Kızım 11 yaşında,o da voleybolla ilgileniyor 2 senedir okul takımında antrenmanlara ,maçlara gitmesinin tek şartı ders çalışması, sınav notlarının iyi gelmesi,aksi halde alacağımı söyledim. Ha bizde şöyle de bir durum var,özel okuldaydı bu zamana kadar,bu sene şımarıklıklardan,marka takıntılarından ve de şişirilmiş notlardan bıkıp proje okulu tam gün bir devlet okuluna yazdırdım. Kızımda matematikten geri kaldı,düşük aldı(önceki okulunda düşük alda bile bize bildirilmiyordu). 2 haftadır bir dersanede birebir ders aldırıyorum(haftada 2 ders). Bu senenin konularını hiç anlamamış,kurstaki öğretmeni en başından başladı anlatmaya düşünün. Yazılıya kadar bir noktaya gelecek,sınıfta da derste kalkıp cevaplıyormuş soruları şu an ki matematik öğretmeninden(okulundaki)epey çekiniyordu. Yapamıyorum ben bu dersi son kez denerim dersaneye gitmem falan diyordu. Kurstaki öğretmeni çok iyi,ona baya sevdirdi matematigi yapabileceğini gördü,kendini zorluyor. Diğer dersleri iyi tabi,kendi yağında kavruluyor bizde de matematik sorun oldu.
Kendiniz çalıştıramıyorsanız özel ders aldırın. Kurs merkezi varsa yada dersane onlarda da birebir ders imkanı oluyor tüm derslerden girmesin falan diye düşünüyorsanız şayet zira benimde görüştüğüm yerlerin bir çoğu tüm derslere grup dersleri şeklindeydi. Ben biraz araştırarak bu merkezi buldum. Sizde sorun muhakkak ayarlanır. Evde dersde olabilir ama ev çocuğun kalesi bunu unutmayın,evinde genelde daha rahat davranacaktır.
Dersanelerde de sosyalleşir,kızımı götürdüğümde bakıyorum grup derslerine gelen çocuklarda arkadaş olmuşlar gayet. Sosyalleşmek sadece spordan ibaret değil ki.
Öte yandan yerinizde olsam biraz kısıtlardım. Ben artık şart koşuyorum,haftasonu gezmek istiyorsa cuma /cumartesi ödevleri bitmiş olmalı,ödev varsa pazar çıkamaz bizde çıkmıyoruz. Bu sene bunu öğrettim ben pazara asla bırakmıyor. Kütüphaneye mi gidecek,arkadaslari ile mi buluşacak,önce ödev/tekrar vs yapmalı. Yemekten sonra çalışmıyorsa yemekten önce bitirmeli. O bahane buluyor sizde artık az çok anlamışsınızdır ne bahane bulacağını,onun önüne geçmek icin,hadi yemege kadar ödevlerini bitir sonra çalışamıyorsun diyerek biraz itekleyin.