• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızarıklık

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
arkadaşlar sürekli yanak kızarıklığı neden olur? daha doğrusu T bögesinin kızarması. cildin hassas olmasından mı güneşten mi veya bir hastalıktan olabilir mi? ne kullanmak gerekir.

arkadaşlar sürekli yanak kızarıklığı neden olur? daha doğrusu T bögesinin kızarması. cildin hassas olmasından mı güneşten mi veya bir hastalıktan olabilir mi? ne kullanmak gerekir.

canım alerji de olabilir kozmetik ürünlerinden yeni aldığın ilk kez denediğin bi şey oldu mu?

lupus,seboreik dermatit,alerjik dermatit vs vs bi ton şey olabilir..doktora gitmeni öneririm

canım alerji de olabilir kozmetik ürünlerinden yeni aldığın ilk kez denediğin bi şey oldu mu?
yüzüne bir şey sürmez pek. çok sık olmamakla bitlikte yıkama jeli kullanıyor kardeşim ama çocukluğundan beri böyle yüzü, kızarık.

lupus,seboreik dermatit,alerjik dermatit vs vs bi ton şey olabilir..doktora gitmeni öneririm
peki çocukluktan beri böyleyse yine mi hastalığın işareti olabilir? yani sonradan olması mı önceden beri olması mı hastalığa daha yakın?

yüzüne bir şey sürmez pek. çok sık olmamakla bitlikte yıkama jeli kullanıyor kardeşim ama çocukluğundan beri böyle yüzü, kızarık.

peki çocukluktan beri böyleyse yine mi hastalığın işareti olabilir? yani sonradan olması mı önceden beri olması mı hastalığa daha yakın?

Olabilir de olmayabilir de ama uzun süreli ise baska bulgularla da kendini belli ederdi herhalde.. yani alerjikse baska alerjik sikayetler, lupus falansa baska organ tutulumlari gibi. Benim esimin de senin dedigin yerde kizarikligi var ozellikle stresli zamanlarinda artar, onun da seboreik dermatiti var mesela.

sanmam tatlım kendi yapısıdır o .çok tanıdığım var öyle.zaman zaman mı oluyo yoksa hep mi aynı

kardeşin kaç yaşında canım.alerji de olabilir o zaman
açık tenli mi?açık tenliler de güneş vurduğu zaman kızarıklık çok olur

göstermekte fayda var ama kendi yapısıda olabilir o hemen telaşlanma
:ssz:

Olabilir de olmayabilir de ama uzun süreli ise baska bulgularla da kendini belli ederdi herhalde.. yani alerjikse baska alerjik sikayetler, lupus falansa baska organ tutulumlari gibi. Benim esimin de senin dedigin yerde kizarikligi var ozellikle stresli zamanlarinda artar, onun da seboreik dermatiti var mesela.
dediğin şeyi google görsellerde arattığımda acayip değişik şeyler çıkıyor. benim dediğim güneşten kızarmış gibi doğal kabartısız bir kızarıklık. ama geçmeyen. eşinin de öyle mi?

dediğin şeyi google görsellerde arattığımda acayip değişik şeyler çıkıyor. benim dediğim güneşten kızarmış gibi doğal kabartısız bir kızarıklık. ama geçmeyen. eşinin de öyle mi?

Evet genelde öyle ama yoğun stresle beraber pullanma oluyor bir de kullandığı ilaclara bagli o bolge cildinde incelme oldu biraz. Ama yine de ileri formu degil seboreik dermatitin. kardesin beyaz tenliyse tamamen ondan da olabilir, ek bir rahatsızlık durumu var mi, ya da cilt ve sacla ilgili başka bir sorun?

Son düzenleme:
Benimde çocukluğumdan beri burnumun ve yanaklarımın üzeri kızarır. Hassas ciltliyim...

Bence cilt yapısı ile alakalı...

Son düzenleme:
sanmam tatlım kendi yapısıdır o .çok tanıdığım var öyle.zaman zaman mı oluyo yoksa hep mi aynı

bazen çok gözüme çarpıyor bazen çarpmıyor. ama sık sık kızarıyor. kendi de rahatsız, yani bende olsa beni de rahatsız ederdi. internetten araştırmış o da ben araştırayım bi dediğimde söyledi. kızarıklık için yağlar falan almış aktardan denemiş. internette egzama yazıyor falan dedi de benim de aklıma takıldı bakındım bir şey bulamadım.

acaba yüksek faktörlü güneş kremi sürse etkiler mi bu kızarıklığı diyorum. ben güneş kremi sürünce yüzüm bembeyaz oluyor kızarıklığım falan kalmıyor ertesi sabah. :/

kardeşin kaç yaşında canım.alerji de olabilir o zaman
açık tenli mi?açık tenliler de güneş vurduğu zaman kızarıklık çok olur
evet açık tenli. 16 yaşında. ben ona yüksek faktör bir güneş kremi alayım o zaman kızarıklığı azalacak mı bakalım. kendisi de rahatsız oluyor biliyorum. :(
gerçi liseye gidiyor servisle ne kadar güneşte kalıyor bilemiyorum.

Evet genelde öyle ama yoğun stresle beraber pullanma oluyor bir de kullandığı ilaclara bagli o bolge cildinde incelme oldu biraz. Ama yine de ileri formu degil seboreik dermatitin. kardesin beyaz tenliyse tamamen ondan da olabilir, ek bir rahatsızlık durumu var mi, ya da cilt ve sacla ilgili başka bir sorun?

evet açık tenli. ek bir sorunu yok. yani bende de olan şeyler arada bir sivilcelenme gözenek falan.

Bende çok açık tenliyim, yazın güneşten ötürü artar ama doğrudan güneşle ilgisi yok, açık tenli olduğumuz için kılcal damarlar yüzeye daha yakın bu yüzden oluyor...
ben de açık tenliyim ama yüzüm kızardı mı hepten kızarır. bölgesel kızarmam. kardeşiminki daha ince deri herhalde. teşekürler.

evet açık tenli. 16 yaşında. ben ona yüksek faktör bir güneş kremi alayım o zaman kızarıklığı azalacak mı bakalım. kendisi de rahatsız oluyor biliyorum. :(
gerçi liseye gidiyor servisle ne kadar güneşte kalıyor bilemiyorum.

bak 30 faktörlü al canım geçen tvde izledim 50 faktörle 30 faktör arasında koruyuculuk açısından hiç bi fartk yokmuş
sadece 50 faktörün içinde daha çok kimyasal madde varmış

bak 30 faktörlü al canım geçen tvde izledim 50 faktörle 30 faktör arasında koruyuculuk açısından hiç bi fartk yokmuş
sadece 50 faktörün içinde daha çok kimyasal madde varmış

hadi ya öyle miymiş. ben iki tane 50 faktör kullanıyorum. çok koruyor sanıyorum. :/

hadi ya öyle miymiş. ben iki tane 50 faktör kullanıyorum. çok koruyor sanıyorum. :/

yok canım öyle değil işte 30 faktörün %93 koruması varsa 50 faktörün %95 koruyuculuğu varmış
ama uzmanlara göre ikisinin arasında pek bi fark yokmuş sadece 50 faktörde daha çok kimyasal madde varmış

Back