Kız kardeşime vurdum! :(((((

ben tek çocugum hep bi kızkardeşim olsun yada ablam olsun isterdim
ama böle de olacaksa hiç olmasın
siz kızkardeşinize böle tartaklayarak ve birde kardeşiniz kalp hastasıymış yazık deyilmi
tatlı dille konuşabilirdiniz ,muhabbet edebilirdiniz,sevgi ile yaklaşabilirdiniz böle kızarak,tokat atarak,tırnaklarınızı geçirerek onu elde tutmak,elde edmek yerine kendinizden daha çok sogutmuş oluyosunuz.
bence siz biraz kıskanıyosunuz gibi geldi.....
onu elde etmek yada onunla bişeyleri paylaşmak istiyosanız ona daha nazik daha ılımlı bir abla gibi davranmanızı tavsiye edrim.....

Birde 22 yaşındsın ve üniversite mezunusun dicek bişey bulamıyorum .
Okumuş okumayanlardanmışsın demekki

Kardeşiniz size bişey anlatmamakla çok haklı.. Zira benim sizin gibi bi ablam olsa hayatta yaklaşmam ona..
Ama Allah'a şükür melek gibi bi ablam var ve benim en özel sırlarımı bile bilir, çünkü o bunu hakediyor.. Canım ablam

senin kardeşine yapacağın en büyük iyilik ondan uzak durmaktır, git tedavi ol kıskançlık gözlerini kör etmiş senin, köşeye sıkışınca da duygu sömürüsü yapıyosun. bize ne senin küçükken ne yaşadığından ? küçükken mazlum büyüyünce de zalim olmuşsun ne anlatıyosun burada şimdi ?

bu fesatlıkla devam edersen hayatta kaybeden hep sen olacaksın sonra da kazanan kızkardeşini kıskanmaya devam edeceksin

yorumların coğunu okumadım ama senin yazdığın yazıdan ne kadr saçma sapan davrandığın belli
22 yaşında üniversite okumuşsun galiba....
kız sana günlüğümü okuma saygın olsun demişş ki cok taa haklı bu konuda normal bi kişi
bırak kardeşini kimsenin özelini karıştırmaya hakkı olmadıığını bilir..
tokat attım kolunu kanattım die bide buraya yazmışsın...
çok yazıkk iki tane ablam var bıgun bana bağırmadılar....
sana hiçbişey anlatmamakta haklı ne die anlatsınki
onu her fısatta tartaklayıp canını yak diemi...

içimden gelenleri söylemek istiyorum ama korkuyorum biliyormusunuz? size gerçekleri söyleyip kendinizle yüzleştirince kıskanıp kardeşinize daha fazla sararsınız diye..

sizin günlük okumaya hakkınız yok ÖZEL ALAN diye birşey duydunuz mu acaba hiç sanmıyorum araştırmaya başlasanız çok iyi olur...

siz kimsiniz de vuruyorsunuz çok merak ediyorum büyük olmanız vurmanız anlamına gelmiyor..

gidip babaya söylemek nedir siz KARDEŞİNİZİ KISKANIYORSUNUZ...

kalp hastası diyorsunuz bunu yapıyorsunuz gerçekten acımasız vicdansızsınız..

çok yazık gerçekten çok yazık...! size neden birşey anlatsın babanıza yetiştirin diyemi öyle kendi kendinize içlenir kendi kendinize öfkelenirsiniz bana birşey anlatmıyor diye

kendinize gelin ne sanıyorsunuz kendinizi....kızı resmen kıskanıyorsunuz!.. çünkü o saygılı,düşünceli...

çok ağır oldu dimi .. daha fazlasını hakediyorsunuz. KENDİNİZE GELİN özel alana saygı duyun ve kızın yakasından çekilin...

2 tane ablam var şuan onları öpüp başıma koymak istiyorum ben hata yapsam bile babam duymasın diye saklarlar..ben bi yanlış yapsam nasıl düzeltebiliriz diye oturup düşünürler.. ablalık böyle birşey

sizin gibi ablası varken kızın düşmana ihtiyacı yok...

Son düzenleme:
Niye bu kadar sütüne gidiyorsunuz? Üstelik durduk yere? Kıskanıyor olabilir misiniz kardeşinizi?

Hadi günlüğü okumak istediniz yanlış ama babanıza neden kardeşinizi kötülüyorsunuz? Kardeşiniz adına çok üzüldüm.

yahu o kadar sinirlendim ki
aklınızla zorunuz mu var sizene sevgilisi varmış yokmuş he? işte bu yüzden kaybediyorsunuz devir değişti kafanızı kaldırın hayatı takip edin siz baskı yapınca o vazgeçmeyecek...! azcık abla olmayı bilseniz arkadaşca anlayışla karşılayıp destek olurdunuz

kardeşinize yapacağınız en güzel iyilik...gidin psikolga tedavi olun...

benmde kız kardeşim var şuan ankarada okuyor,belkide kız kardeşin sana bu yüzden özel hayatını anlatmıyordur, onu anlamadığın için

etrafınızda hiç kardeş olanlar yokmu sizin..
biraz baksan etrafına nasıl olurmuş kardeşlik...
çok üzüldüm o kıza...
bende en büyük çocuğum bir kız bir erkek kardeşim var...
bütün kardeşler kavga eder tartışır ama senin ki ezmek resmen...
küçüklükte insan kardeşini kıskanır zarar vermeye çalışır...
büyükçe bağlanır sende bi terslik var güzelim...
rahat bırak o kızı...

arkadaş yaptığını övünerek anlatmamış yanlış olduğunu elinde olmadan geliştiğini ve çok üzüldüğünü kardeşini de çok sevdiğini söylemiş. ilk yazdığı mesajdan sonra gelen tepkiler neyse de sonrasında defalarca kendine lanet etmiş. onlar iki kardeş can ciğer ne yaşadıklarını nasıl büyüdükleri ne şartlar altında olduklarını bilemeyiz. o halde git evlen kızı rahat bırak lanetsin sen tü kaka yorumları da en az onun davranışı kadar çirkin. aralarındaki yaş farkı epey fazla en azından bir iki yaş değil ve akran değiller. dolayısıyla kardeşini kardeşten çok belki çocuğu gibi görüyo. demiş zaten erkek arkadaş meselesini duyunca yaşı küçük olduğu için endişelendiğini. koruma içgüdüsüyle de kendisinin bile tasvip etmediği ani sinirle gelişen bi olay yaşamış. yargılayıp infaz etmeden önce sıkıntısını pişmanlıkla anlatan birine tavsiyelerde bulunmak en akıllıcası olur sanırım. bir çok yorum hakarete bile varmış. yapması gereken oturup güzelce konuşmak pişmanlığını dile getirip özür dilemek ve davranışının nedenlerini anlatmak. o aklı başında kardeşi de eminim anlayacaktır. belki bu kötü olay daha sıcak bi ilişkinin gelişmesine vesile olacaktır. onun içtenliğini görünce kardeşi de daha rahat kendini ve duygularını yaşadıklarını anlatabilecektir. güven gelişecektir aralarında. ama bu konu sahibini yerden yere vurarark iyice kötü psikolojiye sokarak sağlanamaz bu. onun kadar yorum yazan arkadaşlar da duyarlı olmalı. kaç kişi hatasız burda kaç kişi günahsız.

biraz fazla üzerine gitmiyor muyuz arkadaşımızın ? zaten hatasını bildiği,çok üzgün olduğu için bunu paylaşmamış mı bizimle? yaptığının doğru olduğunu iddia etmiyor ki.baştan yazısını okurken de çocukluğunda kötü birşey mi yaşadı acaba bunun bedelini belkide kardeşine ödetmek istedi diye düşünürken yazdı zaten neler yaşadığını açıkça.tabiki bu yaşadıklarının sorumulusu kardeşi değil ama kaş yapayım derken göz çıkarmak olmuş bu kızcağızın yaptığı.yeterince üzgün ve bunu telafi edebilmek için elinden gelenin en iyisini yapacağına inandım ben.o an kontrolünü kaybetsede -ki bunu kardeşini çok sevdiği ve O'nu korumak için yaptığı ortada- şimdi kendinin farkında.kardeş onlar anlık duygularla yanlış şeyler yapılmış ama fotoğrafın tamamı bu kareden ibaret değil.ablasına tırtılım diye hitap eden bir kız var ortada.bu abla bu kadar kötü acımasız olsa bu şekilde hitap eder miydi kardeşi?

Bu şekilde kardeş korunmaz. O çocuk, siz ondan daha cocuk.

Facebook konuşmalarını babaya ispiyonlamalar, günlük okumaya çalışmalar vs vs. Abla; korumacı olur, gerekli durumlarda acık kapatır, bütün detayları ayrıntılarıyla bilir. Siz onun hatalarını örtmek yerine hata arıyorsunuz.

bence bir an önce tedavi olun. sinirsel bir bozukluk var sizde. insan kardeşine böyle davranırmı ya!! seninle nasıl paylaşsınki özelini ablalık böyle olmaz yazık...

senın acılen pskolojık tedavıye ıhtıyacın var belkıde kıskanıyorsun kıskardesını ıcten ıce oyuzden boyle bırı oluyorsun yaptıgın hıcbırsey normal degıl o senın kızkardesın bırak erkek arkadası cok yanlıs bırsey bıle yapsa senın onun ustunu kapatman gerekıyor sorununu cozmen gerekıyor sense cırkınlesıyorsun okurken bıle cıldırdım senınkı pısmanlık degıl o 16 yasında bır kız benımde kızkardesım var herseyını anlatır bana benım cokmu hosuma gıdıyor erkek arkadaslarının olması ama bılmezsem yanlıs bırsey yaparsa daha cok uzulurum oylekkı bırkeresınde erkek arkadasıyle tokalaşmıs sonra yanaklardan öpusulur ya onu yapmıs abla ben cok yanlıs bısey yaptım dıyerek geldı bana anlatı boyle yardım edılır oyle degıl ustelık kız hasta kesınlıkle gıt tedavı ol bır abla boyle seyler yapmaz yapamaz cunku senı yargılamıyorum yardım etmeye calısıyorum cunku bence senın okızla bır sorunun var

Öncelikle tavrınızı kınıyorum.
Benim de kendimden küçük erkek kardeşim var.O 15 yaşında ben de 22.Erkek olmasına rağmen okuldan eve geldiğinde
o gün yaşadığı şeyleri paylaşır benimle."Abla,böyle bir kız var ama söyleme kimseye."diye rica eder,ben de söylemem tabi ki.Bir sıkıntısı olur gelir ilk önce bana anlatır,annemle babamla yaşadığı sıkıntıları bile.Bir ihtiyacı olur,genç sonuçta ergenlik döneminde,yardımcı olmaya çalışırım.Akıl alır benden,bazen de o akıl verir bana.
Ama ne demek "O benim kardeşim,benim MALIM."ne demek şimdi bu?
Mal nasıl bir kelimedir?Sahiplenmek için kullandığını hiç düşünmüyorum,sahiplenecek insan tokat atıp kalbinde ritm bozukluğu olan kendi canından kanından dahası kendinden küçük birine bunu yapmaz.
Sizin yaptığınız şeylere rağmen olgunluğunu koruyabiliyor ne güzel.
Kim abla kim kardeş karışmış ayrıca.O olgun bir şekilde günlüğünün yeri bilip buna rağmen okumadığını söylüyor,siz "Benim özelim."diyen kardeşinizin önünden günlüğünü almaya çalışıp,üstüne üstlük normal arkadaşıyla konuştuğu için babanıza intikal ettiriyorsunuz olayı.
Kim kardeş,kim abla belli değil cidden.

Benim kardeşimde erkek canım 17 yaşında senin dedigin gibi okuldan gelir gelmez bütün dertlerini sıkıntılarını bana anlatır yada senin dedigin gibi şöyle bir kız var yada şu kız bana bugun mektup yazdı diye anlatır sana güveniyorum der benim bütün sırlarımı biliyorsun der bazen okuldan rahatsızlanıp eve gelir bana der yelizcim sakın anneme söyleme der çünkü annem biraz evhamlıdır sen benim ilaçlarımı ver der yada ben hasta olsam bütün gece sabaha kadar başımda bekler pazartesi gecesi biraz rahatsızdım sabaha kadar uyumadan başımda beklemiş ben git yat diyorum okula gideceksin diyorum yok sen iyileşmeden uyumam der tabiki arasıra birbirimize küseriz oda en fazla 10 dk sürer

Kardeşinizi kıskandığınızı düşünüyorum, ona hayatı zindan etmeye and içmiş gibi davranışlarınız!

Hem anlayıp dinlemediğiniz şeyleri bile babanıza yetiştirin hem de size özelini anlatmıyor diye sitem edin!

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Kardeşinizin yerinde olsam sizden bir ömür nefret edebilirim..

....ama ben ablasiyim o benim malim, herseyi yapmaya hakkim var.....

Sanırım bu mesajdan bahsediyorsunuz..
Ama sanırım bir yanlış anlama var..
Bu mesajı yazan "london2012" bu sözü konu sahibesine nazire olsun diye yazmış..
Yani, benzeriyle karşılık vermiş..
"Madem o senin kardeşin, malındır, herşeyi yapmaya hakkın var ona değil mi" gibisinden..
İronik bir cevap şekli..

Zira london2012'nin konu hakkındaki tüm yorumlarını okursanız konu sahibesine ne kadar kızdığını anlayabilirsiniz..

Zaten hiç kimsenin onaylayabileceği bir davranış olamaz bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…