benim kızımda 2 buçuk yaşında öğlen uykusunu bıraktı bende zorlamadım çünkü dediğiniz gibi gündüz uyursa gece çok geç saatlere kalıyor. yemek konusunda bizde aynıyız sabah kahvaltısını hiç sevmez zaten geç kalkıyor bende sevdiği şeyleri vermeye çalışıyorum sigara böreği yada 1 dilim yumurtalı ekmek gibi hiç olmadı bir kase mısır gevreği yani ilk zamanlar kendimi paralıyordum çok üzülüyordum yemiyor diye ama artık bıraktım çok fazla bunaltmamaya karar verdim şimdi acıkınca anne ben acıktım diyor zamanla düzelir çok üstüne gitme derim.birde balık yağı içir sabahları bir kaşık bayağı etkisini gördüm ben
ben yemiyor diye fazla üstüne gitmiyorum.
çünkü ne kadar çok yemesini istesem o kadar ters tepiyor.
yemek konusu koz kullanıyor.
mesela yemek yerken yapmaması gereken şeyi yapıyor.
kızım öyle yapma annecim falan diyorum basiyor cigligi o zaman yemek yemiycek diyor.
bende sen bilirsin diyorum tabağını kaldiriyorüm
bu seferde neden tabagimi kaldırdım diye ağlıyor.
yani sürekli benimle savaş içinde.
peki balık yağı iştah açar mı?bu arada kızım 12 kilo.boyunu tam bilmiyorum.
3 yaşındaki bir bebeğin sürekli televizyon seyretmesine bence izin vermemek lazım, zihinsel gelişimlerini kesinlikle olumsuz etkiliyor. Siz de zaten herhalde bu durumun farkındasınız ki ona dikkat çekmişsiniz, bence öncelikle televizyon izleme süresini kesinlikle kısaltmalısınız. Çocuğunuzla verimli zaman geçirmeye çalışın, onunla oyun oynayın, konuşun, basit şeyler öğretmeye çalışın yavaş yavaş konuşmaya başlamıştır eminim. Havalar güzel bu ara parka götürün, başla çocuklarla oyun oynamasını sağlayın. Bence yemek yememesinden ziyade televizyon bağımlılığı daha ciddi bir sorun. Hatta belki bir pedagogdan profesyonel yardım almalısınız.
pedagog doğru karar.
acaba ben mı anneliği beceremiyorum diye düşünmekten bıktım
Anne degilim hicbir tecrubem de yok ama kızınıza cok fazla tv seyrettiriyorsunuz gibi geldi bana , birde size karsı aksi oldugunu dusunuyorsunuz soyle yapabilirsiniz televizyonu kapatip bozuldu diyip onunla oyun oynayabilirsiniz her turlu sekilde; evcilik saklambac hatta evcilik oynarken sana geleyim ben pasta borekte yapcam sonra birlikte yeriz diyip guya evine gidiyormus gibi yapin elinizde de yiyeceklerle birlikte oturup yiyin o bunu oyun sanarken aslinda farketmeden yer bence hem sizinle iletisimi de gelisir..oglen uykusuna yatmali bence onu da yine kucuk oyunlar yaparak yatirabilirsiniz cocuk gibi dusunmek lazim herseyleri oyun onlarin :) umarim yardimci olabilmisimdir
evet Dediklerini uygulayacagim canım tsk ederim
tv fazla daldıgı için zamanın nasıl geçtigini anlamıyor
gün içinde yorun meleginizi
beraber oyun oynayın
koşun saklanın arada futbol felan oynayın
sabahları erken kaldırın
mesala eşiniz 7 de işe giderken kaldırsın kızınızı
sonra kahvaltı yedigi kadar
yemezse taze meyve suyu sıkın verin
hiç bişey yemek isstemezse
kuru meyvelerden bir tabak hazırlayın
fındık fıstık kuru üzüm dut kayısı vs
bunları yesin gözünün önüne koysun atıştırsın sürekli
öglen 12 -1 arası 1 saat uyutup geri kaldırın
belki düzene girer
tsk ederim yorumunuz için.
meyveyi çok seviyor.
ama doğru düzgün tabak yapıp yedirmiyorum
yemek yemediği için meyve sonki planda kalıyor.
sanki aç karnına meyve yetmezmiş gibi geliyor.
duzenli yemeğini yese ara öğünlerde daha iyi olur diyorum.