• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bana vuruyor

benbirkek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
811
1.204
113
31
Arkadaşlar herkese selam öncelikle..

Yine kızımdan müzdarip, bunalıma girdim ya da giricem öyle fena bir haleyim.
Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....

Siz stresinizi farkında olmadan çocuğa aktarıyorsunuz bence
Çok zor bir psikoloji
Daha kızınız bebek
Birde hamilelik psikolojisi
Düşünemiyorum bile
Ama beraber büyüyecekler deyip biraz olumluyayım😁

Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....

Bu bebeklerin bazen böyle halleri oluyor. Benim kuzenim bir gün annesi uyurken şaaak diye tokat attı kadına, kadın uykudan fırladı. Bir şeye takardı ağlamaya başlardı, hırçınlaşırdı, kendini yerlere atardı. Dönemseldir bence normal.

Oğlum 4.5 yaşında hala arada vurur. Ve çok gergin bi çocuk. Evet kızınız 2 yaş sendromunu yaşıyor. Biz hala disarida rezil oluyoruz. Bazen sinirden aglayasim geliyor ama napalim sabredicez. Bu arada bebekle daha zor olacak gibi sizin durumlar. Allah yardım etsin.

Oğlum 4.5 yaşında hala arada vurur. Ve çok gergin bi çocuk. Evet kızınız 2 yaş sendromunu yaşıyor. Biz hala disarida rezil oluyoruz. Bazen sinirden aglayasim geliyor ama napalim sabredicez. Bu arada bebekle daha zor olacak gibi sizin durumlar. Allah yardım etsin.
Doğumdan sonra ayaklanır Ayaklanmaz destek alacağım, gerçekten okadar bunaldım ki anlatacak kelimem yok... :(

Bu bebeklerin bazen böyle halleri oluyor. Benim kuzenim bir gün annesi uyurken şaaak diye tokat attı kadına, kadın uykudan fırladı. Bir şeye takardı ağlamaya başlardı, hırçınlaşırdı, kendini yerlere atardı. Dönemseldir bence normal.
Bana da yapıyor bazen gözüm dalıyor şaak tokatına yerimden fırlıyorum, ısırıyor birde

Oooo hic unutmam buyuk oglumda avmye gidip rezil oldugumu. 2 yas sendromu cok büyük ihtimal ama bu sendromlar bitmiyor bebeginiz dogdugunda daha farkli seyler yasiyacaksiniz kardes kiskancligi vsvsvs... oglum 4 yasinda simdide 4 yas sendromunda herseyi kendim yapcam ben takicam ben cikaricam ben binecem kendim kendim baska birsey yok. Yapamayinca agliyor yardimda kabul etmiyor cok fena bu bizdiklar😄 sabir diliyorum size Allah kolaylik versin

Kendi capinda cici yapiyor olabilir mi? Benim kizim 18 aylik, cici yaparken bi anda pat pat suratima vuruyor, elinin ayarı yok.
Bide canimi acitacak bisey yaptiginda buyuk bi tepki vermemeye calisiyorum. Yuz ifadem ve sesim degisirse ayni seyi gormek icin o davranisi tekrarliyor. Elini alip yanagima koyup cici cici diyorum. Eger kendinizi kontrol edebiliyosaniz yuz ifadenizi degistirmeden "vurmak yok" demeyi deneyin isterseniz

Çocuklarımın arasında 14 ay var.Bir dönem herşeye ağlayan ısıran bir çocuk olmuştu.Sanırım o yorgunluk, uykusuzluk stres onu da etkilemişti.Sonra daha çok vakit ayırdım sohbet ettim tüm hayatım o oldu kanguruyla sırtıma attım gezdim,yemek yaparken tencere tava verdim yanımdan ayırmadım emzirmeyi de asla bırakmadım içim çekiliyor gibi olsa da(düşük tehlikesi yoksa bıraktırılmamalı) ikisi ikiz gibi emmeye devam ettiler doğum sonrası da.Büyük olana yorulsam dahi belli etmemeye çalıştım belki daha fazla sevgi verdim.Böyle böyle düzeldi o sorunlar. Atakta belki olabilir ama hamileliğin verdiği stres duygu değişimini hissediyor olabilir.

Doğacak bebek ile ilgili konuşuyor musunuz, kitap oyun vs. Kızınızi hazırladınız mi sürece, yanında ikisinin zorlukları, büyüğün küçüğü kiskanabilecegi, ona zarar verebilecegi ile ilgili konuşmalar yapıyor musunuz,

Bana da yapıyor bazen gözüm dalıyor şaak tokatına yerimden fırlıyorum, ısırıyor birde

Ben de küçükken ısırıyordum 3-4 yaşına kadar böyle bir huyum vardı. Sonra kendiliğinden geçti. Çok nadirdi ama bu, böyle dayımla kuzenim beni çok kızdırırdı hatırlıyorum o zaman ısırırdım.

Her çocuğun kendisini ifade edişi farklı. Siz şimdi hamilesiniz, hem de bebek var yanınızda onun da 2 yaşı, sizin için daha da zor.

Ama vurup, ısırdığında, fırlattığında "Hayır lütfen yapma" diyerek ona bakın, tepkisiz kalmayın.

Back