• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım dua ezberledi :)

snnzlsdtcbc

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
318
Yer
İstanbul
Kızım 2,5 yaşında ve 1 haftadır yatmadan önce biz onunla birlikte "Sübhaneke" duasını okuyoruz.
Dün gece de kendiliğinden okudu ezberlemiş.
Nasıl mutlu oldum anlatamam, bu tarifi imkansız çok güzel bir duygu.
İnşallah diğer sureleri duaları da ezberler.

Biz anne-baba olarak dün gece onun tek başına dua okuduğunu görünce epey duygulandık. Sevindik.
O da çok sevindi.

Kızımın kapanması giyinmesi gibi konularda asla baskı yapmam, çünkü bende açığım.
Fakat en azından temel dini bilgileri bilsin, ileride ne yapacağına kendi karar versin.

Ne yazacağımı bilmiyorum ama gerçekten çok mutluyum.

Sevgiler...

canım seni adına çook sevindim .. Rabbim nazarlardan saklasın maşallah kuzuya :nazar::nazar::nazar:
ben de fırsat buldukça öğretmeye çalışıyorum üzerinde dursam öğrenecek ama çalışan bir anneyim... okulum da oldukça yorucu, okuldan sonra ev işi yemek derken çoğu akşam sekizden sonrasını bile hatırlamıyorum :50: geçen seneki yerimizde kalsaydım bakıcımız dini bilinci iyi olduğu için kesin öğretirdi. :50: maalesef şu an bulunduğum yer manevi açıdan çok zayıf bir yer , dördüncü sınıfta öğrencim babasına soruyor "baba biz müslüman mıyız, biz gürcü değil miyiz?" :50:

maşallah ona minicikmiş daha hafızası kuvvetli olucak demekki :nazar: benim kuzenimin oğluda 6 yaşında kuran okumayı öğrendi ailecek şok olduk o yaşlarda çok önemli çok çabuk öğreniyolar herşeyi

yerim onu ben o yasinda kendi kendine duasini okurmus:70::nazar:
Bu aralar cocuk sevgim depresti :52: cok mutlu oluyorum örnek anneleri görünce :16: ne mutlu :16:

Kızlar çok teşekkür ederim.
Bu duygu ne kadar güzelmiş, allahım son dönemlerde bu kadar mutlu olacağım hiçbirşey olmamıştı.
Bu ne güzel bir gururmuş, mutlulukmuş.
Dilerim tüm annelere nasip olsun.

Egerian inan hiç şaşırmadım, rabbim onların zihnini çok açıyor, o yaşlarda kolay öğreniyorlar.
Bende ileride güvendiğim biryere kızımı göndermek isterim.
Aferin kuzeninin oğlunada :nazar::nazar:

Helinim hiç üzülme canım çalışan bir anneyim diye 1 hafta kadar her akşam 1 kez okuyun.
O kimin okumasını isterse ( anne-baba) inan çok çabucak öğrenecek.
Darısı senin kızına canım.

Caremelim madem sevgin depreşti gel biz bekliyoruz. :52:

Sevgiler...

gerede' de iken 5 yaşındaki çocukları kuran kursuna gönderiyorlardı, altı yaşında hafız çocuklar vardı. hatta benim iki öğrencim kuranı öğrenmiş bir şekilde okula gelmişti...

gerede' de iken 5 yaşındaki çocukları kuran kursuna gönderiyorlardı, altı yaşında hafız çocuklar vardı. hatta benim iki öğrencim kuranı öğrenmiş bir şekilde okula gelmişti...

Aslında bende öğrensin istiyorum ama beyninin yıkanacağı biryerde değil.
Komşum bir yere gönderiyor kızı 4,5 yaşında.
Kur'an-ı Kerim okuyor. 5-6 ayda öğrendi.
Hem oyun grubu gibi bir yer diyor ama, dediğim gibi çok küçük çok güvendiğim biryer olmalı.

=)
Ben cocuklari hep uzakdan sevmisimdir ayilip bayilmam tabir caizse
Ama bu son zamanlarda ay ne tatli ay cok seker gibi gibi konusmalarda buluyorum kendimi:52:

canım çok sevindim senin adına
küçüklüğüm geldi aklıma
annemde işe giderdi ben küçükken
yatmadan önce o okurdu ben tekrar ederdim
öyle ezberlemiştim birkaç dua
demek annemde bu kadar mutlu olmuştu :5:

ben bile çok sevindim benimde aynı yaşta oğlum ve bende çok ama çok istiyorum dinine bağlı olsun dualarını bilsin inş benim istediğim gibi bi evlat olur dinine vatanına bağlı hayırlı bi evlat sizin adınıza çok sevindim oğlumun babası cumaya bile gitmiyor

Maşallah kızınıza,Allah nazarlardan saklasın.:nazar: Bir çocuğa dinini öğretip sevdirebilmek çok önemli gerçekten.

canım çok sevindim senin adına
küçüklüğüm geldi aklıma
annemde işe giderdi ben küçükken
yatmadan önce o okurdu ben tekrar ederdim
öyle ezberlemiştim birkaç dua
demek annemde bu kadar mutlu olmuştu :5:

Mutlaka annende çok mutlu olmuştur.
Bu duygu anlatılmaz yaşanır dediklerinden çok güzel :)))

Sevgiler canım.

Son düzenleme:
ben bile çok sevindim benimde aynı yaşta oğlum ve bende çok ama çok istiyorum dinine bağlı olsun dualarını bilsin inş benim istediğim gibi bi evlat olur dinine vatanına bağlı hayırlı bi evlat sizin adınıza çok sevindim oğlumun babası cumaya bile gitmiyor

Allah gönlünüze göre versin.
Babasını rol model almaz belki.
Hem belki de eşinizde ileride daha farklı olur.
Oğlunuzla eşinizi kıyaslamayın.
Siz annesiniz, çocuklar annelerinden çok çabuk öğrenirler.
Heleki erkek çocuklar.
Allah evladınıza sağlık sıhhat versin, size bağışlasın.
Deneyin eminim öğrenecektir.

Sevgiler...

çok güzel. ya onların hafızası süper oluyo. bizimde babaanneyle dede 1,5 aydır bizde kreşe bu soğuklarda göndermeyelim diye sağolsunlar gelip bakıyolar. büyükbabası her kuran okudukça bunada harfleri okutmuş elif be cuzundan. bizim kız şimdi bütün harfleri tanıyo hatta 2.sayfaya geçmişler. bende okuduğun duyunca şaşrıdım ama rastgele sordum bi baktım harfleri tanıyo. apışıp kaldım. maşallah diyelim kuzucuklara :nazar:

Kızlar teşekkür ederim.
Alişim sizede maaşallah, evet hafızaları süper bizlerde anne baba olarak daha fazla sorumluluk almalıyız.
Hemde her konuda.
Hayırlı, karakterli, düzgün evlatlar yetiştirmek dileğiyle.

Sevgiler...

MaaşAllah SubhanAllah kızınıza ..:) Sizinde katkınız büyük.. Şanslı bi kızınız var böyle bir ailesi olduğu için ...(:

oyy maşallah yerim ben onun dua okuyan dillerini.. Allah tamamına erdirsin inşallah

Back