Kız kardeşimin kocasının 6 yıldır görmediği çocuğu için velayet davası açması bakar mısınız

mericeyn42

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
327
110
23
31
Kızlar kız kardeşim küçük yaşta eşi tarafından kaciralarak sonra sında evlendi kendi isteğiyle 2 yıl evli kaldılar.Sonrasinda şiddet ,eve bakmamalar ,hicbisry almadi calismadi vs şeyler .Ben de o ara çalışıyordum. Doğum için geldi bize kız kardeşim ve o kadar zayiftiki değerleri felan Cok düşük tu.1 ay iyi baktık toparladı sonrasında işte yeğenim doğdu ve bizde kaldırılar biraz .İlçede yaşıyorlardı normalde sonra bizim yaşadıgimiz yere merkeze taşınmaya karar verdiler.Eşi gidip çalışmıyor ,iş bakmiyor . Eve geliyorum yatıyor sürekli , çocugun bütün kıyafetlerini mamasını herseyini ben aldım. Yeğenim 4 aylıkken bronşit olmuş ağır doktor ilaç yazmış para yok diye gidip almıyor .İnsan borç bulur yine alır.Yine işten geldim çocuk öksürüyor kusuyor kafam attı buna kızıp bağırmaya başladım.Sen nasıl babasin nasıl vicdanın el veripte orada yatıp oyun oynuyorsun diye Kız kardeşim de diğer odada ağlıyor tartismislar tokat atmış kardeşime onu duyunca bunu evden kovdum .Esyalrini toplamaya başladı ve kız kardeşime de hadi gidiyoruz felan dedi oda ben gelmiyorum senden bosanacam yetti artık dedi.Oylelikle bu evden gitti ve bir daha çocugunu görmeye gelmedi .telefonda tehtit etti birkac kere .tam 5 yıl geçti şimdi velayet davasi açmış . Kardeşim de ağlıyor ya alırsa diye bence alamaz çünkü çalışmıyor ve daha evliyken evli bir kadını kaçırdı onun la yaşadı 2 yıl ispat ettik .yine de buraya yazıp bilgisi olanlara sormak istedim şimdiden teşekkürler

Kızlar kız kardeşim küçük yaşta eşi tarafından kaciralarak sonra sında evlendi kendi isteğiyle 2 yıl evli kaldılar.Sonrasinda şiddet ,eve bakmamalar ,hicbisry almadi calismadi vs şeyler .Ben de o ara çalışıyordum. Doğum için geldi bize kız kardeşim ve o kadar zayiftiki değerleri felan Cok düşük tu.1 ay iyi baktık toparladı sonrasında işte yeğenim doğdu ve bizde kaldırılar biraz .İlçede yaşıyorlardı normalde sonra bizim yaşadıgimiz yere merkeze taşınmaya karar verdiler.Eşi gidip çalışmıyor ,iş bakmiyor . Eve geliyorum yatıyor sürekli , çocugun bütün kıyafetlerini mamasını herseyini ben aldım. Yeğenim 4 aylıkken bronşit olmuş ağır doktor ilaç yazmış para yok diye gidip almıyor .İnsan borç bulur yine alır.Yine işten geldim çocuk öksürüyor kusuyor kafam attı buna kızıp bağırmaya başladım.Sen nasıl babasin nasıl vicdanın el veripte orada yatıp oyun oynuyorsun diye Kız kardeşim de diğer odada ağlıyor tartismislar tokat atmış kardeşime onu duyunca bunu evden kovdum .Esyalrini toplamaya başladı ve kız kardeşime de hadi gidiyoruz felan dedi oda ben gelmiyorum senden bosanacam yetti artık dedi.Oylelikle bu evden gitti ve bir daha çocugunu görmeye gelmedi .telefonda tehtit etti birkac kere .tam 5 yıl geçti şimdi velayet davasi açmış . Kardeşim de ağlıyor ya alırsa diye bence alamaz çünkü çalışmıyor ve daha evliyken evli bir kadını kaçırdı onun la yaşadı 2 yıl ispat ettik .yine de buraya yazıp bilgisi olanlara sormak istedim şimdiden teşekkürler
Böyle şeyler olmasa bile mahkemenin çocuğu vereceği ilk kişi annedir, baba hep ikinci seçenektir.
Böyle durumlarda, bi de 5 yıldır görmemiş yabancı olmuş. Kalkıp çocuğu yabancı olmuş birine vermez hiçbir mahkeme, çocuğun psikolojisini öncelikli düşünür.

Böyle şeyler olmasa bile mahkemenin çocuğu vereceği ilk kişi annedir, baba hep ikinci seçenektir.
Böyle durumlarda, bi de 5 yıldır görmemiş yabancı olmuş. Kalkıp çocuğu yabancı olmuş birine vermez hiçbir mahkeme, çocuğun psikolojisini öncelikli düşünür.
Ne aradı ne sordu hicbirsekilde iletişime geçmedi dün mahkeme kağıdı gelince kardeşim kötü oldu ve dünden beri ağlıyor

Çok afedersiniz ama mahkeme böyle bir babaya 3ün 1ini verir. Müsterih olun lütfen. İspatladıgınız şeyleri dava dosyasında ileri sürerseniz adamı tarihten bile kazırsınız. Üçe beşe bakmadan sağlam bir avukat tutun.
Avukat tutacak bugün kardeşim birde nafakalarini ödemedi kardesime tazminat verdi hakim onu ödemedi ona rağmen gitmiş dava açmış

Avukat tutacak bugün kardeşim birde nafakalarini ödemedi kardesime tazminat verdi hakim onu ödemedi ona rağmen gitmiş dava açmış
Muhtemelen kardeşinize dönmek istiyor böyle durumların altından genelde bu talepler çıkar. Kardeşinizi korkutarak aklınca kendini kabul ettirecek. Hiçbirşey yapamaz. Korkmayın.

Muhtemelen kardeşinize dönmek istiyor böyle durumların altından genelde bu talepler çıkar. Kardeşinizi korkutarak aklınca kendini kabul ettirecek. Hiçbirşey yapamaz. Korkmayın.
Çok teşekkür ederim dünden beri hem kardeşim hem annem çok kötü oldular kardeşim çalısiyor annem bakıyor annem görünce şekeri yükselmiş ben yaşayamam ölürüm felan diye üzüldüm buraya yazmak istedim

Sizde icra takibi başlatın ödemediği nafaka ve tazminat için ödemezse hapise bile girer.

Korkmayın mahkeme çocuğun kurulu düzenini bozmaktan yana olmaz hiçbir zaman, hele böyle bir adamı kâle bile almaz. İyi bir avukat tutun ama, hak kaybına uğramayın. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kendini çekecek bi enayi daha bulamadı size bulaşıyor.

Korkmayın mahkeme çocuğun kurulu düzenini bozmaktan yana olmaz hiçbir zaman, hele böyle bir adamı kâle bile almaz. İyi bir avukat tutun ama, hak kaybına uğramayın. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kendini çekecek bi enayi daha bulamadı size bulaşıyor.
Ablam güzel bir avukat buldu onu tutacağız bugün inşallah

Çok teşekkür ederim dünden beri hem kardeşim hem annem çok kötü oldular kardeşim çalısiyor annem bakıyor annem görünce şekeri yükselmiş ben yaşayamam ölürüm felan diye üzüldüm buraya yazmak istedim
Naçizane tavsiyem katiyyen baba ile muhattap olmayın, avukata devredin. Sakin olun, yasalar cogunlukla anneden yanadır, heleki bu kadar vukuatlı bir babaya asla cocuk teslim etmezler. Babanın bu yaptıgı anneyi korkutma amaçlı bir eylem. Eğer ablanızın korktugunu farkederse mahkeme de başarılı olamazsa başka yollar dener.

Son düzenleme:
Biz bu zamana kadar uğraşmak istemedik bulasmasin diye kendimiz çok şükür çok iyi baktık ama geriye dönük dava açacak kardeşim
Evet açsın ayrıca ödemediği nafakakar için önce icra takibi baslatin ve nafaka artırma davası açın.

Kızlar kız kardeşim küçük yaşta eşi tarafından kaciralarak sonra sında evlendi kendi isteğiyle 2 yıl evli kaldılar.Sonrasinda şiddet ,eve bakmamalar ,hicbisry almadi calismadi vs şeyler .Ben de o ara çalışıyordum. Doğum için geldi bize kız kardeşim ve o kadar zayiftiki değerleri felan Cok düşük tu.1 ay iyi baktık toparladı sonrasında işte yeğenim doğdu ve bizde kaldırılar biraz .İlçede yaşıyorlardı normalde sonra bizim yaşadıgimiz yere merkeze taşınmaya karar verdiler.Eşi gidip çalışmıyor ,iş bakmiyor . Eve geliyorum yatıyor sürekli , çocugun bütün kıyafetlerini mamasını herseyini ben aldım. Yeğenim 4 aylıkken bronşit olmuş ağır doktor ilaç yazmış para yok diye gidip almıyor .İnsan borç bulur yine alır.Yine işten geldim çocuk öksürüyor kusuyor kafam attı buna kızıp bağırmaya başladım.Sen nasıl babasin nasıl vicdanın el veripte orada yatıp oyun oynuyorsun diye Kız kardeşim de diğer odada ağlıyor tartismislar tokat atmış kardeşime onu duyunca bunu evden kovdum .Esyalrini toplamaya başladı ve kız kardeşime de hadi gidiyoruz felan dedi oda ben gelmiyorum senden bosanacam yetti artık dedi.Oylelikle bu evden gitti ve bir daha çocugunu görmeye gelmedi .telefonda tehtit etti birkac kere .tam 5 yıl geçti şimdi velayet davasi açmış . Kardeşim de ağlıyor ya alırsa diye bence alamaz çünkü çalışmıyor ve daha evliyken evli bir kadını kaçırdı onun la yaşadı 2 yıl ispat ettik .yine de buraya yazıp bilgisi olanlara sormak istedim şimdiden

Baba hiç bir hak talep edemez kız kardesiniz rahat olsun babanın davayı kazanma ihtimali %1 bile yok kendine bakmaktan aciz biri eşine şiddet uygulayan anca havlar siz takmayın bi halt edemez

Back