Çocuk Hastalıkları Kizim 1 yasinda ve süt ürünleri alinca kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kader2410

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
265
82
sizce neden olabilir? Hep degil ama haftada 2-3 Kere kusma var ve nedense hep süt ürünlerinden sonra oluyor doktora göturdum hicbiseyi Yok dediler hicbir testte yapmadilar aranizda Cocugu böyle Olan varmi Bu arada kizim Süt icmiyor kesinlikle agzina almiyor sevmedigi icin ona Yogurt Yada peynir olarak verioyorum Yada mamasina süt tozu ekliyorum
Lütfen yardim edin care bulamiyorum

Benim kizim 18 aylik oda hep kusar bende cozumunu bulamadim sadece kasiga daha az koyuyorum yada birseylerle oyaliyorim

Yemeklerden kusar süt sevmiyo 2 aylikken meme reddi yapti sonradan sütü de sevmedi ben yogurt peynirle kapamaya calisiyorum

Alerjisi olabilir süt ve süt ürünlerine karşı alerji testi yapılmamış galiba başka bir doktora daha götürün derim.

Bende bebegime 1 yaşından sonra süt vermeye başladım. İçtiğini hemen kusuyordu. Sağlık ocaginda ki hemşire ye sordum. Oda ilk zamanlar süt ve suyu yariyariya koy. Daha sonra su miktarını azaltarak devam et dedi. İnek sütü alismadigi için ağır gelebilirmis. Bnde öyle verdim sütü ondan sonra kusmadi.

Zaten daha 1 yaşında neden ısrarla vermeye çalışıyorsunuz kusuyorsa muhakkak bir sorun vardır değil mi yoğurt la kapamaya gerek yok çünkü yoğurt ev yapımından bahsediyorum içeriği nedeniyle çok daha iyi kafadan atiyo değilim kendi doktorum dahil defaatle uzmanlar söylüyor inek sütüne alerjisi olabilir test yapmadan emin olamaz doktorda olsa siz bence başka bir doktora daha götürün birde keçi sutu deneyin alerjisi yoksa anne sütüne daha yakın

Ben bebekken hiç süt icmemisim hiç anlamamışlar kusuyomusum sürekli hala icmiyorum annem hep peynir ve yoğurtla desteklemis. İmmünoloji ye gittim test yaptırdım ve sut alerjim çıktı döküntü olmuyor sadece kana geçme aşamasına gelirken vücut onu yabancı madde diyo ve dışarı atıyor dedi Dr. Aynı şekilde tuzlu fıstık birinin yemesine bile tahammülüm yok zehirleniyorum ve bayilrak kadar kötü oluyordum döküntü kaşıntı yok bunlar hep alerjiymis

Zarar verdiğini göre göre neden zorla yedirmeye çalışıyorsunuz anlamadım. Kendi sütünüzden değil inek sütünden bahsediyorsunuz sanırım. İneklerin sütünü içmezse ölecek durumu yok hiç bir bebeğin.Uzman değilim tabii ki doktorunuza hemşirenize vs danışın bu konuyu. Ama kötü etkilerini görüyorsanız zorla yedirmeyin. Yemek istemiyormuş zaten. Kendi sütünüzü verdiyseniz yeter zaten 1 yaşına gelmiş. Üzüldüm çocuğa gerçekten :/ Süt tozu da yararlı değil proteinden dolayı korkuyorsanız protein içeren başka yiyecekler var onlara yönelin. Kalsiyum derseniz koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor onlardan yedirin.

İnek sütüne alerjisi olabilir zaten çoğu doktor ya anne sütü yada keçi sütünü öneriyor birde keçi sütü deneyin geçmiş olsun

Iki gün hicbir süt ürünü verme sonra süt icirmeye calis . Gazı olursa , ishal olursa, midesi agrirsa doktora götür büyük ihtimalle intolerans gösteriyor yani süt ürünlerinin içinde olan laktoz isimli şekerin sindirimi çok düsük yada hiç yok. 3/4 seyreltilmiş kefirle dene. Çeyrek su bardağı kefire su katarak vermeyi dene. Genelde yoğurtta sıkıntı çıkmaz aslında. Kullandığın süt yoğurt fazla yağlı olabilir. Iki gun sonra süt ver gözlemle bakalım.

Bir kere inek sütünün insana hiç bir faydası yok.
İnsana yarayan tek süt anne sütü o da zamanı gelince bitiyor.
Boşuna çocuklarınıza süt dayatmayın.
Hem de süt tozunu asla ama asla çocuğunuza yedirmeyin delirdiniz mi siz????
Ayrıca çocuk bu ürünlere hassasiyet gösterebilir.
Vucut bu ürünleri öğütemeyebilir.
Neden veriyorsunuz?
Bunların ölüme kadar gider reaksiyonları var.
Çocuğunuza zorla bişey yedirmeyin.
Parasını verin test yaptırın canıyla oynamayın bebeğin!

Vermeyin o zaman çocuğun alerjisi olabilir böyle bir hastalık var iyice araştırın çocuğu beslemeye çalışarak daha kötü hâle getirebilirsiniz hepsi bir yana belki de sevmiyordur bende bebekliğimden beri sütü sevmem kokusunu duysam öğürme gelir bana

süt içmesine gerekyok zaten mayalanmış süt ürünleri tüketmesi yeterli ve daha faydalı. araştırmalar bebeklerin süt tüketmesi yerine yoğurt peynir kefir tüketmesinin daha iyi olduğunu gösterdi

MErhaba yanlis anlamssaniz boyunuz peki ne kadar ? Süt icmedigi icin kizimin boyu kisa kalir diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…