Kızım dışarda kucağımdan inmiyor.

Peki hic bir baska sorun yokken sirf konusmuyor diye gelisim geriligi demek nekadar doğru?? Elbette götürdüm çocuğu mu doktor hic bir sorun yok canı isteyince konusacak dedi hatta esim bende cok gec konuşmusum diyincs ee tamam sebebi belli babaya cekmis dedi yani bir çok faktör bir araya gelir baska seyler vardir gelişim geriliği derler ozaman tamam.Hangi anne baba çocuğunu aman bisi olmaz diyip ilgilenmezki sadece artik cok fazla panik yaptiriyorlar buda anneyi daha cok yipratiyor üzüyor

Herseye gelisim geriligi denmez.. cocuk konusamasa yurumese algilamasa vs ok ama sadece arabada oturmuyo diye gelisim geriligi denemez hemen hele forum uzerinden. Belki disariya yeterince cikarmiyorsundur.. bi sure oturt ve aglasada alma yani birak.. zamanla alisir bence.. tabii gercekten gelisim geriligi yoksa

Mesela annenin bir saat ondan ayri biryere gitmis olmasi bile bu durumu etkilemis olabilir degilmi ? Otizm her türlü bu yasda bi cocukda kendini belli eder gibi geliyor ve sanirim sadece yürümek istememesi disinda bi sorun yok belkide sokakda annesinin kucaginda olunca onun hic yanindan ayrilmayacagini düşünüp bunu yapiyor çünkü evde boyle degil yazmis ve evi güvenli bölge olarak görüyor

Çok teşekkür ederim. Sizin de çocuğunuzla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum umarım ve eminim ki en kısa sürede cocuğunuz yaşıtlarını yakalar zaten eğitimle normale dönebilecek durumda olan bir çocuk. Siz de lütfen canınızı daha fazla sıkmayın.

Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür. Başka çocuklarla karşılaştırıp strese girmeyin derim. Yeğenim 3 yaşlarında konuşmaya başladı. Bizde korkmuştuk bir sorun mu var diye. Konuşma terapistine danıştım. Konuşur merak etmeyin bekleyin dedi. Yürümesi de çok geç oldu. Şu an 11 yaşında hiçbir problemi yok. Yani demem o ki, gelişimi geri diye kendinizi çok kasmayın.

İnşallah çok sağolun inaniyorum düzelicek

Her anne baba bunu yaşamıştır sanırım, benzer yürüyüşleri oyun havasında yaparsanız eğer kucağı unutup yürümeye daha kolay alışacaktır. Ben oyuncak götürüp yol boyunca konuşturduğumuzu, yarış yaptığımızı hatırlarım.

Bazı çocukların fıtratı böyle olabiliyor. 24 aylık çocuk kucağa alınmadığında ağlıyorsa bırakın ağlasın. Bazen çocuklar anne babaya Naz yapıyor. Üzülür diye düşünmeyin. Daha hayatta nelere nelere üzülecek, böylelikle negatif duygularla mücadeleyi öğrenir sizin de yardımınızla. Bağlanma problemi olduğunu zannetmiyorum bağlanma problemi olan çocuklarda ebeveyne ilgisizlik vs oluyor.

Yok be kudra. Cidden normal kangurunun bir büyüğü toddler kangurular var ya, onun da bir büyüğü var. Toddler zaten 3-3,5 yaşa kadar gideni.
Biz toddler aşamasında bırakan gruptayız. Kardeşi falan olsa, başkasında görse bırakmazdı da. Ona rağmen 2 yaş civarı sokakta yürümüyor diye endişe edecek bir şey yok.

Ben seviyordum ya taşıyordum daha çok.
Evde falan da hep slingde büyüttüm. Ama düşününce "tamam hadi sen yürü biraz da" dediğimde falan yürümezdi. Sırtta taşımak kolay gelirdi o zamanlarda da. 2 yaş sonrası hep çanta gibi sırtıma takarak gezerdim.

Size sorunu yok diyen de doktor burada gelişim geriliği diyen de doktor!

Aslında var. 2 yaş tam bağımsızlaşma dönemidir. Normal şartlarda el bile tutmak istemeden bağımsız yürüyüp koşmak istemesi lazım.

Çocuğunuzun doğuma bağlı gelişim geriliği olduğundan bahsediyorsunuz. Bahsettiğiniz sorunların çocuğunuzun bu özel durumu ile mi ilgili yoksa çocuğunuzun kişiliği ile mi ilgili ya da sizden kaynaklı yanlış alışkanlık ve öğretilerden mi kaynaklı olduğundan emin olmadan böyle genel bilgi ve tecrübelerle hareket etmeniz hiç doğru olmaz.

Biliyorum sadece fikir almak istediniz ama çocuğunuzun bilmediğiniz özel bir durumu da olabilir. Ya da gelişim geriliği nedeniyle belki de halen bir yaşında bir çocuk kişiliği sergiliyor olabilir. Hiç biri de olmayabilir, siz erken doğumdan dolayı doğal olarak fazla üstüne düştüğünüz için aşırı bağımlı bir hale gelmiş olabilir vs

Tüm bu ihtimallerin ışığında bir genel kontrolün yanı sıra iyi bir pedagog edinip bir süre çocuğu birlikte değerlendirip sonrasında da zaman zaman kendisinden yardım almalısınız. Ben olsam böyle yapardım.

Acaba sürekli sizinle vakit geçirdiği için dış dünyadan korkuyor olabilir mi ? Pandeminin etkileri gibi mallesef bir de çok fazla üstüne düşüyoruz çocukların herseyini biz yapıyoruz, benim kızım da parkta falan çok korkuyor, başka çocuklar olunca kaydiraga falan binmek istemiyor,başka bir üye de demişti aman düşersin,koşma dur vs gibi şeyleri eşim çok yapıyor sanırım o da etkiledi...eşime çok kızıyorum rahat bırak çocuğu diye ama aşırı pimpirikli sinir ediyor beni

Genelde prematüre bebekler de bu durum söz konusu olabiliyor.

Aynısını yazacaktım .
Valla bana isteyen cani anne desin bana göre kurallar vardır. Ve o kuralları ben belirlerim. Mesela kızım mama sandalyesini hiç sevmiyordu, ağlıyordu. Ağladıkça sadece sakinleştirdim ve yemeği sadece orada veriyorum. Alışmak zorunda kaldı. Büyüdükçede aynı böyle davranıcam inşallah.
Bebekler kendini ağlayarak ifade eder. Onların ağlaması bizi kötü bir anne yapmaz. Aksine bence rahatlamak istiyorlar ve ondan ağlıyorlar. Bırakın ağlasın.

kan degerlerine baktirdiniz mi demir b12 gibi ? bazen ilgiki olabiliyor

14 aylık geç mi oluyor
15 aya kadar normal değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…