Kız kardeşim mi düşmanım mı anlayamıyorum.

Kardeşinizle gidin belki bu birlikte daha güzel paylaşımların bir başlangıcı olur.
Ne ümidim ne de hevesim kaldı.Hiç bir şey yapasım gelmiyor.Küçük şeyler değil ki aramızda olanlar.İşittiklerim yenilir yutulur değil .Olmuyor.Ne zaman sizin gibi düşünsem pişmanlıkla geri dönüyorum.Ben de vardır elbette hatalar ama yakın olmak bize daha çok zarar veriyor.Arkadaşına benden daha çok değer veriyor.Bazen onlarla konuşmasına şahit oluyorum.O kadar naif ki ..Bize gelince başka türlü.Ben bir şey yapmadım.Kardeşime bileeek zarar verecek bir şey yapmadım.Artık kan bağı değil can bağı önemli benim için..

Ciddi mesafe koysaniz araya nasıl olurdu

köken duygu anne ve babanın çocuklarına prenses gibi davlanması ve bu çocukların birbirini kıskanmaktan sevmeye fırsat bulamamaları.

Kilosundan dolayı maruz kaldığı hakaretler prenses gibi hissettirmiştir mi diyorsunuz?

Bizde bir zamanlar ablam annem ben babam ayni zamanlardan gectik simdi iyiyoz cok sukur size tek tavsiyem ayni evde yasamayn bi sure herkes kafasini dinlesin

Ciddi mesafe koysaniz araya nasıl olurdu
Deniyorum şu anda.Bakalım
Kilosundan dolayı maruz kaldığı hakaretler prenses gibi hissettirmiştir mi diyorsunuz?
köken duygu anne ve babanın çocuklarına prenses gibi davlanması ve bu çocukların birbirini kıskanmaktan sevmeye fırsat bulamamaları.
Prenses gibi olduğumuzu düşünmüyorum.Öyle olsaydı kendimi bulmam bu kadar yılımı almazdı.Depresif,mutsuz bir kız çocuğu,ergen ,yetişkin ne kadar prenses olabilir ki?Ailem bizi sevmedi demiyorum.Ama sevgisini gösteremediler.Koruyacağız derken zarar verdiler.

Vee bu despot insan eğitimci oyle mi bizim çocuklarımızı eğitecek vay vay vay allahim sen uzak tut

Arabanız varmış sanırım. Bu lukslerden önce kendi evime çıkmak için çabalardim. Bende de var böyle bı kardeş hatta daha beteriydi. Evlendi de kurtuldum. Aileler en sakin durandan sabır gostermesini bekliyor. Bir vakitten sonra ana baba Hatri dinlemedim iletişimimi kestim şimdi belirli seviyede tutuyorum.

Kardeşte olsa olmayınca olmuyor bende ablamla görüşmüyoruz anlaşamıyoruz hayat görüşlerimiz farklı aynı anadan doğmayız ama apayrı dünyaların insanlarıyız bizde görüşmeme kararı aldık böyle daha iyi sizde keşke ayırsanız evinizi nesleğinizde varmış gayetde evi geçindirirsiniz minimal bi ev olmazmı hem daha huzurlu olursun en azından bu işin sonunda bi aradayken Allah korusun daha beter şeyler yaşamakda var neler duyuyoruz ben senin yerinde olsam kendine düzen kurardım azıcık aşım ağrımaz başım

Kız kardeşinin depresyonda muhakka tedavi olması lazım bir şekilde ikna edin zaten hasta olanlar kabul etmez.Benim tek gördüğüm ve yaşadığım şey bire bir geçirdim kardeşinizin bazı size geçiyor.Bir insanın aslında en çok kızdığı kişi en güvendiği kişidir.Diger arkadaşlarını kaybetmekten korktuğu için ılımlı yaklaşıyor.Sizin onu bırakmayacağını biliyor.Online terapi deneyebilirsiniz aklıma bunlar geldi

Peki eşinizin bu durumu size neler hissettiriyor?
Çok berbat bişey hissettiriyor. Topluluk biyerde hep diken üstü dururum neyden memnun kalmayıp insanlara bişey hisseettirecek diye tetikte beklerdim yani pandemiden dolayı zaten en başından beri hiçbir yere gitmiyoruz. 7 yıllık evliyim kendi akrabalarima toplanildigi zaman eşime genelde beni bırak almaya gelirsin derim çünkü huzursuz olurum rahat hissetmem kendimi evin içinde bana yaparsa da hep bir korku içindeyim huzursuzluk olacak diye yaoacagini yapar 10dk snra hiç bişey olmamış gibi davranır bana sanrm buyuzden katlaniyorum yoksa devam ettirse inanın çekilecek tip değil yani

Vee bu despot insan eğitimci oyle mi bizim çocuklarımızı eğitecek vay vay vay allahim sen uzak
Evet.Arabamı satmayo düşündüm ama bu devirde almak zor.kendimi toparlayıp öyle çıkayım.Sabredebilirim diye düşündüm.

İnşallah gider.İkna etmeye çalışacağım.

Minimal bir ev için hazırlık yapıyorum şu anda.

ben kendinizle ilgilenin diyorum başka bir şey demiyorum.ne kardeşinizi ikna etmenize gerek var ne de evin manevi yüklerini taşımanıza.benim de kardeşim öyle bana ters yapar ama buluştuğu arkadaşlarıyla samimi konuşur.ilk başta çok alındım kendi kendime ama sonra dedim ki karşımdaki her şeyden öte insan ve bana sevgi borcu yok.istediğini sevebilir.böyle beklentili olmak bence sizi de yoruyor ve öfkelendiriyor.
evdeki kavga durumumuz da benzer kavgasız yaşayamazlar.eskiden çok üzülrğdüm.kardeşime ama o da seviyor kvgayı.benim gibi içine atmıyor laflarını.çat çat söylüyor lafını da yiyor.herkesin kendi aklı ve sorunlarla baş etme tarzı var.saygı duymak gerek.mesleğiniz var elinizde çok büyük avantaj.herkesi kendi haline bırakın.

kardesinizin de sizin de kendinizi bulmak icin kendi evinize gecmeniz gerekiyor,

kardesinize elbette isterseniz destek olursunuz, ama onceliginiz kendiniz,

sanmiyorum ki 30 yasinda ailesi ile yasayan kadin/erkek herhangi biri gercekten cok mutlu ve huzurlu olsun,
sartlariniz musaitse ilk is kendinize ait bir yasam alanina gecmek, studyo daire bile olsa bundan iyidir,

sonra da olaylara disaridan bakmak,

belki ozaman haftada bir goreceginiz kardesiniz size farkli gorunecektir,

nasil ki buradaki bazi yorumlar kardesinizin aslinda annesine olan kinini size yansittigini soyluyor, sadece disaridan konunuzu okuyarak, siz de bu sekilde olaylari farkli degerlendireceksiniz.
Iyi veya kotu, ama en azindan evinize gecip kapinizi kapattiginizda en azindan huzuru bulacaksiniz.
Korkmayin ve de ertelemeyin

Konu aylar önce açılmış. Okuyunca sinirlendim, bir şeyler yazmak istedim. Umarım durum düzelmiştir.
Kusura bakmayın lütfen kardeşiniz ama bence saygısız biri. Kendi anne babasına bile saygısız davranan, üzen bir insan ablasına zaten saygılı davranmaz. Onun karakteri bu ve değişmesi çok zor.
Ücretli öğretmenlik gerçekten zor. Bunu yapan arkadaşlarım var. Çok az maaşla full derse giriyorlar. Onun ücretli olması sizin suçunuz değil. Siz çalışıp atanmışsınız. O da ders çalışsın kazansın sınavı atansın. Elini kolunu tutan mı var? Tabii bazı branşların ataması yok veya çok az. Öyle bir branşı varsa suçlusu yine siz değilsiniz. Farklı bir iş yapsın. Bir sürü insan var kendi alanında atama olmadığı için özel sektörde çeşitli alanlarda çalışan. Herkes birilerine çatsın o zaman. Böyle bir dünya yok. Kendinizi bu konuda ezdirmeyin.
Tavsiye olarak da onunla aynı evde yaşamayın. Ayrı eve çıkın. Para vermeyin. Mesajlarına cevap vermeyin. Hayatınızdan çıkarın. Sizi geri kazanmak istiyorsa ailesine saygılı olmayı öğrensin.

Böyle şeyler çok anlamsız ve saçma geliyor. Bir buçuk yıl önce tek kız kardeşimi lösemi nedeniyle kaybettim. Allah düşmanıma yaşatmasın bu acıyı. Fani dünyada gelip geçici şeyler bunlar değerini ve kıymetini bilin. Her şeye rağmen

Merhabalar.Sizinle bu konuda hemfikirim.Taşınmak o kadar zır bir işmiş ki,iki gün boyunca araştırdım düzgün bir ev bulamadım.Kiralar 2000 den başlıyor.İyi bir ev düşünüyorsanız 3000 i gözden çıkarmalısınız ve benim ekstra borçlarım var.Öğretmenim ama gerçekten istediğim gibi yaşayamıyorum.Evlerin fiyatını geçtim artık.Apartmanlar siteler yabancı dolu.Hatta daha çok yabancı ağırlıklı.Ben bu şehre bile alışamamışken bir de yabancılara alışmak çok zor geliyor.
Bu arada babam olaylar üstüne olaylar çıkardı.Evlatlıktan reddedeceğşni söyledi.Üstüne bir de şeker,tansiyon vs yükseldi.Zor durumda kaldım.
Ortalık şuan sakin.İnşallah sorun çıkmaz..
Şimdilik erteledim.

siz arastirmaya baslayin, sok olursunuz,
bir cok ev sahibi evine iyi bakilsin diye sizin gibi bekar/cocuksuz kisilere evini daha ucuza kiralamaya niyetli,

benim evime ben 800 tl kira istiyorum, ayni evin yanindaki daire 1500 kira aliyor. Ama benim kiracim 5 yildir o evde ve ben kirayi artirmadim. Zaten kalan kisiler yasli bir cift, eve de bakiyorlar, yeter bana. Zaten onlar tasinsa evi satacagim, kiraci ile ugrasmak bana gore degil pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…