Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
14 aylıkKaç aylık?
Sadece kahvaltısını güzel yapıyor. Meyve bile doğru düzgün yemiyor. Mama takviyesi var ama sadece geceleri veriyorum. Ev yemeği 3 günde bir ancak yedirebiliyorum. Yemiyor. Napacağjm? Akıl sağlığım bozuldu artık.
Merhaba çocuklar dönem dönem böyle olabiliyor her seferinde biraz daha değişiyor biraz daha adım atıyorlar her konuda öyle yemek konusunda da böyle yeğenlerimin hepsi sofrata oturduklarında ağlarlardı tek yedikleri şey abur Cubur yengem kızarak sıkarak yedirirdi kadıncağız bıktı aç bıraktı acıktıkça gelip anne mama / yemek diye söyleyip duruyorlardı şuan yeğenimin biri 6 yaşında hala sofra kurulduğunda sandalyeden aşağı kayıp kaçmaya çalışıyor ağlıyor sonra çok kötü acıkıp geri geliyor.. doktorun eğer kilosu iyi diyorsa çok kafaya takma acıkınca yer belli eder kendiniSadece kahvaltısını güzel yapıyor. Meyve bile doğru düzgün yemiyor. Mama takviyesi var ama sadece geceleri veriyorum. Ev yemeği 3 günde bir ancak yedirebiliyorum. Yemiyor. Napacağjm? Akıl sağlığım bozuldu artık.
Yedirmek için zorlamayın iyice soğuyorlar yemekten.14 aylık
4 aylıktan beri eline hep bir şeyler veririm. Şimdilerde çatal tutmayı da öğrendi. Ama etrafa savuruyor artık hiç yemiyor. Abur cuburla tanışmadı. Sadece evde yaptığım sağlıklı atıştırmalıklar var. Hurmayla tatlandırdığım tam tahıllı kekler gibi. Ama tatlı şeylere çok düşkün. Bal olsun, keçi boynuzu özü olsun. Deli oluyor. Tüm gün yiyebilir.Mamayı kesin. Abur cubur asla vermeyin hele market sütü asla. Siz düzenli onunla sofra kurun onun da önüne koyun yiyin. O da zamanla yiyecek. Daha küçük. Böyle alışacak. Siz yedirmeyin. Bırakın o atarak saçarak keşfederek yesin
Öyle yapıyorum 4. Aydan beri. Ama yemek seçmesi beni korkutuyor sadece. Çünkü 26 haftalık doğdu ve zaten hali hazırda yediremediğim besinler var alerjik olduğu için14 aylık bebek için biraz fazla panik yapmışsın. Zaten onun midesi yumruğu kadar. Bir lokma yese doyar.3,5 yaş kızım sadece pilav, kısır, ekmek, makarna, yoğurt yiyor. Mama zaten yemiyor. Ama gelişimi iyi. Demem o ki mama yiyorsa ya da emiyorsa kilo alımı, boyu özellikle yerindeyse zorlama yapma. Yiyebileceği boyuta ve yumuşaklığa getirip önüne koy. Hem oynar hem yer yemese de ağzına alır tükürür alışır öyle öyle
Avokado yu haftanın 4-5 günü yiyordu ama şimdi bir şeylere karıştırsam da yemiyor. 1 yaşından sonra tamamen bıraktı. Peynir çok seviyor ama haşlanmış yumurta yerine omlet yiyorKahvaltıda peynir yumurta avokado gibi besinler yiyorsa eğer kendini sıkmana gerek yok. Yani ekmek makarna abur cubur yeseydi daha kötü. En azından zamanla alıştırabilirsin. Yemesi için zorlayınca tam tersi tepki verebilir. O yüzden zorlamadan yemesini istediği şeyleri koy önüne er geç acıkınca kendi yemeye başlayacaktır.
Takviye dediğiniz nedirDiş sıkıntısı vardır ondan yemiyo olabilir boy kilosu persentile göre iyiyse sıkıntı yok. Takviye verebilirsiniz ben şu an veriyorum kızıma
Mamayı kesmek istemiyorum. Mama kurtarıcı geliyor bana beslenmede. Çünkü gün içinde alamadığı kaloriyi ve besin değerini bu şekilde tamamlıyor. Keşke emseydi yine de çok sevinirdim.O aylarda besin reddi başlıyor ya bilinçleniyorlar ya.
Üzerine gitmeyin ters teper.
Eliyle oynayacağı kendi ağzına götüreceği şekillerde şunun besinleri.
Biraz yesin kendi kendine açken mıncıklasın. Mamayı sonra verin. Bence kesmeyin daha ufak.