kızım beni hep yanlış anlıyor ,anlaşamıyoruz.... :14:

kespan

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
11
0
6
Ankara
ne yapıcam arkadaşlar kızıma faceyi engelledim ama benden gizli açmaya başladı ,orada bulduğu arkadaşları hiç beğenmiyorum .bnları kızıma anlattığımda ters tepki veriyor. ne desem yanlış anlıyor.bişeylerle meşgul olmayınca çok sıkıldığını söylüyor .kendini bi ispatlama çabasında .konuşuyorum olmuyor yasaklıyorum olmuyor.çıkamadım içinden kızım daha 13 yaşında ama yaşından daha büyük gösteriyor genç kız havasında ,çok güzel allahım nazardan sakınsın çok korkuyorum yanlış bişi yapacak diye ,babasına anlatamıyorum ,zaten anlaşamıyorlar şaştım kaldım .kardeşim bi doktora götür dedi .bunu duyunca bana tavır yaptı ben hastamyım delimiyiim diye

Canım benim . Sanırım yanlış yapıyorsun . Şimdiki çocukların yüzde sekseninde malesef bu olay var. Yasaklamak dahada çok iter. Onun yerine kendinizede face açın sürekli takipte olun . Benimde babam çocukken yasaklamıştı gizli gizli giriyordum . Eğer yasaklamasaydı belki o kadar önemsemezdim . Düşünsenize sınıfındaki muhtemelen bütün çoocuklarda face twit. vs vardır. Onda yok . Elbetteki isteyecek .

aynen. banada cok sey yasaktı.
gizli gizli yapmaya calısırdım.
serbest bıraktıklarında ise hıc sallamadım:)

Kesinlikle çok yanlış bir yol. Bana annem hep arkadaş gibi yaklaştı en korktuğum şeyi bile ona anlatabilmemi sağladı ama siz face bile yasaklıyorsunuz onun yerine annem gibi sizde face den kızınızla arkadaş olun paylaştıklarına vs eğlenceli yorumlar yapın ve eğer hoşlanmadığınız biriyle konuştuğunu görürseniz kızmak yerine konuştuğu kişiyi ezin dalga geçin o ne tuhaf çocuk öyle çok kalitesiz ezik gibi sanki niye konusuyosun ki maşallah çok güzel benim kızım gibi şeyler söyleyin. Çünkü ben hep çok inatçıydım yapma dese yapardım o da biliyordu. Kızınız da öyle olabilir :)

Siz istediğiniz kadar yasaklayın, o bir yolunu bulur açar gene Çünkü o yaşlarda yasaklanan şeyler daima cazip gelir insana.
Böyle yasaklar koymak yerine daha ılımlı olmaya çalışın. Face açmasında bir sakınca yok, sizin kontrolünüzde olduğu sürece.
Küçükken bile çocuğa ne kadar 'yapma etme' dersen o gider inadına yapar. Çocuğu kendi haline bırakıcaksın, ama sürekli gözün üstünde olcak

arkadaşlar takipte ettim ama kızım olmadık kişileri eklemeye başladı .düşünün çocuğun biri açıkça gel bana evimin sultanı ol demiş.sorduğumda anne sadece dalga geçiyorum diyor ama sapık birinede denk gelebilir onun için endişelerim var devir o kadar kötüki kafam allak pullak zaten babası istemiyordu faceyi .ben açmasına ondan gizli izin verdim .ama babasının haklı oldunu anladım .bitek bu değil benim dediğime eninde sonunda geliyor .yanlış yaparak yapmaması gerektiğini anlıyacak ama aklını derslerine vermesini istiyorum onun iyi bir gelecek kurmasını ....arkadaş gibi yaklaşıyorum ama bazen buda yetmiyor...

Facebook ya da twitter aileden izin alınması gereken birşey değil ki :/ yani kabullenemeseniz de kızınızın kendine ait özgürlükleri var ve gerçekten çok sıkıyorsunuz gibi görünüyor :/ bize ailelerimiz izin verdi de kötü bişey mi oldu hepimiz üniversite öğrencisi aklı başında insanlarız. Asla altın bir kafeste büyütemezsiniz yapacaksa eğer elbette yapar :/

Kesinlikle endişelerinize katılıyorum ve hak veriyorum. Çaktırmadan sürekli gözlem altında tutmalısınız ama hissettirmemeye çalışın ve eleştirmeyin bence. Böylelikle sizden gizlemeye çalışmaz. Yaş itibariyle çok küçük , art niyeti algılayamayabilir. Beş kişinin başına kötü beş bişey gelmedi diye altıncı kişiye de gelmeyeceği anlamına gelmez. Herkesin gelişimi ve karşısındakini algılayışı farklı. Sizi endişelendirmek istemem tabi ama temkinli olmakta fayda var.

Eğer önceki yorumumu okursanız arkadaş gibi hep gözetimi altında tutup rahat bırakmasını söyledim zaten ailelerimiz bize böyle yaptı diye :) ancak herşeyi tamamen yasaklamaya çalışmak çocuk için rahatsız edici bir psikoloji bundan bahsediyorum.

Nurlum tşkkur derim beni anladigin icin .. arkadaşlar tmm kızımın yaşı itibariyle karışmak zorundayım en tehlikei yaşlarda bu dönemde ya iyi bir yok yada bidaha kurtulamayacagı bir yolu seçer.....sıkmıyorum bn kızımı sıkıldım dedigi an gel dısarı cıkalım bişıler yapalım derim......kızımın aklı bnimde sevgilim olsun ne olacak sanki der gibi..

Yasaklardan vaz gecim dedim tmm facesi olsun ama deddim ekledigin nsanlar tanıdık olacak tmm dedi aradan 10 gün geçmedi bisürü ybancı abuk sabuk maskeli insanlar ..bunlar kim diyorum arkadaşımın arkadası ...tanıyormusun 'hayır 'peki neden ekli 'öle sine ekledim diyor bunları yapmasını istemiyorum napımmm

Bir gun odaya girdim agliyor . Ne odu kızım facem calindi dedi bane.tmm dedim e postadn alırız .baktim hala agliyor kızım ne derdin dedim .anne bn biriyle konuşuyodum birbirimize sifremizi verdik bn obubkineoda benimkine girecekti dedi .bn girince düşürdü bni dedi.ne diyormuş arkadaslar bn heykırım .bana ya çıplak resimlerini yolluyacaksın yada senin facendeki resimleri fotoşop yapıp çırıl cıplak herkese yolluyacağım .neyse benim tepem attı tabi bana bak onun bunun çocuğu dedim al face senin olsun bidaha kızımı rahatsız edersen bende senin ananı babanı rahatsız derim dedim.kapattım.e postada aldim sifreyi zor bela.çünkü hem aifresini hemde güvenlik sorusunu unutmusuz...... yani anlıyacanız arkadaslar bnim kızım face kullanmasını bilmiyor......

Bu durumda gerçekten haklısınız böyle ağır olduğunu düşünmemiştim daha masum düşünmüştüm ben açıkcası ama bu durumda karşınıza alıp defalarca konuşun usanmadan. Eğer durumunuz varsa eğlenceli bir terapiste götürebilirsiniz sonuçta çocuk üzerine eğitimleri var psikolojik bir sorunu zaten yok ama onunla aralarında konuşup hata yapma eğilimini ortadan kaldırabilirler.

Bu terapist konusunu babasına nasıl açiklarım bişeyden haberi yok onin için ne yapacagım konusunda çikmazda kaldim .kardeşim bile farketmiş bu kızina face kulandırma dedi .aslinfa kardeşim bu konularda çok töleranslı birisi o bile böyle düsünüyorsa demekki sorun büyük dedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…