Kızım,kreş ve bez meselemiz

Sizi üzmeyelim ama dünya da hep sizin etrafınızda dönüyor.

Öğretmen ne yaptı da hatasını telafi edecek, utanmıyor musunuz gerçekten bunu söylerken?
Niye? ogretmene tepki koymadimki?
dünya benim etrafimda mi donuyor gozukuyor ah inanin o super hayatim yok.ve benim omuzladiklarimi siz omuzlasaniz bu denli ayakta durup mantikli dusunebilirmiydiniz merak ediyorum.akliniz fikriniz klavyeden insanlari linc ederek bundan mutlu olmak

Çok teşekkür ederim
Böyle beni anlayan birilerini görmek mutlu ediyor.
Maşallah herkes yargi dagitiyor yine benim için.
Ögretmene zaten tepki koymadim.
Hani ilk gün olduğu için 38 aylik kizin altini degistirmemeli gibi dusundum.Cunku o kiz herseyin bilincinde,mahremiyeti biliyor.
Keske bunuda alistira alistira denesydi.
kizim bu olay yuzunden gitmek istemiyor malesef.artik krese gitmeyecegim,orda ogretmen altimi degistirmek.istiyor diyor.Epey konustum,sizin yazdiklarinizi ve fazlasini soyledim.Bakalim ikna olursa deger hepimiz için cok iyi olacak

Sanirim büyük bir cocugunuz yok.

38 aylik mahremiyeti bilir.

altini anneden baska birine degistirmeye direnir.

Kizim tepki koymakla dogru olani yapti.Cunku ortada bu kadar istismar olayi varken tabiki bende ona altini belli kisiler konusunda kimse degistiremez diye uyardim hep.

Bebek safliginda olsa anlamasa dediginiz dogru.

Burda biraz hata bende

ogretmeniyle en bastan konusup en azindan sonraki gun boyle birsey talep etmesini saglayabilirdim.İlk gun zaten hayati degisip yep yeni bir ortma giriyor.

sabah uyanir uyanmaz ne dedi biliyormusunuz,krese gitmeyecegim,parka gidecegim,orda altimi degistirmek isteyen kimse olmaz dedi.

ona soylenmesi gereken herseyi soyledim.

insallah sizde birgün biirlerine yargi dagitirken iki kere dusunursunuz.

bence de hem yasi gelmis tuvalet egitimi icin hem de ikinci cocuk gelmeden tuvaleti ogrenseymis cok iyi olurmus aslinda

Ilk gün kac saatlikti kreş siz oradaydınız değil mi ?

Çocugunuz varmi?
her çocuk ayni degil malesef.
Kimisi erken konusur,kimisi geç
Kimisi erken yurur kimisi geç..
hani bilin istedim.38 aylik olan her cocugun bezden çikmasi gibi bir şart yok.
ama merakinizi gidereyim,2 yasindan bu yana zorlama.haricinde tum egitimleri verdim ama basarili olamadim.
ama kizim erken yurudu,erken konustu,ve bazi konulardida hep erken yapti
son olarak ogretmene bir tepki koymadim.
ama ilk gün uyum için çok önemli
Kizim bebek safliginda değil, mahremiyeti biliyor,alt değiştirmenin özel olduğunu biliyor.Keşke bu konu sonraki güne birakilsaydi.zaten 2 saat tutmuştum
kaka haricinde degismesini istemezdim yada beni cagirmalarini talep edebilirdim.Kendimi sucluyorum aslinda ogretmeni değil.
kizim krese gitmek istemiyor şuan

evet ordaydim.2.5 saat diye anlaştik

2 buçuk saat icin altına yapmadıysa alt değiştirilmez. Altına da yapmayan bir çocuğun altı neden zorla degistirilmek istenir. Aksama kadar orda dursa çocuk ve siz orda olmasanız haksizsiniz derdim.

Ama bu durumda siz haklısınız.
Çocuk ayıp bölgeleri biliyor olması da çok iyi bir durum.

Ama siz de keşke gitmeden önce kreste başına gelecekleri her şeyi anlatsaydiniz.
Altını artık ogretmeninin değiştirebileceğini.
Şimdi o çocuk da öyle bir sey beklemediği için sorun etti bu durumu.

Sanirim büyük bir cocugunuz yok.

38 aylik mahremiyeti bilir.

altini anneden baska birine degistirmeye direnir.

Kizim tepki koymakla dogru olani yapti.Cunku ortada bu kadar istismar olayi varken tabiki bende ona altini belli kisiler konusunda kimse degistiremez diye uyardim hep.

Bebek safliginda olsa anlamasa dediginiz dogru.

Burda biraz hata bende

ogretmeniyle en bastan konusup en azindan sonraki gun boyle birsey talep etmesini saglayabilirdim.İlk gun zaten hayati degisip yep yeni bir ortma giriyor.

sabah uyanir uyanmaz ne dedi biliyormusunuz,krese gitmeyecegim,parka gidecegim,orda altimi degistirmek isteyen kimse olmaz dedi.

ona soylenmesi gereken herseyi soyledim.

malesef çok denedim ama sonuc alamadim
yani o zaman vakti gelmemis zorlamamak da fayda var ben kizimda lazimligi bi koseye koymustum bir suru desen desen sticker almistim gosterdim hepsini bak dedim çişin gelince buraya yapicaz yapinca da bundan yapistiracagiz oglene kadar her 30 dk da bi cise tuttum yapti her seferinde sticker yapistirdi sonra ogleden sonra yemege dalmistim anni anni geldi bayk bayk bayk dedi kendi indirip cisini yapmis kosup bana gosterdi stickerdan 5 tane verdim ödül olarak lazimliga o koseye falan yapistirdi ikinci gune ogrenmisti ilk gunden itiberen oglen cis yaptirip ogle uykusunda bile baglamadim bezini her gittigimiz yere de lazimligini goturduk,sonra 1 hafta gece bagliyordum 1 hafta sonra gece baglamayi da biraktim ama gece kaldirip cise goturdum hep hala da gece çise kalkar su an 5 yasinda ins siz de bi sonraki denemede basarili sonuc alirsiniz bu yontemi de belki denemek istersiniz diye dusundum

Evet bende hiç beklemiyordum bu kadar kisa surede değistebilecegini.Kizima.soylemistim ama kabul etmemisti.
Ogretmeniyle konusmayi ben ihmal ettim malesef.Nasil toparlayacagiz bilmiyorum

her şeyi çok sıkıştırmış görünüyorsunuz sanırım gebelik, taşınma vs üst üste bindiğinden...
3 yaşı geçmiş kızınız, kreşe başlamadan önce keşke tuvalet eğitimini çözseydiniz.
Ara ara denedim demişsiniz ama demekki bir şeyleri yanlış yapmışsınız. Bunun için destek alabilirdiniz.

kreş konusunda da çoçuğunuza siz anlatmış olmalıydınız.
Çünkü en güvendiği kişi sizsiniz. Orada kime emanet edileceğini, özel anlarını yada bir derdi olduğunda kiminle paylaşacağını sizden dinlemeliydi.
Öğretmen normal olanı yapmış.
Bezi kirli bekletmek daha garip olmaz mıydı?

Pazartesi günü 35 aylık kızı kreşe başlamış bir anne olarak yazıyorum eğer pandemi önlemleri oluşmuş bir kurumsa güveninizi kazanmış bir kurumsa almayın kıZınızı çünkü kardeşi olduktan sonra zor olmasını geçtim yavrunuz dahada yanlız kalıcak.Bunlar normal çocuk ev değiştirmiş şehir değiştirmiş babadan uzak bunları kitap okuyarak anlatabilirsiniz mevzusuna göre edinerek tuvalet alışkanlığıda aynı şekilde kitapla başlayıp icraata dönüşebilir.Sizde hamilesiniz duygusalsınız dahada duygusal yaklaşıyosınuz ister istemez ama çoçuğunuz evde yanlız ve 3 t ile veya kendi kendine temassız oyunla daha da eksik olucak .Bir yola girmişsiniz hiç çıkmayın daha bence kardeşi olunca o evde ben niye okuldayım derse nolcak

Ne desem hamile birini üzdünüze dönecek gibi hissediyorum.
Şu platformda hangi eleştiriyi kabul ettiniz, cevabı hepimiz biliyorsak çok da zorlamaya gerek yok biz sizden farklı düşünenler için.
Nasıl olsa size hak veren mesajları aşırı mantıklı bulup hak vermeyen mesajları anlayışsızlıkla suçlayıp duracaksınız.

Ama 2 saat duracakti sadece ve ilk gündü.
Kizim büyük.Hani 1 yasinda olsa haklisiniz diyecegim.Ama kizim mahremiyeti biliyor ve ogretmeninde bunun bilincinde olabilecegini dusundum
keske once bana sorsaydi.Ogretmenin hatasi bu yönde diyorum.Kaka yapmmais kizim.Keyfi degistirmek istemis alistirmak için anlayacaginiz.ve kizim suan kalkti ve krese gitmek istemedigini soyluyor.
tam.hersey duzene girecek diye sevinirken koca bir hayal kirikligi.
kizimi soylenmesi gereken herseyi soyledim ikna edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…