Kız kardeşime vurdum! :(((((

hem senin de sevgilin var kendine gelince sevgilinin ailesiyle tanışmaya kadar gidiyosun da kızkardeşinin arkadaşça erkek arkadaşlarıyla konuşması mı gözüne batıyor ? kızkardeşine iftira atmışsın resmen kendini de ispiyonlasana babana ' baba benim de sevgilim var 2 senedir ' diye . kızkardeşinin yerinde olsam senin sevgilini ben babama çoktan söylemiştim. ama senin kızkardeşin melek gibi bir çocuk kıymetini bil o kızın

Cidden korkunç bir ablasın, hem üzerinde otorite kurmaya çalışıp hemde istediğin olmadığında 5 yaşındaki çocuklar gibi agresifleşiyorsun yazık kardeşine. Evdeki stresten ne hale gelmiş çocuk

Bir kere sinirli bir baban varsa niye koşa koşa babana şikayet ediyorsun ortada birşey yokken. Ki sevgilisi de olabilir ergenlik çağları bunlar. Hata yapmasını istemiyorsan kızıp bağırmak, evdekileri üzerine salmak yerine, kendi yaşamından kendi ilişkilerinden örnek vererek anlatman gerek doğruyu yanlışı. Evdekilere güvenmezse gidip başkalarına bağlanır sizin yerinize. Ayrıca şiddet uygulamak ne demek. Ondan bir kaçyaş büyük olman bu hakkı vermiyor sana. Yaptığının da ablalıkla alakası yok. Niye saygı duysun ki sana sen böyle bir insanken.

O benim malım derken? Egolarınızı falan mı tatmin etmeye çalışıyorsunuz anlamadım..

Konu sahibi yazdı zannettim o yazzılanlardan sonra bu yorumu bile bekliyordum ondan

dikkat ederseniz arkadaşlar o mesajı başka bi kullanıcı konu sahibinin yazısından yola çıkarak onun ağzından yazmış. konu sahibinin öyle düşündüğünü sanmıyorum.

Kardeşinin yerinde olsam Allah yarattı demem evire çevire dövmüştüm seni. Bu bilmiş hallerine iyi dayanıyor kızcağız.

Kıskanıyormusun kızı ne

çok yanlış yapmışsın... benden 1.5 yaş büyük kız kardeşim var.hep anlatırdı bana herşeyini halen öyle.san ki ben ablaydımsen saklanabilecek sırları saklayacaksın ki oda sana gelip anlatsın.sende yol göster. ve kızın özeline karışmamalısın...sana aynısını o yapsaydı eminim çookkk büyük tepki vercektin...

Abla falan değilsin sen, büyüklük egosunu tatmin etmeye çalışan, gelişmemiş bir ergensin

Çocuğun hiç bir suçu yokken, babanı üzerine yürüttün yani, velev ki insanın erkek arkadaşı olması suç değildir

Hasta bir çocuğa el kaldırdın utanmadan

Kardeşini korumak istiyorsan ondan uzak dur

Fazla üzerine gitmişsiniz demişsiniz arkadaşlar, pişmanmış konu sahibesi ; yaptım ettim, kırdım, döktüm, sinirlendim şimdi pişmanım. Bir kerelik bir olaydan söz etse hak vereceğim, kardeşliktir diye ama kardeşe sürekli bir taciz ve haksızlık var. Bile isteye uygulanan psikolojik bir şiddet, büyük olmanın haklılık olduğuna inanıyor.

Sinirlendim ama maksadım korumak, öyle bir koruma modeli yok, o zaman karısını döven adamlara da kızmayalım, bir anlık kızgınlıktır, evladını döven söven ana-babalara da kızmayalım aile arasında olur öyle şeyler dimi .

Yapmayın 16 yaşında, hasta bir kızdan söz ediyoruz =((( Anne babanın hatasından söz etme gereği bile duymuyorum, ablaları,abileri kardeş bekçisi haline getirip, sorumluluklarını hafifletiyorlar herhalde

İyi halt etmişsin...Normalde konu açanları sert bir şekilde eleştirmek hiç adetim değildir ama çok sinirlendim..Karşındaki ergenliğe yeni adım atmış bir çocuk..
Gönlünü nasıl alacaksın, gönlünü almaktan ziyade, silkelenip gerçekten ablalık yapman gerektiğini nasıl ve ne zaman öğreneceksin merak ediyorum.

Sinirliyken otokontrolünü kaybediyorsan uzman desteği al...
Kendi ruhsal bozukluğunu o çocuktan çıkarmaya hakkın yok.

Burada "çok pişmanım, ne deseniz hakılısınız v.s.." diye ah vah demenin de manası yok..Olan olmuş..
Kendine gelmen dileğiyle...

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin ve kendininde kendine sorduğun gibi harbi sen nasıl ablasın ya ?
Birincisi adı üstünde ''günlük'' günlükse insanın kendine özel bişeyidir
sen ona zorla bakamazsın bukadarınıda mı bilmiyorsun
İkincisi sen kimsin de kardeşine tokat atıyorsun üstelik bi suçu olmadığı halde
Üçüncüsü gidip herşeyi babana anlatmakla kardeşini koruyamazsın
aksine daha çok zarar verirsin, ayrıca demek ki seni yakın görmüyor ki bişeyini sana anlatmıyor
kızda haklı sen ona bu şekilde davranırken sana nasıl gelipte bişeyler anlatsın ki
kardeşinin seni kendine yakın görüpte bişeylerini paylaşmasını istiyorsa düzgün abla ol
bu şekilde abla olmaz olsun daha iyi, ve ben kardeşinin yerinde olsam tokat attığında
sana saç baş dalardım, bunlardan pişmansan ve bidaha yapmıcaksan
zaten kardeşin sana yakın olur, sever bişeylerini paylaşır ve sende babana anlatmak yerine
sen kendin kollarsın kardeşini herşeyini bildikten sonra..

Son düzenleme:
Kız kardeşinize nasıl böyle davranabiliyorsunuz

Siz kardeşinize böyle davranırsanız tabi ki sizden gizler

Hiç sağlıklı davranmıyorsunuz

Siz hiç okuldan erkek arkadaşınız ile konuşmadınız mı? Babanız ya dövseydi kardeşinizi

Siz kardeşinizi kıskanıyor olabilir misiniz acaba?

Kardeşiminize yaklaşımınızı değiştirmelisiniz eğer size kendini açmasını istiyorsanız.
Yaşınız kaç bilemiyorum ama anlattığınız kavgada siz 16 yaşında bir ergen kardeşinizde 25 yaşında bir bayan gibi davranmış.Tamamen haklı ve sizi kibarca uyarmış.Ben 11 yaşındaki oğlumun özel dediği birşey elinden çekip alamam.Karşınızdaki insan küçük olabilir ama saygı duyulmayı her insan hakeder.
Kalktığında özür dileyin ve birlikte sinemaya gitmeyi teklif edin mesela.

iki kardeşim var asla sizin yaptığınızı yapmadım. hatası da oldu, beni çıldırrttı yine de hoş görmeye çalıştım. şu an üniversite de okuyor

uzakta da olsak her şeyini söyler, danışır bana. ben de ablamı delirtirdim o da böyle davranmadı bana

hastasınız, kıskançsınız gerçekten acıdım kardeşinize

düşmanı olmasına gerek yok, sizin gibi ablası var

Abla olmak,abi olmak demek hayatına müdahale etmek demek değildir.
Ona sorduğunda yön göstermek demektir, yeri geldiğinde omzunda ağlamasını hoş görmek sarılmak demektir.
Yeri geldiğinde anne babanız yanınızda olmadığında anne baba olabilmek demektir.
Böyle yaparak kardeşinizi kendinizden uzaklaştırıyorsunuz. Belki ergen haliyle sizden artık nefret de ediyor olabilir.
Yersiz kaygılarınızı anlıyorum ama gene de kendinize hakim olmaya çalışın yoksa aranızdaki uçurumun büyüyeceği su götürmez bir gerçek...

Yorumunun uzerine kendimi aciklama geregi duymuyorum. Sen cok guzel aciklamissin. Bazi arkadaslar yorumlari tam okumadan yorum yapiyorlar. Bu da boyle anlasilmaya sebep oluyor.

Her neyse, ben konu sahibinin bir rahatsizligi oldugunu dusunuyorum. Hatta ne oldugunu tahmin bile ediyorum. O yuzden bir uzmana gorunmesi sart hem kardesi hem de kendi iyiligi acisindan. Kalp kirikligi dunyalari satin alsan tekrar yerine gelmez. Belki simdi bile cok gec ama yine de denemeye deger.

Üf Daha Fazla Saçma Yorumlarını Okumayacağım Cevaba Geçeceğim..

Kardeşinin Yerinde Olsam Saçlarından Tutar Odadan Odaya Sürürdüm Seni.!!

Benim 2 Ablam Var.Küçük Ablam Ömrüm Boyu Bana Asla Böyle Davranmadı.! Kaldı Ki Aramız Pek İyi Değildir!!

Sana Ne Günlüğünden, Sana Ne Sevgilisinden! Demek Ki Özel Şeyler Paylaşılacak Bir Karaktere Sahip Değilsin.! Zaten Yaptığın Şeyler De Bu Yorumu Pekiştirir Durumda.!

Bence Sen Kardeşin De Olsa Kimsenin İşine Burnu Sokma. Git Kendi İşlerinde, Kendi Çevrende Böbürlen , Sinir Harbi Yaşa. O Çocuğun Psikolojisini Daha Fazla Bozma.!

Ergenlikteki Kötü Anılar, İlerideki Duruma Yatırımdır. İstediğin Kadar Çocuğu Şekerle Kandırır Gibi Hediyeler Al, Bu Kafayla Gidersen Kazanacağın Tek Şey Nefret..!

o ne demek yaa kardeşim o benim malım Bence sen bizimle kafa buluyosun.
Bu iğrençlikleri yapabilecek kadar kötü bi insan pişman olupta burda paylaşmaz.Olmayan vicdan sızlamaz.

aferim sana iyi yapmışsın ,kardeşinin günlüğü demek senin günlüğün demek dimi? kendıne yapılsa aynı bir şey ne yaparsın üstelik hem suçlu hem güçlüsün ablası olman günlüğünü okuman anlamına gelmez olsa olsa kıskanclık sendekı

bundan sonra hiç abla kardeş gibi olamayacaksınız hatta nefret edecek senden emın ol

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…