• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım 3,5 aylık Ama bir türlü doyuramıyorum!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

enkapol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
262
2
96
Sivas
Kızım 3,5 aylık Ama bir türlü doyuramıyorum!!! Beni emiyor ek olarak doymadığını görüyorum 2 Kaşık mama veriyorum yinede doymuyor ne yapıcam bilmiyorum arkadaşlar mama vermek istemiyorum beni de emmek istemiyor sağıp veriyorum ama doymuyor hep aç hep aç elime saldırıyo ellerini yalıyor

Onu açlığından yapmıyordur.O dönemlerde ellerini keşfediyor,etrafı dokunarak keşfediyor ayrıca dişleri de kaşınıyor olabilir diş çıkarmasa da.Elinde oyalanacağı oyuncak tutabilse onu sokacak ağzına ama henüz yapamadığı için senin ellerini ve kendi ellerini sokuyor.Aç olsa ağlar huysuzluk yapar.Zaten aç olsa emmeyi reddetmez bence.

Kızım 3,5 aylık Ama bir türlü doyuramıyorum!!! Beni emiyor ek olarak doymadığını görüyorum 2 Kaşık mama veriyorum yinede doymuyor ne yapıcam bilmiyorum arkadaşlar mama vermek istemiyorum beni de emmek istemiyor sağıp veriyorum ama doymuyor hep aç hep aç elime saldırıyo ellerini yalıyor

canım benımde 3 5 aylık olcak benımkıde sutumden doymuyordu gecelerı mama vermeye basladım bıraz rahatladım maalesef dun sutum kesıldı sımdı tamamen mamayla beslenecek gecelerı wer sende genıs agızlı bıberonla ozamn memeyı bırakmıyolar anne gogsu gıbı oldugu ıcın

Doymadığını nerden anladın ağlıyor mu,ellerini emmesi refleks aç olduğundan değil.Sakın ağlamıyorsa mama verme aynı hataya düştüm 1 ay içerisinde emmeyi tamamen bıraktı,bu arada oğlum 5 aylık.

bebekler ellerini yalayabılıyorlar hatta sapu supur emerler bıle.ellerini tanırlar. belkıde ac degıldır aglıyomu peki ?kilo alımı ıyıse mama verme bence.sutunde var anladıgım kadarıyla...bende o aylarda doymadıgını sandıgım zamanlar olmustu bazen memeyı emıp emıp agladıgı bılle oldu ama sanırım gaz sancıısıydı cunku kılo alımı gayet ıyıdı.benımkı 6.5 aylık ek besınlerede gectık elımı tutar hala yapışır dıslerı kasınıo cunku aclıgından degıl .

bizi anlatmışsınız sanki,ne zaman eldivenini elinden çıkarsam o küçücük elinin hepsini sokucak sanki agzına öle bi hevesle emiyo ne zamanda kendi başına bıraksam eldivenleri yemiş bitirmiş sırılsıklam,neyse ben 15 günlüktü mama vermeye başladım bir doktorun önerisiyle memeyi hiç bırakmazdı hep aglardı uyumaz ellerini yalardı ee sağdan soldan bu çocuk aç doymuyor dediklerini duydukça çaresiz kaldım,sonra aşıları için sağlık ocagına gittigimizde kilosunu takip edelim mama vermeyin dedi doktor denedik 300 gr almış bir ayda ama bana göre azdı zaten en az 600 gr alması gerekirmiş,şimdi 3 buçuk aylık olduk bir kerede 150 cc veriyorum bitiriyo çıldırıyo nasıl doymuyo anlamış değilim 160 170 denedim yine aglıyor olsun allahıma çok şükür bunlar dert degil gelip geçici günler neyse artık ek gıdalara başlıcaz yavaş yavaş,sizde fazla takmayın kafanıza doktorunuza danışın 4 aylık olunca başlatır belki azar azar,zamanla düzelicek....

Back