tavsankulak_17
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 2 Ekim 2023
- 1.681
- 1.403
- 48
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Oğlum 1.sınıfa başladı. Şimdiden kendi sorumluğunu bilsin diye benim zorlamamla değil kendi isteği ile ödevlerini yapsın diye uğraşıyorum. Mesela ödevlerini yapmayıp savsakladığında "Yarın ödevlerini yapmamış olarak gitmek istiyorsan yapmayabilirsin" ya da " derslerinden geri kalmak istiyorsan yapma, sen bilirsin yavrum" diyorum. Hayır yaaa diyor yapıyor. Hani bunu tehditvari de demiyorum cidden yapmadan gitmek isterse yapmasın ve öyle gitsin, kendisini kötü hissettiğinde zaten daha dikkat edip ödevlerini yapacaktır. Bir de televizyonumuz bozuldu. Tekrar tv almama kararı verdim. Telefon ile de akşamları belli bir süre oynayabiliyorlar. Onun dışında az çok her gün kitap okuyorum çocuklara. Kendisi de ilgi duyup okumaya başladı. Mesela benim annemin ya da babamın kitap okumaya ilgisi pek yoktu. Ama öğretmenim bu konuda çok teşvik ederdi ve beni kalın kalın kitaplar okuduğum için çok takdir ederdi. Ben de çok kitap okurdum ve severdim. Uzun metin paragrafları hızla okuyup anlayabiliyordum ve bu bütün dersleri de etkileyen bir şey. Kitap okumak daha hızlı okuyup anlayabilmeyi sağlıyor ve konsantrasyonu da iyileştiriyor. Bir de mesela ben kendi istediğim zaman kendim ayarlardım derslerimi o yaşlarda. Beni ödevini yap diye pek iteleyen olmadı. Olsa idi belki derslerden soğurdum. Belki biraz daha kendi sorumluluğunu kendi halletmesi için mi bıraksanız çocuğunuzu? Çünkü yanında hep siz olmayacaksınız. Biraz da kimsenin söylemi olmadan ben yapmalıyım idraki oluşmalı. Siz mesela kitap okuyor musunuz? Ya da hiç gel kızım kitap alalım birlikte okuyalım gibi bir yaklaşımınız oldu mu? Sürükleyici ve ilgisini çeken bir kitap okuduğunda kitap okumaya ilgisi de artar. Belki sizinle birlikte okumak daha cazip gelir. Şu an aklıma bunlar geldi.11 yaşında kızım var.Ders çalışmak istemiyor.Deneme sınavları kötü.özellikle fen bilgisi.öğretmen sindirim ve iskelet sistemiyle ilgili sınav yapmış birinden %30 Diğerinden %38 almış.Dün akşam eve gittiğimizde bu konularla ilgili ders tekrarı yapıp test çöz dedim.Çocuk ders çalışırken ya uykusu geliyor ya hastayım diyor ama voleybol oynarken yada internete girerken yada kedisiyle oynarken birşey yok.
İngilizce si iyi,matematiğide aslında iyi ama soruları hızlı okuyup yanlış cevaplıyor
Geçen hafta toplantı vardı bir tek ingilizce öğretmeni iyi dedi.onun dışında fen,sosyal,din kültürü kötü.Din öğretmeni kunut dualarını vermiş ezberleyin diye hiç birini ezberlememiş eksi almış.toplantıdan sonra ezberlettik
İnanın o kadar yoruldum ki.Her akşam işten geliyorum yemek hazırlama vs,arkasından kızımın başında bekliyorum ders çalışsın diye başka türlü çalışmıyor.eşim ben anlamıyorum derslerden diyor bu yüzden bana kalıyor.Hiç kendime vakit ayıramadan uyuyorum.Vakit ayırmayı geçtim keşke çalışsa ama içinden gelmiyor.Her akşam başında bekliyorum.Akşam kızdım okumazsan okuma umrumda bile değil dedim biz senin için uğraşıyoruz dedim ama umrunda bile değil.kitap okumak istemiyor.kitap okurken bize laf atıyor.
Dershaneye vermedik şimdiden vermeyin çok sıkılır diye söylendi bize,özel ders içinde hoca bulamıyoruz.Eşime dedim ki dershaneye verelim.Ben hiç böyle değildim.bana annem babam hiç ders çalış demezdi ben masama geçerdim çalışırdım.
Telefonu tableti aldık elinden,voleybolu çok seviyor seni böyle giderse voleybola göndermicez dedim ama yanlış birşeyde yapmak istemiyorum.Akşam sinirime ağladım.tecrübeli olanlar özellikle benim kızımın yaşında çocuğu olanlar bana bir akıl verseniz,yol gösterseniz çok sevinirim.Belkide bizde sorun var ailesi olarak belkide biz bir yerde yanlış yapıyoruz.