Kızım hiçbir şey yemiyor

1penguen

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
110
-3
28
Sadece kahvaltısını güzel yapıyor. Meyve bile doğru düzgün yemiyor. Mama takviyesi var ama sadece geceleri veriyorum. Ev yemeği 3 günde bir ancak yedirebiliyorum. Yemiyor. Napacağjm? Akıl sağlığım bozuldu artık.

14 aylık bebek için biraz fazla panik yapmışsın. Zaten onun midesi yumruğu kadar. Bir lokma yese doyar.3,5 yaş kızım sadece pilav, kısır, ekmek, makarna, yoğurt yiyor. Mama zaten yemiyor. Ama gelişimi iyi. Demem o ki mama yiyorsa ya da emiyorsa kilo alımı, boyu özellikle yerindeyse zorlama yapma. Yiyebileceği boyuta ve yumuşaklığa getirip önüne koy. Hem oynar hem yer yemese de ağzına alır tükürür alışır öyle öyle

Sadece kahvaltısını güzel yapıyor. Meyve bile doğru düzgün yemiyor. Mama takviyesi var ama sadece geceleri veriyorum. Ev yemeği 3 günde bir ancak yedirebiliyorum. Yemiyor. Napacağjm? Akıl sağlığım bozuldu artık.

Kahvaltıda peynir yumurta avokado gibi besinler yiyorsa eğer kendini sıkmana gerek yok. Yani ekmek makarna abur cubur yeseydi daha kötü. En azından zamanla alıştırabilirsin. Yemesi için zorlayınca tam tersi tepki verebilir. O yüzden zorlamadan yemesini istediği şeyleri koy önüne er geç acıkınca kendi yemeye başlayacaktır.

Merhaba çocuklar dönem dönem böyle olabiliyor her seferinde biraz daha değişiyor biraz daha adım atıyorlar her konuda öyle yemek konusunda da böyle yeğenlerimin hepsi sofrata oturduklarında ağlarlardı tek yedikleri şey abur Cubur yengem kızarak sıkarak yedirirdi kadıncağız bıktı aç bıraktı acıktıkça gelip anne mama / yemek diye söyleyip duruyorlardı şuan yeğenimin biri 6 yaşında hala sofra kurulduğunda sandalyeden aşağı kayıp kaçmaya çalışıyor ağlıyor 😃 sonra çok kötü acıkıp geri geliyor.. doktorun eğer kilosu iyi diyorsa çok kafaya takma acıkınca yer belli eder kendini

Benim bebeğimde bir haftaya 14 aylık olacak. O da aynı . Hiç hirşey yemiyor. O yemedikçe ben kendimi yiyorum:) ama bir çözüm bulamadım.

Benim kızımda öyleydi. Mamayı bile içmeyen bi çocuktu. Ama kahvaltıyı güzel yapıyordu. Yemek falan yemez zorla verirdim. Meyve desen yoktu. Sonra saldım ben. Çocuk o zaman yemeye başladı yavaş yavaş düzeldi 🤭 şimdi güzel yiyor şükür eskiye göre tabi. Meyvede sadece muz ve elma yiyor çok seviyor onları. Başka meyve teklif ediyorum istemiyor zorlamıyorum. Büyüdükçe yer diyorum yemezse de yapacak bir şey yok

Sürekli mi böyle.belki diş cikariyordur.benim en büyük yaram yemeyen çocuk.oglum halen daha yemez.gunde tek ögunle yattigini bilirim.25 persentile kadar düştü.benimkinin sebebi biraz annem oldu.calisiyorum ne sorsam puding yaptım muhallebi yaptım kek ezdim verdim.(Hazır kek) Yalvardım yakardım corbalrini hazırladım verdim yok.tatli tarzı şeyler vermeyin iştahını keser sevdiği şeyleri keşfedin zorlamayın ama tamamen de aç birakmayin.acikinca yer diyenleri dinlemeyin

3 çocuk annesiyim asla beslenmeyi sorun etmedim
Canı isterse yer istemezse yemez dedim bizde öyle değilmiyiz her zaman iştahlı olmuyoruz
Asla ye diye zorlamadım yemek istemediğinde ısrarcı olmadım aç kalınca kendi yemek için kurcalıyordu muftagı
Yeterki paketlı gıda tüketmesin
Benimkiler şimdi meyve canavarı
Ara gıdaları kesin yemiyorsa acıktığının farkına varsın
GErçi 14 aylıkmış benimkiler o zamanlar mama da içiyordu diye hatırlıyorum

Yedirmek için zorlamayın iyice soğuyorlar yemekten.
Benim kızımda boyleydi halada aynı bazı şeyleri yiyor ama bir çok şeyide yemiyor yapıları böyle büyük ihtimalle.
Gelişimi nasıl?
Mama takviye dediğiniz normal bebek mamasımı yoksa dr özel olarak mı yazdı?

Diş sıkıntısı vardır ondan yemiyo olabilir boy kilosu persentile göre iyiyse sıkıntı yok. Takviye verebilirsiniz ben şu an veriyorum kızıma

O aylarda besin reddi başlıyor ya bilinçleniyorlar ya.
Üzerine gitmeyin ters teper.
Eliyle oynayacağı kendi ağzına götüreceği şekillerde şunun besinleri.
Biraz yesin kendi kendine açken mıncıklasın. Mamayı sonra verin. Bence kesmeyin daha ufak.

Mamayı kesin. Abur cubur asla vermeyin hele market sütü asla. Siz düzenli onunla sofra kurun onun da önüne koyun yiyin. O da zamanla yiyecek. Daha küçük. Böyle alışacak. Siz yedirmeyin. Bırakın o atarak saçarak keşfederek yesin
4 aylıktan beri eline hep bir şeyler veririm. Şimdilerde çatal tutmayı da öğrendi. Ama etrafa savuruyor artık hiç yemiyor. Abur cuburla tanışmadı. Sadece evde yaptığım sağlıklı atıştırmalıklar var. Hurmayla tatlandırdığım tam tahıllı kekler gibi. Ama tatlı şeylere çok düşkün. Bal olsun, keçi boynuzu özü olsun. Deli oluyor. Tüm gün yiyebilir.

14 aylık bebek için biraz fazla panik yapmışsın. Zaten onun midesi yumruğu kadar. Bir lokma yese doyar.3,5 yaş kızım sadece pilav, kısır, ekmek, makarna, yoğurt yiyor. Mama zaten yemiyor. Ama gelişimi iyi. Demem o ki mama yiyorsa ya da emiyorsa kilo alımı, boyu özellikle yerindeyse zorlama yapma. Yiyebileceği boyuta ve yumuşaklığa getirip önüne koy. Hem oynar hem yer yemese de ağzına alır tükürür alışır öyle öyle
Öyle yapıyorum 4. Aydan beri. Ama yemek seçmesi beni korkutuyor sadece. Çünkü 26 haftalık doğdu ve zaten hali hazırda yediremediğim besinler var alerjik olduğu için

Kahvaltıda peynir yumurta avokado gibi besinler yiyorsa eğer kendini sıkmana gerek yok. Yani ekmek makarna abur cubur yeseydi daha kötü. En azından zamanla alıştırabilirsin. Yemesi için zorlayınca tam tersi tepki verebilir. O yüzden zorlamadan yemesini istediği şeyleri koy önüne er geç acıkınca kendi yemeye başlayacaktır.
Avokado yu haftanın 4-5 günü yiyordu ama şimdi bir şeylere karıştırsam da yemiyor. 1 yaşından sonra tamamen bıraktı. Peynir çok seviyor ama haşlanmış yumurta yerine omlet yiyor

Diş sıkıntısı vardır ondan yemiyo olabilir boy kilosu persentile göre iyiyse sıkıntı yok. Takviye verebilirsiniz ben şu an veriyorum kızıma
Takviye dediğiniz nedir
O aylarda besin reddi başlıyor ya bilinçleniyorlar ya.
Üzerine gitmeyin ters teper.
Eliyle oynayacağı kendi ağzına götüreceği şekillerde şunun besinleri.
Biraz yesin kendi kendine açken mıncıklasın. Mamayı sonra verin. Bence kesmeyin daha ufak.
Mamayı kesmek istemiyorum. Mama kurtarıcı geliyor bana beslenmede. Çünkü gün içinde alamadığı kaloriyi ve besin değerini bu şekilde tamamlıyor. Keşke emseydi yine de çok sevinirdim.

X