Kızaran YANAKLAR !

kesh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
477
4
Olmadık yerde gereksiz yere kızaran yanaklarım var...
Bu utandığım için değil durduk yere olan bir şey...
Özellikle dışarı çıkınca 1 dakika güneşte durduğumda tuluk gibi oluyor suratım.
Bunun bir çözümü varmıdır?

Benim yanaklarımda çok çabuk kızarır... ilkokulda oyunun dozunu kaçırdığımız zaman kan ter içinde kalır kıpkırmızı olurdum, sonra domates domates :umursamaz:
Ama çaresini bende bilmiyorum... Bazen de doğal allık işte diye düşünüyorum :icecream:
Kendimi mi avutuyorum bilmem ama sositososito

Buna bir dur demek lazım
el ele verip yardımlaşarak bu sorunu çözelim vereliniortak
:KK70: ciddi olarak yardım bekliyorum

benım de problemım bu..benımkıler kızarmaktan öteye gecıp morarıyor bile..utanmakla alakası yok sıcaga gırınce soguga gırınce az hızlı yuruyunce kosunca ne bıleym yıkanınca ya da bısey degınce en basıtınden havlu degınce bıle kıpkırmızı oluyor..bır de yanma hıssı oluyor ıcten ates gıbı..bebeklıgımden berı cekıyom valla bı de kırmızı elma yanaklarını yıyeyım dıye sıkanlar da cabasıydı neyse kı buyuduk kurtulduk ondan bıraz..
bunun cözmu yok bacılar..genetık bısey..ben doktora gıtmıstım zamanında..daha cok acık renk tenlılerde olan bu durumun nedenı derının ınce,kan damarlarnın da cılde cok yakın olmasından kaynaklanıyormus..zaten bu tarz olanların cıldı de asırı hassas oluyor..her yönden dert..
dogal allık dıyen arkadaslarım koca bı fıcı allıga batırılmıs gıbı olmak hıc de dogal olmuyor ama:))
ben sıze daha kötu bı durum dıyım de sukredın sız halınıze..bunun ustune benım bı de alerjık kan egzamam var..yaz gelınce benm yuzumun ıcınde mılyonlarca karınca dolasıyor ve ısırıyor sankı..ınanın o kırmızılıktan bın kat beter bu..yüzümü yolasım geliyor valla ama ne care..
süt gibin beyaz olmak güzel emme derdi de bin tane..Allah dermansız dert vermesin..alısın duruma bence..

benım de problemım bu..benımkıler kızarmaktan öteye gecıp morarıyor bile..utanmakla alakası yok sıcaga gırınce soguga gırınce az hızlı yuruyunce kosunca ne bıleym yıkanınca ya da bısey degınce en basıtınden havlu degınce bıle kıpkırmızı oluyor..bır de yanma hıssı oluyor ıcten ates gıbı..bebeklıgımden berı cekıyom valla bı de kırmızı elma yanaklarını yıyeyım dıye sıkanlar da cabasıydı neyse kı buyuduk kurtulduk ondan bıraz..
bunun cözmu yok bacılar..genetık bısey..ben doktora gıtmıstım zamanında..daha cok acık renk tenlılerde olan bu durumun nedenı derının ınce,kan damarlarnın da cılde cok yakın olmasından kaynaklanıyormus..zaten bu tarz olanların cıldı de asırı hassas oluyor..her yönden dert..
dogal allık dıyen arkadaslarım koca bı fıcı allıga batırılmıs gıbı olmak hıc de dogal olmuyor ama:))
ben sıze daha kötu bı durum dıyım de sukredın sız halınıze..bunun ustune benım bı de alerjık kan egzamam var..yaz gelınce benm yuzumun ıcınde mılyonlarca karınca dolasıyor ve ısırıyor sankı..ınanın o kırmızılıktan bın kat beter bu..yüzümü yolasım geliyor valla ama ne care..
süt gibin beyaz olmak güzel emme derdi de bin tane..Allah dermansız dert vermesin..alısın duruma bence..

E cnm zaten avuntu o :ecrin_bebek: öyle olmadığını bildiğim için yazdım

Bencede bundan kurtulmak gibi bişey söz konusu değil.. Kırmızı yanaklarla devam mafoldumben

cildim hassas değil,bu sadece terlediğimde ve sıcakta durduğum zaman oluyor.

bir yerde okumuştum sarı renkli fondötenlerden kullanılırsa kızarmalarda azalma oluyormuş

aynı problem bende de var.. :) sıcaktan soğuğa yada soğuktan sıcağa geçince, güneşin altında fazla kalınca, duştan çıktığımda falan kızarıyorum.. bi de ateş basıyor, cildim geriliyor, uyuz oluyorum :kahve:
bi de sivilceler var.. doktor onlar için benzamycin vermişti, ilk 2 kutu işe yaradı, hatta eskisi kadar da kızarmıyordum. sonra 3. kutuya geçtim, nolduysa artık her kullandığımda yüzüm acıyor, ekstra kızarıyorum :KK70::KK70: hassas olduğundan heralde..
o değil de ben cidden sıkıldım artık uğraşmak istemiyorum yüzümle :KK43::KK43:

bende de aynnı srun var ama sanırım çözümü yok en iyiai o renk allık kullanın hep kısmızı olursunuz sorun ortadan kalkarzemuszemus

bendede öyle bir sorun var..
cilt maskeleri(yoğurt,yumurta akı vb.) cildime sürünce yıkadıktan sonra yanaklarım kızarıyo.ama daha güzel görünüyor cildim. :) bence bunun çözümü belki şöyle olabilir;cildinize çok iyi gelecek nemlendirici krem sürebilirsiniz.(bence)...

ben young control shine (nivea) nemlendirici krem kullanıyorum
hatta geçen sene bir arkadaşımın tanıdğı aracılığıyla tanıştığım güzellik uzmanı önermişti..
kullanıyorum çok güzel oluyor suratım ama kızarma olayı başka bir nedene bağlı sanırım
bunu nasıl çözücez?
uzmanlardan ciddi yardımlar bekliyoruz!

ınternette dolaşırken bir şey buldum:
yüzdeki kızarıklar için maske(ahududu maskesi);1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin.Yıkayıp kurulayın.bu işinize yarayabilir...

kesh12 ,ben baska türlü kizariyorum.yani dedigin gibi güneste,sogukta,veya banyo sonrasi herkestede oldugu gibi oluyor arasira ama bunun yaninda konusurken,biri birsey sordugunda ,toplum icinde konusurken elimde olmadan kizariyorum.kizardigimi anlayincada heyecanlanip dahada kizariyorum.etrafimdakilerde benim utanmadan dolayi oldugunu düsünüyorlar.
sanirim bunun sadece psikoloji bölümüyle alakasi var.bosver sadece güneste kizarmasiyla kalsin,benim gibi hastalik olmasinda.

kesh12 ,ben baska türlü kizariyorum.yani dedigin gibi güneste,sogukta,veya banyo sonrasi herkestede oldugu gibi oluyor arasira ama bunun yaninda konusurken,biri birsey sordugunda ,toplum icinde konusurken elimde olmadan kizariyorum.kizardigimi anlayincada heyecanlanip dahada kizariyorum.etrafimdakilerde benim utanmadan dolayi oldugunu düsünüyorlar.
sanirim bunun sadece psikoloji bölümüyle alakasi var.bosver sadece güneste kizarmasiyla kalsin,benim gibi hastalik olmasinda.

o bendede vardı ve kesinlikle asosyallikten oluyor.
ben geçen sene paso evdeydim hiç dışarı çıkmazdım arkadaşlarla görüşmezdim bakkala bile zor giderdim (o zamnlar kiloda almıştım :) )
girdiğim ortamlarda çok çabuk kızarırdım,banamı bakıyorlar güzelmiyim vs.. diye düşünürdüm..ve kızarırdım ama bu kızarıklık utanmadan kaynaklı bir şey değil..
bir anda kızarıverirdim.. sanırım kendimi kasıyordum... şuan ortamlara girdiğimde kızarmıyorum sadece dışarıda kıpkırmızıyım... örneğin bi arkadaşla buluşmaya gittiğimde soruyolar... noldu ne bu hal tuluk gibi kalmışsın diyolar...
o dediğin asosyallik ve kendine olmayan güvenin canım.
benm başımdanda geçti çünkü
örneğin sahnede şarkı söylerken tuluk gibi oluyorum... 1 dakikalık koşmada bile tuluk gibi oluyorum..

kılcal damarların deriye çok yakınlığından kaynaklanıyo diye duymuştuım (nerde duydum hatırlamıyorum)

Kızarıklık

Ciltteki kızarıklıkların ve düzensiz cilt renginin birçok nedeni olabilir. Esas önemli olan, sorunun neden kaynaklandığını bulmaktır. Eğer retinol ve glikolik asit içeren anti-aging kremleri kullanıyor ve sorunun bu aktif maddelerden kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, bir süre normal bir nemlendirici kullanın. Yüzünüzdeki parça parça kızarıklıklar bu süre içinde geçerse, cildinizi tahriş eden şeyi buldunuz demektir. Mutlaka anti-aging etkili bir ürün kullanmanız gerekiyorsa, C vitamini ve üzüm çekirdeği özü içeren ürünleri tercih edin. Bunlar hem etkili, hem de retinol ve glikolik asite oranla daha yumuşak maddelerdir. Eğer kızarıklıklar ağda veya kimyasal peeling yüzünden oluşuyorsa, reçetesiz satılan ve düşük konsantrasyonlarda kortizon içeren kremlerle durumu hafifletebilirsiniz (ama sadece cildinizin çatlamış bölümlerine uygulamalısınız). Dermatologunuzdan, bilhassa kimyasal peeling sonrası uygulanmak üzere tasarlanmış antioksidanlar ve buğday özü içeren kremler önermesini isteyebilirsiniz. Kızarıklıklar, kılcal damarların cilt yüzeyine yakın olmasından da kaynaklanabilir. Ve baharatlı yiyecekler, soğuk hava, güneş, alkol gibi etkenler, damarların genişlemesine neden olarak bu durumu tetikleyebilir. Kesin çözüm istiyorsanız, birkaç seanslık lazer tedavisi ile bu damarlardan tamamen kurtulabilirsiniz.

alıntı

Bencede bundan kurtulmak gibi bişey söz konusu değil.. Kırmızı yanaklarla devam mafoldumben

ya lazer tedavisi diyolar kılcal damarları yokmu ediyolarmış,yüzdeki kan basıncınımı durduruolarmiş bişey varmış......

Kontrol edilemeyen aşırı yüz kızarıklığı çok sıkıntı yaratıyorsa klipsli ETS ile kalıcı olarak tedavi edilebilir. Diğer tedavilerin yeterli olmadığı durumlarda yüz kızarması hastaların %95'inde tamamen düzelir. Bu operasyonda yüz cildi kan damarlarında ani genişlemeye yol açan sempatik sistem uyarısı engellenir. Yüz terlemesine neden olan sinirlerde aynıdır.

öff yaw napcam bilemedim

kızlar işinize yarar mı bilmiyorum ama ben gül suyuyla yüzümü düzenli temizlediğim zaman yüzümün daha az kızardığını düşünüyorum. denemekte sakınca yok bence... gülsuyuyla yüz temizlemeyi zaten normalde de tavsiye ediyorlar.
bir de gül suyu gözenekleri de sıkılaştırıyor.. kuru cildi nemlendiriyor. ama yağlı ciltte kullanılmaması gerektiğini söyleyen bir kaç arkadaşın msjnı okumustum sitede.

bu sorun bende de var ama bi çözümü yok sanırım
banada cildin çok hassas falan filan demişti :umursamaz:
yazın kızarır kışın kızarır sonbahar kızarır kızarırda kzıarır kaydirigubbakcemile

X