- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.990
- 548
14 aylık geç mi oluyor
15 aya kadar normal değil mi
Aynen bende öyle biliyorum çünkü bireysel farkliliklar varHayir, coğu bebek 12-13 aylikken yürüdüğu için, 14 aylikken sanki gec olmus gibi oluyor ama değil
Evet geçen hafta bakıldı. Kan değerleri normal şu an. Zaten korktuğundan yürümek istemiyor. Evde sürekli hareket halinde sadece dışarıda kucakta.kan degerlerine baktirdiniz mi demir b12 gibi ? bazen ilgiki olabiliyor
Bisiklete bindi. Kaydıraktan da biz tutarsak kayıyor ancak. Merdivenleri tek başına çıkamıyor biz elinden tutarsak çıkıyor. Dediğim gibi hep temkinli ve kaygılı dışarda. Evde o şekilde değil.Benim de oglum ilk denize gittigimizde kuma basmak istemedi hic. Farkli oldugu icin garipsedi. Ama ilk gunun sonunda yavas yavas alisti. Ben kuma oturup oyuncaklariyla oynadim. Ilgisini cekti. Cekindi once ama sonra cesaretlendi. Tatil sonunda hicbir kaygisi kalmamisti. Kiziniz da acaba farkli mi algiliyor disaridaki zemini? Bir de mesela evin icinde hic mi oyuncak arabaya binmedi? Ya da bisiklet tarzi bir seye? Onu disari cikarip once onun uzerinde cesaretlendirseniz? Parka gittiginizde kaydiraga binmedi mi hic? Kendi basina cikabiliyor mu merdivenden? Boyle sevecegi aktivitelerle alisacaktir belki.
Yürümeye başladığından beri neredeyse her dışarı çıktığımızda durum böyle. Bazen bizi sasirtip biraz yürüyor sonra bir anda kucağa gelmek istiyor. İnsanlardan cok önceden korkardı ozelillikle erkeklerden. Aşırı tepki verirdi. Şu an yabancılara gülüyor şirinlikler yapıyor. ( erkekler de dahilBende ne zamandir bu durumda olduğunu merak ettim ve yabancı insanları gördüğünde dışarıda falan mesela ağlayıp tepki veriyor mu?
Bir elinden babası bir elinden ben tutup da çok yürümeye çalıştık bu sefer babasının elini bırakıp yine benim kucağıma geliyor. Baston fikri çok iyi hiç aklıma gelmemişti. Deneyeceğim onu da çok teşekkürler.Ha o derece... şu tekerlekli uzun saplı baston gibi şeylerden alıp dışarı çıkınca eline verseniz ya da tekerlekli bir kedinin boynuna ip bağlasanız kaldırıma çıkınca yere koysanız onlarla birlikte yürümez mi acaba? Bir elinden siz diğerinden babası tutarak gezdiniz mi haftasonu yollarda? Yapmadıysanız bunları deneyin bakalım. Güvende olduğunu görsün
Kizim 21 aylik ve oda yurumuyor yeni basladi bu durum. Idrar yolu enfeksiyonu geciriyordu ben ondan dolayi halsiz cabuk yoruluyo diye dusundum en ilacimiz falan bitti ve yurume disinda gsyet enerjik ve hareketli masallah. Bugun doktor kontrolu vardi ben inanilmaz yoruldum gotur getir 2 adim atmiyo. Ayaginda falan da bisey olamaz kontrolumuz ortopedideydi ve rontgen cekildi hersey normal. Acaba gelisimsel bi durum mu ? Korku konusuda herkesten degil ama genelde erkeklerden korkuyo ama her erkekten degil yabanciyi ayirt etmeye basladigindan beri gorumcelerimin ve yigenimin esinden inanilmaz korkuyo. Oyle ki sevmek icin yeltenseler yikar ortaligi .Merhaba arkadaşlar.
Artık fazlasıyla canımı sıkan bir durum var. 28 aylık bir kızım var. Çok zor bir çocuk sürekli mızmızlanır, huysuz, hiçbir şeyle 5 dakikadan fazla ilgilenmez. Bir sürü aktivite yapmaya çalışırım onlarda da sıkılır, kendi kendine iki dakika bile oyun oynamaz, oyalanmaz, oyun oynarken bile hep beni yanında ister. Hala bana fazlasıyla bağımlı.
Haftadaki 3 yarım gün kreşe gidiyor ama kreşe gittiğinden beri sürekli hasta oluyor haliyle düzenli de gidemiyor Kreşini de seviyor orda mutlu ancak onu kreşe götürüp getirmek artık tam bir kabus olmaya başladı hiçbir şekilde arabasına binmek istemiyor. Yürüyerek götürmek istesem dışarda asla kucağımdan inmiyor ve artık vücudum onun ağırlığını kaldıramiyor. Hiçbir zaman da dışarda yürümedi zaten bazen ara ara bir iki dakika yürüdü çok nadir.
Neden bu kadar korkuyor artık bebek de değil diğer çocuklardan çok farklı, çok korkak ve aşırı tepkileri olan bir çocuk. Sırf bu sebeplerden ve gelişimini biraz geriden takip ettiği için otizmden şüphelenip çocuk psikiyatra gittik ancak otizm gibi bir durum olmadığı söylendi.
Benimle aynı durumu yaşayan özellikle de 2 yaşını geçip de dışarda korkusundan yürümeyen çocuk anneleri var mı merak ediyorum. Bu ara beni en çok zorlayan şey bu çünkü. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler
O aylarda benim kızım da özellikle erkeklerden çok korkardı hiç sevdirmezdi kendini, direkt ağlamaya başlardı. Zamanla düzeldi şu an pek korkmuyor. Sizin de muhtemelen yakında geçer o korkular.Kizim 21 aylik ve oda yurumuyor yeni basladi bu durum. Idrar yolu enfeksiyonu geciriyordu ben ondan dolayi halsiz cabuk yoruluyo diye dusundum en ilacimiz falan bitti ve yurume disinda gsyet enerjik ve hareketli masallah. Bugun doktor kontrolu vardi ben inanilmaz yoruldum gotur getir 2 adim atmiyo. Ayaginda falan da bisey olamaz kontrolumuz ortopedideydi ve rontgen cekildi hersey normal. Acaba gelisimsel bi durum mu ? Korku konusuda herkesten degil ama genelde erkeklerden korkuyo ama her erkekten degil yabanciyi ayirt etmeye basladigindan beri gorumcelerimin ve yigenimin esinden inanilmaz korkuyo. Oyle ki sevmek icin yeltenseler yikar ortaligi .
Kreşe gidiyor onlarla iletişim kurmaya çalışıyor. Ortama uyum sağlıyor ve aktivitelere katılım da gösteriyor. Oyuncak paylaşımı al ver yapıyor arkadaşlarıyla. ancak henüz kelime sayımız az, cümle kuramıyor.diğer çocuklarla etkileşimi nasıl onlarla kontak kurabiliyor mu ?
Diğer çocuklardan cok Farklı derken tam olarak neyi kasdediyorsunuz? Aslında tekrar bir doktora görünseniz belki çözümü düşündüğünüzden kolaydır
Diğer çocuklardan farkı atik değil çekingen ve korkak olması. Her yeni gördüğü ya da alişmadigi şeylere çok temkinli davranması. Merak duygusu çok fazla ancak bir şeyi merak edip incelerken bile bensiz yapmıyor üstüne gitmiyor. Onu bile ben yanında olurken cesaret edip inceler, kurcalar. Cesareti yok hiç.diğer çocuklarla etkileşimi nasıl onlarla kontak kurabiliyor mu ?
Diğer çocuklardan cok Farklı derken tam olarak neyi kasdediyorsunuz? Aslında tekrar bir doktora görünseniz belki çözümü düşündüğünüzden kolaydır
Buraya kadar hızlıca bir göz attım, aranızdaki ilişkiyi de nasıl tanımladığınizi görmek adınaKolik bir bebekti çok ağlardı.. Hiç yalnız kalmadı hep yanındaydım. Tek baktım kimseden de destek almadım. Kendini güvensiz hissedeceği bir ortamı da olmadı ev içinde her ihtiyacı anında karsilandi. Bir kere bile kendi haline bırakıp ağlasın demedim hep çabaladım. Bir yerlerde hata yaptım demek ki. Dediğiniz gibi sanırım bir uzmana görünmemiz gerekiyor.
O benim de aklıma geldi daha önce siz de söyleyince acaba mi dedim. Mutlaka bakacağım sayfasına. Zaten en kısa sürede tekrar bir uzmana gideceğiz. Teşekkür ederim.Buraya kadar hızlıca bir göz attım, aranızdaki ilişkiyi de nasıl tanımladığınizi görmek adına
Bir de ilk mesajınızdaki otizm şüphesi dikkatimi çekti. Sonrasında korku ve kaygılar.
Bu konunun uzmanı değilim ama sanki çocuğunuzda duyu bütünleme eksikliği var gibi. Bazı çocuklarda çok yoğun olduğu için otizm ile bile karıştırılıyor. Ebru Sidar Albayrak bu konuda oldukça donanımlı. Sayfasına bir göz atın lütfen.
Umarim. En kisa zamanda kucaktan da vazgecer umarimO aylarda benim kızım da özellikle erkeklerden çok korkardı hiç sevdirmezdi kendini, direkt ağlamaya başlardı. Zamanla düzeldi şu an pek korkmuyor. Sizin de muhtemelen yakında geçer o korkular.
Duyu bütünleme sıkıntısı olabilir mi, yani vestübüler sistem hassasiyeti olabilir. İnstagramda duyusal akedemi (ebru albayrak sidar) sayfasını takip edin, duyulmak istiyorum diye kitabı var ayrıca onu da okuyabilirsiniz. İlinizde duyu bütünleme çalışması yapan kurumları bi inceleyin. Tabi dr a ve psikoloğa gittiğinizi düşünerek söylüyorum önce fiziksel rahatsızlık var mı diye bakılır sonra psikologlar gelişim olarak değerlendirir ondan sonra duyu bütünlemeye bakılır.Merhaba arkadaşlar.
Artık fazlasıyla canımı sıkan bir durum var. 28 aylık bir kızım var. Çok zor bir çocuk sürekli mızmızlanır, huysuz, hiçbir şeyle 5 dakikadan fazla ilgilenmez. Bir sürü aktivite yapmaya çalışırım onlarda da sıkılır, kendi kendine iki dakika bile oyun oynamaz, oyalanmaz, oyun oynarken bile hep beni yanında ister. Hala bana fazlasıyla bağımlı.
Haftadaki 3 yarım gün kreşe gidiyor ama kreşe gittiğinden beri sürekli hasta oluyor haliyle düzenli de gidemiyor Kreşini de seviyor orda mutlu ancak onu kreşe götürüp getirmek artık tam bir kabus olmaya başladı hiçbir şekilde arabasına binmek istemiyor. Yürüyerek götürmek istesem dışarda asla kucağımdan inmiyor ve artık vücudum onun ağırlığını kaldıramiyor. Hiçbir zaman da dışarda yürümedi zaten bazen ara ara bir iki dakika yürüdü çok nadir.
Neden bu kadar korkuyor artık bebek de değil diğer çocuklardan çok farklı, çok korkak ve aşırı tepkileri olan bir çocuk. Sırf bu sebeplerden ve gelişimini biraz geriden takip ettiği için otizmden şüphelenip çocuk psikiyatra gittik ancak otizm gibi bir durum olmadığı söylendi.
Benimle aynı durumu yaşayan özellikle de 2 yaşını geçip de dışarda korkusundan yürümeyen çocuk anneleri var mı merak ediyorum. Bu ara beni en çok zorlayan şey bu çünkü. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?