136 öğrenciden 100'ü kaydını aldı

Ne kadar çocuk o kadar yıpranma bazen tek çocuk olduğuma şükür ediyorum yoksa sinir olurdum şimdi lisesde çocuğum olsa

Bende özel okullara gidecek çocuklara devlet yardımını anlayamamıştım, özele gidiyor zaten ne alaka demiştim, TEOG sonrası parçalar birleşti:KK14:
Vay be halkımız zenginlikten yıkılıyor, bütün çocuklar süper ötesi ultra şahane eğitim alacak :KK14:
Zaten hepimiz kahvaltıda elmas havyarı yiyip dansuke karpuzu suyu içiyoruz, senin uçak bakıma girdiyse çekinme söyle, özel jetimle geçerken atarım okula çocuklarını:KK59:Zenginlik böyle birşey işte, araba tutuyor, trafik ıyyyy:cool:
Ben işe yatımnan gitmek için evlen iş arasına kanalistanbul yaptırmayı düşünüyom müdürüm.En rahatı o,jeti meti boşver.:cool:
Vallahi çocuk okutmak çok zor bu devirde,devlet,özel farketmez.
Allah çocuklarımızın yardımcımız olsun.
bende teşviğe başvurdum ama ya, napıyım, zengin değilik vallahi:oops:
Ne zaman belli olacakmış çıkıp çıkmadığı chess

benimki daha ortaokula başlıcak, 8. sınıfa kadar neler değişir neler, artık takip etmiyorum çünkü takip mümkün değil her ay bişeyler değişir mi ya... yazın bile sürekli bişeyler değişti... inanır mısın endişelenmeyi bile bıraktım nolcaksa olsun diyorum elimiz kolumuz bağlı çünkü

Aynen öyle, endişelensende birşey değişmiyor nasılsa, yemin ediyorum bu teog haberini tv'de seyrettiğimiz akşam eşimle şükrettik kızın mezun olmasına.
Eşim kız tam zamanında mezun oldu dedi adamcağız:KK14: Ki bizim bir tane, lise çağında olsa 100 km mesafede bir okula yerleştirilse, kız baba ben burda okuyacağım dese eşim baştan öfler pöfler ama hergün götürüp getirirdi.
Ama herkesin götürüp getirme, yol parasını karşılama durumu yok, insanlar kaç çocuk okutuyor, İstanbul'da bir çocuğun 100 km ötedeki bir okula gidebilmesi için sadece yol parası olarak 20 lira civarı para vermesi lazım, hani bu çocuğun yemeği, okul masrafları:KK43: Maaşları kaç lira ki zaten yazık ailelere:KK43:

Bu kadar çetin şartlarda yine de anne babaları tebrik ediyorum, evlatlarını okutabilmek için imkanlarını, imkansızlıklarını zorluyorlar.
Hele Doğu'da yarı bellerine kadar kar altında okula gitmeye çalışan çocuklar:KK43:
Çocuklarımız için işleri daha da zorlaştırmasınlar, yurdumun her köşesindeki yavrularımızın okuması gerekiyor, şartları zorlaştıracaklarına iyileştirsinler:KK4:

Ben işe yatımnan gitmek için evlen iş arasına kanalistanbul yaptırmayı düşünüyom müdürüm.En rahatı o,jeti meti boşver.:cool:
Vallahi çocuk okutmak çok zor bu devirde,devlet,özel farketmez.
Allah çocuklarımızın yardımcımız olsun.

Ne zaman belli olacakmış çıkıp çıkmadığı chess

valla bilmiyorum ki canım ilk çıktığında 4 eylülde belli olcaktı ama iki defa uzatıldı, ilkin son gün 18 ağustosken sonra 25 sonra 29 oldu, sende başvur bence nolur nolmaz. Sonuçlarda ayrı saçmalık olcak gerçi bence du bakalım nolcak, herhalde okulların açıldığı hafta netleşcek:KK53::KK53:

Aynen öyle, endişelensende birşey değişmiyor nasılsa, yemin ediyorum bu teog haberini tv'de seyrettiğimiz akşam eşimle şükrettik kızın mezun olmasına.
Eşim kız tam zamanında mezun oldu dedi adamcağız:KK14: Ki bizim bir tane, lise çağında olsa 100 km mesafede bir okula yerleştirilse, kız baba ben burda okuyacağım dese eşim baştan öfler pöfler ama hergün götürüp getirirdi.
Ama herkesin götürüp getirme, yol parasını karşılama durumu yok, insanlar kaç çocuk okutuyor, İstanbul'da bir çocuğun 100 km ötedeki bir okula gidebilmesi için sadece yol parası olarak 20 lira civarı para vermesi lazım, hani bu çocuğun yemeği, okul masrafları:KK43: Maaşları kaç lira ki zaten yazık ailelere:KK43:

Bu kadar çetin şartlarda yine de anne babaları tebrik ediyorum, evlatlarını okutabilmek için imkanlarını, imkansızlıklarını zorluyorlar.
Hele Doğu'da yarı bellerine kadar kar altında okula gitmeye çalışan çocuklar:KK43:
Çocuklarımız için işleri daha da zorlaştırmasınlar, yurdumun her köşesindeki yavrularımızın okuması gerekiyor, şartları zorlaştıracaklarına iyileştirsinler:KK4:

o zoraki meslek ve imamhatibe yerleştirilen gençlerin kaçı mutlu olcak çok merak ediyorum, sonra diyorlarki gençlerin gelecekten umudu yok, yeni nesil amaçsız mutsuz, neden mutlu olsun ki

valla bilmiyorum ki canım ilk çıktığında 4 eylülde belli olcaktı ama iki defa uzatıldı, ilkin son gün 18 ağustosken sonra 25 sonra 29 oldu, sende başvur bence nolur nolmaz. Sonuçlarda ayrı saçmalık olcak gerçi bence du bakalım nolcak, herhalde okulların açıldığı hafta netleşcek:KK53::KK53:
Bu sene bizde çok sıkışıcaz ,oğlanın dershanesi falanda var ama biz başvuramıormuşuz .Özel okulda okuyan çocuklar için değilmiş.Devletten geçecek olanlara veriyorlarmış sadece.
İnşallah size çıkar.

:eek:TEOG başımıza geldiğinden beri bi dikiş tutturamadı bi puanlar yanlış hesaplanıyor,bi yerleştirmeler o piti piti şeklinde bu ne abi?
Bizim zamanımızda başarılı olanlar güzel güzel fen lisesine sonra anadolu hiçbiri olmazsa istediği düz liseye gider kayıt olurdu oh mis..
Üniversitelerin de bir kalitesi vardı,mezun olan dolu dolu mezun olurdu.şimdi bizim kapıcı bile üniversite mezunu çok mu aydın? yoooo
Kim ne derse desin eğitimde kalite düştü arkadaş kimse aksini iddia etmesin :KK43:

Tercihlerine yerleşemeyen çocukları dağıtmışlar adreslerine göre:KK53::KK53:
Bayağı başarılı bir yerleştirme olmuş ama,Üsküdarda okuytan Adalar da okula gitsin demişler:KK14:
peki acaba bulundukları ilçede puansız yerleşecek okulmu yokmuş ki,250 puanla 400lük okullara yerleştirmezler..:KK43::KK43:

peki acaba bulundukları ilçede puansız yerleşecek okulmu yokmuş ki,250 puanla 400lük okullara yerleştirmezler..:KK43::KK43:
Sorun puan değil aslında.
Sorun okul kalmaması.
Mesela Üsküdarda geçtiğimiz yıla kadar liseye gitmek isteyen her çocuk gidebiliyordu,çünkü yeterince lise vardı diyelim.
Geçen yıl bu okulların büyük kısmının önüne Anadolu Lisesi ismi konulup,bir kısmınıda İmam Hatip ve Meslek Lisesi yaptılar.Üsküdardaki okullara yerleşemeyen çocuk,aslında düz lise olması gereken İmam Hatip ve Meslek Lisesinide tercih etmediği için sistem onu Adalar daki bir Anadolu lisesine atmış.:KK51:
Bu karmaşanın tek sebebi geçtiğimiz yıl ihtayaçların çok üzerinde liseyi İmam Hatip ve Meslek Lisesine çevirmeleri.

Bir şey soracağım sonuçlar açıklanmadan tercih yapılmıyor mu?Yani çocuk tuzladaki liseye o liseyi listesine yazmadıysa nasıl yerleşiyor? Açıkta mı kalmış bu çocuklar acaba?:KK43:

Evet, bunu ben de merak ediyorum
Bizim zamanimizda tercih etmedigimiz yerler gelmezdi ki.. hicbir sey anlayamadim dogrusu..

Evet, bunu ben de merak ediyorum
Bizim zamanimizda tercih etmedigimiz yerler gelmezdi ki.. hicbir sey anlayamadim dogrusu..
bu öğrenciler açıkta kalmış sanırım,tercihleri tutmamış.Ama açıkçası mesela şunu ele alalım,bir öğrencinin puanı 250 olsun 300lülerde okul yazıp açıkta kalmış olsun, eğer bu çocuğun bulunduğu yerde imamhatip veya meslek lisesi yoksa başka ilçeye verilmesi tuhaf gelmedi bana,yani diyelim o çocuğun bulunduğu yerdeki liselerden en düşük taban puanı olan lisenin taban puanı 400 olsun diyelim.Gördüğüm kadarıyla velilerin itirazı yakın bir yerdeki anadolu lisesine alınması yönünde..Bu istek yerine getirilip 250 puan almış çocuğu 400 puanlık liseye yerleştirirsek,bu aradaki 150 puanlık bölmede olup tercihini doğru yapıp daha düşük puanlı lisede okuyan gençlere haksızlık olmaz mı?

Bence tartışmamız gereken şey,sistemin hatası değil,boşta kalan çocukları alan imamhatip,meslek liselerinin ilçelere adaletli dağıtılmaması..

bu öğrenciler açıkta kalmış sanırım,tercihleri tutmamış.Ama açıkçası mesela şunu ele alalım,bir öğrencinin puanı 250 olsun 300lülerde okul yazıp açıkta kalmış olsun, eğer bu çocuğun bulunduğu yerde imamhatip veya meslek lisesi yoksa başka ilçeye verilmesi tuhaf gelmedi bana,yani diyelim o çocuğun bulunduğu yerdeki liselerden en düşük taban puanı olan lisenin taban puanı 400 olsun diyelim.Gördüğüm kadarıyla velilerin itirazı yakın bir yerdeki anadolu lisesine alınması yönünde..Bu istek yerine getirilip 250 puan almış çocuğu 400 puanlık liseye yerleştirirsek,bu aradaki 150 puanlık bölmede olup tercihini doğru yapıp daha düşük puanlı lisede okuyan gençlere haksızlık olmaz mı?

Bence tartışmamız gereken şey,sistemin hatası değil,boşta kalan çocukları alan imamhatip,meslek liselerinin ilçelere adaletli dağıtılmaması..

Tabiki de az alanla çok alan bir olamaz. Haksizlik. Dediginize yüzde yüz katılıyorum..

X