• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım çok iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serap xoxzbodur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2007
655
3
116
48
Almanya
Merhaba. Kızım Serra çok iştahsız. Ağlaya sızlaya yemek yiyor. 2 yaşını bitirdi.ve hala 11 kilo. Gerçi boyu uzuyor fakat kilo aynı. Aktıf bir çocuk. Tanıdıklarım kılosu normal diyor. Acaba yemek yemeği sevmesi için ne yapabilirim arkadaşlar.Bir öneriniz var mı? Vitaminşurubu v.b teşekkürler

canım aynı sorun bendede var oğlum 3 yaşında ama sebzelerin tadını bilmez pilav yoğurttan başka bir şey yemıyor ben mınadex verdim geçen sene iştahı açıldı bu sene yine başladım 3 haftadan beri içiyor fakat malasef yine aynı bilinen tem metodları denedım aç bıraktım önemsemedim ama nafile olmuyor zorlasamda olmuyor iyi davransamda olmuyor

merhaba..benim kızımda 28 aylık.ve inanamayacaksınız 9,5 kilo.bizimde boyumuz normala ama çöpten kız gibi...bizdede iştah problemi var. zorlada olsa bişeyler yedirmeye çalışıyorum.Vimin c adlı şurubu kullanıyorum doktorumuzun tavsiyesiyle..ilk günler acayip iştahını açmıştı..2 aydır kullanıyorum. ama bu sıralar tekrar başladı iştahsızlığı...valla artık ne yapacağımı şaşırdım..delirmek üzereyim..yemek vakti geldimi alıp başımı gidesim var...

doktor bakıyor çocuğun kilosuna boyuna ee normal diyor ama benim çocuğun aklı fikri süt nerdeyse elinde sütle gezcek o kadar bağımlı bi çocuk süreklı sütle ne kadar normal olabilir ki bende deliriyorum bazen

yauw hanımlar bırakın yaa bak annemde beni kızım çok zayıf şu bu diye-bi de emmemişim mama bebesiyim.bak şimdi 126 kiloyum bırakın yauw..onlar boylarına veriyolar o yüzden farketmiyosunuz siz :)

benim kızda 4,5 yaşında 14 kiloyu görüyo gibi oluyo sadece kemiklerini sayıyom resmen.. azcuk azcuk yiyo bir iki saati buluyo yemeği bitirmesi arada wc gidip tuvaletini yapıyo(bir önceki öğünü hazmedim çıkartıyo kanumca) bütün günde zıp zıp yoyo gibi ordan oraya koşturuyo ondan kafana takma onlar doydukları zamanı biliyorlar yoksa bu kadar dinç olamazlardı

Bütün annelerin sorunu aynı galiba :) serra da süt içmekten nefret ediyor neler denedim içmedi. meyve suyu bile içmez. Sadece su. Benden fazla su içiyor maşallah. Yemek vakti geldimi ikimiz için işkence. Fazla kilolu olmakta iyi değil fakat azıcık daha alsa :) iyi olur

Merhaba. Kızım Serra çok iştahsız. Ağlaya sızlaya yemek yiyor. 2 yaşını bitirdi.ve hala 11 kilo. Gerçi boyu uzuyor fakat kilo aynı. Aktıf bir çocuk. Tanıdıklarım kılosu normal diyor. Acaba yemek yemeği sevmesi için ne yapabilirim arkadaşlar.Bir öneriniz var mı? Vitaminşurubu v.b teşekkürler

Merhaba..
Kizina yemegini sen mi yediriyorsun? yoksa kendisinin yemesine müsade ediyormusun?
ben kizima birbucuk yasinda iken plastik tabakla yemegini vermeye basladim biraz dökme filan oluyor ama kendi basina daha iyi ve keyifle yemeye baslamisti.Simdi 3 yasinda ve yemek yemesi onun icin keyif meselesi sanki a.s tadini cikartarak yiyor ...

Merhaba..
Kizina yemegini sen mi yediriyorsun? yoksa kendisinin yemesine müsade ediyormusun?
ben kizima birbucuk yasinda iken plastik tabakla yemegini vermeye basladim biraz dökme filan oluyor ama kendi basina daha iyi ve keyifle yemeye baslamisti.Simdi 3 yasinda ve yemek yemesi onun icin keyif meselesi sanki a.s tadini cikartarak yiyor ...

Genelde ben yediriyorum, kendisine verdigim zaman tabağı savurup kaçmaya çalısıyor. Ağlıyor, inatlaşıyor. Ben yedirmezsem aç kalcak cadı...

sağol canım.Belki yardımcı birşeyler bulurum. Ayrıca Barış Akarsu yu rahmetle anıyorum,ve o herzaman kalbimizde yaşıyor...

umarim yardimci olur ayni sorunu bu linkte anlattiklarimla cozdum kolay gelsin...
Baris icin iyi dileklerine tesekkur ederim dedigin gibi kalbimizin dernliklerinde.. sevgiler...a.s.

onemli degil canim,yardimci olabildiysem ne mutlu
buyuk magazalarda "sirop de granadine"(granadin surubu) diye bakarsan bulabilirsin tr den bircok kisi bulmustu,kolay gelsin tekrar...

ah tam benim sorunumu anlatmışsın benim kızım buayın 14 ünde 6 yı bitirecek 19 kilo ve bizde yemek saatleri bir işkence asla hiç bir zaman karnı acıkmaz ama iştah şurupları ileriki yaşlarda sorun oluyor çünkü ben oğluma çok içirmiştim şurup ve şuan 9 yaşında ve 46 kilo ö yüzden kızıma hiç içirmek istemedim ama iştahsız bir çocuk ne kadar zordur bilirim allah yardımcın olsun

ah tam benim sorunumu anlatmışsın benim kızım buayın 14 ünde 6 yı bitirecek 19 kilo ve bizde yemek saatleri bir işkence asla hiç bir zaman karnı acıkmaz ama iştah şurupları ileriki yaşlarda sorun oluyor çünkü ben oğluma çok içirmiştim şurup ve şuan 9 yaşında ve 46 kilo ö yüzden kızıma hiç içirmek istemedim ama iştahsız bir çocuk ne kadar zordur bilirim allah yardımcın olsun

sevgili zumrutu anka, verdigim link ebirde sen bak istersen cunku bu bir surup degil bir icecek konsantre meyve suyu gibi, koyu kivamli yani kesinlikle ilac degil anliycan pekmez gibi birsey iste sulandirip veriyorsun,benim sorunumu bu icecek cozdu bu bana belcikali bir doktorun tavsiyesi idi.. lutfen verdigim linke bir goz at canim
sevgiler....a.s.

sağol canım, anne olmak çok zormuş vallaha.Elif in dedigi meyvesuyunu bende denicem. Doğal olması güzel..

Genelde ben yediriyorum, kendisine verdigim zaman tabağı savurup kaçmaya çalısıyor. Ağlıyor, inatlaşıyor. Ben yedirmezsem aç kalcak cadı...

Cok zor bir durum Allah yardimcin olsun.Benim kizimin kacmak gibi bir sansi yoktu kendisini yemek sandalyesine oturtuyordum jeyyar ya yiyecek yada tabagi firlatacakti ama bende karsisina oturup istahli istahli yedim belki onun sayesindemidir bilemiyorum yemeye baslamisti.Bence fazla takma kafana biraz umursamaz bir tavir takin acikinca senide yer gör bak a.s ben arkadasima demistim birak yemesin acikinca tipis tipis gelip yiyecek diye gercekten türkiyeye gitmistim 6 hafta sonra geldim aradim arkadasi senin dedigini uyguladim benimki aciktikca önüne koydugumu yiyor dedi.Umarim en kisa zamanda yemek olayi sorun olmaktan cikar canim...

bizde de her öğün bir kabusa dönüşüyor 2 yaşını bitirdi bizim yemek surunumuz bitmedi neler denedik neler tv karşısında sevdiği filimlerle zorla da olsa yedirmeye çalıştım uzun bir süre doktorumuz tv ile yemenin çok sakıncalı olduğunu söyledi; oyunlar denedim, kendi haline bıraktım tüm gün aç kaldı yine de zorla yedi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım hiç abartısız o aç durdukça oturup ağlıyorum
anlamıyorum ya bir insan nasıl saatlerce hatta tüm gün birşey yemek istemiyor acıkmıyor :sm_confused:, doktorumuz acıkınca mutlaka yer diyor ama acıkmıyor ki
Allah benim ve benim gibilerin yardımcısı olsun
önerileriniz varsa bekliyorum

Back