Kekemelik kalıtsal değil miymiş bizim sülalede bayağı kişide var o yüzden ben kalıtsal diye düşünürdüm hep.
Evet kalitsal degil cok arastirdim bide sulalemde hic kimsede yok sadece bende var bide benden 9 yas kucuk kiz kardesimde cok cok hafif var bazi kelimelerde galiba benden kaynaklaniyor o yuzden endiseleniyorum kizima da olur mu diye.Çok yakın bi arkadaşım kekeme ( baya ileri derecede) oğlunda da hafif bir kekemelik var ama kızında Yok. Kalıtsal olmadığından emin misiniz ? Umarım su gibi akıcı konuşur Zaten düzelmesi mümkün bir şey kekemelik
Bizim tarafta 7 kişide var. Bence tesadüf değil yani. Ama herkeste ortaya çıkmıyor farkedersen dil terapistine götürürsünEvet kalitsal degil cok arastirdim bide sulalemde hic kimsede yok sadece bende var bide benden 9 yas kucuk kiz kardesimde cok cok hafif var bazi kelimelerde galiba benden kaynaklaniyor o yuzden endiseleniyorum kizima da olur mu diye.
Insallah bnm kizimda da problem cikmaz.Benim babam ve amcam kekeme. Ama biz 3 kardeşte ve amcamın çocuklarında hiçbi problem yok. Ki zaten tedavileri var bazen afişlerine rastlıyorum 3 seans ta kekemeliğe son falan yazıyor.
Aynen farkedersem hic aksatmadan bi uzmana gotururum..Bizim tarafta 7 kişide var. Bence tesadüf değil yani. Ama herkeste ortaya çıkmıyor farkedersen dil terapistine götürürsün
Önce robot gibi konuşuyorlar ama sonradan normal konuşmaya dönüyor. Benim yakınlarımdan birisi de öyleydi ilk uzatarak yavaş yavaş konuşuyordu. Şimdi çok güzel seriInsallah bnm kizimda da problem cikmaz.
Onlar tamamen tuzak gidipte duzeleni gormedm.
Oncesi ve sonrasi diye videolar koyuyolar insanlar sonrasinda robot gibi konusuyor.
Zaten bn suan robot gibi uzata uzata duraksayarak konussam kekelemem.
O yuzden o merkezlere guvenmiyorum.
Yillar once bi konusma doktoruna gittik.
Bi kac yazi okuttu sende kekemelik yok dedi gonderdi balon sisir sakiz cigne falan dedi baska da doktora gitmedik..
Kendiliginden mi gecti yoksa bi tedavi uyguladiniz mi ben 22 yasindayim hala daha var ne azaliyor ne cogaliyorKekemelik duzelen birsey siz bebeginiz konusana kadar bu sorunu cozun
Brnde 18 yasima kadar kekemeydim univde ve calisma hayatinda tamamen gecti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?