8 aylık kızım hala basmıyor, Ne yapacağım deli oluyorum... yürüteç kullanmak itemiom. ama basmıyo, hep çalışıyoz, tek ayakla basıyor,hemen dizlerini büküveriyo. kaynanam yürümez o , çok geç yürür diyo
normalmi sizce senağlama
olabilir..her bebeğin gelişimi farklı...hem geç yürüsün ne olurmuş...boşver sen kaynananı:)
acelesi yok de nasıl olsa yürüyecek ömür boyu allah allah değil mi amaa.:ecrin_bebek:
niye sinirleniyorsun canım, daha doğrusu kime, bebeğe mi? hatırlıyorum, çabuk yürümeyle ilgili bir konu açmıştın , bir akrabanızın da bebeği vardı o basıyor mu, ondan mı üzülüyorsun, orda da birçok arkadaş sana gerekli şeyleri söylemiştik ekleyecek birşey görmüyorum
8 aylık bir bebeğin basması lazım. Yürümekten bahsetmiyorum elbet ama ayaklarını diremesi lazım artık. Doktora bir sorun bakalım, ne diyecek.benneyaptımki
basması için gün içinde çalıştır,elinden tutup kaldırmaya çalıştır bol bol.
ama zorlama ve hiiiç sinirlenme lütfen,
eninde sonunda basacakta , yürüyecekte, koşacakta
benim oğlumda 8,5 aylık.yeni basmaya başladı,,biraz tombul,, ayrıca günde toplam 1 saat yürüteçe biniyo ben faydasını görüyorum basması için.
seninkinin kilosu ne durumda
ya dilekçim cok sıkıntı yapıyosun bazı bebekler çok tembel oluyor.ve bize doktorumuz demiştiki ilgiyi üzerlerine çekebilmek için türlü numaralar yaparlar onlar demişti sen onu kendi haline birak.sen üstüne düştükçe inatlaşıyor belli.çokda sıkma bebişini canım.sanki yürümeyecekmi.ohoo.arkasindan kosarsin artik:teytey:
.Benim oğlumda geç yürüyecek bebekler arasına girdi girecek önce sıraladı dokuz aylık emekledi şuan emeklenin tüm tekniklerini aşmış jet gibi herkes bu yaşına girmeden yürür diyordu yürümedi canı ne zaman isterse o zaman yürüsün.Sekiz aylık basmak istemiye bilir diye biliyorum arkadaşın oğlu 14 aylık ve basmıyordu 16 aylık yürüdü.Duyduğum kadarıyla bebekler bir gelişimde yoğunlaşırlarmış mesela benim oğlum yaşına göre çok ileride konuşması bahsettiğim arkadaşımn oğluda çok çabuk konuştu.sanırım yetersizlikle alakalı değil istemesi ve sevmesiyle ilgili konuşmayı seviyor adam durmadan konuşuyor ama yürümüyor bende zorlamıyorum ama konuşmayı sevdiği için konuşuyorum onunla.
ama arkadaş yürümekten bahsetmiyor basmaktan bahsediyor,geç yürüyebilir bebekler fakat erken basarlar .4 aylıktan itibaren sağlam basmaya başlarlar,bence ihmale gelecek ve beklenecek bişey değil.dr unuza danışın derim..büyük ihtimal istememesi ve tembellğinden kaynaklanıyordur ama yinede tıbbı destek almakta fayda var..
bizim ziliyle o yazdigim siralarda bol bol calistik,artik muthis basmaya basladi...
Su an da koltuga oyuncak koyuyorum, dirseklerinden destek alip, hem duruyor, hem oyuncaklariyle oynuyor.
telasim yok erken yurusun diye...
ama bazi olcekler var... ne bileyim 6 aydan sonra donemesi mesela.. 8. ayda hala donmuyorsa da endise etmek gerekir diye dusunuyorum.
sonucta bebegimizi gozlemmelemiz lazim, ona gore doktorla falan konusmak lazim.
Karsilastirmakta bir sakinca gormuyorum.
karsilastirma sonucu, daha az gelismis bir bebege yuklenmek, yarismak hos bir hareket degil...