Tuvalet Eğitimi kızım büyük tuvaletini altına yapmaya başladı :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
173
çok üzgünüm we şaşkınlık içindeyim.. kızıma tuweletini 1 yıl önce öğrettim, 3 ay sonra 3 yaşı bitecek.. şimdiye kadar hafif üşütme dışında altına kaçırdığı olmadıi o da zaten sadece çişti.. ama bir hafta önce ben tuwaletteydim, o da anne " kakaaa" diye bağırdı, benim çıkmam 2-3 dakikayı buldu, bir çıktım altına yapmış.. bu durum 1 haftadır dewam ediyor!normalde günde sadece bir kez kaka yapan çocuk 2-3 defa öncekinden farklı ishal değil ama yumuşak yapmaya başladı. acaba hasta mı diyorum, karnı ağrıyor belki ama yine söyler diye düşünüyorum.. ne yapmalıyım dün çok tepki werdim, ağladı , akşam sırf çiş yapmış, hem de bütün çişini..bugün kalkar kalkmaz da kaka yapmış atına :2: anlayamıyorum bir türlü tuwalet alışkanlığı yerine oturdu çoktan , nasıl oluyor bu.. benzer durum yaşayan war mı?

Son düzenleme:
canım bence durum psikolojik olabilir.onun üzülmesine yada kıskanmasına sebep olan birşeyler olmuş olabilir.güzellikle halletmeye çalış üstüne gitme ne olursa olsun o daha çok küçük unutma.

sakın ola ki sert tepki vermeyesin. demesi kolay diyeceksin belki kolay değil sabretmek biliyorum ama sert tepki çok zararlı bu konuda. yaşı daha küçük annesi.
belki hastadır biraz takip etsen konuşsan

teşekkürler kızlar..dayanamayıp doktora götürdüm.. idrar yolu enfeksiyonu olabilir diyerek tahlil istedi. ama sonuç normaldi, usg sonucumuzda normal çıktı.. bağırsak enfeksiyonu olabilir dedi. antibiyotik werdi.. bakalım ilacımızı kullanalım, eğer dewam ederse psikolojik dicem artık. çünkü komşumun kızının hala altı bağlanıyor bizimki de bir bez hewesinde ondan olabilir. başka türlü başka oalmaz, bilinçli bir anneyim ben :) tuvaletini öğretirken bile hiç tepki wermemiştim, 1 haftada öğrenmişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…