Kız kardeşime vurdum! :(((((

o mu abla sen mi ablasın belli değil...
bu nasıl bir çirkin davranış!
belki bilmiyorsun söyleyim günlük özel bir şeydir. bazen insanlar anlatamadıklarını yazarlar.
senin de günlüğün varmış. kardeşin senin günlüğünü okusa tepkin ne olurdu merak ediyorum?
ayrıca kardeşini annenlere şikatey etmen bütün köprüleri yıkmış
hem seninle olanı hem de diğer aile fertleriyle olan güveni yıkmış durumda.
bu durumuda düzeltmelisin hem bu olay için hem de önceki ya da öncekiler için özür dilemelisin keydini kaybettiğini ve çok üzüldüğünü bize söylediğin gibi kardeşine de söylemelisin...
bu artık eskiyi değiştirir mi bilmem ama en azından dene...
yazık kıza artık anlatacağı varsa da anlatmaz sana.

hey allahım ya kusura bakmayın ama bende böyle bir ablaya bir şeyi anlatmam bırak anlatmayı yabancı gelir bana..
bence psikologa gidin sinirine hakim olmaya çalışın..
pişmansınız ama bunun için ilk adım olarak psikologa gitmeniz gerekiyor...

Ben evin en küçüğüyüm 2 ablam var..Eğer bir tanesi senin yaptığını yapsa yüzüne bakmam bir daha!!!! Çok sinirlendim..Yazık o kızcağıza.. Büyüksün diye bir halt olmuyorsun yada onun sahibi olmuyorsun...

Bir kere ablam beni ufaktan tehdit etmişti annemlere söylerim gibisinden bir daha hiç bir şeyimi paylaşmadım!! Asla da paylaşmam!! Anla kardeşin niye paylaşmıyor!!!!!!!! Acil tedavi gör...

Sen nasıl bir ablasın ya, Bende bir ablayım asla kardeşime böyle birşey yapamam vurmak ne demek ya kıyamam ben ona kusura bakma ama sende resmen canilik var yani. Günlük tutuyorsa bu seni ilgilendirmezki ablasısın diye herşeyini sana söylemek zorunda değil sende büyüksün diye kızın tepesine binme hakkın yok. Ablayım diye kendini bu kadar tepelerde görme oda senin gibi bir birey senin ondan hiç bir üstünlüğün yok. Bazı şeyler vardır üstünden senelerde geçse hafızandan silemezsin hatırlanır hep. Sende kardeşine hep kötü hatırlayacağı şekilde davranışlarda bulunmuşsun. Git kardeşinin gönlünü al ve bir daha üstüne vazife olmayan konulara karışma bence zaten bir sorun varsa başında anne babası var onlarda ilgilenirler.

kardeşini kıskanıyor olabilir misin ?
çok güzel olduğunu demişsin.. içten içe birşey olabilir..
korumak öyle dövmekle,babaya şikayet etmekle olmaz hanımefendi..
burada bu ağır eleştirileri işiteceğine kardeşinin gönlünü almayı dene!

Yeni konuma bakabilirsiniz,oradan ne kadar pişman olup buradan bu şehirden defolup gideceğimi görebilirsiniz. Ne diyebilirim ki,öyleyim. İğrencim,aptalım,lanet birisiyim,salağım. Öyleyim..

Canim benim, kendini mahvetme simdi, neticede kardesin ve sen onun iyiligini istiyorsun.
Insan hayatinda zorluklarla bir yere gelince, senin gibi benim gibi, bazen hayata karsida cok kati olabiliyor. Cünkü her gün hayatin samarini yemis insanlariz. Kendinle gurur duyabilirsin hukuk okumus ve tirnaklarinla bir yere gelmis bir insansin.
Hayati cok zor sartlar altinda yenebilmek icin kendimize öyle kötü ve öyle kati davranmisizki, o zorluklardan ve kötülüklerden canimizdan cok sevdigimiz insanlari korumak ic güdüsüyle ayni katiligi gösteriyoruz, oysaki onlar bizlerin cektiklerini ne anlarlar nede anlayabilirler. Isteseler bile anlayamazlar, onu ancak yasayan bilir.
Bazen bende diyorum ben böyle degildim beni hayat böyle yapti diye ama gelde anlat, kimse anlayamaz...
Disiplinli bir seklde yasayip en zor sartlar altinda okumak, parasizlik ve pulsuzluk icinde gencligimizi gelecegimiz icin harap etmis insanlariz, ama yinede sende bende ve bizim gibi olanlarda tekrar o umursamazliklari ve hayati toz pembe gözlüklerle bakmamizi diliyorum.
Ben basardim, sende basaracaksin. Simdi gelecegine odaklan birak annen ve baban kizkardesinin sorumlulugunu alsin. Herseyin sorumlusu biz degiliz bu dünyada.
Bak yakinda evlenecekmissin, güzel günler seni bekliyor, her zaman umutla önüne bak. Seni kocaman öpüyorum...

Nasıl teşekkür etsem sana bilemedim. Öyle iyi anlamışsın ki beni. Ama üzgünüm bu olaydan sonra ben erkek arkadaşımdan ayrıldım iğrenç bir insanım diye düşündüm onları yaralamaya hakkım yok diye düşündüm. Ayrıdlım ağlayarak bıraktık birbirimizi nasıl haldeyim bilemezsin. Desteğini hiç unutmayacağım..

Sacmalama simdi.
Sen her zaman herseyin en iyisini en dogrusunu yapmak istedigin icin kendini suclayip karalamaya basladin.
Kendine gel.
Senin gibi güclü bir insanin yapacagi tek sey artik bütün bu zorluklarini atlattigin icin tadini cikarmak. Birak hersey eskide kaldi, önüne bak, güzel gelecegine bak.
Sen sevilmeye degersin. Bütün bu yaptiklarin kücümsenecek seyler degil. Koskoca avukat hanimsin artik. Basarilarinin tadini cikarma zamani, sakin eskiler seni yenmesin.
Hayatini, gelecegini, sagligini ve mutlu günlerini düsün.
Kendini üzmekle etrafindakileride üzüyorsun.

Ay canım ya diğer bi kaç arkadas gibi sana vaah vah yapmıssın bir hata kardesine yardımcı olmaya calısmıssın anlıyorum ben seni diyemeyeceğim üzgünüm.
22 yasındasın bedenen büyümüşsün (kardesini alt edecek kadar büyük olduğunu düsünüyosun ) ama zihnen o beğenmediğin kardesinin eline su bile dökemezsın sen.
yazık o okuduğun okula aldığın eğitime ya. okumus cahıle örneksin sen baska bişey değil. kardeşin o anda yere yığılıp bi daha kalkamasaydı ne halt yerdin cok merak ediyorum..
keske kardesin senın suratına bir daha bakmasa..

Benim de bi kiz kardesim var. Bizde kucukken boyle birbirimizi yerdik ama buyudukce daha cok olgunlastik. Arada oyle ufak tefek tartismalar olur ama birbirimizi bu kadar kirmayiz. Siz gercekten biraz yanlis davranmissiniz gunlugunu falan okumaniz cok yanlis. O onun ozeli erkek arkadasi varsa da olsun yani neden bu kadar tepki gosteriyosunuz ? Bence kiz kardesinizden hemen ozur dilemeli ve bundan sonra hal ve hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Ona onun yaninda oldugunuz guvenini verin ki bi derdi olursa sizle konusabilsin ki sizde zaten bunu istiyosunuz.

Son düzenleme:
sende yanlışının farkındasın öncelikle gidip kardeşinden özür dile gönlünü al ve bundan sonra ona karşı daha ılımlı davran güvenini kazan
kardeşin yaşına göre gayet olgun bir kızmış onunla çok güzel bir ilişki kurabilirsin hiçbirşey için geç değil hatalarını telafi edebilirsin

ablalık yaş büyüklüğü ile olmaz, gerçekten abla olun..kardeşler birbirlerinin sırdaşıdır..anneye-babaya anlatılamayanlar kardeşlerle paylaşılır,çok büyük içinden çıkılamayacak şekilde bir problem olmadığı sürece kardeşler birbirlrinin ayıplarını örtmeye,birbirlerine destek olmaya çalışırlar..dediğiniz gibi kardeşiniz çok olgun onun olgunluğunu sizde kendinizde yaşatmaya başlayın..yaptığınız yanlış ve kardeşiniz büyük bir özrü hakediyor..pişmanlığınız yazınızdan anlaşılıyor bunu kardeşinizede gösterin,sıcağı sıcağına gidip kardşinizin gönlün alın..tekrar pişman olmamak için kardşinizle doya doya kardeşliği yaşayın..

Facede biriyle konuşuğu için gidip babana yetiştirmişsin kardeşin niye özelini seninle paylaşsın ki?
Çok ayıp yaptığın.. Benimde ablam var o da beni koruyup kolladı bugüne kadar ama bu senin yaptıkların gibi değil!
Derdime ortak oldu, sırlarımı sakladı daha neler neler.. Annem, babamdan bile çok severim ablamı..
O yüzden ablamla hiç kopmadık her şeyimizi paylaştık. Kardeşlik böyle bir şey çünkü.
Bence toparlan artık yazık üzüldüm kardeşine..

konuyu okuyunca kendi ablalarımın kıymetini bir kez daha anladım. Senin için üzüldüm.

yaptıklarınız normal bir insan(özellikle bir abla) davranışı olsa size bir seyler yazardım konuyla ilgili.ancak bunları buraya yazacağınıza dr gidin.

hatani biliyorsun diye cok kotu bi yorumda bulunmak istemiyorum aslinda ama baban kufur ederken en azindan vicdana gelmeni beklerdim. hani o tabloyu dusunemiyorum baba kufrediyor abla ellerini sikiyor aglamasa bagirsa cagirsa belki tokatlayacak heralde. erkek kardes ve anne dayanamiyor araya giriyor. Gunah gercekten gunah hem annene hem kiz kardesine hem de kiz kardesine dusmanlik yaparken aile icinde yarattigin huzursuzluga.. Benimde kiz kardesim var aramizda iki yas var. Anne yarisiyim derim ben hep yas farkimiz o kadar azken hemde. Bu gozle bakabilirseniz kalbini agritmak yerine abla sevgisiyle doldurabilirsiniz.
Gecen sene erkek arkadasini bende anneme soylemistim kiz kardesimin ama kiz kardesimin psikolojisi bu durumdan etkilendigi icin soylemistim. kiz kardesimde ayni seninki gibi bana hicbirseyini anlatmamaya basladi. ne zaman ki niyetimi anladi o zaman eski halimize donduk tekrar guvendi.

Onu bunu gecte sen aslinda nasil bir nimetten kendi kotulugun yuzunden eksik kaldigini bilmiyorsun. Benim kiz kardesim arkadasimdir bazen annemdir sacma sapan hata yapinca duzeltiverir kiziverir hatta, biz herseyi beraber yapariz ben ask acisi ceker aglarim o da aglar, bi kiz canimi yakmisti mesela benim kizin sacina yapisti, universiteyi kazanamadim oturduk beraber agladik. Liseden mezun oldum evden gidicem kardesimi ozlicem diye herkes gulup oynarken ben onsuz nasil yasayacagimi dusunuyodum agliyodum, neyseki hala evimdeyim :) Annem bana kizsa kiz kardesim anneme kizar kizma ablama diye.. Her haftasonu beraber alisveris sinema dedikodu dertlesme sefasi yapariz mesela. Hicbir arkadasim kiz kardesim gibi olamaz. yani kiz kardesim benim canimin yarisi, dostum, sirdasim, dayanacak omzum cunku herkes gider o gitmez. bence sadece bi bunu dusunun. hepimiz yalniziz bu hayatta ne sanslisin ki kiz kardesin var sikica tut onun elini dovecek gibi sikma ama guven versin elin. hicbirsey icin gec degildir. bir an once ozur dile bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…