• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım adet oldu,boy sorunu?

nature2004

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
193
66
323
Ankara
  1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.

onun adetle ilgisi emin ol yok abla ben yasadim bilirim 2007 adet oldum ilk defa boyum oyle kaldi kim gorse uzamaz daha dedi 2012 de liseyi bitirdim 4-5 cm attim... Benim belkide mucizemdi o cunku su an 150 yim bundan 4-5 cm kisa olmak emin ol cok sey fark ettiriyor kizin da saglikli bir yasam sursun spor yapsin guzel beslensin

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.

Adet gördükten sonra uzama ihtimali var mı bilemiyorum ama..
Bence boyu normal. Sağlığı yerinde olsun yeter.
Kıyaslamalar yersiz..

uzaması duracak diye bişey yok . bende 11 12 yaşlarımda oldum ama boyum tabiki uzadı enaz 5-6 cm bende öylece kalıcam diye korkmuştum :KK25:

Ben 12 yaşımda adet oldum.O yasima kadar çok güzel uzuyordu boyum. 163 tüm. Adet olunca uzamamda durdu .163 te kaldim

5 yaşında ömemelerim çıktı 8 yaşında regl oldum bikaç yıl daha uzadı boyum sonra durdu.

1,63üm regl işi bozdu yoksa 2metreye giderdi. anne tarafıda baba tarafıda çok uzun. kız kuzenlerim 15-16 yaşındakiler enkısası 1,80 öyle hesap et.

reglden sonra kemikler hızla kapanıyo sonrada uzama duruyo

Bende 12 yaşımda adet oldum, 150 boyum vardı. Şimdi 29 yaşındayım boyum 174.
Beni annem diyetisyene götürmüştü o zaman, doğru beslenerek uzadığımı düşünüyorum.

Tek sorun boyu olsun ya. Dusunmeniz gereken psikolojisi bence. Ben de 4. Sinifin yaz tatilinde olmustum. Herkesten once olmayi insan garipsiyordu o zamanlar.
ne guzel bir noktaya deginmissin canim bende de olmustu guluyorum simdi ilk pedle okula gittigimde nasil utanmistim kimse gormemisti ama butun gun tenefuste bile cantamin yanindan ayrilmamistim :)

Bende o yasta oldum 1.63 falandım 18yasındayım suan 1.70im. Uzama ihtimali var hem spor da yapıyormuş bende voleybol ve basketbolla ilgilendim.Asılma hareketleri de çok işe yarıyor.
Komşumuz 20yaşında boyunun uzadığını söylemişti ne kadar doğru bilemem de dert etmeyin ya. Şuanki boyu da kısa değil ki normal.

Adetle birlikte boy uzaması ille duracak diye bir şey yok ki. Uzayacak olan uzuyor . Bu genetikle ilgili bir şey. Siz kısasınız, eşiniz bir erkeğe göre kısa sayılır. Kızınız çok uzamaz. Boy meselesine takıp da kompleks yapmamak lazım. Kökten çözüm bu. Uzun olsa ne, kısa olsa ne...

2-3 cm daha uzar bence kısa değil çok üzülmeyin , yaşında adet için gayet normal Allah sağlık versin

25 yaşına kadar uzama oluyor 4 5 cm en az spor yapmaya devam ederse kilolu olma yada hormonal bir sorunu yoksa uzar biraz bende 162 yim o boydaydım bende anca bu kadar oldu niye dert ediyorsunuz ki gayet standart türk kadını boyu napalım bizde kısa doğmuşuz gen meselesi sizin yapacağınız bişey olduğunu düşünmüyorum ;)

Kızlar 18 erkekler 20 yaşına kadar uzanmaya devam ederler ama uzama hızı gittikme azalır.
Bence kızınıza bol bol süt icirin, kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz ayrıca basketbol ya da voleybol gibi aktivitelere haftada 3 defa zaman ayırsin. Bu şekilde uzayabilir.

yasi regly icin kucuk degil bende o civarlar oldum.boyum 173-174

beslenme spor hepsi saglik icin.boy genetigin el verdigince uzar.he belki bir iki cm.uzar sporla

5 yaşında ömemelerim çıktı 8 yaşında regl oldum bikaç yıl daha uzadı boyum sonra durdu.

1,63üm regl işi bozdu yoksa 2metreye giderdi. anne tarafıda baba tarafıda çok uzun. kız kuzenlerim 15-16 yaşındakiler enkısası 1,80 öyle hesap et.

reglden sonra kemikler hızla kapanıyo sonrada uzama duruyo
8 yaş ne ya

Back
X