mina ismi çocukluk ve ergenlik döneminde sıkıntılı olur gibi geldi. malum çocuklar isimlerden küfürler faln üretmeye bayılıolar. ecrin ismi de çok piyasa oldu sanki. bir de ecrin ismi anlamının aşağıdaki gibi olduğunu söylüolar.
Bu aralar popüler olan Ecrinin anlamı çoğu yerde Allahın hediyesi olarak geçiyor. Fakat Ecrinin anlamı Allahın hediyesi değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ecr kelimesinden gelir. Ecr ücur, ücret demektir, ve Ecrin de ücret demektir.
Ücret kelimesini ecret olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.
Ecrinin Kuranda geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ eselukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçede anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html
bir de isim ve soy isim baş harflerine dikkat edin derim. bazı isimlerde sıkıntılı olabiliyor :) örn: i.t., a.m, vb.