• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım çok darbe alıyor...

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkadaşlar...

benim çok sosyal ve ağlamayan bir kızım var daha doğrusu ben pek ağlamasına izin vermedim.

sık sık görüştüğüm bir arkadaşım var kızı 2 buçuk yaşında ama görünümü 4 yaşındaki çoçuklar gibi benim kızım da daha 17 aylık her fırsatta itiyor. ayağına basıyor. kızım ya duvara çarpıyor yada yere düşüyor. artık ne yapacağımı şaşırdım. ban alütfen akıl verin görüşmemeyi deniyorum bu seferde kızım aşırı sıkılıyor evde. bir çıkış yolu bulamadım.

canım arkadaşına gittiğinde eğer çocuğu yine öyle davranırsa ki davranacaktır çocuğu uyar yada azarla tepkini verki annesinin dikkati çeksin oda uyarsın düzelmiyorsada başkalarıyla görüş o arkadaşından biraz uzaklaş yada başka sosyal birşeyler bul kendine

merhaba arkadaşlar...

benim çok sosyal ve ağlamayan bir kızım var daha doğrusu ben pek ağlamasına izin vermedim.

sık sık görüştüğüm bir arkadaşım var kızı 2 buçuk yaşında ama görünümü 4 yaşındaki çoçuklar gibi benim kızım da daha 17 aylık her fırsatta itiyor. ayağına basıyor. kızım ya duvara çarpıyor yada yere düşüyor. artık ne yapacağımı şaşırdım. ban alütfen akıl verin görüşmemeyi deniyorum bu seferde kızım aşırı sıkılıyor evde. bir çıkış yolu bulamadım.

aslında kars tarafın annesıde bu konuyu onemsemelı cocugunu bu konuda uyarmalı baktınız olmuyor goruşmeyın bence en azından ben oyle yapardım

aynısını yaşadım,
tepki verin,
ben önce vermemeyi denemiştim, sadece kızımı avutuyordum,
ama baktım ki, kendi işine gelen yerlerde gereken tepkileri veren arkadaşım bu işe gelince savsaklıyor,
bende "yeter artık, bi daha vurursan asla görüşmeyeceksiniz" tarzında şeyler söyledim,
karşı anne de mesajı aldı ve o da buna benzer cümleler kurdu,
evde de neler yaptıysa kız şimdi bebişime saldırmaktan vazgeçti,
tepki verin,
maalesef herkes ince olamıyor

Benim de en sinirlendiğim şeylerden biri karşı tarafın çocuğunu önemsemeyen anne babalar..Böyle insanlarla mecbur kalmadıkça görüşmemeyi tercih ediyorum.
Çocuklar elbette kavga da edecekler küsecekler de barışacaklar da..Ama hepsinin bir yaşı var..
Benim de bir iki tanıdığım böyle çocuklarını ortaya salıp hiç ilgilenmiyorlardı...Açıkçası yavaş yavaş açtım arayı, sık görüşmüyorum.

benim kızımda 18 aylık ve o da vuruyor itiyor..
bende çok üzülüyorum yapma etme diyorum ama anlamıyor.
çocuk sonuçta..
araştırmalarıma göre yapma etme deyince daha çok yapıyorlarmış..
en iyisi tepkisiz kalmakmış..ve dikkatini başka yöne çekmek..
babasına veye bana yapınca tepki vermiyoruz kızımda vazgeçiyor..
ama başka çocuklara yapınca tepkisiz kalamıyorum tabi..
kızım yatışınca gel kardeşten özür dileyelim diyorum ve öptürüyorum..
hem karşı tarafın gönlünü almış oluyoruz hem de kızıma hatasını ve özür dilemesini öğretmeye çalşıyorum..
doktorda tanıdığım anneler de dönemsel olduğunu söylüyorlar..geçer inşallah..
ama çocukların sendromu da bitmiyor ki anacım:) 2-3 vs.

Her an tetikte olup müdahale etmelisiniz. yoksa ciddi anlamda zarar görebilir çocuğunuz. sivri bir şekil üzerine düşebilir, kafasını çarpabilir, gözüne birşey olabilir. Allah korusun. Ya görüşmeyeceksiniz yada bir dakika bile yanlız bırakmayacaksınız. Komşumun çocuğu çok saldırgan. cenazeleri vardı bana bıraktılar çocuğu. Açıp arkadaşı çağırdım, sen de gel yok sa ben tuvalete bile gidemem diye. akşama kadar nöbetleşe odadan çıkmadık .Çocuğu saldırgan olan çoğu anne maalesef bunu bir beceri gibi algılıyor çoğu zaman. İçten içe gururlanıyorlar sanırım. cehalet işte. ama saldırıya uğrayan çocuğun annesine düşüyor asıl görev.

Son düzenleme:
ıcım acayıp oldu okuyunca yazıyı.ne demek sıkılıyor ne demek karsı tarafın annesı bısey demıyor darbe alıyor cocugum.sızde bır sorunmu var allahaskına ınsan kendı cocuguna vurdururmu.yazık nasıl ruhu yara alıyordur sımdıden.anne olarak sız cocugunuzu korumazsanız kımse bısey demez tabı.benımde boyle bır komsum oldu.mısafırlıge geldıler kızımın kafasını duvara vurmus oglu ıkı defa.nasıl sınırlendım dedıkodu yapıcagına cocuguna baksana be kadın.madem cocugun vurur soyle ben cocugumu koruyayım.ya kızımın basına bısey gelseydı kafasını duvara vurunca heralde cok kotu olurdu oyle bısey olsaydı.daha mınıcıkler bızde korumazsak kım koruyacak kı onları.ben bırdaha gorusmedım sızde gorusmeyın onunu kesemıyorsanızkı kesemezsınız cunku kadın seslenmıyomus bıle baksanıza.sıkılın oturun evınızde cocugunuzun psıkolojısını bozmayın.kımse bebegınızden onemlı degıl gorusmesenızde olur.karsı tarafın cocuguna kızın bakalım yapma dıye gorun gununuzu yuzunuze nasıl cemkırecek o sahıslar.ayrıca yakında sızın cocukta vurmaya baslar annem susuyor teyzede bısey demıyor demek dogru dıye dusunur gorursunuz gununuzu.dusunmez demeyın zehır gıbı calısıyor kafaları mınıcıkler ama cınler valla

çocuğu ile ilgilenmeyen annelerle görüşmeyin. çocuklar hata yapabilir, yaramaz olabilir ama annesi dikkat etmiyorsa vee ses çıkarmıyorsa sorun var demektir.
unutmayın ki çocuklar kendilerini koruyamazlar.
anne-baba çocuğu korumalı. çocuğunuza başka arkadaş bulun. sıkıntısını geçirecek aktiviteler yaptırın.
onunla dans edin, saklambaç oynayın ve çevrenizi araştırın. uygun arkadaşı bulunca ikisini bir araya getirin.

merhaba arkadaşlar...

valla ben de önce susuyordum sonra çocukları azarladım şimdi yapmıyorlar önce oğlumun kendini savunmasını beklerim hemen müdahele etmem sonra müdahele ederim yavrumu sokakta bulmadım ben kılına zarar gelmesin diye çırpınırken elin çocuğu hırpalayamaz valla uyanırınızz işe yaramazsa görüşmeyin havalr ısınıyor çıkarın dışarı gezdirin parka götürün orada da oynar bi sürü çocuk olur

Back