• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ara sira derin nefes almaya basladi

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
Merhabalar kızım 9 yaşında 6 yaşında kaygisi yüksekti oyun terapisi aldı 6 ay kadar. Bende kaygiliyimdir biraz. Şuan kızım çok cesur değil bazı şeylerden korkar ama psikologa gitcek kadar bişey hissetmedim. Bu üç dört gündür arada derin nefees alıyor ama nefes darlığı gibi değil. Ya diyorum tik yapti. Bazı tikleri var öyle arkadasinda bı tik gorunce kendinede bı sure geçiyor. Yada kaygıdan psikolojik bu iki ihtimal şuan dusundugum tabi alerjik fixikselde olabilir ama ben çocuğumu tanıdığım kadariyla öncelikle iki seçenek aklıma geldi. Endişelendim de bazen konuşurken derin nefes alarak cümleye basliyor bazen dururken öyle normal nefes aliyor arada derin, böyle değildi sonuçta. Birde bende koronadan sonra arada derin nefes alıyorum beni taklit etse kaç senedir simdimi ediyor varmı böyle şeyler yaşayan? Buraya danışmak istedim. Nefes alamıyor gibi değil normal nefes al dedim ben böyle alıyorum diyor bidaha hatirlatmadim.

Çocuklarda dönem dönem değişiklikler olabilir bir çocuk ergen psikiyatrisine gidin hem rahatlar.

Kaygı sorunu yüzünden aldığı nefesin ciğerine ulaşmadığını düşünüp hissettiği için esneyerek derin nefes almaya çalışıyor. Ben de o yaşlarda öyleydim sebebini ancak şimdi anlıyorum. Belli anne kız yoga ya da nefes egzersizi yapabilirsiniz. Mat mum filan ambiyansı hoşuna gider de yaparsa nefes egzersizi fayda sağlıyor

Kaygı sorunu yüzünden aldığı nefesin ciğerine ulaşmadığını düşünüp hissettiği için esneyerek derin nefes almaya çalışıyor. Ben de o yaşlarda öyleydim sebebini ancak şimdi anlıyorum. Belli anne kız yoga ya da nefes egzersizi yapabilirsiniz. Mat mum filan ambiyansı hoşuna gider de yaparsa nefes egzersizi fayda sağlıyor
Esneyerek değilde derin bı nefes aliyor sadece arada derin nefes alırken de zorlanmıyor. Nefes egzersizi denicem haklısınız tşkler. Biraz kaygılı bir çocuk zaten bir psikolog gotursemmi diyede dusundum

Back