Anket kızım için ankete katılır mısınız?

kızım için ankete katılır mısınız?

• Ankete Katılan
    29
  • Anket Kapalı .
Hepsi teker teker bakıldığında kulağa çok güzel gelen isimler ancak bence "Ecrin Nida"

Yan yana kulağa daha hoş geliyor sanki. :34:

mina ismi çocukluk ve ergenlik döneminde sıkıntılı olur gibi geldi. malum çocuklar isimlerden küfürler faln üretmeye bayılıolar. ecrin ismi de çok piyasa oldu sanki. bir de ecrin ismi anlamının aşağıdaki gibi olduğunu söylüolar.

Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

bir de isim ve soy isim baş harflerine dikkat edin derim. bazı isimlerde sıkıntılı olabiliyor :) örn: i.t., a.m, vb.

nida ismi de bağırmak seslenmek demekmiş.

eslem için Eslem ismini koymakta bir sakınca var mıdır? | Fetva böyle diyolar. bence daha anlamı hoş isimler verin.

arkadaşımın annesinin adı kuran'da geçio diye konulmuş. anlamı ne dedim. kuran'da geçiyor işte dedi. anlamını araştırdık kötü basit kadın mı ne anlamına geliyormuş.

anlamlarını iyice araştırın derim.çocuğunuz ömür boyu taşıcak bu ismi.

ecrin ne ya?? sırf kuranda geçiyor diye anlamsız saçma sapan isimler koyuyorsunuz çocuklarınıza.. mina koy en güzeli. sade. eslem de hiç güzel bir isim değil ayrıca, ense, esneme gibi

Son düzenleme:
illa son zamanlar en fazla bebeklere konulan isimlerden olacak yani?
hele ecrin kadar kulağı tırmalayan bi isim duymadım. malesef hiçbişi hoşuma gitmedi ama illa bunlardan biri olacaksa ecrin nida iyi gibi.

Ecrin ismini ben de hic begenmiyorum; insanlar farkli olsun diye degisik degisik isimler bulup turetmeye basladi. Efe'den sonra okullarda Ecrin patlamasi da yasanacak gibime geliyor birkac yila kadar.
Ayrica Ecrin'i soylemek cok cok zor. Ecirin ya da Ejrin diye cikiyor agizdan zaten.

Bana kalsa hicbirini koymam. Ama zevk sizin. Sececeksem Ecrin Nida derim. Bu ikisi diger ikililerden daha uyumlu. Yine de siz bir kez daha dusunun bu isim konusunu bence. :26:

ecrin mina olmalı bence de çok hoş :)

Ecrin kulağa hoş gelmiyor anlamı ne bilmiyorum ama illa başta ecrin olmak zorunda mı? bu isimlerden en güzeli bence Mina.. ham söylemi hem anlamı güzel olan bi isim..

Ecrin Mina isimi kulağa çok hoş geliyor

Ecrin ismini sevmiyorum. Mina hoş :)

Bir de Ecrin isminin genellikle bileninden farklı bir anlamı vardı kk da okumuştum bende.
Genelde hediye , Allah'ın hediyesi falan olarak biliniyormuş ancak
asıl anlamı ücret demekmiş.
Ücret anlamına gelen bir isimi çocuğa vermekde ne kadar iyi bir şey... Artık karar sizin.

Son düzenleme:
Back