• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım çok iştahsız, yemek yemiyor. Önerilerinizi bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alaraberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
176
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar benim 2 yaşında kızım var.çok iştahsız oynayarak bile yediremeyeceğim kadar inatcı.keşke yesin diye değişik değişik yemekler yapıyorum yemiyor.yese bile 2,3 kaşık yiyor daha fazlasını yediremiyorum.ne versem ağzından atıyor.dün mesela pilavı 2 kaşıkta olsa yediğini bildiğim için pilav yaptım kesinlikle yemedi.bu sabahta kahvaltı ettiremedim.çok kafayı takmaya başladım.normalde iştahsız ama dün ve bu sabah hiç birşey yemedi öğlen vakti acıkacakta yiyecekmi çok merak ediyorum.çevremde kızımın yaşıtında çocuklar onların birgünde yediğini kızım 4 günde anca yiyordur.komşumun kızı günde 4,5 öğün yiyordur ama benim kızım 2 öğün anca yiyor.oda zorlayarak.doktora getirdim iştah şurupları verdi içirdim hiç benim kıza tesir etmedi.doğduğunda 3100 gr. boyu 51 cm doğdu.şimdi 12 gr boyu 85 cm.sizce boyu kilosu normalmi.herkez doğdu doğal zayıf diyor.sağlıklı olsunda şişmanda olmasın ama iştahsız olması canımı sıkıyor.bana bir öneriniz varmı sizler ne yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
benim annem anlatirdi , bende yemezmisim..Ugrasmazmis yedirmek icin bikmis artik..Ac kal gelirsin diyormus.Gercektende oyle yapiyormusum acikinca tipis tipis gidiyormusum.Ustune dusme bence sen oyle yaptikca daha cok asilesir.

bende hiç yemezmişim..
hatta doktorlar bile benden ümidi kesmiş, ölürüm diye bekliyolarmış, çokta zayıf doğmuşum ben..
annem hergün doktora götürür, iştahım için iğne yaptırırmış bana ama nafile..
bi süre müdahale etmemeye başlamış oda ve gerçekten çok acıktığım için heralde yemeye başlamışım bende..
ama 7-8 yaşına kadarda hep zar zor ve az yiyen bi çocuktum..
ve maalesef hala yemek seçen, her öğünü annem için dert bi insanım :21:
size şimdiden bu kötü haberi vereyim :1:

siz sabredin biraz rahat bırakın o acıkınca eli mahkum yer, merak etmeyin birşey olmaz inşallah :34:

canım, 2yaşında kız çocuğu 12kg ve 85cm iyi. zayıf ya da kısa değil. çok yapılı ve uzun da değil ama orta yani. kilo aldırmaya gerek yok.

inatçı çocukla, bir restleşirsen ileride 3gün de aç kalsa gelip yemez.
rahat bırak. şu sırada seni ne kadar zorlasa da rahat bırak. acıkınca kendi gelirse, öyle gidecektir. ama pes etme sakın yoksa ilkokula gelmiş hala senin zorunla yemek yiyen bir çocuğa döner. çok zor Allah korusun. sen yemeklerini onun önünde ye. çağır "hadi yemek saati" de. gelmezse üsteleme.

benim annem anlatirdi , bende yemezmisim..Ugrasmazmis yedirmek icin bikmis artik..Ac kal gelirsin diyormus.Gercektende oyle yapiyormusum acikinca tipis tipis gidiyormusum.Ustune dusme bence sen oyle yaptikca daha cok asilesir.

bazen yapıyorum bende öyle acıkmasını bekliyorum.aradan 8,10 saat geçtimi acıkıyor ama 2,3 kaşık yedimi doyuyor.o kadar saat yemek yemiyor.aradan uzun süre geçtikten sonra acıksada çok az yiyor

Kaşığı onun eline verin. tabağıda tutun kendi yesin.
1yaşında kardeşim var.Ancak öyle yedirebiliyoruz sıpaya:1:

bende hiç yemezmişim..
hatta doktorlar bile benden ümidi kesmiş, ölürüm diye bekliyolarmış, çokta zayıf doğmuşum ben..
annem hergün doktora götürür, iştahım için iğne yaptırırmış bana ama nafile..
bi süre müdahale etmemeye başlamış oda ve gerçekten çok acıktığım için heralde yemeye başlamışım bende..
ama 7-8 yaşına kadarda hep zar zor ve az yiyen bi çocuktum..
ve maalesef hala yemek seçen, her öğünü annem için dert bi insanım :21:
size şimdiden bu kötü haberi vereyim :1:

siz sabredin biraz rahat bırakın o acıkınca eli mahkum yer, merak etmeyin birşey olmaz inşallah :34:

inşallah dediğin gibi acıktım der.şuan karşımda oyuncak oynuyor saat 12 yi geçiyor hala acıkmadı.

Kaşığı onun eline verin. tabağıda tutun kendi yesin.
1yaşında kardeşim var.Ancak öyle yedirebiliyoruz sıpaya:1:

kaşığı veriyorum eline 2 kaşık ağzına koyuyor seviniyorum.sonra elini yemeğe sokup mincikliyor.eğer önündeki yoğurtsa evin halini yüzünün halini düşünün.sonra yemekle oyun oynamaya başlıyor dahada ağzına götürmüyor.bende önünden alıyorum bu seferde ağlıyor.sen yedirme ben yerim diyor ama kendi yemek için değil oynamak için istiyor

Bu çocuk ilerde kesin tombiş bir şey olacak.
Şimdi yesin diye uğraşırken, ileride "kızım az ye iyice şişmanladın" diceksiniz .
Genelde böyle yemeyen çocuklar, büyüyünce öyle oluyor çünkü :)
Ben yemesin bırakın. Acıkınca elbet yiyecek.​

kaşığı veriyorum eline 2 kaşık ağzına koyuyor seviniyorum.sonra elini yemeğe sokup mincikliyor.eğer önündeki yoğurtsa evin halini yüzünün halini düşünün.sonra yemekle oyun oynamaya başlıyor dahada ağzına götürmüyor.bende önünden alıyorum bu seferde ağlıyor.sen yedirme ben yerim diyor ama kendi yemek için değil oynamak için istiyor

Hiç yemiyorsa bence bi yere oturtun çizgi filmini açın yere batmaması için büyük bişey serin makarna iyi çözüm olabilir tabaktan mıncıklıya mıncıklaya yesin yengeminde bebeği var aynen bunu yapıyo en sonunda banyoyla bitiyo ama çocuğun karnı doyuyo sonuçta..:26:

canım, 2yaşında kız çocuğu 12kg ve 85cm iyi. zayıf ya da kısa değil. çok yapılı ve uzun da değil ama orta yani. kilo aldırmaya gerek yok.

inatçı çocukla, bir restleşirsen ileride 3gün de aç kalsa gelip yemez.
rahat bırak. şu sırada seni ne kadar zorlasa da rahat bırak. acıkınca kendi gelirse, öyle gidecektir. ama pes etme sakın yoksa ilkokula gelmiş hala senin zorunla yemek yiyen bir çocuğa döner. çok zor Allah korusun. sen yemeklerini onun önünde ye. çağır "hadi yemek saati" de. gelmezse üsteleme.

13 kilodan az diyorlar.normalda 13 kg olması gerekiyormuş.doktora getirdiğimde doktor 1 yaş sınırında dedi.kilolu olmasını istemiyorum ama hiç olmazsa azcık iştahı olsa iyi olurdu.çünkü çok yoruluyorum düşünmekten

Hiç yemiyorsa bence bi yere oturtun çizgi filmini açın yere batmaması için büyük bişey serin makarna iyi çözüm olabilir tabaktan mıncıklıya mıncıklaya yesin yengeminde bebeği var aynen bunu yapıyo en sonunda banyoyla bitiyo ama çocuğun karnı doyuyo sonuçta..:26:

çizgi film açıyorum sadece filmi seyrediyor.makarna yapıyorum önüne koyuyorum en sevdiği yemek olduğu halde çok az yiyor.

Çocuğum yok ya da çocuklar konusunda hiç bir deneyimim yok o yüzden biraz bilmeden yorum yapacağım kusura bakma.

Şöyle yapsanız nasıl olur? Biraz meşakkatli bir şey tavsiye edeceğim ama umarım olur.

Örneğin : Neşeli eğlenceli şekilde görsel olarak hoşuna gideceği şekilde hazırlasanız yediklerini.

Bir resimle örnekleyeyim.

Eklentiler

• $images.jpg
    $images.jpg
    8 KB · Görüntüleme: 64
Çocuğum yok ya da çocuklar konusunda hiç bir deneyimim yok o yüzden biraz bilmeden yorum yapacağım kusura bakma.

Şöyle yapsanız nasıl olur? Biraz meşakkatli bir şey tavsiye edeceğim ama umarım olur.

Örneğin : Neşeli eğlenceli şekilde görsel olarak hoşuna gideceği şekilde hazırlasanız yediklerini.

Bir resimle örnekleyeyim.

hımm güzel fikir denemedim için bunu bak deneyebilirim.inşallah faydalı olur teşekkürler

çizgi film açıyorum sadece filmi seyrediyor.makarna yapıyorum önüne koyuyorum en sevdiği yemek olduğu halde çok az yiyor.

Peki yaşıtı olan ve çok yiyen bi arkadaşı var mı? yanyana getirin onun yediğini gördükçe mutlaka yer heralde:34:

Canım ya, benim annecim de öyleymiş. İki kaşık yemeği yedirmek için
neler yaparmış ama biz kadını bezdirirmişiz hep. Hatta ilkokul yıllarımızda
bize kahvaltı hazırlar, sofraya oturtur koşarak işe giderdi ve geldiğinde
yiyip yemediğimize bakardı. Bir gram eksilmezdi hiçbir şey. Neden yemediniz
dediğinde unuttuk derdik. Yemeye niyet olmayınca, bahaneye bak. öyle böyle
büyüdük. 2 kardeşim var, biri benden 1 yaş küçük hala yemek yemez. Aklına
gelmez hiç açlık. Manken gibi, 34 beden. Kate Moss aynı, yandan bakınca yok.
Ama çok sağlıklı Allah'a şükür. Ama 15 yaş küçük olan bir kardeşim daha var,
Allah'ım sevmek için kucağıma alamıyorum. Benden kilolu. Bize yedirmeye çalışan
anacım, şimdi ona unutturmaya çalışıyor. Ne yapsak zayıflayamıyor. Çocuk
olduğu için rejim de yaptırmak çok zor, nefis olgusu henüz pek yok. Yeni yeni
oluşacak inşallah. Sağlığı için endişeliyiz üstelik. Hemen hasta oluyor, çünkü
çabuk terliyor. Yağları olduğu için üşümek nedir bilmiyor ve haliyle sürekli
ateşleniyor.

Allah anaların yardımcısı olsun. İşleri hep zor. Sen çok üstüne gitme.
Elbet doyurur o karnını acıkınca.

Ayy can sıkıcı birşeydir o yememesi :) Çocuğum yok henüz ama biliyorum etrafımda çok görüyorum. Yemiyorsa yedirmeyin bırakın o an zorlamayın acıkınca mutlaka gelicek. Arada bir sorun acıktın mı diye.

Ayrıca bir arkadaşta demiş ya büyüynce şişman olur diye zannetmiyorum. Yapısı gereği öyledir. Bende küçükken hiç yemezmişim hala yemem :) Yani yerim ama çok değil. Ve de kilom da tam ne eksik ne fazla. Küçüklükten geliyor :)
manken gibi olur büyüynce :)

Canım ya, benim annecim de öyleymiş. İki kaşık yemeği yedirmek için
neler yaparmış ama biz kadını bezdirirmişiz hep. Hatta ilkokul yıllarımızda
bize kahvaltı hazırlar, sofraya oturtur koşarak işe giderdi ve geldiğinde
yiyip yemediğimize bakardı. Bir gram eksilmezdi hiçbir şey. Neden yemediniz
dediğinde unuttuk derdik. Yemeye niyet olmayınca, bahaneye bak. öyle böyle
büyüdük. 2 kardeşim var, biri benden 1 yaş küçük hala yemek yemez. Aklına
gelmez hiç açlık. Manken gibi, 34 beden. Kate Moss aynı, yandan bakınca yok.
Ama çok sağlıklı Allah'a şükür. Ama 15 yaş küçük olan bir kardeşim daha var,
Allah'ım sevmek için kucağıma alamıyorum. Benden kilolu. Bize yedirmeye çalışan
anacım, şimdi ona unutturmaya çalışıyor. Ne yapsak zayıflayamıyor. Çocuk
olduğu için rejim de yaptırmak çok zor, nefis olgusu henüz pek yok. Yeni yeni
oluşacak inşallah. Sağlığı için endişeliyiz üstelik. Hemen hasta oluyor, çünkü
çabuk terliyor. Yağları olduğu için üşümek nedir bilmiyor ve haliyle sürekli
ateşleniyor.

Allah anaların yardımcısı olsun. İşleri hep zor. Sen çok üstüne gitme.
Elbet doyurur o karnını acıkınca.

vitaminsiz kalmasından korkuyorum.çok yemesede herşeyden az az yese belki az yemesinide kafaya takmıyacağım.yersede anca makarna pilav.

Back