• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım geceleri uyumuyor

melisnaz

ömrümün sahibi...
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
683
119
123
kızım nerdeyse 1yaşına girdi ama gece saat başı uyanıyor deli olacam gece olsun istemiyorum
kızım beni emmiyor biberonla mama içiyor yatmadan önce gecede sıvı pirinç unu pişiriyorum sürekli onu içiyor acaba doymuyormu yada akşama kadar yediği katı şeylermi rahatsız ediyor deli oacam büyüdü artık napmam gerek:95::18:

kızım nerdeyse 1yaşına girdi ama gece saat başı uyanıyor deli olacam gece olsun istemiyorum
kızım beni emmiyor biberonla mama içiyor yatmadan önce gecede sıvı pirinç unu pişiriyorum sürekli onu içiyor acaba doymuyormu yada akşama kadar yediği katı şeylermi rahatsız ediyor deli oacam büyüdü artık napmam gerek:95::18:
pirinç unu yatmadan ağır gelebilir bunu bana hemşire söyledi.üstelik çokda yarayışlı değilmiş yaramıyormuş ama şişiriyormuş bebeği pirinç unu.yatırmadan önce bence kaşık mamaların iygeceler olanı var,onları denersen hem tok tutar hemde rahatsız olmaz.

onu denemedim ewt olabilir ama hani pirinç ununu katı yapınca daha tok tutacakmış gibi geliyor

yok ne denediysem olmuyor bu gecede uyumadı kaşık maması yedirmiştim halbuki ya şimdi boşver demekki bu çocuk uyumayacak diycem ama arada birkaçsaat fazladan uyuduğu oluyor demekki uyumadığı günlerde bişeyden rahatsız oluyor yada ogün doymuyor şaştım kaldım

yok ne denediysem olmuyor bu gecede uyumadı kaşık maması yedirmiştim halbuki ya şimdi boşver demekki bu çocuk uyumayacak diycem ama arada birkaçsaat fazladan uyuduğu oluyor demekki uyumadığı günlerde bişeyden rahatsız oluyor yada ogün doymuyor şaştım kaldım
allah yardımcın olsun.benim oğlumda bu aralar uyumuyor pek.1 yaşında şuan.bebeğin ne kadarlık? ve gündüzleri ve geceleri uyku saatleri nasıl?

öğretmenler gününde 1 yaşına girecek bir yaşında sayılır gündüz 2defa uyuyor 1saat en fazla 2saat uyuyor akşamda 10 dea yatıyor 12dwe kalkıyor sonra 1buçuk sonra 3 sonra 4buçuk 5,6 offf deli olacam yardımların için saol

öğretmenler gününde 1 yaşına girecek bir yaşında sayılır gündüz 2defa uyuyor 1saat en fazla 2saat uyuyor akşamda 10 dea yatıyor 12dwe kalkıyor sonra 1buçuk sonra 3 sonra 4buçuk 5,6 offf deli olacam yardımların için saol
inanın son iki haftadır benimkide öyle,bende ne yapacağımı şaşırdım.senden farkım yok yani.uykusuzluktan sersem gibiyim:43:bütün bebekler öylemi acaba yoksa gece bi rahatsızlığımı oluyo anlayamadım.

melisnaz mrb,
kızına gece yatmadan milupanın rezene çayından içirmeyi denedin mi?benim kızım 46 günlük rezenenin kızımın uykusuna olumlu yönde etkisi olduğunu düşünüyorum.

demekki bi benim kızım değilmiş uyumayan,benimde kızım 9 aylık bi kaç gün sonra ama hiç uyku düzenimiz yok,gece oldumu bişe oluyor ona mümkün değil gece 2 den 3 den önce uyumuyor,bi sürü bitki çayı gece çayları denedim bana mısın demiyor artık dün gece sinirimden oturdum ağladım yok uyumuyor uyumuyor işte..çözümü nedir bilmiyorum allahh herkese bol bol sabır versin..

arkadaşlar bu gece kızım rahat rahat uyudu demeyi çok isterdim ama yok gün gün uykusuzluğu artıyor şimdi nette gezinirken buldugum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum bu gece bunu deniycem inş sizlerede faydası dokunur

Uyku serisini okuyan bazı anneler uyku rutinini oluşturdukları ve bebekleri rahat uykuya daldığı halde hala sıkça gece uyanmaları olan bebeklerini nasıl bütün gece hiç uyanmadan uyutabileceklerini soruyorlar. Ben de artık kopyala yapıştır şeklinde gönderdiğin bu e-maili yazı olarak bloga eklemek istedim.

Özellikle artık 9. aydan sonra yani katı gıda düzeni yerleştikten sonra geceleri uyanmak ve süt içmek veya meme emmek ihtiyaçtan çok alışanlıktan kaynaklanır diyebiliriz. Uyku serisinde önerdiğim gece depolaması ile bence 4. ayda bile 7-8 gibi yatıp ikişer saat ara ile 11-11.30 a kadar iki defa daha uyanmadan süt içen bebek bir derdi olmadığı sürece rahatlıkla sabah 6-7 ye kadar uyuyabilir. En kötü ihtimalle gece 1 kere süt emmeye kalkması normaldir.

Fakat 9 aylık ve daha büyük bebeklerin 2 saatte bir (Yazılarımda uykuların bioritm gibi inişli çıkışlı (bir derin, bir hafif) olduğunu yazmıştım.) meme emmek için kalkması çok büyük bir olasılıkla alışkanlıktır. Tabi benim bu dediğim arka arkaya her gece olan bir durumlar için. Hiç uyanmıyorken 3-4 gün gece uyanması oluyorsa, bunlar diş çıkarma, büyüme dönemine girme ve fiziksel olarak dönmeyi, tutunarak ayağa kalkmayı veya yürümeyi öğrendiği dönemlerde olabilir.

Öncelikle aşağıdaki tavsiyelerimi uygulamadan önce bu uyanmaların alışkanlık olduğuna kanaat getirin. Süte ihtiyacı olduğu için değil, uykusunun hafifleştiği saatlerde rahatça geri uyuyabilmek için kendini rahatlatmak için emzik niyetine emiyor diye düşünğyorsanız okumaya devam.

1. Süt istiyorsa yerine su verin. Meme kesinlikle vermeyin. İlk başta kızar. Hadi kızım/oğlum uyu canım, ben burdayım deyip yine şarkı türkü söyleyin. Çok uzatmadan odadan çıkın. Ağlamaya devam ederse 5 dk bekleyin, tekrar gelin. Yine ben burdayım, hadi uyu oğlum vs, çıkın. Ağlarsa bu sefer 10 dk. Böyle böyle inşallah o uyanmalar kaybolacak.
2. Eğer duyabiliyorsanız, tam kalkmadan (açılmadan) ıkıldanmaya başladığında yanına gidip pışpış, pıtpıt, çok hafif ninni ile geri uyutmaya çalışın.
3. Uyanmışsa yanına gidin. "Bak hala gece karanlık kızım. uyuyalım, yarın kalkıp oynayacağız" vs deyin. Pışpış, pıtpıt, sırtını sıvazlayın. Ben burdayım, sen uyu deyin çıkın. Sonra yine 5-10-15 araları uzatarak, her seferinde ben buradayım kızım hadi uyu diye hem kendisini ikna etmeye çalışın, bir yandan da güven verin.
4. Ağlama çok uzun sürüyorsa, ben buradayım deyip o uyuyana kadar odada kalıp, uyuduktan sonra da çıkabilirsiniz. Biz bazı dönemler böyle yapmıştık.

Bunları yaparken ilk başta çok şiddetli ağlıyorsa kucağınıza alıp sakinleştirip yatağa koyun. Sonra yataktan almamaya çalışın. Ama ona dokunun, poposuna pışpış, sırtına pıtpıt sıvazlama yapın. Eğer vızıldanıp mızıldanma halinde ise sadece başını okşayın, sırtını pıtpıtlayın vs. Ağlamasını tartın; ciyak ciyak ağlar vaziyette tek başına bırakmanızı tavsiye etmem. 5 dk içinde ağlamalar azalmıyorsa veya şiddetlenerek artıyorsa başka bir yöntem deneyin. Vızıldanıp zırıldayan ağlamalar var ise ellemeden yanında konuşmaya, ninni veya pışpış söylemeye devam edin.

Böyle böyle artık gece uyanınca istediği cevabı alamayınca uyanmaktan vazgeçerler. Ama bu süreçte ağlamayı minimale indirmiş olursunuz ve o da ne oluyor bu insanlar nereye kaçtı diye düşünmez.

Uzun ve derin uykulu geceler diliyorum.

baya uykusuz kalacaz ama 2 ,3güne alışır diye düşünüyorum kolay gelsin

melisnaz mrb,
kızına gece yatmadan milupanın rezene çayından içirmeyi denedin mi?benim kızım 46 günlük rezenenin kızımın uykusuna olumlu yönde etkisi olduğunu düşünüyorum.

mrb milupanınkini kullanmadım ama rezenenin orjinalini kullanıyorum yani otunu ama yok olmadı melisada denedim uyku verirmiş oda olmadı yukarıdada yazdığım gibi ben bu uykusuzluğun bi alışkanlık olduğunu düşünüyorum artık:44:

arkadaşlar dün gece nerdeyse kızımın ilk doğduğu günlere döndüm o kadar çok uyandımki ama değecek inş saat başı mama yerken dün gece sadece 1 defa mama yedi her uyandığında uyutmaya çalıştım yatağında sallamakla pek uyumadı o yüzden ayağımda salladım o biraz yordu ama olsun bunları çekip yakında rayına oturtacağımı düşünüyorum inş. sonuca ulaştığımdada sizlerle paylaşacağımki benim gibi bebeği 1yaşına basmışama hala uyuma problemi olan annelere yardımcıolacak tşk

arkadaşlar ben başardım en fazla 5gün uğraştım yukarda yazdığım yazıyı denedim ve şu an kızım gece hiç mama içmiyor ve 1 defa uyanıyor ondada emziğini veriyorum geri uyuyor tavsiye ederim şikayetçi olanlara deneyin:52::46::62::65:

melisnaz canım yazın tracy hogg un kitabından yatırkaldır yöntemi eğer başatrdıysantebrikler canım ama bunu ne olursa olsun devam ettirmen ve sallamaman gerekiyor ben emziriyorum bu yöntemi denedim ve başaramadım inş.sen başşarını devam ettirisin........

ya ne güzel basarmissin canim. bizdede ayni dert ama tam 4 aydir. ilk baslarda sinir küpü olmustum yine öyleyimya okadar degil. benimki disde cikartiyor. Iste distenmi aliskanlikmi agrimi neden uyandigini bilsem..... Bilsemki sade aliskanliktan icabina bakacagim ama agrisimi var acaba damaklarimi kasiniyor diye vicdanim el vermiyor... Ama cok zor gercekten aklim basimda degil bayagidir cekiyorum

melisnaz canım yazın tracy hogg un kitabından yatırkaldır yöntemi eğer başatrdıysantebrikler canım ama bunu ne olursa olsun devam ettirmen ve sallamaman gerekiyor ben emziriyorum bu yöntemi denedim ve başaramadım inş.sen başşarını devam ettirisin........

teşekkür ederim ama artık eski haline döneceğini sanmam yaklaşık bir hafta uğraştım ama ne uğraşma çocuk noluyo dedi ya her uyandığında mama veriyordum alıştırma döneminde sadece su ve boş emzik verdim ama 1 hafta falan sürdü sersem oldum ama değdi zaten saat başı kalkıyodu gene sersem olacaktım şimdi 10buçuk 11de yatıyo sabah 8buçuğa kadar hiç uyanmıyo zorlanan herkes bunu denesin bence zor ama sonu çok güzel:nazar::66:

ya ne güzel basarmissin canim. bizdede ayni dert ama tam 4 aydir. ilk baslarda sinir küpü olmustum yine öyleyimya okadar degil. benimki disde cikartiyor. Iste distenmi aliskanlikmi agrimi neden uyandigini bilsem..... Bilsemki sade aliskanliktan icabina bakacagim ama agrisimi var acaba damaklarimi kasiniyor diye vicdanim el vermiyor... Ama cok zor gercekten aklim basimda degil bayagidir cekiyorum

benim kızımında dişleri çıkıyor ama bir iki gün diş jeli sürdüm ama devam ettim bence en az 3gün deneyin zaten kendini belli ediyor kalkmaları 3günde tamamen bitmesede azalıyor fark edersiniz

teşekkür ederim ama artık eski haline döneceğini sanmam yaklaşık bir hafta uğraştım ama ne uğraşma çocuk noluyo dedi ya her uyandığında mama veriyordum alıştırma döneminde sadece su ve boş emzik verdim ama 1 hafta falan sürdü sersem oldum ama değdi zaten saat başı kalkıyodu gene sersem olacaktım şimdi 10buçuk 11de yatıyo sabah 8buçuğa kadar hiç uyanmıyo zorlanan herkes bunu denesin bence zor ama sonu çok güzel:nazar::66:

gelin birde bana sorun gece gündüz uykusuz gezmeleri ben ikiz kız annesiyim hemde ikiside huysuz uykusuz 6aylık olana kadar fön makinasıyla sustular makina susuyor onlar başlıyorlardı ayrıca gece gündüz salladım sürekli sabahlara kadar şimdi 1,5 yaşındalar sallanarak uyuyorlar 1tanesi bir sorunu olmadıkça süt içmeye kalkmak dışında uyuyor ama öbürü ne yaparsam yapayım yanımda yatmak istiyor yanımdaysa uyuyor ama yanımda degilse sabaha kadar susmuyor tabi digerinide uyandırıyor malesef 2aya kadar hiç yanımda yatırmamıştım şuanda ikimiz yatıyoruz bana acayip bagımlı bir çocuk asla babaya bile gitmiyor sadece ben anlıyacagınız nefes almama ancak izin veriyor dedigini yapmazsamda başlıyor aglamaya ardından kusmaya son bir aydırda özellikle kardeşi elinden birşeyi alırsa kafasını vurmaya başladı anlıyacagınız işim çok zor halinize şükredin en azından sizin bir bebeginiz var o nezaman uyursa sizde uyuyabileceksiniz ama ben ikisini birden uyutmak susturmak birde aynı anda uyumadılarmı işte işkence bana hiç uyku yok ozaman neyse işte böyle!

gelin birde bana sorun gece gündüz uykusuz gezmeleri ben ikiz kız annesiyim hemde ikiside huysuz uykusuz 6aylık olana kadar fön makinasıyla sustular makina susuyor onlar başlıyorlardı ayrıca gece gündüz salladım sürekli sabahlara kadar şimdi 1,5 yaşındalar sallanarak uyuyorlar 1tanesi bir sorunu olmadıkça süt içmeye kalkmak dışında uyuyor ama öbürü ne yaparsam yapayım yanımda yatmak istiyor yanımdaysa uyuyor ama yanımda degilse sabaha kadar susmuyor tabi digerinide uyandırıyor malesef 2aya kadar hiç yanımda yatırmamıştım şuanda ikimiz yatıyoruz bana acayip bagımlı bir çocuk asla babaya bile gitmiyor sadece ben anlıyacagınız nefes almama ancak izin veriyor dedigini yapmazsamda başlıyor aglamaya ardından kusmaya son bir aydırda özellikle kardeşi elinden birşeyi alırsa kafasını vurmaya başladı anlıyacagınız işim çok zor halinize şükredin en azından sizin bir bebeginiz var o nezaman uyursa sizde uyuyabileceksiniz ama ben ikisini birden uyutmak susturmak birde aynı anda uyumadılarmı işte işkence bana hiç uyku yok ozaman neyse işte böyle!

ayyyy okurken içim sıkıldı üzüldüm senin adına ben uyku deyince asla dayanamazdım kızım sayesinde unutmustum uykuyu ama şimdi 14aylık yaklaşık 2aydır bizle yatıyo bizle kalkıyo allaha şükür inş düzelir sizin kızlar ikiz annesi olmak zordur hherhalde sabır diliyorum size

Back