Çocuk Hastalıkları Kizim 1 yasinda ve süt ürünleri alinca kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
MErhaba yanlis anlamssaniz boyunuz peki ne kadar ? Süt icmedigi icin kizimin boyu kisa kalir diye korkuyorum
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/tuzun/2008/03/24/sut_icmek_boy_uzatmaz

Çocuğunuzu aç bırakırsanız, gerektigi kadar vitamin mineral protein almazsa ancak boyu olması gerekenden kısa olur. Onun dışında etkisi olmaz. Kulaktan dolma bilgiler yerine doktorunuza danışın. Kalsiyum sebzelerde de var internetten araştırın. Protein başka besinlerden de alınabilir. Sütun başka hiç bir ozelligi yok. Bir de laktoz var içinde onu da küp şeker yedirerek aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Gerisi de su zaten.
Kusura bakmayın biraz sert yazdım.

Laktozu parcalayamiyordur.
Peynir ve yogurt yapiminda laktozun %95i (ceside gore degisebilir) galaktoz ve glukoza yani buyuk molekul kucuk parcalara bolunur bu sebepla daha rahat tuketir.

Mutlaka baska doktora goturun
Ben yogurt ve peynirle problemim yok ama sut asla icemem. Soya findik hindistan cevizi ve pirinc sutu yapiyorum evde kendim. onu katiyorum kahveye falan.

Vermeyin, demek ki vücudu kaldırmıyor. Süt tozu zararlı birşey kimse kullanmıyor artık bebekte nasıl kullanıyorsunuz anlamadım. Zaten biraz daha büyüdükçe daha rahat beslenecektir. Proteini etten alabilir. Kıymalı tarhana içirin veya kıymalı pırasa yapın illa süt peynire gerek yok.

Yani çok uzucu bir durum umarim hemen atlatirsiniz. Kusuyosa bile vermeniz gerek. Hic olmadi yogurt peynir kefirle kapatirsaniz daha iyi olur

Doktor alerjisi olmasi icin kizariklik olmasi lazim Dedi ve öyle birsey Yok kizimda ...
ne alaka yahu ne bicim doktor o oyle ??
ay saka gibi kizariklik olmadan da besin alerjisi olabilir ve siz kiziniza cok buyuk zarar veriyor olabilirsiniz zorlayarak
acilen gercek bir cocuk doktoruna goturun

Yani çok uzucu bir durum umarim hemen atlatirsiniz. Kusuyosa bile vermeniz gerek. Hic olmadi yogurt peynir kefirle kapatirsaniz daha iyi olur

Siz kendi cocugunuza dokunan gidalari veriyor musunuz?
Sut baska bir cok urunle ikame edilebilecek bir urun. Bu kadar secenek arasinda cocuga dokunan seyi vermek niye gereksin?

Tamam bacim sen vermezsin o zaman. Ne dememi bekliyosun?

Cocuguma zarar veren gidalari elbetteki vermiyorum zaten. Ornegin anne sutu bile emmedi.

Bir sey demenizi beklemiyorum.

Alerji ve zehirlenme ölümcüldür. Dokundugunu bile bile verilmesini savunmaniz sadece cok ilginc geldi.
Universiteden mezun olurken ettigim yeminim var. Sizin birini ölüme sürükleyebilecek, hic bir bilimsel temeli olmayan fikrinizin yanlis oldugunu belirtmek zorundayim. Mesajinizi sadece bu sebeple alintiladim ve yorum yazdim.

Sizin baciniz falan da degilim.

MErhaba yanlis anlamssaniz boyunuz peki ne kadar ? Süt icmedigi icin kizimin boyu kisa kalir diye korkuyorum

1.67 boyundayım annem bana aptamil anne sütüne es değer mama kullanmış .ve cok fazla balık tüketmemi sağlamış ona bağlıyor .boy ile bir ilgisi var mıdır diye doktora sormuştum. Genlerde boy kısa ise süt ile hiç bir ilgisi olmadığını söylemişti hatta şunu soylim bu yaşıma kadar hiç dışı curumedi ve dislerim beyaz kalsiyum eksikliği olsa süt en çok dişlere yarıyor neticede direk süt ile almasına g3rektiren yok

herkes test test deyıp durmusta o testler 2 yasına kadar hatta 3 yasına kadar dogru sonuc vermez bunu tum doktorlar da soyluyor ben yınede yaptırdım 2,5 aylık cocukla sımdı 9/10 aylık olduk bunca para gıt gel emek sıkıntı yanıma kar kaldı.

X