Bebek Beslenmesi kızım banyodan korkuyor,yardım!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dandini28

bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
1.024
11
358
Kocaeli
anneler,kızım 11 aylık şu an.1 ay öncesine kadar hiç sorun yoktu,banyosunu yaparken sakindi,üstünü değiştirirken sakindi.1 aydır çığlık çığlığa,daha üstünü çıkarırken başlıyo ağlamaya,yırtıyor kendini.ne yapıcamı şaşırmış durumdayım??doktor normal dedi ama kendini yırtıyor resmen ve o zaman içim parçalanıyor benim de...

varsa mayonu giyip ona da cici bir mayo giydirip birkaç banyo oyuncagı ve hatta yine varsa deniz oyuncagı (simit, deniz topu vb.) ile banyonun bütün atmosferini degiştirebilirsn belki. yani onu banyodan sogutan veya korkutan her ne ise onu tamamen banyo kavramından ayırabilirsin. belki küveti ılık bir suyla doldurmak ve az miktarda banyo köpüğü de yardımcı olabilir. ben oglumun banyosunu oyuncaklarla donattım.ve banyo boyunca mümkün oldugunca gözlerinin içine neşe ve güvenle bakarak en sevdigi şarkıyı hiç durmadan söylüyor, arada bir oyuncagıyla oynatıyor, suyla şap şap sesler çıkararak suyun aynı zamanda bir oyuncak oldugunu öğretmeye calısıyorum biliyorsun bebeklerimiz herşeyi ve özellikle gergin oldugumuzu daha yeni dogmusken bile hissediyorlar. eger sen yine mi aglayacak korkusuyla girersen banyoya emin ol bu gerginliği hemen hissedecek ve kendini güvende hissetmeyecektir. baktın bunlarla da olmuyor, bebikini eşinin veya bir yakının kucagına ver banyoda seni izlesin. oyuncaklarla ve suyla neşe içinde oynayıp onu özendirmeyi dene.sonra yanına cagır ara sıra, gerçekten istekli olunca da al ve oynayarak geçir ilk banyoyu. suyla bırak istedigi kadar haşır neşir olsun, barışsın. o yumuşadıkça yıkarsın yavaş yavaş, ona korkusunu unutmas-yenmesi için zaman ver bence. cocukların dünyası öyle derin ve zengin ki, birdenbire çözmek zor iş. o yüzden en iyisi onların dünyasına girmeye kendini onların yerine koymaya calısmakla olur. bunu yaparken de kontrolu biraz ona bırak ki rol yaptıgını anlamasın umarım işine yarar. endişelenme, Bir de banyo ısısından yakınıp yakınmadıgına dikkat et. bir ara benim oglum da ozellikle banyodan cıkarken kıyameti koparıyordu. onu iki havluyla şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak sarıyorum. hemen banyo dısına cıkarmıyorum. özellikleyüzünü ve basını azıcık kuruluyorum cıkmadan. yoksa birden bire - ne kadar ısıtılmıs da olsa- esinti veya hava degişikligi ile korkabiliyor yavrucuklar...ne kadar hassaslar degiller mi...
kolay gelsin...

kucukken ben de korkuyor ıstemıyordum gırmek ama annem benı yakalamak ıcın baya caba sarfederdı hatırlıyorum :) bence endıselenmeyın :) sımdı sudan cıkmıyorum

Onu banyodan korkutan bişey oldu mu?
Önceden seviyormuş ya...

Banyoya beraber girin bencede.Oyun haline getirmek için elinizden geleni yapın.
Neden ağlıyor acaba?Doktoru normal demiş ama merak ettim.Benim oğlumda şuan seviyor ama normalse 2 ay sonra o da mı basacak çığlığı:))

Canım,doktorun dediğine göre bu aylarda bazı korkuları olurmuş,şu an 19 aylık ve hala banyoyu sevmiyor:1no2: özerklik dönemine kadar devam edecek sanırımeyvahedigeldismile

bende boyle bi konu açmak istiyodum ama varmış bi ay öncedine kadar benim kızımda başını zor yıkatmak dışında yapıyodu ama şimdi hiç yapmıyo kıymati koparıyo çığlıklar ağlamalar artık ağlamakdan kusuyo o derece yani ne yaptıysan fayda etmedi oyuncaklar başka arkadaşınıda soktup küvete hatta küvetini salonun ortssına getirdim reklamları çok sever reklamları açtım onu bile görecek gözü yoktu babasına yapıştı bırakmadı ağlamakdan mahvoldu 10 gündür banyoya hiç sokamıyorum sabunlu bezlerle siliyorum hergün ve ne yapacağım hakkında hiçbi fikrimde yok

arkadaşı benim kızım da çok korkardı.morarırdı ağlarken o kadar bağırırdıki.sonra annem dediki kucağında yıka.ilk ağladı ama az.sonra kzımla kucağımda yıkandık.hatta arada göğsümü kapıp emiyordu.şimdi çok şükür alıştı sudan bile çıkmak istemiyor.yni kucağında yıka sana sarılsın.alışır tekrar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…