- 27 Aralık 2013
- 1.038
- 979
-
- Konu Sahibi haziran0806
Aynı sorunla ben halen mücadele ediyorum.benimki kreşte başladı su an anaokuluna gidiyor ve halen devam ediyoruz.pedagog gittim çizelge verdi aglamadı gı haftasında ödül kazanacağını söyledi.fakat 2. haftamız halan hergün sabah aglıyoruz çoçuklarla kalmak isetmiyorum diye.valla tekrar gidecem dr bakalım ne önerecek.Kızım henüz 3 yaşında kreşe başladı 1 hafta oldu fakat çocuklardan çok korkuyor o nedenle 2.günden beri sınıfına girmeyi reddetti, aslında arkadaşları var fakat kalabalık çocuk ortamlarında çok korkuyor. Parkta başlamıştı. 1 yıldır böyle benim gibi aynı durumu yaşayan anneler sizler neler yaptınız? nasıl aştınız? Ya da önerebileceğiniz Uzman bir pedagog var mı? gerçi çok pahalı araştırdıklarım....
Bu durumdan kurtuldugunuzda banada nasıl yaptıgınızın bilgisini verirmisiniz lütfenKızım henüz 3 yaşında kreşe başladı 1 hafta oldu fakat çocuklardan çok korkuyor o nedenle 2.günden beri sınıfına girmeyi reddetti, aslında arkadaşları var fakat kalabalık çocuk ortamlarında çok korkuyor. Parkta başlamıştı. 1 yıldır böyle benim gibi aynı durumu yaşayan anneler sizler neler yaptınız? nasıl aştınız? Ya da önerebileceğiniz Uzman bir pedagog var mı? gerçi çok pahalı araştırdıklarım....
öncelikle içeri kadar asla girmeyin onunla kapıdan bırakın o sınıfa girdikten sonra gizliden durumunu izleyin.ikincisi ben kapıda bırakırken ağlamaya başlıyıcağını bildiğim saniye de (o da genellikle okul binasını gördüğü an oluyordu )cebimden o naneli şeker severdi oyuzden şeker yermisin bak oğluma şeker vereyim ben diye algısını dağıtıp içeri yollardım ağlamasına fırsat vermeden.o şeker aşkına bir hafta sonra ağlamaları kesildi :) önemli olan çocuğunuzun dışarda sizi beklediği bilincini yıkın devamlı anlatın ben işe gidiyorum babanda yok evde kimse yok diye bide görev biraz da öğretmene düşüyor sınıfa alıştıracak olan kişi o ..zor biraz sabır gerekiyor ama emin olun alışır pedagoglara fln para vermenize gerek yok.
Bu durumdan kurtuldugunuzda banada nasıl yaptıgınızın bilgisini verirmisiniz lütfen
Biz bu hafta aştık durumu.öncelikle kızımla evde oyum oynadık. Sınıf yaptık ve oyuncaklar dan arkadaşlarını yaptık ben ögretmem oldum wc gitmem gerektigini söyledim.kızımda bana " sınıfta güvendiği bir ögrenciye, nuray (kızımın adı) sana emanet onunla ilgilen"dememi istedi.yani sınıfta biri bununla ilgilenmesini istiyor.bu durumu ögretmene anlattım.ve ilk gün ögretmen müdürün yanına giderken kızıma,Dogukan arkadaşınla ilgilen demiş.kızım hiç aglamamış. Ögretmen çıkarken herzaman birine emanet ettiği için kızım kendini güvende hissediyor artık.bu güvenle okula sorunsuz gidiyoruz çok şükür.ve çizelgemize gülücük kazanmaya başladık.sizinki düzeldimi?Kızım henüz 3 yaşında kreşe başladı 1 hafta oldu fakat çocuklardan çok korkuyor o nedenle 2.günden beri sınıfına girmeyi reddetti, aslında arkadaşları var fakat kalabalık çocuk ortamlarında çok korkuyor. Parkta başlamıştı. 1 yıldır böyle benim gibi aynı durumu yaşayan anneler sizler neler yaptınız? nasıl aştınız? Ya da önerebileceğiniz Uzman bir pedagog var mı? gerçi çok pahalı araştırdıklarım....
Biz bu hafta aştık durumu.öncelikle kızımla evde oyum oynadık. Sınıf yaptık ve oyuncaklar dan arkadaşlarını yaptık ben ögretmem oldum wc gitmem gerektigini söyledim.kızımda bana " sınıfta güvendiği bir ögrenciye, nuray (kızımın adı) sana emanet onunla ilgilen"dememi istedi.yani sınıfta biri bununla ilgilenmesini istiyor.bu durumu ögretmene anlattım.ve ilk gün ögretmen müdürün yanına giderken kızıma,Dogukan arkadaşınla ilgilen demiş.kızım hiç aglamamış. Ögretmen çıkarken herzaman birine emanet ettiği için kızım kendini güvende hissediyor artık.bu güvenle okula sorunsuz gidiyoruz çok şükür.ve çizelgemize gülücük kazanmaya başladık.sizinki düzeldimi?