- 22 Mart 2019
- 10.427
- 21.672
- 27
-
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Diziyi izlemedim sadece birkaç sahnesini gördüm.Dün akşam sopa sahnesi vardı,naim neden meryeme kendini vurduttu zinaya ortak mı oldum dedi öyle bişeydi herhalde.
Meryem dergahta adamların arasından geçti diyemi acaba,yada başka bir sebebmi var.
Karısına vuracaktı söz dinlemiyorsun diye kızını görünce vazgeçti,burada kadınlara söz hakkı tanınmadı.
Bu konulara uzak olduğum için hiçbilmiorum,var böyle adamlar maalesef.Diziyi izlemedim sadece birkaç sahnesini gördüm.
Ve gerçekten çok fazla yanlış gösterilen şeyler var. Bu dayak olayıda öyleGerçekten bu bilinçte yaşayan bir erkek eşine öyle şiddet göstermez.
Maalesef var. Ama o insanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef. Herkes öyle sanılıyo.Bu konulara uzak olduğum için hiçbilmiorum,var böyle adamlar maalesef.
O sahneyi görünce aklıma nisa suresi 34.ayet aklıma geldi bir dönem çok konuşulmuştu çünkü.Maalesef var. Ama o insanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef. Herkes öyle sanılıyo.
İlk bölümde, Meryem börek yaparken tereyağı kullanmıyorsanız, kutuların üzerinde halis tereyağlı yazıyor o zaman kutuları değiştirin dediğinde onu kovmuşlardı ya. Yarım aklınla bize ticareti mi öğretiyorsun, sen sana verilen malzemeyi kullan dediler. Kocası da, sen sana iş verene akıl mı veriyorsun diye onu dövmek istemiş ve sonra vazgeçmişti.Dün akşam sopa sahnesi vardı,naim neden meryeme kendini vurduttu zinaya ortak mı oldum dedi öyle bişeydi herhalde.
Meryem dergahta adamların arasından geçti diyemi acaba,yada başka bir sebebmi var.
Karısına vuracaktı söz dinlemiyorsun diye kızını görünce vazgeçti,burada kadınlara söz hakkı tanınmadı.
Dizi gerçekten güzel hemşirem,tam da bu tarikat ve cemaat yuvalarının içersinde neler döndüğünü anlatıyor.Özcan Deniz'e karşı bir antipatim olsa da oyunculuğu iyi.Özgü Namal oyunculuğu ise ayrı boyuta taşıyor,inşallah bozmadan giderler böyle ama daha şimdiden kaldırılması yönünde çok fazla şikayet almış dizi.Birilerinin kuyruğuna basılıyor çünkü.İlk mesajı okurken, kendimi bir karadelik tarafından yutuluyor gibi hissettim, abla bir düzenle o mesajı kurban olayım:)
Dizi çok ilgimi çekti.
Sağlı sollu her görüşü çatır çatır eleştiriyor.
Her düşüncenin aşırısı faşizmdir derim hep.
Burada da böyle kaliteli bir başlangıç oldu, oyunculuklar gerçekten güzel.
Dokunulan yerler, konular güzel. Tatlı su aydınları da, tarikatçı müridi de her türlü eleştiriliyor.
Çok keyifli sahneler de vardı, çok rahatsız edici sahneler de. Rahatsız edici sahne demem de, sahne istediği başarıyı elde etmiş demek istediğim için.
Zeynep'in dün tahtaya yazdığı ve efendi hazretleri ile Suavi hocayı kıyasladığı denklem muazzamdı.
Aynısınız dedi, her durumda olan kız çocuklarına oluyor dedi. İç sesimiz oldu. Aslan Zeynep be.
Özcan Deniz konusunda bende de var o antipati ama zaten canlandırdığı rol de antipatik biri olduğu için, bu kez gözüme çok batmadı:)Dizi gerçekten güzel hemşirem,tam da bu tarikat ve cemaat yuvalarının içersinde neler döndüğünü anlatıyor.Özcan Deniz'e karşı bir antipatim olsa da oyunculuğu iyi.Özgü Namal oyunculuğu ise ayrı boyuta taşıyor,inşallah bozmadan giderler böyle ama daha şimdiden kaldırılması yönünde çok fazla şikayet almış dizi.Birilerinin kuyruğuna basılıyor çünkü.
O kısmı çok seyredemedim arada baktım sadece tepki verdi hatta tereyağı bitip isteyincede kovuldu evet.İlk bölümde, Meryem börek yaparken tereyağı kullanmıyorsanız, kutuların üzerinde halis tereyağlı yazıyor o zaman kutuları değiştirin dediğinde onu kovmuşlardı ya. Yarım aklınla bize ticareti mi öğretiyorsun, sen sana verilen malzemeyi kullan dediler. Kocası da, sen sana iş verene akıl mı veriyorsun diye onu dövmek istemiş ve sonra vazgeçmişti.
Daha sonra durum anlaşıldı Cüneyd tarafından. O da olayı aydınlattı ve efendi dedikleri kişi ile görüştü ve börek satan tüccarı cezalandırdı. Meryem haklı çıktı. Adam kul hakkı yiyordu ve bunu yaparken hiç suçluluk hissetmemişti.
Onun kibri yüzünden ceza almasını, Meryem'in kocası gördü. Karısı haklıydı, o Hüsna'nın abisi olan uzun sakallı pis börekçi adam da dışlandı. Aile de rezil oldu. Meryem de oradan başı dik çıktı. Kocası da Meryem'i daha önce suçladığı için vicdan yaptı.
İsmailağa rtük'e şikayet etmiş bile,dekor olarak kullandıkları 2 yerin iptali olmuş.Dizi gerçekten güzel hemşirem,tam da bu tarikat ve cemaat yuvalarının içersinde neler döndüğünü anlatıyor.Özcan Deniz'e karşı bir antipatim olsa da oyunculuğu iyi.Özgü Namal oyunculuğu ise ayrı boyuta taşıyor,inşallah bozmadan giderler böyle ama daha şimdiden kaldırılması yönünde çok fazla şikayet almış dizi.Birilerinin kuyruğuna basılıyor çünkü.
Cidden varmı bu kırbaç olayı.Bu kırbaç olayı hiç yok değil. Ben bizzat şahsen kendim şahit oldum. detaylarını veremem ama böyle bir kefaret olduğuna inanan hiç kimse yok diyemem. Bazı gerçekler tv.de gösterilince neden rahatsız oluyorlar?
Silinmiyorda nedense düzenleme yapılmıyor.İlk mesajı okurken, kendimi bir karadelik tarafından yutuluyor gibi hissettim, abla bir düzenle o mesajı kurban olayım:)
Dizi çok ilgimi çekti.
Sağlı sollu her görüşü çatır çatır eleştiriyor.
Her düşüncenin aşırısı faşizmdir derim hep.
Burada da böyle kaliteli bir başlangıç oldu, oyunculuklar gerçekten güzel.
Dokunulan yerler, konular güzel. Tatlı su aydınları da, tarikatçı müridi de her türlü eleştiriliyor.
Çok keyifli sahneler de vardı, çok rahatsız edici sahneler de. Rahatsız edici sahne demem de, sahne istediği başarıyı elde etmiş demek istediğim için.
Zeynep'in dün tahtaya yazdığı ve efendi hazretleri ile Suavi hocayı kıyasladığı denklem muazzamdı.
Aynısınız dedi, her durumda olan kız çocuklarına oluyor dedi. İç sesimiz oldu. Aslan Zeynep be.
Ben şahit oldum Hanım AblaCidden varmı bu kırbaç olayı.
Çok enteresan cidden belkide benim anlayamadım durumlar bunlar.Ben şahit oldum Hanım Abla
Diziye 31 bin şikayet gelmiş. Rtük 2 kez yayını durdurma kararı vermiş.Yayından kaldırmasalar bari.
RTÜK toplantısı sona erdi! 'Kızıl Goncalar' dizisi için karar verildi - Son Dakika Haberler
Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), toplantısı sona erdi. Toplantıda bazı kanallara ceza verilirken, 31 bin şikayet ...www.cnnturk.com
22 ocakta yayinlanacakmis 2 haftalık cezadan ötürü.Yayınlanmıyor