Davranış Bozuklukları Kizim hoplamiyor ziplamiyor cok pasif

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

berjer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2010
66
0
36
Diğer
Hep cok hareketli zipir bir cogugum olsun istedim. Cok da genisim, hani temiz olsun, düzenli olsun ev diye bir derdim de yok, gel gör ki 3,5 yasindaki kizim örnek cocuk!! Ama bazen bana ruh gibi geliyor.
Pedagok'a göre hic bir sorun yok, maa ne yapabilirim, daha kipir kipir, daha civil civil olmasi icin ne yapabilirim

Var mi bana tavsiyeleriniz...

Ha bir de bazen hic utanmiyor ama bazen de o kadar utaniyor ki, benimle dans etmek bile istemiyor, birseyleri yanlis yapiyor olabilir miyim?

pedagog ''herşey yolunda'' dediğine göre sıkıntı yapmayın... her çocuğun yapısı farklı.. 3.5 yaşında ki oğlumda evde efendi efendi... ama yaşıtlarıyla daha farklı... yine efendi ama daha farklı... daha çok yaşıtlarıyla olmasını sağlamaya çalışıyorum... sizde bunu deneyin... daha çok yaşıt arkadaş bulun... onlarla iletişimleri daha farklı olacaktır.....

iki yasindaki kizim fazlasiyla kipir kipir oldugundan genelde yorgunluktan bitap haldeyim, sizin isteginizi gorunce ister istemez guldum :)
belki de yapisi oyledir kizinizin, agir abladir...

Ama olmasi agir apla!! Hep organik veriyorum, cay kahve (Pasa) cikolata vermiyorum ondan mi? siz ne yapiyorsunuz da kipir kipir?
deli olucam ya!!!
Ha bir de 3. yasgününden beri bütün harfleri biliyor. Yakinda okumaya baslarsa sasirmam..... ama kipir kipirlilik yok

Başta kaygıyla ve üzüntülü olarak okudum.Yaşına göre gelişim sürecinde problem mi var diye.Ancak pedagoglara göre her şey yolunda + siz de bir anne olarak zeka düzeyininde normal olduğunu teyit ettiğiniz halde burasını haykırarak ve gülerek söylüyorum '' kuzum asıl sen söyle bize ne yediriyorsun ,içiriyorsun ve de Allah'tan bela mı arıyorsun ? '' : )) ya rica ederim yapmayın.22 aylık oğlum var bırakın abartmıyorum kendi ailemde aynısını söylüyor ağzı durmazsa ayağı ,eli ,kolu ,dili her bir yanı durmuyor.Zıp zıp tepiniyor çarpıyor düşüyor iki dk otur yok sürekli koşacak tırmanacak eller havada oynayacak.İki dk otur oynayalım masal anlatayım seveyim diyorum onda da sinsilik yapıp ya kulağımı ısırıyor ya da yüzümü.O yüzden değiş tokuşa hazırım ve size oğlum gibi bir çocuk daha dileyerek o yorgunluktak bitap düşmüş günlerinizde aklınıza gelmeyi diliyorum ! : ))

Son düzenleme:
masallah demekki akilli uslu bir abla..
bizimki genetik sanirim kardesim de boyleydi, yegenim da boyle..
alerjik oldugudan ben de cok dogal besliyorum ama ac biraksam da ayni olur..
yalniz benim kiz disarida oldukca sakin ve uslu..
sizinki disarida da sakin mi?

Tamam, haklisiniz, aslinda nedense ben de severim öyle ortaligi birbirine katmayi, vazgecemedim bu huyumdan. Ortada ciddi bir sorun yok yani...

Kizimda olan sey keyife keder. Sonucta tüm kuzucuklar saglikli olsun, insan baska ne ister ki?! Degil mi ama....

Sadece ilgisini nasil cekebilirim de, ne bileyim, biraz müzik duydugunda kipirdansin. Söyle uc bes cocuk gördügünde onlarla kossun, nasil desem söyle ici kaynasa, salincak gördügünde kosa kosa gitsin sallanmak istiyorum diye.....
Tüm diger 'yetenekleri' nasil desem, harfleri taniyabilmesi, dakikalarca puzzle oynamasi, konusmasi, yemesi icmesi vb seyler cok iyi... dedim ya o yönden hic sikayetim yok.

neden heyecan yok? ne yapmaliyim, nasil davranmaliyim? ben de müzik acip oyandigimda, hani onu da kaldirmiyorum, sadece dogal bir sürecmis, anneler oynar seklinde sunmaya calisiyorum, istemiyor oynamami.
Karekterini degistirmemin yolu yok mu yavv...

Aynı benim küçüklüğüm.
Annem ve babamın şarkı söylemelerine bile tahammül edemezdim başlardım ağlamaya.
Kreşe/anaokuluna gidince,yaşıtlarıyla beraber olunca değişebilir.
Ama değişmeyebilir de.Zira bu yapısından,duruşundan kaynaklanabilir.
Mesela ben bu yaşımda düğünleri hiç sevmem.Şaktır şuktur oynayan insanları da anlayamam.

Yazdıklarınızı okuyunca bir arkadaşımın oğlu geldi aklıma..O üstelik erkek çocuğu halde sizin de dediğiniz gibi akıllı uslu tam anlamı ile beyfendi bir çocuktu..Benim kızım 1,5 yaşındayken arkadaşımın oğlu 4 yaşındaydı ve benim kız çocuğa kalk, zıpla diye komut vermeye çalışır yaptıramayınca kızardı..Ne gülerdik hallerine :))
Ben valla hala özeniyorum onlara...Maşallah diyorum öyle de akıllıki herşeyi biliyor ama çok coşkulu değil hareketli değil...Yalnız kreşe başlayınca biraz biraz açıldı ama birazcık yani öyle çok hareketli değil de arada koşmaya başladı :)

Sizin kızınız acaba kreşe falan gidiyor mu yoksa evde mi..Belki kreş ortamı sizinkini de bir nebze olsun açar...

Ama bence böyle akıllı uslu bir kız çocuğu çok güzel birşey maşallah diyorum

Son düzenleme:
bencede sen allahtan cezanı istiyorsunn

Allah iyiligini versin emi

canim benim kizimda cok sakindi parka götürürdüm akli cikardi kum deyicek eline felan diye evdede öyle sakin karistirmaz ...

birgün artkdasla parka gittik onunda kizi var benimkinden 1 yas kücük Allahimmmm cocukda varya zerre korku yok nerelere tirmaniyo nerelere cikiyo benimki ondan 1 yas büyük onun ciktigi yere yaklasmaya dahi korkuyo dedim arkadasa ay cok hareketli benimkide cok hareketsiz diye oda keske benimkide öyle olsa böyle cok zor sürekli dikkat etmem lazim hic rahat olamioyrum dedi.. hakliydi ..

simdi kuzucum 13 yasinda gayette normal cokda güzel bir genc kiz

Arkadaslar sagolun, amacim da benim kiz cok akilli bidid bidi vidi vidi yapmak degildi.
Bütün kuzucukler birbirinden güzel akilli. herkesinki kendine :)

Krese gidiyor aslinda, cok da erken baslattik, orada da hareketliligi normal.
Ama benim yanimda degil. Insan annesinden cekinir mi ya?
Öyle her hareketine bik bik eden bagiran cagiran biri de degilim. Dedigim gibi aslinda cok da genisim... Ev pis olsun yeterki keyifler yerinde olsun.

Hani cocugun icine acip, cosku yerlestirmek isterdim. olmayan birsey olmuyor iste yaradilis demek....

Bir de baskalari oldugunda benim pacami hic birakmaz benimki

madem kıpır kıpır olsun istiyorsunn fındık fıstık ceviz kuru üzüm yedir.. enerji veren yiyecekler yedir.. ben kuru gıdaları enerji versin diye yedirmiyorum gerçi sağlıklı besinler ya ondan yediriyorumm yedirincede hiç durmuyor yerinde.. arada çikolatada yesin çocuk bu arada yemelidee

Süper fikir verdin bak simdi.
cikolata konusunda ben de kendimi kötü hissediyorum aslinda... o kadar nadir yiyor ki yavrucuk, benim disler kötü ya, ileride nasilsa yiyecek diye sakliyorum üvey anneler gibi
genelde ceviz veriyorum, onu da cok istahli yemiyor...ama fistiga bayiliyor, yarari yok onun yerine ceviz yesin düsüncemden de biraz vazgecmem lazim...

iyi tiyo oldu

Dün mesela disari ciktik, cogunlukla tasitti kendini, hani demir testi yaptirmistim, hep yorgun gibi diye, ama dedigin gibi belki de fazla kalori vermek lazim, herseyi dengede tutmak zor oluyor.... Su annelik ne zormus

bazı çocukların yapısı böyle bence. oglum 23 aylık ve bir sanıye yerinde durmuyor ama araları 2 ay olan kuzenı ise cok agır baslı uslu bır cocuk, büyük insan gibi masaya oturup yemeğini yiyor, bebek arabasında sakin sakin oturuyor.. yanı bu karakter meselesı bence.. ama bilin ki hareketli bir cocuga sahip olmak cok yorucu

Merhabalar tekrar,

cevaplariniz icin hepinize tesekkür ederim.

Bir doktra daha gittik bu arada......

ve önemli birsey kesfettik.!!!!! Doktor dedi ki, eski beslenme aliskanliklarindan vazgec. Tamamen, 1-2 haftaligina!! Ama sonra nolur yine eski aliskanliklarina geri dön, ve hep böyle kal ve kizima bayildi zaten!!

Cocuga hazir yemek, kraker, boya maddesi iceren ne varsa yedir...., dedi (deney gibi)

Kizim cildirdi, zabtedemiyorum, düz duvara tirmanacak

Demek ki ne, azi karar cogu zarar...

Bizimki karekterle degil, yeme aliskanligiyla ilgiliymis, ben sorunumu cözdüm....

selam
benim oğlumda buna benzer haller içinde olan bir çocuk
Bende aşırılıkları olsun istiyorum ama çok efendi
Sizinkinin şimdiki tavırları nasıl, benim oğlum 3,5 yaşında değişecek mi merak ediyorum:2:

belki yazdıklarım sizi üzebilir ama bence bir doktora götürün.otistik olabilir.otizm bir yelpaze gibi ve her çocukta bazı özellikleri görülebiliyor.ben de çocukken öyleymişim.şu yaşım geldi, hala depresif bir yapım var,eğlenmeyi sevmiyorum.üzüntülü insanlarla kendimi daha rahat hissediyorum.ben de sanırım bir tür otistiklik vardı ama ailem üzerinde durmadı.şimdi otizm çok yaygın.inşallah değildir ama yine de bir pedagoga gidin derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…