arkadaşlar nekadar zorlarsak zorlayalım her çocugun kendi biyolojik zamanı varmış demekki. ben kızımı geçen yıl anneme bırakmıştım...ozaman 2 yaşındaydı annem sizde bu yaşta öğrendiniz diyerek kızımı tuvalete alıştırdı..tabiki direndi ve kronik kabız oldu. bide ben yokum yanında..iyice direndi. ve anlatılmaz acılarla kabızlık yaşamaya başladık bende tekrar bez taktım. ve etkili bi kabızlık tedavisinin ardından yaklaşık bir ay önce kaka yapıcam dedi.. tabi ben bu arada devamlı telkinlerde bulunuyodum renkli kilotlar aldım..bunları giyinmen için bezi çıkarmamız lazım falan diye...lazımlık almıştım bide..yani psikolojil olarak savaşıyodum yılmadan...sonunda zafer benim oldu ve kızım kakasınıda çişinide düzenli olarak lazımlığına yapıyor...çok mutluyum darısı diğer annelerin başına..hiçbi zaman zorlamayın..kendi kendine farkına varıyor zaten..kızım şuan 3 yaşını tamamlıyor.20 nisan 2006 doğumlu..çocugunuzu hiçbizaman başkalarıyla kıyaslamayın..her çocugun gelişimi faklıdır unutmayın kaydirigubbakcemile5