da hatasını telafi edecek, utanmıyor musunuz gerçekten bunu söylerken?
Verdim,3 yasindan bu yana ara ara denedim ama geri donus almiyorumeylulde kiziniz 3 yasina girmek uzereymis tuvalet egitimimi verseniz artik
Çok teşekkür ederimBen sizi çok iyi anladım.
Korkularınızi ve kaygilarinizi.
Öncelikle şunu belirteyim doğru zamani secmissiniz kreş için..
Eger bebek doğduktan sonra göndermiş olsaydınız bu o çocuk için bir travma olurdu.
Eve yeni bebek geldi beni disladilar diye düşünürdü.
Siz doğum yapana kadar alisacagini düşünüyorum.
Alt değiştirme konusuna gelince
Kaka da yapmayan çocuğa gönlünü etmeden altını değişmek onu biraz ürkütmus.
Burda yine size iş düşüyor kizinizla konuşun:
Altını ben ve öğretmenin değişebilir.
Ben söyledim öğretmenin degissin yoksa pişik olursun yürümekte zorlanirsin diye anlat.
Küçük diye geçiştirme her şeyi konuş.
O tamam anne öğretmenim altimi degistirebilir dedikten sonra gönderin tekrardan.
Eğer bu alısma süreci bebek doğana kadar uzarsa vakit kaybindan gonderemeyeceksiniz.o yuzden sevdirip ikna yoluna gideceksiniz.
Gebelik zehirlenmesi demissiniz. O zaman çocuk erken de doğabilir. Lütfen çok dikkat edin.
Çocuğunuz sıkıldığı yerden uzaklaşmak ister Lütfen Eğer kreşe göndermekten vazgecerseniz onu bol bol sevin etkinlikler yapın.
Yapıyorum demeyin belki sizin gözünuzde yeterli ama onun gözünde eksiktir.
Bol bol sarılın öpün.
Hepsi geçecek inşallah.
Umitvar olun...
Sanirim büyük bir cocugunuz yok.Yahu ilk gunden bez degistirmek ne demek 3 gun sonra mi degistirseydi?
Siz kizinizin bezini sadece kaka yaptiginda mi degistiriyorsunuz?
Pacalarindan cis mi aksaydi iyilikte yaramiyor bazen bir de ogretmeni uyaracakmissiz zor valla ogretmenlerin isi herkes baska kafadan.
Kızınızla konusun anlatin kreste oldugun sure boyunca bezini ogretmenin ya da yardimci öğretmenin degistirecek gibi konusun.
Ama yazik yani ogretmenin hic sucu yok.
bence de hem yasi gelmis tuvalet egitimi icin hem de ikinci cocuk gelmeden tuvaleti ogrenseymis cok iyi olurmus aslindaYaşadığınız sıkıntılı süreçten dolayı sanırım çocuğunuzun kreşe başlama ve uyum sürecini kurum da siz de aceleye getirmişsiniz.Siz kapının önünde de bekleseniz ilk günler iki/üç saat çocuk hiç bilmediği bir ortamda ve kişilerle başbaşa bırakılmaz. Genelde kreşlerde uyum süreci iki şekilde yürütülür 1-Çocuk sabahtan bir saatliğine kuruma gelir o zaman diliminden sonra eve geri götürülür ertesi gün o 1 saat 2 saate çıkarılır.. üç dört gün sonra öğle uykusuna kurumda kalıyor olur ...bir hafta sonra tam güne geçer 2-Çocuk çok keyifli bir ortamda öğretmeni ile anne refakatinde tanıştırılır yarım saat bir saat öğretmeni ile annenin de olduğu ama hiçbir öğrencinin olmadığı bir ortamda birebir vakit geçirir....ertesi gün kreşin başka bir ortamda bir saat vakit geçirmesi sağlanır..bu esnada öğretmen çocuğu tanır alışkanlıkları hakkında anneden veri toplar.....üçüncü gün çocuk sınıf ortamına 1-2 saatliğine sokulur o zaman sonunda yine eve gönderilir ..yani çocuk kreşin farklı ortamlarını kısa kısa öğretmeni ile birebir deneyimlerin olur.. çocuk öğretmenine ısınır ,öğretmeni çocuğu tanır derken 1 hafta bitiminde tam güne geçiş yapılır.Çocuğunuz maşallah kendisini çok iyi ifade edebilen bir çocuk geçen yaz tuvalet eğitimi onun için çok iyi olurmuş..kendini bu denli iyi ifade edebilen çoğu çocuk sizin anlattığınız şeyleri de büyük oranda anlarlar ..madem kızınız da kreşe gitmeyi bu denli istiyor ona sizin ona bağzı şeyleri söylemeyi unuttuğunuzu kreşe giden çocukların bezini kreşte annelerin değil öğretmenlerin değiştirdiğini anlatın.
yahu ben utanilacak ne yaptim bi soylermisiniz??Valla ben okurken utandım..
Ilk gün kac saatlikti kreş siz oradaydınız değil mi ?Çok teşekkür ederim
Böyle beni anlayan birilerini görmek mutlu ediyor.
Maşallah herkes yargi dagitiyor yine benim için.
Ögretmene zaten tepki koymadim.
Hani ilk gün olduğu için 38 aylik kizin altini degistirmemeli gibi dusundum.Cunku o kiz herseyin bilincinde,mahremiyeti biliyor.
Keske bunuda alistira alistira denesydi.
kizim bu olay yuzunden gitmek istemiyor malesef.artik krese gitmeyecegim,orda ogretmen altimi degistirmek.istiyor diyor.Epey konustum,sizin yazdiklarinizi ve fazlasini soyledim.Bakalim ikna olursa deger hepimiz için cok iyi olacak
malesef çok denedim ama sonuc alamadimbence de hem yasi gelmis tuvalet egitimi icin hem de ikinci cocuk gelmeden tuvaleti ogrenseymis cok iyi olurmus aslinda
evet ordaydim.2.5 saat diye anlaştikIlk gün kac saatlikti kreş siz oradaydınız değil mi ?
Çocugunuz varmi?38 aylık bir çocuğun çoktan bezden ayrılmış olması gerekmiyor mu ki? Bu konuyu ihmal etmenizin bedelini neden öğretmen hiç suçu günahı yokken ödüyor onu anlamadım. Bezli çocuğun bezi değiştirilir yani, öğretmene bunu soylemedikten sonra nereden bilsin değiştirilmesini istemediğinizi. Kızınızla konuşmayı denediniz mi, her gün parka dışarı çıkarıp kafasını dağıtmaya çalışmanız güzel ancak o yaş aralığındaki çocuklar her seyin farkında oluyor, ona büyüdüğünü hissettirip bu durumun geçici olduğunu her şeyin zamanla yoluna gireceğini söyleyebilirsiniz, ama en doğrusu uzman desteği almanız tabi ki
evet ordaydim.2.5 saat diye anlaştik
Sanirim büyük bir cocugunuz yok.Ill günden kirlenen bez ilk günden değişir.
Çocugun kirli bezle durması gibi bir talebiniz varsa bunu belirtmeliydiniz, çocuğun bezini açmayın kirli bezle durması gerekiyorsa dursun ama açmayın, demeliydiniz
Çünkü kreşe gelen bezli çocuğun bezi değişilir yani. Normali budur.
Ekstrem olan şey sizin talebiniz. Kadin ne bilsin böyle bir şey talep edeceginizi vahiyle mi bildirilecekti
Öğretmeni uyarmayı düşünmeyin bile bence.
Çocuğunuza anlatmaya çalısın durumu. Bazı durumlarda bezini annesinden başkasının açmasının normal olabileceğini anlatın. Ya da çok aşırı tepki veriyorsa pedagoga gidebilir, tuvalet eğitimi verebilir ve son çare kreşe gitmesini erteleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
yani o zaman vakti gelmemis zorlamamak da fayda var ben kizimda lazimligi bi koseye koymustum bir suru desen desen sticker almistim gosterdim hepsini bak dedim çişin gelince buraya yapicaz yapinca da bundan yapistiracagiz oglene kadar her 30 dk da bi cise tuttum yapti her seferinde sticker yapistirdi sonra ogleden sonra yemege dalmistim anni anni geldi bayk bayk bayk dedi kendi indirip cisini yapmis kosup bana gosterdi stickerdan 5 tane verdim ödül olarak lazimliga o koseye falan yapistirdi ikinci gune ogrenmistimalesef çok denedim ama sonuc alamadim
Evet bende hiç beklemiyordum bu kadar kisa surede değistebilecegini.Kizima.soylemistim ama kabul etmemisti.2 buçuk saat icin altına yapmadıysa alt değiştirilmez. Altına da yapmayan bir çocuğun altı neden zorla degistirilmek istenir. Aksama kadar orda dursa çocuk ve siz orda olmasanız haksizsiniz derdim.
Ama bu durumda siz haklısınız.
Çocuk ayıp bölgeleri biliyor olması da çok iyi bir durum.
Ama siz de keşke gitmeden önce kreste başına gelecekleri her şeyi anlatsaydiniz.
Altını artık ogretmeninin değiştirebileceğini.
Şimdi o çocuk da öyle bir sey beklemediği için sorun etti bu durumu.
Ne desem hamile birini üzdünüze dönecek gibi hissediyorum.Niye? ogretmene tepki koymadimki?
dünya benim etrafimda mi donuyor gozukuyor ah inanin o super hayatim yok.ve benim omuzladiklarimi siz omuzlasaniz bu denli ayakta durup mantikli dusunebilirmiydiniz merak ediyorum.akliniz fikriniz klavyeden insanlari linc ederek bundan mutlu olmak
Ama 2 saat duracakti sadece ve ilk gündü.her şeyi çok sıkıştırmış görünüyorsunuz sanırım gebelik, taşınma vs üst üste bindiğinden...
3 yaşı geçmiş kızınız, kreşe başlamadan önce keşke tuvalet eğitimini çözseydiniz.
Ara ara denedim demişsiniz ama demekki bir şeyleri yanlış yapmışsınız. Bunun için destek alabilirdiniz.
kreş konusunda da çoçuğunuza siz anlatmış olmalıydınız.
Çünkü en güvendiği kişi sizsiniz. Orada kime emanet edileceğini, özel anlarını yada bir derdi olduğunda kiminle paylaşacağını sizden dinlemeliydi.
Öğretmen normal olanı yapmış.
Bezi kirli bekletmek daha garip olmaz mıydı?
siz oradayken sizinle birlikte degismeyi deneseymiş keşke ögretmeni ama tahmin edememistir belki boyle olacaginievet ordaydim.2.5 saat diye anlaştik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?