Ama bakın ben şuan onu çok iyi anlıyorum. Annemde böyle. Çok masumane geliyor bu sorular, öyle de. Ama hakikaten hesap vermekten illallah geliyor. Yediyse yedi, yemediyse yemedi. Ne yapabilirsniz ki öğrenip?Herhalde kimse annesi kadar sevip düşünemez. Ona kim ne diyebilir. Ama anne her türlü bakımıyla ilgilenirken yorulup bazı seyler aklına gelmeyebiliyor. Mesela ayına göre oyun buluyorum. Gönderiyorum. Tamam diyor. Aa sağol abla. Sonra ona kızıyor. Sen ne karısıyorsun diye. Lohusa anne değil ki artık alıngan diyelim. Diyor su yemeği yaptım. Afiyet olsun diyorum. Yeğenim pek yemek yemez. O da yedi mi diyorum. Sadece soru ya. Niye o yemeği yaptın. Onu öyle yapma yeöez zaten. Bak bunu yap yer değil yani. Sadece yedi mi. Bu kadar. Ooo koyamete bak. Bu kadar da olmamalı. Cok zoruna gidiyorsa. Niye sordun desin. Ben de o sinirlenip köpürmeden acıklamamı yapayım. Ben kendim için de diyorum. Hiçbirimiz mükemmel değiliz
Ben size bir sey demiyorum o da öyle hissediyor olabilir. Ama fevrilik hakaretler doğuruyor. Neler neler. Ben anne değilim bilemem. Ama bana onun her yaptığını her ettiğini zaten anlatan kendisi. Nırmalde de arayıp bak sunu yaptım yedi bunu yaptım içti diyor. Ben sormasam bile. Ben esime de sorarım oglen ne yedin diye. O da bana sorar. Kardesimde sorar ne yemek yapıyorsun diye. Ben sorunca sorun oluyo. Tabi yemek sadece örnek olsun diye söylediğim bi konu. Kız bana. Karısmayın bana de. Bagır. Sesini yükselt yani. Anlamıyor musunuz ben size kaç kere dedim de. Hadi sakin sakin anlatamıyorsan. Ama tutup da üç ay dört ay önceki konuyu acıp bana hakaret etme. Sucum neyse söyle. Ben de kozayım sana karısırım diym. Ya da aman ne bileyim öylesine sordum kozma bu kadar diym. Ama sakin sakin konusup telefonu kapatıp, saydırıp mesajla, beni her yerden de engelleme yani. Bi acık kapı bırak. Bebek dısında da konusuyoruz tabi ki. Tek sorun galiba ben kız kardesimi cok önemsiyorum.Ama bakın ben şuan onu çok iyi anlıyorum. Annemde böyle. Çok masumane geliyor bu sorular, öyle de. Ama hakikaten hesap vermekten illallah geliyor. Yediyse yedi, yemediyse yemedi. Ne yapabilirsniz ki öğrenip?
Kızım çok çok önemli. Ama benim herkesle konuşacağım tek şey kızım mo yahu? Yediğini, içtiğini, oynadığını, uyuduğu saattleri rapor halinde herkese anlatmak zorunda mıyım? Belki oda bunlardan bıkmıştır. Fevriliğini onaylamıyorum da son çare o kalmıştır belki diyorum.
Ne kadar sürede hissedecek ki yokluğumu. Üç ay küs kaldığımız bile oldu. Hissetmiyor.
Merhaba
Kimseye anlatıp akıl alamıyorum. Ama burdaki hanımların fikirlerine hep önem vermişimdir. Yeni üyelik olduguma bakmayın. Uzun yıllardır takipteyim.
Aramızda 4 yaş olan bir kız kardeşim var. Bir de 1,5 yaşında yeğenim. Dünyada en çok sevdiğim insan yeğenimdir. Teyze olanlar beni iyi anlar. Aşırı düşkünüm. Kız kardeşimle ilişkimiz de hep bi dargın bir barısık geçmiştir. Özünde saf iyi niyetli ve eğlenceli bir insan. Ama bir şeye sinirlendi mi, ağzını açtı mı olup biteni döker. Resmen dağları yıkar yani. Genelde ben bir şeyine karısırım, sırf kendi iyiliği için. Yoksa kendi çıkarıma bir durum değil. O sayar döker. Beni bi daha arama. Benim de kızımın da adını ağzına alma der. İki hafta geçer. Yeğenimin fotograflarını videolarını atmaya başlar.
Bir iki kere sordum. Böyle yaparak pişman miyım demek istiyorsun diye. Ooo ne yapmıs da pişman olacakmıs. Ne özür dileyecekmiş. Sonra yine kavga kıyamet.
Üç hafta önce yine hiç gereksiz bir sebepten küstü. Ama ne laflar saydı. Mesajla tabi. Sebebini anlatsam daha da uzayacak. Ama ben durup otururken koptu kıyamet. Ben de cok iyiyim demiyorum ama gerçekten durup dururken oldu. Güzel konustuk kapattık saymaya başladı. Yine aynı seyler. Benim de kızımın da adını anma.
Eşim dedi iki güne arar. İki hafta sonra yine yeğenimin fıtograflarını videolarını attı. Ben de normal cevap yazdım ama artık yorulduğum için çok da samimi yazmadım kısa cevaplar.
Aynı sehirdeyiz ama evlerimiz uzak baya. Ben 3 vasıta gidiyorum 1,5 saat sürüyor. Onların arabaları var, arabayla yarım saat.
Bu kadar uzattığıma göre size soruyorum hanımlar. Ne yapayım ben bu kardeşle. Aslında tek üzüldüğüm konu yeğenim. Deli gibi özlüyorum. Bazen ağlıyorum o derece cok özlüyorum. Ama bana bu kadar hakaret ettikten sonra her seferinde sırf yeğenim için kalkıp gitmek istemiyorum.
O her yere gidebiliyor ama bize gelme söz konusu olunca gelemiyorlar. Bunlar küçük seyler tamam ama bu kadar şaf saymaya yüzsüz yüzsüz kalkıp gitmek istemiyorum. Hani bize gelse kendi net bi adım atsa belki bu kadar sık kavga etmez diye düşünüyorum. Bu arda beni özleyip gelmez gibime de geliyor. Annemgil baska sehirde ama onlarla da üç aydır küs. Bir kere bile konusmaya yeltenmedi. Siz de yasamıssınızdır böyle bir durum. Ya da duymussunuzdur. Bana bir akıl verin. Çok özledim ama artık yoruldum da.
Buraya kadar okuduysanız da hakkınızı helal edin. Gerçekten vaktinizi aldım ama kötüyüm.
Cok uzun diye anlatmadım. 3 aylık konu. Sorun son kavgamız değil zaten. Her kavgada olan bir sey. Ayrıntılı yazmadım kafalar karısmasın diye. Ki on sayfa sürer. Benlik bir sey de değil yani.Siz ne dediniz de bu kadar ağır şeyler söyledi bence tam anlatin.cok sabrini zorlamis olabilirsiniz.ben lafa degil söylettirene de bakarim çünkü.
Ay bizi anlatmıssınız. Bizde de bekarken öyleydi. İşte hep cocukları kullanıyorlar. Ben de giderim bakma. Ama artık benim cok alttan aldığımı söylüyor herkes. Esim de laf ediyor az da olsa. Sırf yeğen çin alttan alma. Biliyor o da kullanıyor diyor. Benimki de daha minicik ama gidince bi sarılıp teyze teyze diye seviyor ki beni. Ay kalkıp gidesim geldi ama tutacam bu kez.çok iyi anlıyorum benimde kız kardeşim biraz fena 2 tane de çocuğu var kavga edersem onları göstermez diye susup oturuyorum hep alttan alıyorum :) yeğen başka görüntülü aradığımda açmadığı zaman kendi kendime kızıyorum çocukları genel olarak zaten seviyorum ama yeğen bambaşka hele bi de 3 yaşında ki oğlu teyze seni özledim sen bize gel dediği zaman bitiyorum bizimde kız kardeşimle yol mesafemiz var ortalama 1 saat yeğenim gel dediği zaman işten çıkıyorum biniyorum otobüse gidiyorum genelde kız kardeşimin hep huyuna giderim haklıysa desteklerim haksızsa susarım çözümü böyle buldum yoksa bekarken sandalyeler havada uçuşuyordu
Anahtar cümle burası bence. Bir insan hep hata yapıyor da olsa, baskalarinin devamlı kendisine müdahale etmesinden hoşlanmaz. Nasihata, olumlu elestiriye açık olmayan bir kisiye devamlı ikazda bulunursanız olacağı budur. Kardesinizi düşünmenizi çok iyi anlıyorum ama o kadar da sorumlu hissetmeyin kendinizi. Yetişkin bir insan sonuçta.Genelde ben bir şeyine karısırım, sırf kendi iyiliği için.
Bi sorunu vardır belki anlatamadığı. Bu kadar hakaret normal değil. Evliliğinde yada kızına bakımda zorlanıyor mu? Normalde de hakaretli konuşur musunuz bilemiyorum ki. Siz bi gün bunu yüz yüze konuşun. Çok ayıp bu yani iki özürle üstü kapanacak bir durum değil. Siz bir şeyi tetikliyorsanız farketmeden, onu düzeltmek konusunda hazır olduğunuzu bilsin. Ama tekrarı olursa dönüşün bu kadar kolay olmayacağınıda anlatın.Ben size bir sey demiyorum o da öyle hissediyor olabilir. Ama fevrilik hakaretler doğuruyor. Neler neler. Ben anne değilim bilemem. Ama bana onun her yaptığını her ettiğini zaten anlatan kendisi. Nırmalde de arayıp bak sunu yaptım yedi bunu yaptım içti diyor. Ben sormasam bile. Ben esime de sorarım oglen ne yedin diye. O da bana sorar. Kardesimde sorar ne yemek yapıyorsun diye. Ben sorunca sorun oluyo. Tabi yemek sadece örnek olsun diye söylediğim bi konu. Kız bana. Karısmayın bana de. Bagır. Sesini yükselt yani. Anlamıyor musunuz ben size kaç kere dedim de. Hadi sakin sakin anlatamıyorsan. Ama tutup da üç ay dört ay önceki konuyu acıp bana hakaret etme. Sucum neyse söyle. Ben de kozayım sana karısırım diym. Ya da aman ne bileyim öylesine sordum kozma bu kadar diym. Ama sakin sakin konusup telefonu kapatıp, saydırıp mesajla, beni her yerden de engelleme yani. Bi acık kapı bırak. Bebek dısında da konusuyoruz tabi ki. Tek sorun galiba ben kız kardesimi cok önemsiyorum.
Aramız genel olarak iyi olmasa küs olmamızı takmam. Kavga müdahalemden cıkmadı. Genel olarak da benim müdahalemden cıkmıyor. Ben arada karısırım deyince cok karısan biri olarak görüldüm. Sadece sizin için demiyorum. Ama siz beni arayıp abla su söyle dedi sinirlendim. Bu böyle dedi derseniz. Ben akıl veririm. Fevri biraz. Ben sürekli onu yap bunu yapma diyen biri değilim. Bana bi yarası var da anneme de mi var babama da mı var. Aynı evde büyüdük. Aynı sartlardaAnahtar cümle burası bence. Bir insan hep hata yapıyor da olsa, baskalarinin devamlı kendisine müdahale etmesinden hoşlanmaz. Nasihata, olumlu elestiriye açık olmayan bir kisiye devamlı ikazda bulunursanız olacağı budur. Kardesinizi düşünmenizi çok iyi anlıyorum ama o kadar da sorumlu hissetmeyin kendinizi. Yetişkin bir insan sonuçta.
Belki çocukluktan gelen bir sakli bir yarası vardır size karşı.
Yok cocuguna karsı cok iyi bir anne. Esiyle de genel olarak araları iyidir. Ama sakin bir insan değil. Bir tek bana karsı böyle de değil. Genel olarak kavgacı. Esi de aynı o yüzden iyi anlasıyorlar ama cocuguna karsı hep sakindir. Sesini bile yükseltmezBi sorunu vardır belki anlatamadığı. Bu kadar hakaret normal değil. Evliliğinde yada kızına bakımda zorlanıyor mu? Normalde de hakaretli konuşur musunuz bilemiyorum ki. Siz bi gün bunu yüz yüze konuşun. Çok ayıp bu yani iki özürle üstü kapanacak bir durum değil. Siz bir şeyi tetikliyorsanız farketmeden, onu düzeltmek konusunda hazır olduğunuzu bilsin. Ama tekrarı olursa dönüşün bu kadar kolay olmayacağınıda anlatın.
Aynen öyle mesafeni tavrını koy anlassın onu biraz cezalandır ki kıymetini yoklugunu anlayıp bi daha yapamasın o tür şeyleri.Ben de bir süre konusmamaya karar verdim. 30 yaşında hakaret kaldıramıyor insan. Ortada bir sey yokken hem de. Haklısınız.
Hem öyle cocuguyla vuruyo hem de barısmak için videolarını gönderiyo. Ya da ben özlüyorum diye bilmiyorum. Siz en iyisini yapıyorsunuz.ablamla benim de ilişkim böyle.
tripleşiriz mesela sayma dökme eskiden oluyordu artık olmuyor. sadece soğukluk girer araya. bazen babamın evinde beni istemez batarım gözüne ben de alınırım haliyle onun tavrından küseriz misal. ama hiçbir zaman çocuğumu esirgemedim. esirgemem de. oğlum büyüdüğünde de mesela biz ablamla kanlı bıçaklı dahi olsak, o ikisinin ilişkisiyle karıştırmam kendi meselemi..
keşke sizin kardeşiniz de böyle yapabilse..
kavga ettiğinde karşısındakini en çok acıtabileceği yerden vurmayı tercih ediyor demek ki..
Evin en küçük kızı kendisi. Biraz sımartılmıs olabilir. Yani ben 2 numarayım. Ablamda cok gec oldugu için sımartılmıs biraz. Tabi bu benim sevgide eksik oldugum anlamına gelmiyor. Annemden de babamdan da sevgi anlamında bir eksiklik hissetmedim. Bazı insanlarda fazla sevgi de ters tepebiliyor galiba.Size karşı yarası varsa olayın içinde anne baba da olabilir. Misal siz okul basarinizdan dolayı hep övülmüşseniz bu onu hircinlastirmis olabilir.
Başka insanlara karşı da mı fevri davranıyor?
Genel olarak cok eglenceli samimi biri dediğim gibi. Ama bir kez kızsın tamam. Ne kadar iyi anınız olursa oldun siler atar. Herkes için böyle. Arkadaslarına da öyle. Kıyameti koparır yani.Size karşı yarası varsa olayın içinde anne baba da olabilir. Misal siz okul basarinizdan dolayı hep övülmüşseniz bu onu hircinlastirmis olabilir.
Başka insanlara karşı da mı fevri davranıyor?
kardeşinizin huyunu biliyorsunuz o zaman hata sizde müdahale etmeyeceksiniz onu uyarmayın yanlısını yuzune vurmayın vs vs karışmayın kısacası hem zaten koca yetişkin biri kendi kararlarını kendi alabilir yada sonuçlarına kendi katlanabilir.Merhaba
Kimseye anlatıp akıl alamıyorum. Ama burdaki hanımların fikirlerine hep önem vermişimdir. Yeni üyelik olduguma bakmayın. Uzun yıllardır takipteyim.
Aramızda 4 yaş olan bir kız kardeşim var. Bir de 1,5 yaşında yeğenim. Dünyada en çok sevdiğim insan yeğenimdir. Teyze olanlar beni iyi anlar. Aşırı düşkünüm. Kız kardeşimle ilişkimiz de hep bi dargın bir barısık geçmiştir. Özünde saf iyi niyetli ve eğlenceli bir insan. Ama bir şeye sinirlendi mi, ağzını açtı mı olup biteni döker. Resmen dağları yıkar yani. Genelde ben bir şeyine karısırım, sırf kendi iyiliği için. Yoksa kendi çıkarıma bir durum değil. O sayar döker. Beni bi daha arama. Benim de kızımın da adını ağzına alma der. İki hafta geçer. Yeğenimin fotograflarını videolarını atmaya başlar.
Bir iki kere sordum. Böyle yaparak pişman miyım demek istiyorsun diye. Ooo ne yapmıs da pişman olacakmıs. Ne özür dileyecekmiş. Sonra yine kavga kıyamet.
Üç hafta önce yine hiç gereksiz bir sebepten küstü. Ama ne laflar saydı. Mesajla tabi. Sebebini anlatsam daha da uzayacak. Ama ben durup otururken koptu kıyamet. Ben de cok iyiyim demiyorum ama gerçekten durup dururken oldu. Güzel konustuk kapattık saymaya başladı. Yine aynı seyler. Benim de kızımın da adını anma.
Eşim dedi iki güne arar. İki hafta sonra yine yeğenimin fıtograflarını videolarını attı. Ben de normal cevap yazdım ama artık yorulduğum için çok da samimi yazmadım kısa cevaplar.
Aynı sehirdeyiz ama evlerimiz uzak baya. Ben 3 vasıta gidiyorum 1,5 saat sürüyor. Onların arabaları var, arabayla yarım saat.
Bu kadar uzattığıma göre size soruyorum hanımlar. Ne yapayım ben bu kardeşle. Aslında tek üzüldüğüm konu yeğenim. Deli gibi özlüyorum. Bazen ağlıyorum o derece cok özlüyorum. Ama bana bu kadar hakaret ettikten sonra her seferinde sırf yeğenim için kalkıp gitmek istemiyorum.
O her yere gidebiliyor ama bize gelme söz konusu olunca gelemiyorlar. Bunlar küçük seyler tamam ama bu kadar şaf saymaya yüzsüz yüzsüz kalkıp gitmek istemiyorum. Hani bize gelse kendi net bi adım atsa belki bu kadar sık kavga etmez diye düşünüyorum. Bu arda beni özleyip gelmez gibime de geliyor. Annemgil baska sehirde ama onlarla da üç aydır küs. Bir kere bile konusmaya yeltenmedi. Siz de yasamıssınızdır böyle bir durum. Ya da duymussunuzdur. Bana bir akıl verin. Çok özledim ama artık yoruldum da.
Buraya kadar okuduysanız da hakkınızı helal edin. Gerçekten vaktinizi aldım ama kötüyüm.
Bekleyin birşey kaybetmezsiniz o hatasını anlasin çünkü hep ayni şey ben şahsen bunalirdim ve cidden sogurdum araya mesafe koyun ve yegeniniz hakkında ne dersede desin takmayinHaklısınız. Ben de biraz daha bekleme taraftarıyım. En mantıklısı bu olacak galiba. Artık sürekli aynı seylerin olmasından ben de sıkıldım. İnşallah simdi de sen lafta seviyormussun yeğenini gelip görmedin bile demez. Diyenilir cünkü. Ama önemli değil ben beklivem