• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızım emeklemiyor,ne önerirsiniz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Zxuxmmin

RABBIMIN EMANETISINIZ
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
1.918
9
116
- Yurtdışı
kizim 10 aylik oldu....ama emekliyemiyor....herseyi deniyorum olmiyor....disi de cikmadi....vidi vidi konusiyor akilli herseyi anliyor ama 1 cm ilerliyemiyor...napim bilmiyorum

kizim 10 aylik oldu....ama emekliyemiyor....herseyi deniyorum olmiyor....disi de cikmadi....vidi vidi konusiyor akilli herseyi anliyor ama 1 cm ilerliyemiyor...napim bilmiyorum

denediniz mi bilmiyorum ama bebeğini yere yüzüstü yatırıp ayaklarından hafifçe it,bu onunda hoşuna gidecek oyun sanacak ve bi yandanda emeklemesine yardımcı olacak.
birde takmayın o kadar çünkü bazen bazı bebekler emeklemeden yürüyor belki bebeğinizde öyle yapacaktır.:emir_bebek:

benim kızımda aynı durumda diş yok emeklemiyorda kolları ile kendini iterek 2 aydır geri geri gidiyor 2-3 gündürde birkaç saniyede olsa emekleme pozisyonuna geçiyor ama o kadar bende sabırsızlıkla bekliyorum....

Benim kızım 9. ayın sonuna doğru çıkardı ilk dişini genetik bir olay bu,herhangi bir vitamin eksikliği v.s. gibi sağlık sorunu yoksa hiç dert etmeyin.Emekleme olayına gelince hiç emeklemeden yürüyen çok bebek var etrafımda.Kızım 12. ayının sonuna doğru yürümüştü ama emekleme süreci çok kısa sürmüştü bir anda yürüdü.Arkadaşlarımın bebeklerinin birçoğu 1.5 yaşında yürüdü ve çok sağlıklılar.Ama şu çok önemli bebeğe emekleme için fırsat veriyormusunuz sık sık halı üzerine uygun bir örtü serip bırakın kızınızı rahatça hareket etsin,ama kesinlikle siz zorlamayın bu olaya.Her bebeğin gelişimi farklıdır.

Benim buyuk kizim dogum gununde emekledi 15 aylik yurudu.. Hic acele etme bence onun cani ne zaman isterse ozaman emekler..

ben de takardım bu durumları annelik işte en son oluruna bıraktım 15 aylık emekledi şu an 16 buçuk aylık yeni yeni yürüyor zamanı gelince yapar merak etme

Çocukların gelişim aşamalarında emekleme diye birşey yokmuş canım. Yani emeklemeden de yürüyebilir. Zaten emekleyip de yerdeki mikropları alacağına hiç emeklemesin daha iyi. Bizimki emeklemeden yürüdü. Ama şimdi de emeklemeye başladı tekrar :)
Ben hiç yerde süründürmemeye çalışıyorum.
Her bebeğin gelişimi de farklı, kafanı takma.

ben de takardım bu durumları annelik işte en son oluruna bıraktım 15 aylık emekledi şu an 16 buçuk aylık yeni yeni yürüyor zamanı gelince yapar merak etme

Benim buyuk kizim dogum gununde emekledi 15 aylik yurudu.. Hic acele etme bence onun cani ne zaman isterse ozaman emekler..

Benim ablam ve kardeşim de 15 aylık yürümüşler.Ben 12 aylık yürümüşüm,benimde bacaklarım eğriymiş sonradan düzelmiş:9:

1o gün sonra 10 aylık olacak bizimkide..hiç dişi yok..emekleme yok..koluyla kendini çektirerek sürünüyor..belki de direk ayaklanacak..kafaya takma..bizde akışına bıraktık..

cok sagolun cevaplar icin....benim kizim tup bebek yoluyla oldu...vuyuk kizim 3 yasinda rahatsiz yani yatalak...belkide ondan korkiyorum....masallah herseyi biliyor....annelik korkusu var bi nevi bende Alllahtan ümit kesilmez insallah kizim yürürde annesine umut isigi olur

ayy cnm yaa.benimkide aynı.10 aylık emeklemiyo ve dişi hala yok:1: ayrıca benimki sırtüstünden yüzüstüne bile dönmüyo.canım çok sıkılıyo.yalnız benimki prematüre.30 haftalık doğdu.yani şu an düzeltilmiş 7,5 aylık sayılıyuo.takibide ona göre yapılıyo.ama yinede canım çok sıkılıyo.14 şubatta gelişim testi yapılacak.bakalım ne çıkacak.

ayrıca benimde 3 yaşında bi oğlum daha var.allah senin evladına acil şifalar versin.seninde yüzünü güldürsün inşallah..

oof benımkıde 7.5aylıkoldu 2dış cıkardı ama emeklemıyo.kollarım koruyo artık kıloluda.yere koyuyorum bır ıkı cırpınıp hungur hungur aglıyo ılk oglum 15aylıkken emeklemıs 18aylıkken yurumustu.bu da mı oyleolacak cok yorucu ya.bırde yurutece koymayın dıyor doktorlar gelde koyma,ne kol ne bacak dayanmıyo bu yorgunluga

Bizde de durum farklı değil maalesef. Kızım 7 aylık diş çıkarmadı halaa... Yürüteçte gayet iyi ama daha iki gündür yeni yeni sürünüyor

ben de emeklememişim anneannem belimden destekleyerek direkt yürütmüş beni.gelişim bireyseldir canım.dert etme ama yürümesi için destekleyebilirsin.

benım kardesım emeklemeden yurudu.koltuklarınn kenarlarına tutunarak yuruyordu sonra bır gun uyutmustum onu.mutfaga gectım 10 dk sonra bı baktım arkamdan bırı tutunmus bana o gunden sonra yurumeye basladı :D

aylin06 üf özel msj yazamamak ne kötüymüş
ben sana yazamıyorum dr murat a gitmek istiyormuşsun onada gittin mi zamanın varsa oradan görüşebilirmiyiz

benım kızımda neredeyse yasını bitirecek, 1 hafta öncesıne kadar ne emeklıyor ne sıralıyordu. aylardır yerde yaşamamıza rağmen hıc öyle bir hevesı yoktu. taa ki cumaya kadar. cuma gunu bir anda emeklemeye basladı, tereddütsüz, sankı tamam vaktım dolmus der gıbı :) devrılmedı bile.. cumartesı ıse sırlamaya basladı, zaten tutunup ayakta duruyordu ama bır adım bıle atmıyordu. cumartesı bırden yan yan ılerleyıp koltuktan koltuga gectı :) hepsının vaktı gelınce oluyor..

Back