• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım kendiliğinden tuvalete alıştı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

hamarat33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
392
2
96
42
İçel Mersin
arkadaşlar nekadar zorlarsak zorlayalım her çocugun kendi biyolojik zamanı varmış demekki. ben kızımı geçen yıl anneme bırakmıştım...ozaman 2 yaşındaydı annem sizde bu yaşta öğrendiniz diyerek kızımı tuvalete alıştırdı..tabiki direndi ve kronik kabız oldu. bide ben yokum yanında..iyice direndi. ve anlatılmaz acılarla kabızlık yaşamaya başladık bende tekrar bez taktım. ve etkili bi kabızlık tedavisinin ardından yaklaşık bir ay önce kaka yapıcam dedi.. tabi ben bu arada devamlı telkinlerde bulunuyodum renkli kilotlar aldım..bunları giyinmen için bezi çıkarmamız lazım falan diye...lazımlık almıştım bide..yani psikolojil olarak savaşıyodum yılmadan...sonunda zafer benim oldu ve kızım kakasınıda çişinide düzenli olarak lazımlığına yapıyor...çok mutluyum darısı diğer annelerin başına..hiçbi zaman zorlamayın..kendi kendine farkına varıyor zaten..kızım şuan 3 yaşını tamamlıyor.20 nisan 2006 doğumlu..çocugunuzu hiçbizaman başkalarıyla kıyaslamayın..her çocugun gelişimi faklıdır unutmayın kaydirigubbakcemile5

oooh ne rahat edersin simdi,,,:teytey:
zaten zporlamamak lazim,zorladikca geri teper hersey,zamanla o zaten anliyacak ne yapmasi gerektigini,ve dogrusunu yapicak,senin yavrunda oldugu gibi,,,mutluluklar dilerim yavrunla iyisallah:Saruboceq:

arkadaşlar nekadar zorlarsak zorlayalım her çocugun kendi biyolojik zamanı varmış demekki. ben kızımı geçen yıl anneme bırakmıştım...ozaman 2 yaşındaydı annem sizde bu yaşta öğrendiniz diyerek kızımı tuvalete alıştırdı..tabiki direndi ve kronik kabız oldu. bide ben yokum yanında..iyice direndi. ve anlatılmaz acılarla kabızlık yaşamaya başladık bende tekrar bez taktım. ve etkili bi kabızlık tedavisinin ardından yaklaşık bir ay önce kaka yapıcam dedi.. tabi ben bu arada devamlı telkinlerde bulunuyodum renkli kilotlar aldım..bunları giyinmen için bezi çıkarmamız lazım falan diye...lazımlık almıştım bide..yani psikolojil olarak savaşıyodum yılmadan...sonunda zafer benim oldu ve kızım kakasınıda çişinide düzenli olarak lazımlığına yapıyor...çok mutluyum darısı diğer annelerin başına..hiçbi zaman zorlamayın..kendi kendine farkına varıyor zaten..kızım şuan 3 yaşını tamamlıyor.20 nisan 2006 doğumlu..çocugunuzu hiçbizaman başkalarıyla kıyaslamayın..her çocugun gelişimi faklıdır unutmayın kaydirigubbakcemile5

ay ne güzel ya benimkide alışır inşallah benimde 2 yaşında bir kızım var alıştırmsy çslışıyorum bakalım kim galip gelcerk bu ardada hamarat arkadaşım hemşerimmişsin bende mersinde ikamet ediyorum. kaydirigubbakcemile5

ay maşallah kızına:nazar:allah inş benim oğlumada nasip eder üzerimde bi yük oluyor onada alışınca başka zorluğumuz kalmıcak inş:emir_bebek:

ama arkadaşlar sakın telkinde bulunmayı ihmal etmeyin yani fiilen olmasada psikolojik olarak devam edin.mesela bebekler bezine çiş yapar, kilot giymek istermisin, çişini öğrenince sana çok güzel kilotlat alıcam, ayyy şu bebek ne kadar pis altına kaka yapıyor gibi... sonra yine beze devam edin bi süre sonra anlamaya başlıycaktır. lazımlıga oturdugunda onu övün sarılın.. hatta şeker çikolata gibi çocukların hayır diyemiyceği şeyler verin.. bide babası, annaneesi gibi kimselerin yanında bugun kızım yada oğlum tuvalete çiş yaptı deyin ve bi övgüde babadan veya yakınlarından duysun buda çok geçerlidir..

Back