- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Hiç övmedi ki kendini.Ah silent ah.
En çok ben anne olayım, en düşünceli anne ben olayım, en sevgi dolu anne ben olayım derken forumda bile delice kendini överken geldiğin noktaya bak.
Korkarım ki daha da düzelmeyeceksin.
Kreşlerde alt değiştirilir. Çocuğunda nasıl bir travma yarattığının farkında mısın?
Kreşe uyum sürecinde de gitmek istemiyorsan gitme gibi bir tavır sergilenmez. Bırak ağlasın demiyorum, ikna etmen lazım.
Çocuk her konuda yönlendirilmiş çocukluğunu yapıyor, senin yolunda sıkıntı var.
Psikolojik destek almayı düşünmez misin?
Çok iyi niyetlisiniz, elbette en ufak ders çıkarmayacak.Konu sahibi koalina lohusayken ve ciddi depresyondayken cok cok agur elestirmisti koalinayi , yapilan zavallilik degil cuk yerine oturmus , bence konu sahibine de ders olmustur baska lohusalari uzmemek gerektigi bilgisini edinmiştir
İnanin beddua etmedim.Özellikle de yazdim,bende bir zamanlar sizin gibi dusunuyordum ama annelik kitaplarda yazilanlar gibu olmuyir çogu zaman.Beddua eder gibi alttan alttan laf sokmayın .... Çok zordu süreç ama atlattık hamdolsun herşeye kulp bulmadan ok????
Sizinle muhatap olmak istemiyorum artık zira sizin tarzinizla hiç uyusmuyorum.. herkes kalbinin ekmeğini yesin .İnanin beddua etmedim.Özellikle de yazdim,bende bir zamanlar sizin gibi dusunuyordum ama annelik kitaplarda yazilanlar gibu olmuyir çogu zaman.
misal tuvalet egitiminde basarisiz olduk ama bircok konudada erken yol aldik.Konuşma,kendini ifade etme,erken yürüme,kagit kesme..gibu gibi.ama annelik bir yarış degil inanin.38 aylik hala bezli olabilir.Çevremde bircok ornegi var.Tek yasayan benmisim gibi ben hataliymişim gibi yorum yapanda sizsiniz ayrica
inşallah anlar birgün diyip susayım en iyisi :)Bu bel altı vurmak değil. Saygımı da gayet kaybetmeden yazıyorum içimdekileri anlstsam nasıl vururum tahmin edemezsiniz.
Herkesi burada yine azarlıyor ama kendi başkalarını azarlarken sorun yok. Kendi yapınca silkeledim başkası diyince kadın düşmanlığı. Biri dert yanarken baydın konunla ama kendisi yanarken hassas dönemimde açtım. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Bunu artık anlaması lazım.
Çok tepki alınca kolalina'dan özür diledi. Yoksa gerçekten pişman mı bilemiyorumÇünkü sinsi.
Ah şimdi çok zorluklar çeken biricik hamilecik üzülecek neler yazıyorum.
çok mutlu olurum.Sizinle muhatap olmak istemiyorum artık zira sizin tarzinizla hiç uyusmuyorum.. herkes kalbinin ekmeğini yesin .
Hayir tepki aldigim icin degil ona buraya yazmadan öncede ozur dilemistim.Çok tepki alınca kolalina'dan özür diledi. Yoksa gerçekten pişman mı bilemiyorum
eli yetismeyecekmis gibi hissediyorumYeni bir ortama girecekse çocuk, orada yaşayacakları, nelerle karşılaşacağı ve nasıl davranması gerektiği anlatılmalı. Uyumu rahat oluyor böylelikşe. Misafirlik, hastane, kreş, yolculuk hep böyle..
Merhaba,Bu güzel yoruma ek yapmak istiyorum.
1. Kreşin oryantasyon yöntemi-politikası tam anlamıyla doğru değil.
2. İlk gün kreşe istekli gitmek çoğu çocukta rastladığımız bir durum olmakla birlikte bir iki gün sonra vazgeçtim, gitmek istemiyorum söylemleri de çok alışık olduğumuz durumlar.
3 Ortada travmalık bir durum yok, yeni nesil annelerin travma tanımına niye bu kadar meraklı olduğunu anlamakta zorlanıyorum.
Şimdi alacan bedduayi bak hamilesin sende o böyle istermiydi???38 aylık bebek değil artık büyümüş kendince bir birey. Altının değiştirilmesini tabiki istemez mahrem bilincide varsa. Zaten bezli olmamalı o yaşta tuvalet eğitimini almalı. Öğretmenin suçu yok o kendi görevini yapmış. Zaten zorla da değiştirmeye çalışmamış bu kadar şeyden travma yaşarsa çocuk ilk okula başlayınca travmadan travmaya koşar. Bence ikinci çocuk doğmadan tuvalet eğitimi verin ki sizde rahat edersiniz aklınızda kalmaz.
Bence hata sizin 3 yaşına gelmiş çocuğa tuvalet eğitimi vermemis olmanız.bence de hem yasi gelmis tuvalet egitimi icin hem de ikinci cocuk gelmeden tuvaleti ogrenseymis cok iyi olurmus aslinda
Sizin kalbiniz çokmu iyi.Bebegime bisey olsun diye dua bile edecek kadar kotusunuz.Çünkü sinsi.
Ah şimdi çok zorluklar çeken biricik hamilecik üzülecek neler yazıyorum.
evet vermedim hiç denemedim hatta..Bence hata sizin 3 yaşına gelmiş çocuğa tuvalet eğitimi vermemis olmanız.
Çocuk gayet aklı başında ogretmis olsaydınız öğrenirdi
tuvalet egitimini erken verince madalya alirsiniz belki.yahu derdiniz ne benimle.insan gibi yazdim annelik bir yaris degil dedim.buyuk konusmayin.cocugum yokken bende erken veririm diyordum basarili olamadim dedim.siz hala neyin derdindesinizŞimdi alacan bedduayi bak hamilesin sende o böyle istermiydi???
Pedagog gittiniz mi?evet vermedim hiç denemedim hatta..
yahu nasil okuyorsunuz.defalarca yazdim verdim hep verdim.ama olmuyorr olmuyor
Aklını yerim kızınızın aferin ona mahremiyet eğitimi almış kendini savunup koruyabiliyor gerçekten takdir ettim. Öğretmen ile görüşün mahremiyet eğitiminde değişmez kural sadece bir kişi altını alabilir kaka yapınca beni arayın ben değiştireyim deyin ve öğretmeni de yaptığının hata olduğunu bir daha tekrarlanmayacığını kızınıza sevgiyle anlatsın.
Erken cinsellik eğitimi çocukta nasıl bir etki bırakır. daha başlamadım ve bilmediğim için soruyorum. Bu konuda yeni araştırma yapmaya başladım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?