Kızım kızım BİT li kızım :( Yardım :(

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

ne yazıkki en iyisi sıfıra vurmak bence daha iyi hiç olmazsa gür olmayan saçları biraz gürleşmiş olur, zaten daha çok küçük daha çabuk uzar saçları, sizin için de böylesi daha kolay hem

ne yazıkki en iyisi sıfıra vurmak bence daha iyi hiç olmazsa gür olmayan saçları biraz gürleşmiş olur, zaten daha çok küçük daha çabuk uzar saçları, sizin için de böylesi daha kolay hem

Çok seyrek değil saçları benimde öyleymiş küçükken şuan gayet iyi.Ayrıca bir kaç tanıdığım kızının saçlarını sıfıra vurdu yerine kıvırcık saçlar çıktı ve hiç güzel olmadı.Zaten kıyamam ki çok güzel saçları :( Umarım ihtiyaç kalmaz :(

bana lisedeyken bulaşmıştı ve ben o zamanlar hep jöle kullanıyordum bir gün jöleyi kafama boca ettim ve bitlerden kurtuldum tabiki ev halkınada geçirdiğim için onlarda aynen o şekilde kurtuldu.

$Resim 012.webp$Resim 007.webp İşte buda saçları.Dediğim gibi seyrek değil ya da banamı öyle geliyor ama yok ya :)

bana lisedeyken bulaşmıştı ve ben o zamanlar hep jöle kullanıyordum bir gün jöleyi kafama boca ettim ve bitlerden kurtuldum tabiki ev halkınada geçirdiğim için onlarda aynen o şekilde kurtuldu.

Hadi ya hiç duymadım anında gittimi ne kadar beklettin saçında ?Tam olarak uygulama nasıl ?

ben olsam ben de kıyamazdım, yok yok kesmeyin maşallah çok tatlı nazara gelmiş kuzucuk :26: siz en iyisi araştırın mutlaka deneyimleri olan birileri vardır, ben küçükken genelde o beyaz büyük şişedeki bit ilaçlarından alıyordu annem eczaneden

uyy ne kadar tatli :) Allah bagislasin

ya bir caresi olmali sifira kesmeden daha sert bir sey kullansaniz olmazmi

gaz yagi gibi

Eki Görüntüle 807524 Eki Görüntüle 807525 İşte buda saçları.Dediğim gibi seyrek değil ya da banamı öyle geliyor ama yok ya :)

seyrek değil yahu. 3 yaşında çocuğun saçları da kabasakal gibi olmasın bi zahmet :) ay çok tatlı kızınız :)

5-6 yıl önce öss sınavına girmeden bir kaç ay önce benim de başıma geldi. :37: saçlarım da uzundu. apartmanca uğraştık bununla. apartmanda çok çocuk vardı, kardeşim küçüktü. her gün evde 5 çocuk. :27: bizim yan komşunun kızı bitlenmiş ama bize hiç söylemediler ve kızlarını bize yollamaya devam etmişler. neredeyse her dairenin de küçük çocuğu var. apartmandaki neredeyse tüm kadınlar bitlendik. :47: herkes komşusunun kafasını temizliyor falan... :52: ben depresyona girdim çünkü o ilacı sürüp, saçı o özel tarakla tarayıp temizlemek gerekiyor. ders çalışamıyorum diye kafayı yemiştim öss arifesi. hatta elinize büyüteç alıp ilacı sürdükten sonra tüm saçı diplerinden itibaren inceleyip onları alıp temizlemeniz gerekiyor. bütün kıyafetler nevresimler yüksek derecede sıcaklıkla elden geçmesi gerekiyor. kızınızı mümkün olduğunca gezdirmeyin, arkadaşlarıyla oynatmayın.

kızım durmuyor diyorsunuz, yani ya saçlarına kıyacaksınız ya da durdurup siz temizleyeceksiniz. saçlar mı kızınızı ikna edip oturtmak mı? :2:

maşşallah fıstığa çok güzel
öncelikle bir biolog olarak yaklasıyorum sakın gaz yagı falan sürmeyin. 3-4 günde sonuç alamazsınınz nedeni şu ki şampuan sadece bitleri öldürür sirkeler kalır sirkeleri şampuandan cıkan tarakla tarayarak atmak gerekir ama 3 yasındaki minnak kıza bunu yapmak cok zor olabilir o yüzden sirkelerin catlaması beklenir yani 7-10 gün sabırla devam etmelisiniz ayrıca 1 e 1 oranında sulandırılmıs sırkeyi (normal sirke :D) saca sürüp biraz bekletip şampuanlamak etkiyi arttırır ve böyle yapmanız sacın daha cok parlayıp güçlenmesine sebeb olur birde bit sampuanı o yaştaki çoçukların sacları ıcın cok besleyıcı bır yapıya sahiptir ipek gibi yapar :)

canım benim kardeşimde bitlenmişti hatta kızından daha uzundu saçları ve ertesi günde tatile gideceklerdi hemde lisedeydi kardeşim bu paranit spreyi saçına sıktık bekledik bütün bitler yumurtalar anında öldü hemde yarım saat içinde eczanelerde satılıyor 35 lira galiba bi dene istersen işe yarıyor çünkü tecrübe ile sabit hatta bende bit olmadığı halde bende kullanmıştım..
içindeki prospektüse göre yaparsan hemen geçiyor tavsiye ederim..
bizde işe yaradı inşallah kızının da geçer...

Eklentiler

• $paranit_sprey.webp
    $paranit_sprey.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 297
Son düzenleme:
maşşallah fıstığa çok güzel
öncelikle bir biolog olarak yaklasıyorum sakın gaz yagı falan sürmeyin. 3-4 günde sonuç alamazsınınz nedeni şu ki şampuan sadece bitleri öldürür sirkeler kalır sirkeleri şampuandan cıkan tarakla tarayarak atmak gerekir ama 3 yasındaki minnak kıza bunu yapmak cok zor olabilir o yüzden sirkelerin catlaması beklenir yani 7-10 gün sabırla devam etmelisiniz ayrıca 1 e 1 oranında sulandırılmıs sırkeyi (normal sirke :D) saca sürüp biraz bekletip şampuanlamak etkiyi arttırır ve böyle yapmanız sacın daha cok parlayıp güçlenmesine sebeb olur birde bit sampuanı o yaştaki çoçukların sacları ıcın cok besleyıcı bır yapıya sahiptir ipek gibi yapar :)

Evet gaz yağından bende korkuyorum onuda çok okudum nette ama işte cesaret edemedim...Sirkeyide duydum ama ayarının tutturamam diye korktum.Çünkü fazlası saçı yakar falan dediler...Tam olarak nasıl ayarlıycam hani belli bir ölçüye göre anlatmanız mümkünse çok sevinirim.Hatta hemen banyoya sokarım :) Yeter ki çözüm olsun :)

Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

Ben hic bitlenmedim , annem ilkokulda hep viks sürerdi kokusuna gelmezlermiş öyle gönderirdi okula.. Ama yakın arkadaşım çok sık bitleniyodu gazlı bez falan yapıyodu annesi kafasına sanırım , eğer hiçbir çözüm geçirmezse en iyisi sıfıra vurdurmak sanırım hem daha küçük uzayıverir hemen..

canım benim kardeşimde bitlenmişti hatta kızından daha uzundu saçları ve ertesi günde tatile gideceklerdi hemde lisedeydi kardeşim bu paranit spreyi saçına sıktık bekledik bütün bitler yumurtalar anında öldü hemde yarım saat içinde eczanelerde satılıyor 35 lira galiba bi dene istersen işe yarıyor çünkü tecrübe ile sabit hatta bende bit olmadığı halde bende kullanmıştım..
içindeki prospektüse göre yaparsan hemen geçiyor tavsiye ederim..
bizde işe yaradı inşallah kızının da geçer...

Tesadüf şimdi bende onu gördüm.Prospektüsü okudum çok etkili hakikaten.Birde bana geçtimi diyede korkuyorum bende kullanırım...Çok sağolun...Bu kadar kısa sürede kurtulursam süper olur :)Burada ki eczanede vardır umarım....

Evet gaz yağından bende korkuyorum onuda çok okudum nette ama işte cesaret edemedim...Sirkeyide duydum ama ayarının tutturamam diye korktum.Çünkü fazlası saçı yakar falan dediler...Tam olarak nasıl ayarlıycam hani belli bir ölçüye göre anlatmanız mümkünse çok sevinirim.Hatta hemen banyoya sokarım :) Yeter ki çözüm olsun :)

bir çaybardağı su bir çay bardağı sirke koyarsan halletmiş olursun yanı hangi ölçüyle su koyarsan o ölçüyle sirke :)
yok saçları yanmaz doğal bir birleşen zaten bit sampuanından cok daha mahsum :) merak etme aksine parlar pürüssüzleşir 10 15 dk bekletebilirsen güzel olur ama kokusundan dolayı kızınız rahatsız olabilir muhtamelen

bir çaybardağı su bir çay bardağı sirke koyarsan halletmiş olursun yanı hangi ölçüyle su koyarsan o ölçüyle sirke :)
yok saçları yanmaz doğal bir birleşen zaten bit sampuanından cok daha mahsum :) merak etme aksine parlar pürüssüzleşir 10 15 dk bekletebilirsen güzel olur ama kokusundan dolayı kızınız rahatsız olabilir muhtamelen

:) Çok çok sağolun.Direkt saçına dökerek masaj yapıcam değil mi? Ha birde elma sirkesi var evde fark eder mi ? Birde ardından iyice duruluyımmı saçlarını ne kadar süre öyle kalıcak saçı? ardından yıkayınca normal şampuanlamı yıkıyım... Ne çok soru sordum.Bi biolog bulmuşken :9::9:Kafamda karma karışık kafamı toparlayamadım.Hakkınızı helal edin valla :)

Tesadüf şimdi bende onu gördüm.Prospektüsü okudum çok etkili hakikaten.Birde bana geçtimi diyede korkuyorum bende kullanırım...Çok sağolun...Bu kadar kısa sürede kurtulursam süper olur :)Burada ki eczanede vardır umarım....

canım bende küçükken bitlenmiştim. anlatsam inanmazsın annem gaz yağı sürdü geçmedi hatta ve hatta böcek ilacı sıktı ölmedi yani bit kadar pis bişey yok... annem neler uyguladı sirkeler başka başka şeyler ama yok.. canım eskiden bit şampuanı vardı o da bi işe yaramıyor, ama bu paranit yarıyor hemen gidin alın derim. bu ilaç çok iyi sizinde psikolojik olarak başınız kaşınıyordur siz kızınıza uygulayın sonrada kendinize uygularsınız ama önce beyaz bi havlunun üstüne bitlere bakın nerde var yok emin olun sonra ilacı uyguladıktan sonra da bakın aynı yerlere beyaz havluya dökülüyor mu bakın kızınız istemiyor demişsiniz. bi oyun gibi yapın kızınızla siz onun saçına bakın o sizinkine baksın maşallah çok tatlı kızınız var

Son düzenleme:
Back
X