Çinko hiç duymadım. Doktorumuza mutlaka danışacağım. Ne işe yarıyormuşDoktor önerisiyle çinko takviyesi kullanmaya başladık. Baya işe yaradı bizde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çinko hiç duymadım. Doktorumuza mutlaka danışacağım. Ne işe yarıyormuşDoktor önerisiyle çinko takviyesi kullanmaya başladık. Baya işe yaradı bizde.
Bazen zorluyorum bazen zorlamıyorum. Ama artık üstüne gitmeyeceğim. Bugün hiç üstelemedim 1 tabak tavuk suyundan pilavla kabak yedi çok şükür. Sevinçten uçtum resmen. Yemeyen çocuk çok zorYedirmek için zorlamayın iyice soğuyorlar yemekten.
Benim kızımda boyleydi halada aynı bazı şeyleri yiyor ama bir çok şeyide yemiyor yapıları böyle büyük ihtimalle.
Gelişimi nasıl?
Mama takviye dediğiniz normal bebek mamasımı yoksa dr özel olarak mı yazdı?
İnşallah zamanla artar. Ben şu çinko takviyesi hakkında doktorumuzla görüşeyim. 10 aylıkken kan tahlili oldu değerleri iyiydi. Ama şimdi 14 aylık oldu. Ve eskisi gibi yemiyor. Bir tahlil daha isteyeyim. Bakalım duruma inşallah hallederizSizi çoook iyi anlıyorum 26 aylıktan bildiriyorum gerçekten çok zor. Kan tahlili yaptırın. Demir eksikse iştahsızlık ve gelişim geriliği yapabiliyormuş. Ama depoların dolması için 4-5 ay vermen gerek demir damlası. Bir de bizde de çinko işe yaradı. İştahını açmıştı. Ayrıca raporlu mama aldık veriyoruz. Ama gelişimi iyiyse takmayın zamanla daha fazla yiyorlar.
İnşallah ya...Mama iciyorsa korkmayin cok israr iyice sogutur. Zamanla alisacak daha cok kucuk
Korkuyorum çünkü yemezse zeka geriliği olur diyorlar. Küçük kuzenim hiçbir şey yemezdi doktor zeka geriliği başlayacak çocukta biraz daha yemezse demişti.Merhaba çocuklar dönem dönem böyle olabiliyor her seferinde biraz daha değişiyor biraz daha adım atıyorlar her konuda öyle yemek konusunda da böyle yeğenlerimin hepsi sofrata oturduklarında ağlarlardı tek yedikleri şey abur Cubur yengem kızarak sıkarak yedirirdi kadıncağız bıktı aç bıraktı acıktıkça gelip anne mama / yemek diye söyleyip duruyorlardı şuan yeğenimin biri 6 yaşında hala sofra kurulduğunda sandalyeden aşağı kayıp kaçmaya çalışıyor ağlıyor sonra çok kötü acıkıp geri geliyor.. doktorun eğer kilosu iyi diyorsa çok kafaya takma acıkınca yer belli eder kendini
Benim kızım da mama içiyor. Paketli gıda tüketmiyoruz. Şekerin, çikolatanın, dışarıda yapılmış herhangi bir gıdanın tadını bilmiyor çok şükür. Misafirlikte bile vermemeye çalışıyorum. Ve beyaz unla yapılmış besinlere henüz yeni başladık. Haftada 1 belki. Ekmeği bile ekşi mayadan tam tahıllı. Ben çok titizleniyorum diye mi yemiyor acaba diyorum bazen.3 çocuk annesiyim asla beslenmeyi sorun etmedim
Canı isterse yer istemezse yemez dedim bizde öyle değilmiyiz her zaman iştahlı olmuyoruz
Asla ye diye zorlamadım yemek istemediğinde ısrarcı olmadım aç kalınca kendi yemek için kurcalıyordu muftagı
Yeterki paketlı gıda tüketmesin
Benimkiler şimdi meyve canavarı
Ara gıdaları kesin yemiyorsa acıktığının farkına varsın
GErçi 14 aylıkmış benimkiler o zamanlar mama da içiyordu diye hatırlıyorum
maalesef öyleBazen zorluyorum bazen zorlamıyorum. Ama artık üstüne gitmeyeceğim. Bugün hiç üstelemedim 1 tabak tavuk suyundan pilavla kabak yedi çok şükür. Sevinçten uçtum resmen. Yemeyen çocuk çok zor
Ay inşallah ya. Allah yavrularımıza sağlık versin. Benim güzel çocuklarım.5 yaştan bildiriyorum, 2 yaşına kadar her şeyi yiyen çocuk 2 yaşından sonra aniden yemek yemeyi bıraktı.
Çeşit çeşit menü çıkardım, motive ettim, şart koydum, ödül koydum, kızdım, birkaç kez yesin diye çizgi film bile açtım. Yok.
Kan değerleri, her şeyi normal ama yemiyor. Yediği 3-5 şey var yok belki.
Artık saldım ne yapsam olmadı, umarım zamanla bozulduğu gibi düzelir
İştahını açtı. Devletin karşıladığı bir şurup. Öyle pahalı da değil yani.Çinko hiç duymadım. Doktorumuza mutlaka danışacağım. Ne işe yarıyormuş
Savurabilir normaldir. İşte tatlı yediği için yemek yemiyor. O yüzden 1 yaşına kadar hiçbir çocuğuma tatlı hiçbir gıda vermedim.12 aylık, 2,5 yaş ve 6,5 yaş çocuklarım var sebze düşkünüdürler. Yemeklerini çok güzel yerler. İstikrarlı olun evdeki tatlı şeyleri atın alıştırın derim4 aylıktan beri eline hep bir şeyler veririm. Şimdilerde çatal tutmayı da öğrendi. Ama etrafa savuruyor artık hiç yemiyor. Abur cuburla tanışmadı. Sadece evde yaptığım sağlıklı atıştırmalıklar var. Hurmayla tatlandırdığım tam tahıllı kekler gibi. Ama tatlı şeylere çok düşkün. Bal olsun, keçi boynuzu özü olsun. Deli oluyor. Tüm gün yiyebilir.
Nutrigenin ferromixin kullanıyorum. Bende zorlanıyordum dönem donem biseyler yedirmekte ama bazen pembe pankek yapıyoruz beraber bazen yumurta pişirip adam şeklini veriyorum öyle öyle öğünü atlatiyoruz. Takviye verdiğimde biraz daha iştahı aciliyor amaTakviye dediğiniz nedir
Mamayı kesmek istemiyorum. Mama kurtarıcı geliyor bana beslenmede. Çünkü gün içinde alamadığı kaloriyi ve besin değerini bu şekilde tamamlıyor. Keşke emseydi yine de çok sevinirdim.
Lütfen çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın önemli olan sizin doktorunuz sizin çocuğunuza ne dediği. Her çocuk farklıdır her yetişkin insanda öyle mesela yani her bünye farklı. Kötü düşünmeyin ara ara sık sık yedirmeye çalışın bırakın döksün üstüne başına hiç önemli değil .. yeter ki bişeylerin tadına baksın en azındanİnşallah ya...
Korkuyorum çünkü yemezse zeka geriliği olur diyorlar. Küçük kuzenim hiçbir şey yemezdi doktor zeka geriliği başlayacak çocukta biraz daha yemezse demişti.