Çocuk Hastalıkları Kızım çok terliyor..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Nohcoy

Canlarım Benim.
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
2.318
23
116
Diğer
Arkadaşlar aslında görünürde basit bir mesele gibi görünüyor ama son bir haftadır kızım uyurken çok terliyor. Sonbahara girdiğimiz için doğal olarak bende uzun kollu giydirip yatırıyorum. Üzerine ne örtersem örteyim açıyor zaten. Her gece çıtçıtlı badi ve pijama değiştirmek zorunda kalıyoruz... Neden olabilir anlamadım kısa kolluyla yatsada terliyor. Saçları hep ıslak. Başka bir sıkıntının belirtisi olabilir mi???

Bu arada kızım 20 aylık...

Son düzenleme:
canım benim kızım 25 aylık penceresi yarım açık askılı atlet ve külotla yatıyor,odasına termometre koy ona göre düzenle kıyafetlerini. mesela kızım oda sıcaklığı 28 dereceyi geçerse bu kıyafetle şıp şıp terlemeye başlıyor ve sürekli uyanıyor,25 derecenin altına düşerse bu sefer de üşüyor ve uyanıyor. bu kıyafetle en rahat uyuduğu sıcaklık 26 - 27 derece arası,oda sıcaklığı dışında rahatsız eden bir şey yoksa 11 saat kesintisiz uyuyabiliyor.

neticede her çocuğun metabolizması farklı,size en uygun oda sıcaklığını bir kaç gün deneyerek bulabilirsin.

Cnm cevabın için teşekkür ediyorum... Yazın bende sadece çıtçıtlı badiyle yatırıyordum.

Şu sıralar evin derecesi düştü. 23-24 derece. Ben biraz da kendimizi düşünüp ona göre giydiriyorum. Uzun kollu pijama giydiriyorum. Üzerinide sürekli açtığı için çorapta giydiriyorum.. üzerini örtsede örtmesede terliyor. Başka bir sitede uzmana sordum. Bakalım ne diyecek...

Merhaba Nohcoy

Aileden astım hastası olanı var mı arkadaşım?
Doktora gidip bi de akciğerine baktırsan iyi olur. (Kanda baktır)
Geçmiş olsun.

verdiği cevabı bizimle de paylaşırsan sevinirim.

bnm kızımda 1yaşında ve her uyudugunda ve emerken sucuk oluyo saçları sırtıda oluyo bazen kıyafet degiştiriyom hemen siz nedenini ögrendinizmi

Bizimki de geceleri çok terliyor. Kaç defa üzerini değiştiriyorum uykusunun arasında. Bazen de ben uyuyakalınca üzerinde kuruyordur
Üzerini örtmesem de üşüyor. Bunun arası yok gibi heralde. Nedenini de hiç araştırmadım. Ama araştırmak sormak lazım heralde.

benim oğlumda sizlerinki gibi yatar yatmaz terliyor süreklide boğaz enfeksiyonu ve grip oluyor acaba terlediği içinmi hasta oluyor üzerini çıkartsam yarım saate bir çıkarmam gerekiyor bunada alıştırma dediler ne yapmalıyım sizce üzerini değiştirmelimiyim

Arkadaşlar uzmana sordum ama öyle mantıklı bir cevap alamadım tekrar sordum ikinci cevabını bekliyorum. Gelince buraya yazacağım...

Benim kızımda sürekli boğaz ve kulak enfeksiyonu geçiriyor ve ben terlemesinin de bu hastalıklara sebep olduğunu düşünüyorum. Kışa hasta girmekten korkuyorum, çünkü hsta girince öylede devam ediyor...

Hepinize geçmiş olsun...

Merhaba Nohcoy

Aileden astım hastası olanı var mı arkadaşım?
Doktora gidip bi de akciğerine baktırsan iyi olur. (Kanda baktır)
Geçmiş olsun.

Ailemde astımı olan yok ama böyle devam ederse doktora götürmeyi düşünüyorum.

Doktorumuz burnu tıkalı olduğunda ağzından nefes alırsa kulak enfeksiyonuna sebep olabilir demişti...

Bu arada uzmana sorduğum soruya yine çok geçerli cevap alamadım. Yüz yüze bir uzmanla görüşmek daha mantıklı... Doktor kontrolüne götürmem gerektiğini söylemiş. Gerekli görülürse kan tahlili yapılırmış...

Benim kızım da 8 aylık ve ilk günlerden bei sürekli enselei terliyor. Ben de yatırırken ensesine penye mendil.. Vs.. Koyup gece süt için kalktığında değiştiriyordum mendili. Doktorumuza söledim. Devit eksikliği olabilir dedi. Normalden birkaç damla fazla damlatıyorum ben de deviti sanki azalır gibi oldu ama... (
sevgiler..

doktorum kafa terlemesinin d vitamini eksikliğinden kaynaklandığını soledi benim kızımın kafası da surekli terliyordu siz yinede doktorunuza danısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…