- 24 Ağustos 2018
- 4.060
- 10.091
- 208
Nereye kadar gorusmeyecek hanimefendi? Ayni anne babadan bu insanlar. Simdiki cocuklar fellah.laftan anlamiyorlar. Biz insanlar hemen psikoologa psikyatrlere kosuyoruz. Cok aukur imkanlar elverisli dediginiz gibi yil 2021. Ama nice aileler var durumu olmayan. Bir evde 9 cocuk buyuyupte gunduz tarlada cani cikipta aksam tikis tikis yatan insanlar var. Yinede babalarinin bir kaşini kaldirmasiyla yerinden kipirdamaz bu ccouklar.annelerin terligi diye bir olay var.bunlarda hayatlarin gercegi yani. Herkes nutellayla buyumuyor uzmanlarla buyumuyor bu dunyanin birde salcali ekmek yiyerek anne terligi yiyerek buyuyp biraz korku birazs saygi biraz edeple buyuyen cok cocugu var. Ben sigara icmeye basladigimda babam terapi almami hastaneye gitmemi soyledi defalarca agladi guzellikle anlatti tinlamadim bile. annem o sigarayi bilegimde sondurdu yakaladigi ilk gun. Ve ben korkudan bir daha agzima suremedim. Oyle hep anne babayla arkadas olunmuyo. anne annedir baba babadir.Psikolojik bir sıkıntı olduğunda (özellikle aile içinde, eğer ki ablasıyla kıyaslandıysa ya da ablası ona örnek gösterildiyse ve kendisi de aşağılandıysa) bu durumlar şımarıklık olmaktan çıkıyor. Velev ki şımarıklık, psikolojik bir sıkıntısı yok vs. yine de ikna etmeye çalışıp bir uzmana göstermek mi daha iyi olur, yoksa dövmek mi? Dövdüğünüzde elinize geçecek tek şey daha fazla nefret dolu biri olacak. Burada konu sahibine evleri ayır, görüşme ya da kardeşinin uzmana görünmesi lazım önerileri yardımcı olacak. Sizin dinlene dinlene döv, saçını başını yol öneriniz değil.