kızım anne sütünü bıraktı,kendi kendine uyuyamıyor..lütfen yardım...

cilvenaz07

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
554
360
323
Antalya
merhaba arkadaşlar
kızım 2 yaşında, emmeyi bırakalı 10 gün oldu.daha önce hep emerek uyuduğu için şimdi uyuyamıyor
sürekli ağlıyor gece geç saatlere kadar..uykusuzluktan davranışları değişiyor.ne masal ne ninni dinlemiyor..
sadece bişeyden korkarsa uyuyor ama ben korkutarak uyutmak istemiyorum.
kaldır yatır ya da ağlatma yöntemi bu yaşta yararlı olur mu?
ya da bildiğiniz başka yöntem varsa lütfen paylaşır mısınız?

Merhaba..
Herkesin kendi düşüncesi tabii ama ben bu yöntemleri açıkçası biraz zalimce buluyorum...Belki işe yarıyorlar ama bu arada çocuğu da çok üzüyorlar özellikle de uyku sorunu olan çocukları..Uyku sorunu olmayan da zaten uyuyor bunlara gerek kalmıyor..

Benim kızım da 2 yaşına dek emdi ve hep emerek uyurdu..Bıraktığı ilk günler uykusuzluktan bayılana dek otururdu...Çünkü ayağımda sallanmayı ya da masal vs. dinlemeyi kabul etmezdi..Ama bu böyle 1 hafta 10 gün kadar sürdü..
Sonrasında yan yana yatarak uyumaya başladı..Bazı günler masal anlattırır bazı günler şarkı söyletir..Bazı günler kendisine masaj yaptırır..Yani her gün değişiyor küçük hanımın uyuma şekli...Ama neticede bir yol buluyorlar...Siz de beraber yatmayı, ayakta sallamayı, masal anlatmayı, okşayarak uyutmayı deneyebilirsiniz bence..

teşekkür ederim canım ama sallanmayı, okşamayı ,masalı kabul etmiyor.
yanında yatıyorum ama uyumadığı için hırçınlaşıyor beni hiç duymuyor bile.
umarım alışır onu öyle görünce çok üzülüyorum..

İnan anlıyorum seni zor bir süreç gerçekten de..Çok değil daha 6 ay önce bıraktık biz de emmeyi...Uykumuzda halen gece 11 den önce gelmez ama en azından artık yanyana yatıp genelde de hikaye dinleyerek uyuyoruz..
Maalesef sabretmekten başka bi yol yok..Ben de çok üzüldüm de düşündüm de nerede hata yapıyorum diye..
Ama çocuklarımız 2 yılın alışkanlığını bırakıyorlar haliyle yeni düzene alışmaları da zaman alıyor..İnşallah bir an önce alışırsınız siz de...

inşallah canım...

Merhaba bende aynı seyleri yasıyorum oglum23 aylık memeyi bıraktık hep emerek uyuyordu şimdi bizim yatakta yatıyor bende yanına yatıyorum osekilde uyuyor sabaha kadar bizimle yatıyor kendi yatağına denedik ama mümkün değil çok ağlıyor bende kıyamiyorum buarada ben suanda 2,5 aylık hamileyim biraz hormonlarımda şaşırdı aman ağlamasın üzülmesin diyorum bakalım ikinci olunca napicam.sizinki yatağında yatıyorsa sizde yanına uzanarak denemelerinizi sürdürün belki alisir Allah hepimize kolaylık versin iyi günler:)

Benim oğlum da 20 aylık bıraktı emmeyi 3 ay oluyor ama uyku düzenimiz hala oturmadı. Şu sıralar pusetinde gezdirerek uyutmaya başladım:)) bir çok yol denedim, bu yaşlarda bir şeylere alıştırmak çok zor oluyor. yatır kaldır ya da ağlatmaya bırakma için çok geç. Oysa zamanında daha bebekken her yerde okurdum emerek uyutmayın, uyumayı kendi öğrensin diye yazıları. o zamanlar aman ne olacak, bırakınca onu da öğrenir elbet, ne kadar emerse, ne kadar kolay uyursa kar dedim. ama yanılmışım, keşke zamanında inatçılığı ve bireyselliği bu kadar gelişmemişken nasıl uyunacağı konusunda daha kararlı olsaydım. Şimdi bu dönemleri nasıl atlatacağız bakalım.

Canım sana da kolay gelsin, aynı yatakta uymak da çok zor. Yatağımda uyutsam bile hemen yatağına götürürüm, gece uyanıp ağlayınca geri alırım ama uyur uyumaz hoop yine yerine, çünkü ben çok hareketli yatarım ve onunla birlikteyken aman uyanmasın, aman çarpmiim diye diye uykum daha çok bölünüyor. Sen bir de hamilesin, umarım hemen bir çözüm bulursun çünkü ilerleyen aylarda o yatakta kendin bile zor yatacaksın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…