Çocuk Hastalıkları Kızım Hortumla besleniyor (ogs) yardımmmm :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sheker67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
66
6
IMAG2491.jpg
IMAG2491.jpg
Arkadaşlar 15.gün once dogum yaptım.. bebeğim de bir sürü anomali var.. ayakları pevli.. haftaya balta limanında alçıya alınacak.. bir eli 6 parmak.. böbrek büyümesi vardı idrarı sondayla boşaltıldı,sonda çekildi şuan böbrekleri iyiye gidiyor.. kalp de delikler var ama şükür ki solunum sıkıntısı yaşamadık.. yogun bakım doktorumuz haftaya taburcu ederiz dedi. ama emme-yutma refleksi olmadıgından sütümü sağıp hergün hastaneye götürüyorum ağzından midesine takılan sondayla besleniyor. hergün emzirmeye calışıyorum hastanede memeyi agzında sıkıca tutup atıyo hiç çekmiyor.. biberonda almıyor emzik de :KK43: anne ve babaya eğitim vericez, siz evde bu şekilde besleyeceksiniz dediler,ben yapamam onu dedim yaparsın dedi doktor.bebeğim emmeyi öğrenebilir mi? bu şekilde hortumla ne kadar süre beslerim? bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı? bir de gözlerini hiç açmıyor,göz doktoru sorun yok dedi ama 15 gün oldu bir bebek hiç mi gözlerini açmaz? doktor da hemşireler de hiç görmemiş.. :KK43:

Canım, çok geçmiş olsun. Gerçekten yürekten şifa, sağlık, mutluluk, uzun uzun ömürler diliyorum sana, eşine yavruna ve tüm sevdiklerine. Sorularına cevabım yok, sadece bunları yazmak istedim. Sabret, güçlü ol, inşallah iyileşecek, hiç zorlanmadan emecek, büyüyecek, koşturacak, bıdır bıdır konuşacak seninle.

Tekrar çok geçmiş olsun.

Doktorunuz sorulariniza ne cevap verdi?
Emmeyi ogrenebilecek miymis, ne zamana kadar bu sekilde beslenmesi gerekiyormus?
Bizde bebek tuple beslenecekse mide tupu takiliyor ameliyatla, bu sekilde eve gonderilmiyor cogu kez.

Allah yardımcın olsun,öğreneceksin,alışacaksın.inşallah bir an önce emmeyi öğrenir.ihmal etme hergün emzirmeye çalış.bizim bebeğimizde uzun süre sondayla beslendi.

Allah şifa versin, inşallah her şey yoluna girer...

Teshis nedir? Bir tur sendrom mu bu?
Binbir cesit sendrom ve sebep var. Hangisi bilmeden birsey demek cok zor. Kimisinde gecicidir, kimisinde kalicidir tup. Kimisinde bebek emmeyi ogrenir, kimisinde ogrenmez. Sorulariniz cok genel, cevaplanabilecek gibi degil.

Çok geçmiş olsun ınş.Emme ve tutma olayı fuzelirse inşallah gerisi allahın izniyle kolay ,mümkün olduğunca moralini yuksek tut.Sana da ,bebisede sen lazumsin.

Kromozom sonuçları henüz gelmediğinden teşhis konulamadı.. mideye tüp takılmayacak ogs dedikleri orogastrik sonda ile ağızdan mideye inen hortumla beslenecek.. doktorumuz bazıları hemen öğrenir bazıları 3 ay sonra bazıları 3 yaşa kadar olabiliyor bunu bilemeyiz dedi.. benim sorum emme refleksi gelişmemiş bebeği olan sondayla evde besleyen annelere.. ne kadar sürdü ogs beslenmeleri? emmeye başladılar mı?

Oyyy kuzum. Çok tatlısınız maşallah. Geçmiş olsun arkadaşım. Bebişinle el ele atlatırsınız bütün zorlukları evelallah.

Allah yardımcın olsun,öğreneceksin,alışacaksın.inşallah bir an önce emmeyi öğrenir.ihmal etme hergün emzirmeye çalış.bizim bebeğimizde uzun süre sondayla beslendi.
evde kendiniz mi sondayla beslediniz? son durumu nedir? ne kadar sürdü? nasıl alıştı ?

evet kendimiz besledik.emmeyi öğrenemedi.en son kaşıkla yemeye başlamıştı.
ben o sondayı midesine nasıl indiricem allahım,çok korkuyorum :KK43: kaşıkla olmaz dedi doktor tam yutamaz çıkarır ne kadar beslendiğini anlayamazsın kilo kaybeder dedi..

ben o sondayı midesine nasıl indiricem allahım,çok korkuyorum :KK43: kaşıkla olmaz dedi doktor tam yutamaz çıkarır ne kadar beslendiğini anlayamazsın kilo kaybeder dedi..
şimdi çok küçük zaten sondayla beslemen lazım ki kilo alsın.yapacaksın,emin ol yapacaksın.Allah yardımcın olsun.

X