kız krdeş ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi nunu9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nunu9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2020
46
27
3
ben artık çok yıldım..
bir kız kardeşim var kpss sınavna hazırlanıyor şuan. şimdi ne alaka diceksiniz ama dönemlik mi değil mi anlayın istiyorum. ailem sus sınavı var sinirli olucak diyipte bana yükleniyor sanki benim hiç derdim sınavım sorumluluğum yokmuş gibi.
kendisiyle gerçektena artık anlamıyorum büyüdükçe en iyi arkadışınız olması gerekmez miydi kz kardeş? küçükken bile bana vururdu çocukluk haliyle ben de ona vururdum ama şuan bıraksam sanki gene bunları yapıcak beni hiç büyük yerine saymıyor arkadaşlarını bendn bile önemli tutuyor arakdşalrına hştap şekliyle bana hitap şekli bile farklı . ben bi yere gidersem arkadaşlarımla onu çağırırım ben arkadaşlı kardeşli görüşenlere çok özenirim aile gibi mesela.. hiçbir şeyini benimle paylaşmıyor ve evde sürekli beni dışlıyor. ben lisanstayken şehirdışında yaşıyordum o zamanlar bile hep kavga ederdik onun yüzünden erkenden yurduma dönerdim bana keşke orda yaşasan diyor. nefes alsam suç bir şey söylersem afedrsiniz hemen köpek gibi azarlıyor e öyle saygısız davranınca ben de verip veriştiyriyorum tama hatalıyım be kızınca fevri davransam bile sonra aynı evde yaşıyoruz diye unutup buzları eriip devam ederdim. pişman olup susuyorum hadi sıfırlayayım kafamı tarzı davranıyorum inş atanıp giderim de seni görmem diyor. ben mğkemmelim demiyırum yapm gereği gerçekten duysal ani tepki veren ir şeyim kremlerini ortaya koyuyor ben kullandım diye neler dedi kıyafet değilşimi bile yapmıyor geçen gün hastalandım bir şey sordum ona bile yarım ağız cevap veriyor siz buna sinir olmaz mısınız ya kanınız kardeşiniz sizi takmıyor?
bunlaı yazarken bile ağlıyorum o içerde oohoo arkadaşlarıyla şen şkrak hiç ablam niye ağlıyor demiyor. arkadaşlarının ablarına kadar her şeyi bilip benim sınavıma gelince kaç yaşında insnasın benim hocalarımla aynı yaştasın yetilkinsin banane diyor.
inanın ne yapacağımı bilmiyorum.

not: lütfen mesaj yazarken empati yapın.iyi okumadan da harf bile yazmayın.

Son düzenleme:
Sizinle kıyafetlerini paylaşmak zorunda değil.
Sizinle makyaj malzemelerini paylaşmak zorunda değil.
Sizinle kremlerini paylaşmak zorunda değil.
Size herşeyini anlatmak zorunda değil.
Kardeşiniz sizinle arasına derin bir sınır çizmiş, bu sınırı aşmanızı istemiyor. Sizde inatla aşmaya çalışıyorsunuz, o da size patlıyor,belli ki sizden hoşlanmıyor, siz neden kızı bu kadar zorluyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesafe candır. Aynı evde yaşasanız bile. Aynı anadan doğmuş, aynı babadan olmuş olsanız bile. Yedi kat eller ananın doğurduğundan bile daha can olabiliyor. Boşa atmıyorum, aynı şeyleri yaşadım.

Kardeşiniz sizinle arasına derin bir sınır çizmiş, bu sınırı aşmanızı istemiyor. Sizde inatla aşmaya çalışıyorsunuz, o da size patlıyor,belli ki sizden hoşlanmıyor, siz neden kızı bu kadar zorluyorsunuz?
iyide krşınızdaki insan sizin kardeşiniz aynı evde yaşıyorsunuz bu nasıl bir yorum böyle?

Mesafe candır. Aynı evde yaşasanız bile. Aynı anadan doğmuş, aynı babadan olmuş olsanız bile. Yedi kat eller ananın doğurduğundan bile daha can olabiliyor. Boşa atmıyorum, aynı şeyleri yaşadım.
inanın eftenn püften sebepler.
geçen gün paramı almış haberim yok ona bile bağırmadım bilmiyordum çünkü bunun için bir teşekkür bile etmedi.
yaprak dökümündeki leyla necla giibyiz evde. hani bir sebep olsa amenna ben niye aramızı düzeltmeye çalışayım.

Bunların hiç birini yapmak zorunda değil ama aynı evde yaşadığı insanın en ufak hareketinde bu kadar tepki normal değil şımarıklık veya psikolojik sıkıntılı gibi

Kardeşiniz size değer vermiyor ve bunu sürekli sürdürebildiğine göre kinci. Siz de ona karşı mesafe alın herkes kardeşiyle can ciğer olamıyor ne yazıkki. Bazıları böyle asi ve tabiri caizse dışarı başlı oluyor. El aleme evdeki insandan daha çok saygı duyuyor. Bir gün anlar kıymetinizi.

ya ALLAH aşkına hanginiz kardeşinizin kıyafetini zamanında giymedi ? bir parfümünü sıkmadı ?
Kardesiniz olmasi ve ayni evde yasamaniz onun esyalarini kullanmaya hakki vermiyor🤷‍♀️ istemeyen istemiyor
onu bnim paramı habersiz alması hakını ona veriyor yani?

Evlenince düzelir :) Ciddiyim ablam var aramızda 1 yaş vardı öyle çok kavga ederdik ki ben ablamı boğazladığım zamanı hatırlıyorum , çorabımı giydi diye arkasından okula gidip çorabımı çıkarırdım o derece.Noldu evlendi şuan biz o kavgaları niye ettik sebep neydi diye düşünüyoruz gülüyoruz halimize ee şimdi bende evlendim sık görüşmeyince insan birbirini özlüyo.Bende şehir dışında okudum 16 saatlik mesafede arkamdan ağlar eve gelince gideyim diye benle uğraşır bezdirirdi. Bunları övgü ya da ben iyi yaptım diye anlatmıyorum ama zamanla emin ol birbirinizin üzerine titrersiniz.

geçen gün paramı almış haberim yok ona bile bağırmadım bilmiyordum çünkü bunun için bir teşekkür bile etmedi.
yaprak dökümündeki leyla necla giibyiz evde. hani bir sebep olsa amenna ben niye aramızı düzeltmeye çalışayım.
Sebep sizi sevmiyor, beğenmiyor olması olabilir mi? Biraz acımasızca oldu, ben de yaşadım, anlıyorum.

iyide krşınızdaki insan sizin kardeşiniz aynı evde yaşıyorsunuz bu nasıl bir yorum böyle?
İyi de aynı hassasiyeti o size göstermiyor, göstermek istemiyor. Bunun için yapabileceğiniz birşey yok. Onun karakterini, huyunu değiştiremezsiniz.
Ayrıca yorumumda birşey yok, benimde bir kız kardeşim var, bana sınır çizmeye çalışsa illa bu sınırı aşmak için uğraşmazdım. Herkes herkesi sevmek zorunda değil.

Bu konuda Anne babanızın hataları vardır..Evlatlarını birbirine ısındırmalılar ..Size yaptığı saygisizlikları, tepkileri kabul etmemeleri onunla bu durumu konuşmaları lazım.

Sınava girecek olması ona davranışlarının normal olduğunu göstermez.

Tabi siz de kardeşinize karşı daha olgun yaklaşıp saygıyı hak etmelisiniz.

Hem şımarık hem hırsız keşke tepki verseydiniz. Sizi insan yerine bile koymayan birine bu kadar değer fazla haketmiyor

Bunların hiç birini yapmak zorunda değil ama aynı evde yaşadığı insanın en ufak hareketinde bu kadar tepki normal değil şımarıklık veya psikolojik sıkıntılı gibi
Ama konu sahibi de onun üstüne gidiyormuş, ona kötü davrandığı halde inadına arkadaşlarıyla gezmeye çağırıp kremlerini falan kullanıyormuş. Yani kız istemiyor, istemiyorsa istemiyordur. Bu kadar zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.

başkalarının kız kardeşlerine bakıyorum ya karındaşın o senin kimseye bir şey anlatmazlar kol kırılır yen içind ekalır hes
Siz de ona tepki gösterin?
ben ağlayıp sinir krizi geçirsem gene bemi suçu görüyorlar bu yaşa gelmissin çocuk gibi ağlıyorsun diyorlar.

Back