• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizim da kekeler mi ?

azrekn11

Feryada Gücüm Yok Feryatsız Duy Beni
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
213
124
23
Iyi aksamlar hanimlar..
Daha once bu konuyu baska bi forumda actim ama hic cevap gelmedi o yuzden burda konu actim.
10 aylik kizim var ve ben kendimi bildim bileli kekemeyim.
Cok fazla degil tabi heyecanlannca cogaliyo.
Kekemelik kalitsal degil fakat evlatlarimiz ne konusursak onu ogreniyo sonucta..
Acaba kizim da kekeler mi ?
Tamam bu benim elimde olan bisey degil ama kekelerse cok suclu hissederim gibi geliyo.. :(
Etrafinizda yada kendinizde olupta cocugu kekelemeyen var mi ?

Hayır, alakası yok. Çocuk bir tek sizi görmüyor, başka insanlarla da iletişim halinde.
Komşumuz vardı, anne değil ama baba kekeme idi, çocuklar gayet net ve akıcı konuşuyordu.

Merak etmeyin onündeki tek örnek siz değilsiniz sonucta. Annesi babası konuşma engelli olup da kendisi çok düzgün türkçeye konuşan arkadasim var, hatta yaşıtlarına göre erken başlamış konuşmaya annesine, babasına kucucukken pazarda-markette yardım edermiş.

Ben küçükken bı anne diyecek olmuşum,3 günde çıkmış anne kelimesi fena kekeymeymisim 7 yaşında geçmiş şimdi çok hızlı konuşuyorum arkandan atlı mı geliyor diyolarlar o günlerin acısını cikariyom,oğlumda o kadar olmasa da var idi,şimdi hiç kalmadı. Olmaz inşallah olursada tedavileri mevcut.

Konuşma bozukluğu kalıtsal ,çocuğunuz için bir şey söylemek çok erken zira konuşamıyor henüz ,konuşmaya başladıktan sonra 3-4 yaş arası dil gelişiminin hızlı olduğu dönemlerde ailesinde kekemelik olmayan çocuklarda bile kekeleme olabiliyormus ama kalıcı mı geçici mi onun için en az 6 ay takip öneriyor doktorlar ,o 6 ay içinde de düzelmez ise konuşma ve dil terapistine gidebilirsiniz velhasıl bunları şimdiden düşünmeyin çok zamanınız var

Son düzenleme:
Çok yakın bi arkadaşım kekeme ( baya ileri derecede) oğlunda da hafif bir kekemelik var ama kızında Yok. Kalıtsal olmadığından emin misiniz ? Umarım su gibi akıcı konuşur Zaten düzelmesi mümkün bir şey kekemelik

Kekemelik duzelen birsey siz bebeginiz konusana kadar bu sorunu cozun
Brnde 18 yasima kadar kekemeydim univde ve calisma hayatinda tamamen gecti

Benim babam ve amcam kekeme. Ama biz 3 kardeşte ve amcamın çocuklarında hiçbi problem yok. Ki zaten tedavileri var bazen afişlerine rastlıyorum 3 seans ta kekemeliğe son falan yazıyor.

Hayır ama sürekli sizi görüyorsa belki etkilenebilir.

Bir uzman yardımı Alıp bu sorunu Kalıcı olarak çözebilirsiniz.

İlkokulda sinif arkadasim tahtaya kalkinca kekelerdi, buyuyunce duzeldi suan hala gorusuruz hic problemi yok.
Agziniza kalem alip konusmak iyi geliyor diye biliyorum buarada. Belki birine bir faydasi olur

Bence bu durum çocuğa geçmez sen hiç merak etme.Babası var başkaları var.Onları da duyacak çocuk konuşurken sonuçta.

Kekemelik kalıtsal değil miymiş bizim sülalede bayağı kişide var o yüzden ben kalıtsal diye düşünürdüm hep.

Çok yakın bi arkadaşım kekeme ( baya ileri derecede) oğlunda da hafif bir kekemelik var ama kızında Yok. Kalıtsal olmadığından emin misiniz ? Umarım su gibi akıcı konuşur Zaten düzelmesi mümkün bir şey kekemelik
Evet kalitsal degil cok arastirdim bide sulalemde hic kimsede yok sadece bende var bide benden 9 yas kucuk kiz kardesimde cok cok hafif var bazi kelimelerde galiba benden kaynaklaniyor o yuzden endiseleniyorum kizima da olur mu diye.

Evet kalitsal degil cok arastirdim bide sulalemde hic kimsede yok sadece bende var bide benden 9 yas kucuk kiz kardesimde cok cok hafif var bazi kelimelerde galiba benden kaynaklaniyor o yuzden endiseleniyorum kizima da olur mu diye.
Bizim tarafta 7 kişide var. Bence tesadüf değil yani. Ama herkeste ortaya çıkmıyor farkedersen dil terapistine götürürsün

Benim babam ve amcam kekeme. Ama biz 3 kardeşte ve amcamın çocuklarında hiçbi problem yok. Ki zaten tedavileri var bazen afişlerine rastlıyorum 3 seans ta kekemeliğe son falan yazıyor.
Insallah bnm kizimda da problem cikmaz.

Onlar tamamen tuzak gidipte duzeleni gormedm.
Oncesi ve sonrasi diye videolar koyuyolar insanlar sonrasinda robot gibi konusuyor.
Zaten bn suan robot gibi uzata uzata duraksayarak konussam kekelemem.
O yuzden o merkezlere guvenmiyorum.
Yillar once bi konusma doktoruna gittik.
Bi kac yazi okuttu sende kekemelik yok dedi gonderdi balon sisir sakiz cigne falan dedi baska da doktora gitmedik..

Insallah bnm kizimda da problem cikmaz.

Onlar tamamen tuzak gidipte duzeleni gormedm.
Oncesi ve sonrasi diye videolar koyuyolar insanlar sonrasinda robot gibi konusuyor.
Zaten bn suan robot gibi uzata uzata duraksayarak konussam kekelemem.
O yuzden o merkezlere guvenmiyorum.
Yillar once bi konusma doktoruna gittik.
Bi kac yazi okuttu sende kekemelik yok dedi gonderdi balon sisir sakiz cigne falan dedi baska da doktora gitmedik..
Önce robot gibi konuşuyorlar ama sonradan normal konuşmaya dönüyor. Benim yakınlarımdan birisi de öyleydi ilk uzatarak yavaş yavaş konuşuyordu. Şimdi çok güzel seri

Kekemelik duzelen birsey siz bebeginiz konusana kadar bu sorunu cozun
Brnde 18 yasima kadar kekemeydim univde ve calisma hayatinda tamamen gecti
Kendiliginden mi gecti yoksa bi tedavi uyguladiniz mi ben 22 yasindayim hala daha var ne azaliyor ne cogaliyor

Back