Peki hic bir baska sorun yokken sirf konusmuyor diye gelisim geriligi demek nekadar doğru?? Elbette götürdüm çocuğu mu doktor hic bir sorun yok canı isteyince konusacak dedi hatta esim bende cok gec konuşmusum diyincs ee tamam sebebi belli babaya cekmis dedi yani bir çok faktör bir araya gelir baska seyler vardir gelişim geriliği derler ozaman tamam.Hangi anne baba çocuğunu aman bisi olmaz diyip ilgilenmezki sadece artik cok fazla panik yaptiriyorlar buda anneyi daha cok yipratiyor üzüyorÖnemli dönemler vardır çocuklarda dikkat edilmesi gereken. Bir beceriyi geliştirmesi gereken süreçte geliştirmezse problem olduğunu düşünürüz. 2 yaş konuşma için önemli bir dönemdir mesela. Telegrafik konuşmaya geçmesi gereken dönemde hala konuşmuyorsa, hatta sizin çocuğunuz gibi ilk gramer evresinde konuşmaya başladıysa gelişim geriliği vardır. İlerleyen yaşlarda konuşma konusunda yaşıtlarını yakalamış olması gelişim geriliği olmadığı anlamına gelmez. Korkulacak bir durum değildir çoğu zaman ancak zaman zaman başka sorunların da habercisi olabilir.
Gerçi ben hep unutuyorum bizim millet uzmandan daha uzman, doktordan daha doktordur genelde
Mesela annenin bir saat ondan ayri biryere gitmis olmasi bile bu durumu etkilemis olabilir degilmi ? Otizm her türlü bu yasda bi cocukda kendini belli eder gibi geliyor ve sanirim sadece yürümek istememesi disinda bi sorun yok belkide sokakda annesinin kucaginda olunca onun hic yanindan ayrilmayacagini düşünüp bunu yapiyor çünkü evde boyle degil yazmis ve evi güvenli bölge olarak görüyorErken doğmasından kaynaklıdır ki nette yazan aya göre çocuk gelişimine takılma. Aynı ayda olan çocuklar bile farklı gelişim gösterir. Şu an bunlar yoksa sorun yok bence otizm açısında. Otizm de çocukların gece uykuları olmaz, hatta doktorlar rahat uyuması için takviyeler verir. Sinir patlamaları olur, sakinleşmez. Yani illa ki belli eder kendini.
Ben senin kızında otizm belirtisi göremedim. Kaygı sorunu var. Ona senden başka bir dünya olduğunu ve bu dünyanın güvenli bir yer olduğunu anlatman lazım.
Okul içinde nasılmış sınıfta? Bu önemli bir cevap.
Çok teşekkür ederim. Sizin de çocuğunuzla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum umarım ve eminim ki en kısa sürede cocuğunuz yaşıtlarını yakalar zaten eğitimle normale dönebilecek durumda olan bir çocuk. Siz de lütfen canınızı daha fazla sıkmayın.Konu sahibi nekadar yiprandigini taa burdan hissettim 1 kilo poşet bile taşıyınca birsure sonra o ağır geliyor ki kolların ağriyor burda 1 kilonun üstünde çocuk var kucaktan inmek istemeyen.insallah en yakın zamanda çözümünu bulursunuz
Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür. Başka çocuklarla karşılaştırıp strese girmeyin derim. Yeğenim 3 yaşlarında konuşmaya başladı. Bizde korkmuştuk bir sorun mu var diye. Konuşma terapistine danıştım. Konuşur merak etmeyin bekleyin dedi. Yürümesi de çok geç oldu. Şu an 11 yaşında hiçbir problemi yok. Yani demem o ki, gelişimi geri diye kendinizi çok kasmayın.İşaret parmağı kullanımı geç oldu.
Kelimelerimiz nerdeyse yoktu şu an biraz biraz var.
Motor gelişimi hep bir kaç ay geriden takip etti.
Göz teması kısıtlıydı o dönem şu an öyle bir sıkıntımız yok.
Ayına göre yapması gerekenleri yapmıyordu o dönem sonra yaptı tabi sadece hep bir kaç ay geç yaptı.
Erken doğdu bu arada onu da belirteyim.
İnşallah çok sağolunÇok teşekkür ederim. Sizin de çocuğunuzla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum umarım ve eminim ki en kısa sürede cocuğunuz yaşıtlarını yakalar zaten eğitimle normale dönebilecek durumda olan bir çocuk. Siz de lütfen canınızı daha fazla sıkmayın.
Onlar daha çok aktif yaşam süren anne babalar ya da engelli çocuklar için. Anne baba dağa tırmanıyor, trekkinge falan gidiyordur çocuk 60 km yürüyemeyeceği için kanguru kullanırlar. 3-5 yaşında çocuğun yürümemesi, kanguruda taşınması olağan değil pek.
Peki siz de yürümek istemediği için mi kanguruda taşıyordunuz. Sanırım ben biraz fazla evham yapıyorum. Herkes neden yürümüyor neden kucakta taşıyorsun hala gibi sorular sorunca ben de artık bu durumun normal olmadığını düşünmeye başlamıştım
Size sorunu yok diyen de doktor burada gelişim geriliği diyen de doktor!Peki hic bir baska sorun yokken sirf konusmuyor diye gelisim geriligi demek nekadar doğru?? Elbette götürdüm çocuğu mu doktor hic bir sorun yok canı isteyince konusacak dedi hatta esim bende cok gec konuşmusum diyincs ee tamam sebebi belli babaya cekmis dedi yani bir çok faktör bir araya gelir baska seyler vardir gelişim geriliği derler ozaman tamam.Hangi anne baba çocuğunu aman bisi olmaz diyip ilgilenmezki sadece artik cok fazla panik yaptiriyorlar buda anneyi daha cok yipratiyor üzüyor
Aslında var. 2 yaş tam bağımsızlaşma dönemidir. Normal şartlarda el bile tutmak istemeden bağımsız yürüyüp koşmak istemesi lazım.Yok be kudra. Cidden normal kangurunun bir büyüğü toddler kangurular var ya, onun da bir büyüğü var. Toddler zaten 3-3,5 yaşa kadar gideni.
Biz toddler aşamasında bırakan gruptayız. Kardeşi falan olsa, başkasında görse bırakmazdı da. Ona rağmen 2 yaş civarı sokakta yürümüyor diye endişe edecek bir şey yok.
PekiSize sorunu yok diyen de doktor burada gelişim geriliği diyen de doktor!
Acaba sürekli sizinle vakit geçirdiği için dış dünyadan korkuyor olabilir mi ? Pandeminin etkileri gibi mallesefKolik bir bebekti çok ağlardı.. Hiç yalnız kalmadı hep yanındaydım. Tek baktım kimseden de destek almadım. Kendini güvensiz hissedeceği bir ortamı da olmadı ev içinde her ihtiyacı anında karsilandi. Bir kere bile kendi haline bırakıp ağlasın demedim hep çabaladım. Bir yerlerde hata yaptım demek ki. Dediğiniz gibi sanırım bir uzmana görünmemiz gerekiyor.
Genelde prematüre bebekler de bu durum söz konusu olabiliyor.Merhaba arkadaşlar.
Artık fazlasıyla canımı sıkan bir durum var. 28 aylık bir kızım var. Çok zor bir çocuk sürekli mızmızlanır, huysuz, hiçbir şeyle 5 dakikadan fazla ilgilenmez. Bir sürü aktivite yapmaya çalışırım onlarda da sıkılır, kendi kendine iki dakika bile oyun oynamaz, oyalanmaz, oyun oynarken bile hep beni yanında ister. Hala bana fazlasıyla bağımlı.
Haftadaki 3 yarım gün kreşe gidiyor ama kreşe gittiğinden beri sürekli hasta oluyor haliyle düzenli de gidemiyor Kreşini de seviyor orda mutlu ancak onu kreşe götürüp getirmek artık tam bir kabus olmaya başladı hiçbir şekilde arabasına binmek istemiyor. Yürüyerek götürmek istesem dışarda asla kucağımdan inmiyor ve artık vücudum onun ağırlığını kaldıramiyor. Hiçbir zaman da dışarda yürümedi zaten bazen ara ara bir iki dakika yürüdü çok nadir.
Neden bu kadar korkuyor artık bebek de değil diğer çocuklardan çok farklı, çok korkak ve aşırı tepkileri olan bir çocuk. Sırf bu sebeplerden ve gelişimini biraz geriden takip ettiği için otizmden şüphelenip çocuk psikiyatra gittik ancak otizm gibi bir durum olmadığı söylendi.
Benimle aynı durumu yaşayan özellikle de 2 yaşını geçip de dışarda korkusundan yürümeyen çocuk anneleri var mı merak ediyorum. Bu ara beni en çok zorlayan şey bu çünkü. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler
Aynısını yazacaktım .Cünkü kural yok. Istediği yapiliyor. O yaştaki cocuk artik kucak ile bir yere gitmez. Aglayacaksa aglasin.
Artik bu "cocuk aglamaz" akimi iyicene abartti. "Ya arabaya binersin, yada kreşe gitmiyoruz" dersin. Sonra gercekten kreşe gitmeyin.
Gör bak nasil birden arabaya biniyor yada yürüyerek gidiyor. Her isteğine evet demeyin. Makul olmayana gayet hayir denilebilir.
14 aylık geç mi oluyorAma öyle bir sorun yokki tam. Doktor anladiğim kadari ile yaşta sadece fiziksel olarak az geride olduğunu anlatmişti. Bir cocuğun bağlanma yada kaygi sorunu yaşadiği o kadar kolay tespit edilmez.
Sirf biraz daha geç yürüdü için bu. Ki benim kizimda 14 aylikken yürüdü. Ve şu an herşeyi yapiyiyor, fiziksel olarakta.
Evet cocuklara karşi hasas olmali ancak cocuklarin herşeyden cok düzen ve kurala ihtiyaclari var. Dünyayi anlandirmalari gerekiyorlar. Her istedikleri yapilarsa, bu bağlanma olsun, dünyaya anlam katsin olsun, daha zor oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?