- 24 Ağustos 2018
- 4.060
- 10.093
- 208
Nereye kadar gorusmeyecek hanimefendi? Ayni anne babadan bu insanlar. Simdiki cocuklar fellah.laftan anlamiyorlar. Biz insanlar hemen psikoologa psikyatrlere kosuyoruz. Cok aukur imkanlar elverisli dediginiz gibi yil 2021. Ama nice aileler var durumu olmayan. Bir evde 9 cocuk buyuyupte gunduz tarlada cani cikipta aksam tikis tikis yatan insanlar var. Yinede babalarinin bir kaşini kaldirmasiyla yerinden kipirdamaz bu ccouklar.annelerin terligi diye bir olay var.bunlarda hayatlarin gercegi yani. Herkes nutellayla buyumuyor uzmanlarla buyumuyor bu dunyanin birde salcali ekmek yiyerek anne terligi yiyerek buyuyp biraz korku birazs saygi biraz edeple buyuyen cok cocugu var. Ben sigara icmeye basladigimda babam terapi almami hastaneye gitmemi soyledi defalarca agladi guzellikle anlatti tinlamadim bile. annem o sigarayi bilegimde sondurdu yakaladigi ilk gun. Ve ben korkudan bir daha agzima suremedim. Oyle hep anne babayla arkadas olunmuyo. anne annedir baba babadir.Psikolojik bir sıkıntı olduğunda (özellikle aile içinde, eğer ki ablasıyla kıyaslandıysa ya da ablası ona örnek gösterildiyse ve kendisi de aşağılandıysa) bu durumlar şımarıklık olmaktan çıkıyor. Velev ki şımarıklık, psikolojik bir sıkıntısı yok vs. yine de ikna etmeye çalışıp bir uzmana göstermek mi daha iyi olur, yoksa dövmek mi? Dövdüğünüzde elinize geçecek tek şey daha fazla nefret dolu biri olacak. Burada konu sahibine evleri ayır, görüşme ya da kardeşinin uzmana görünmesi lazım önerileri yardımcı olacak. Sizin dinlene dinlene döv, saçını başını yol öneriniz değil.
Yahu buradaki sorun görünenden fazla bunu anlamıyor musunuz? Kızın belli ki zamanında yaşadığı şeylerden, annesinden ya da babasından gördüğü şeylerden dolayı psikolojisi bozulmuş. Normal bir insan davranışı mı sizce bunlar? Şımarık büyütülmemiş bu şahıs. Aksine ezilerek büyütülmüş. Her istediği yapılan bir tip olsa zaten ben aynı yorumu yapacağım. Şimdiki çocuklar dediğiniz kadın 27 yaşında ayrıca. Ve sizin anneniz üstünüzde sigara söndürdü diye DOĞRU olan bu olmuyor. O benim çocuğum diye üzerinde sigara söndürme hakkına sahip değilim. Bu kadar basit.Nereye kadar gorusmeyecek hanimefendi? Ayni anne babadan bu insanlar. Simdiki cocuklar fellah.laftan anlamiyorlar. Biz insanlar hemen psikoologa psikyatrlere kosuyoruz. Cok aukur imkanlar elverisli dediginiz gibi yil 2021. Ama nice aileler var durumu olmayan. Bir evde 9 cocuk buyuyupte gunduz tarlada cani cikipta aksam tikis tikis yatan insanlar var. Yinede babalarinin bir kaşini kaldirmasiyla yerinden kipirdamaz bu ccouklar.annelerin terligi diye bir olay var.bunlarda hayatlarin gercegi yani. Herkes nutellayla buyumuyor uzmanlarla buyumuyor bu dunyanin birde salcali ekmek yiyerek anne terligi yiyerek buyuyp biraz korku birazs saygi biraz edeple buyuyen cok cocugu var. Ben sigara icmeye basladigimda babam terapi almami hastaneye gitmemi soyledi defalarca agladi guzellikle anlatti tinlamadim bile. annem o sigarayi bilegimde sondurdu yakaladigi ilk gun. Ve ben korkudan bir daha agzima suremedim. Oyle hep anne babayla arkadas olunmuyo. anne annedir baba babadir.
Bir noktada dur deyip hayatını çizmeli sin artık. Maddi manevi sana dayanmalatı yanlış anne baban maddi manevi kendilerine dayanmalı. Onları düşünmeyi bırak önce. Kız kardeşin yetişkin bir birey ve bir engelde yok onuda bırak bence ve kendi yoluna git. Ben öyle yaptım. Herkese resti çektim ve şimdi çok huzurlu ve mutluyum ailenşnde tutumu zamanla değişiyor daha iyi oluyorlar. Zaman geçince ah vah etmeAllah aşkına bir cevap verin.Yıllardan beri kız kardeşimle anlaşamıyoruz.Önceleri bu sorun değildi ama pandemiden beri ailece yaşıyoruz.Bazen uykuda beni boğabileceğini bile düşünüyorum.Aşırı agrasif,eleştiri kabul etmez ama hep yargılar.Kendini savunma hakkın yok.Basit bir tartışmada bile yargılar ve insanlığa dair hiç bir namın kalmaz.27 yaşında kendileri ve ben 30 yaşındayım.İhtiyacı olunca arar ve yazdığı tek şey “paran var mı?”İyilik de yapar ama unutmaz.Anneme hakaret eder babama hakaret eder.Yatmadan yatmaya eve gelir .
Kendisi ücretli öğretmendir ve ben kadroluyum.Bu konuda mağdur rolüne biner ve bana yüklenir.beni şeytana benzetir.Boğazımı sıkmışlığı var.İstediklerni yapmazsan papaz olursun.
Annemle her gün düzenli olarak şiddetli kavga eder ve babam her gün şikayet eder bana.Sonra bunları sen böyle yapıyorsun diye bana sarar.
En son yaşadığım olayı anlatayım.Bir yere gitmeye karar verdik benim ısrarımla.Biz onun arkadaşı olmadan bir yere gitmeyiz benimle asla yalnız kalmaz.Beş dakika benden dolayı geç çıktık diye sinirlendi.Yoğun trafik vardı ve arkadaşı bayağı bi beklemek zorunda kaldı.Sonra kız trip attı gelmekten vazgeçti.Benim kardeşim tanıyamadığım bir role büründü.arkadaşından özür dileyip ikna etmeler filan..Anlatamam..Sonra arkadaşı gelmedi ve biz birlikte gidiyoruz.Her zamanki gibi sigara vs gibi sipariş verdi .Bu sefer almadım..Kriz geçirerek eve döndü.Bu arada ben yolda indim..
Geçen de arabamı istedi,vermedim...Bu huylarından ötürü artık onun bir şey yapmak istemedim.Arkadaşlarının yanında nasıl olduğunu gördüm.İsteyince cana yakın olunabiliyormuş.Ben arabayı vermeyince çıldırdı ve ağlamaya başladı.Sen nasıl bir insansın vs...diyerek.
Yargılanmaktan çok yoruldum..Sağlıklı kalmak İÇİN elimden geleni yapıyorum.Bu kızı bu hale annem getirdi ama sorumlusu ben değilim.
İnanın onu kırmamak için elimden geleni yaptım.Ama aynı evde illa ki küçük sorunlar oluyor.Bu sorunlar kızkardeşinde olunca Volkan gibi bir şey oluyor..
Ailem daha büyük ev açacaklar bizim için.Kendileri de kullanacaklar ama ara ara..Ama ben geçmeyeceğim..İnanın Kendi başıma ayrı eve çıkmak İÇİN gün sayıyorum varsın o koskoca evde yalnız otursun.Bir sürü borcum var ve o eve o kadar çok ihtiyacım vardı ki..
Ama annemle kızkardeşimin bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarından ve bu kavgalarla dolu memnun hayatından bıktım.Ve ailem benim onlardan ayrılmamı istemiyor çünkü maddi manevi yüklerini alıyorum ama kız kardeşim benim kızım değil ki..Yapamıyorım..Her şeyi geçtim hakaretleri ve yargılanmayı kaldıramıyorum...
Biz 5 kardeşiz 4 kız 1 oğlan evin içinde kavga olsa sadece.kapılar kırılır.camlar kırılır.babam çok disiplinliydi.evi yükünü taşırdı.babam gelince kavga gürültü unutulurdu.evde birisi ses çıkarmadı mı bunlar kaçınılmaz oluyor.karmaşa hüküm sürüyor. Babam hep derdi.siz şuan birbirinizii yiyorsunuz ama evlenip barklanınca hepsini iple arıcaksınız.hep eskileri konuşacaksınız.kavgalarınızı sinirle değil gülerek anlatıcaksınız.çocuklarınız olunca biz ne salakmışız diyeceksiniz.emin olun öylede oldu annem babam aradıkları huzura kavuştu.herkes bambaşka hayatlarda.arada toplaşıyoruz.babam kırdığımız kapıyı onarmış.herkes gülerek geçer kapıdan.hadi der etseniz ya kavga der.kırın dökün der.galiba büyüdük artık torunlar evi talan ediyor. Kırıyor döküyor.bence sizde ev halkını toplayın bundan yorulduğunuzu ilerde bu günleri gülerek hatırlamak istediğinizi büyüdüğünüzü bunların sizi üzdüğünü anlatın.ortak nokta bulunur elbet.Allah aşkına bir cevap verin.Yıllardan beri kız kardeşimle anlaşamıyoruz.Önceleri bu sorun değildi ama pandemiden beri ailece yaşıyoruz.Bazen uykuda beni boğabileceğini bile düşünüyorum.Aşırı agrasif,eleştiri kabul etmez ama hep yargılar.Kendini savunma hakkın yok.Basit bir tartışmada bile yargılar ve insanlığa dair hiç bir namın kalmaz.27 yaşında kendileri ve ben 30 yaşındayım.İhtiyacı olunca arar ve yazdığı tek şey “paran var mı?”İyilik de yapar ama unutmaz.Anneme hakaret eder babama hakaret eder.Yatmadan yatmaya eve gelir .
Kendisi ücretli öğretmendir ve ben kadroluyum.Bu konuda mağdur rolüne biner ve bana yüklenir.beni şeytana benzetir.Boğazımı sıkmışlığı var.İstediklerni yapmazsan papaz olursun.
Annemle her gün düzenli olarak şiddetli kavga eder ve babam her gün şikayet eder bana.Sonra bunları sen böyle yapıyorsun diye bana sarar.
En son yaşadığım olayı anlatayım.Bir yere gitmeye karar verdik benim ısrarımla.Biz onun arkadaşı olmadan bir yere gitmeyiz benimle asla yalnız kalmaz.Beş dakika benden dolayı geç çıktık diye sinirlendi.Yoğun trafik vardı ve arkadaşı bayağı bi beklemek zorunda kaldı.Sonra kız trip attı gelmekten vazgeçti.Benim kardeşim tanıyamadığım bir role büründü.arkadaşından özür dileyip ikna etmeler filan..Anlatamam..Sonra arkadaşı gelmedi ve biz birlikte gidiyoruz.Her zamanki gibi sigara vs gibi sipariş verdi .Bu sefer almadım..Kriz geçirerek eve döndü.Bu arada ben yolda indim..
Geçen de arabamı istedi,vermedim...Bu huylarından ötürü artık onun bir şey yapmak istemedim.Arkadaşlarının yanında nasıl olduğunu gördüm.İsteyince cana yakın olunabiliyormuş.Ben arabayı vermeyince çıldırdı ve ağlamaya başladı.Sen nasıl bir insansın vs...diyerek.
Yargılanmaktan çok yoruldum..Sağlıklı kalmak İÇİN elimden geleni yapıyorum.Bu kızı bu hale annem getirdi ama sorumlusu ben değilim.
İnanın onu kırmamak için elimden geleni yaptım.Ama aynı evde illa ki küçük sorunlar oluyor.Bu sorunlar kızkardeşinde olunca Volkan gibi bir şey oluyor..
Ailem daha büyük ev açacaklar bizim için.Kendileri de kullanacaklar ama ara ara..Ama ben geçmeyeceğim..İnanın Kendi başıma ayrı eve çıkmak İÇİN gün sayıyorum varsın o koskoca evde yalnız otursun.Bir sürü borcum var ve o eve o kadar çok ihtiyacım vardı ki..
Ama annemle kızkardeşimin bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarından ve bu kavgalarla dolu memnun hayatından bıktım.Ve ailem benim onlardan ayrılmamı istemiyor çünkü maddi manevi yüklerini alıyorum ama kız kardeşim benim kızım değil ki..Yapamıyorım..Her şeyi geçtim hakaretleri ve yargılanmayı kaldıramıyorum...
sizi çok iyi anlıyorum benim de eşimin kardeşi aynı . resmen abisi düşman bunda anne babanın rolü çok fazla. herşeyi ağlayarak yaptırmış. inanın eşime olan kıskançlığından bana sıra gelmiyor. isteme olayında abisi nin içegi kahveye bir fare zehiri koymadı özellikle mutfaga kahveye müdahale etti. utanmadan bana gelip abimde ne buldun diye sordu. bir bayram otururken ortada hiç bir şey yokken beni abim neden bayramda aramıyor diye kavga çıkardı . en sonunda da biz zaten hiç bir zaman kardeş olmadık dedi. sonra geçti aşagı agladı hemen annesi gitti aslında abisine demiyorda, çok doluda . sevilmeyince sevilmiyor demek ki yada sevgi değil de kıskançlık mı. yapacak bir şey yok o kadar senenin sonunda KV eşime kardeşin baldızını kıskanıyor . ona davrandıgın gibi kardeşine davran dediginde baldızım kardeşimden çok kardeşlik yapıyor dedi. arada ana babanında hatrı bitince kardeşinin aklı başına geldi. sizde restinizi çekin , hep alttan alan olmak zordur , alıştırmışsınız . aç kalırım yine ayrı eve çıkarım kendi hayatımı kurarım. önemli olan kan bağı değil gönül bağı.Allah aşkına bir cevap verin.Yıllardan beri kız kardeşimle anlaşamıyoruz.Önceleri bu sorun değildi ama pandemiden beri ailece yaşıyoruz.Bazen uykuda beni boğabileceğini bile düşünüyorum.Aşırı agrasif,eleştiri kabul etmez ama hep yargılar.Kendini savunma hakkın yok.Basit bir tartışmada bile yargılar ve insanlığa dair hiç bir namın kalmaz.27 yaşında kendileri ve ben 30 yaşındayım.İhtiyacı olunca arar ve yazdığı tek şey “paran var mı?”İyilik de yapar ama unutmaz.Anneme hakaret eder babama hakaret eder.Yatmadan yatmaya eve gelir .
köken duygu anne ve babanın çocuklarına prenses gibi davlanması ve bu çocukların birbirini kıskanmaktan sevmeye fırsat bulamamaları.Satırlarca yazdığınız herşey sonuç.
Ben sebep ve süreci merak ediyorum.
Onu bilmeden çözemeyiz.
Öfke her zaman ikincil duygudur.
Köken duyguya inilmezse kalıcıdır,
Ve çözüm yöntemi haline dönüşür.
Yetişkin bir öğretmene bunları yaptıran şey ne?
Öyle değil malesef.köken duygu anne ve babanın çocuklarına prenses gibi davlanması ve bu çocukların birbirini kıskanmaktan sevmeye fırsat bulamamaları.
Of sizinki daha kötü Allah yardımcın olsun..sizi çok iyi anlıyorum benim de eşimin kardeşi aynı . resmen abisi düşman bunda anne babanın rolü çok fazla. herşeyi ağlayarak yaptırmış. inanın eşime olan kıskançlığından bana sıra gelmiyor. isteme olayında abisi nin içegi kahveye bir fare zehiri koymadı özellikle mutfaga kahveye müdahale etti. utanmadan bana gelip abimde ne buldun diye sordu. bir bayram otururken ortada hiç bir şey yokken beni abim neden bayramda aramıyor diye kavga çıkardı . en sonunda da biz zaten hiç bir zaman kardeş olmadık dedi. sonra geçti aşagı agladı hemen annesi gitti aslında abisine demiyorda, çok doluda . sevilmeyince sevilmiyor demek ki yada sevgi değil de kıskançlık mı. yapacak bir şey yok o kadar senenin sonunda KV eşime kardeşin baldızını kıskanıyor . ona davrandıgın gibi kardeşine davran dediginde baldızım kardeşimden çok kardeşlik yapıyor dedi. arada ana babanında hatrı bitince kardeşinin aklı başına geldi. sizde restinizi çekin , hep alttan alan olmak zordur , alıştırmışsınız . aç kalırım yine ayrı eve çıkarım kendi hayatımı kurarım. önemli olan kan bağı değil gönül bağı.
Benim eşim ve ablasida böyle eşim sinirli olan kişi nezaman bı topluluk olsa gorussek burnundan getirir insanların anası babasi alışkın alttan alıyor diye herkesi aynı saniyor eşim gittigi yerinde huzursuz ediyor hep bı memnuniyetsizlik herkes onun gibi düşünmeli dusunmuyorsa o kişiden bı cacık olmaz falan kendinden biktirir ablasida biyere gitse cagirmaz bizi bigun kv neden cagirmiyorsun dedi insan içinde bağırıp rezil ediyor ağlatıyor fln dedi e dedim hakliii yani bide beni düşünsünler aynı evin içinde lanet olsun halinide kabul etmezdir eminim bı tedavi olayım fln demezlerAllah aşkına bir cevap verin.Yıllardan beri kız kardeşimle anlaşamıyoruz.Önceleri bu sorun değildi ama pandemiden beri ailece yaşıyoruz.Bazen uykuda beni boğabileceğini bile düşünüyorum.Aşırı agrasif,eleştiri kabul etmez ama hep yargılar.Kendini savunma hakkın yok.Basit bir tartışmada bile yargılar ve insanlığa dair hiç bir namın kalmaz.27 yaşında kendileri ve ben 30 yaşındayım.İhtiyacı olunca arar ve yazdığı tek şey “paran var mı?”İyilik de yapar ama unutmaz.Anneme hakaret eder babama hakaret eder.Yatmadan yatmaya eve gelir .
Aileye zamanında katkıda bulunmuş bir insan olarak şimdi kendime yatırım yapıyorum.Kaldı ki aileme de düzenli olarak katkım oluyor.Ailemin maddi gücü yerinde ayrıca.Yine yeni ev için destek olmak onun tercihi.Hoş ,olduğu desteğin iki katını çıkarır babamdan.Kredi kartlarına vs gizlice girer.Üçüydü beşiydi derken babam borçtan kurtulamaz .Evde Yaşayacak olan da o zaten.Allah korusun onlara bir şey olsun ev de onun olsun..Zamanında eğitimi için çok çabaladık.Okumak istemedi.Ön lisansı okudu ama zorlamayla oldu.Şimdi de sonuçlarına katlanmak bana değil ona düşer.Kaldı ki ona da çok destek oldum.Ailemle hiç yaşamadım ama her fırsatta onlarla vakit geçirdim.Tadını çıkardım.Kardeşim de böyle bir şey yok.Yatmadan yatmaya eve gelir.Evde olduğu zamanlarda da kavga eder.Genelde bizimle yemeğe oturmaz.Neyse beni haksız görebilirsiniz ama bunu aileyle destek olma üzerinden kabul edemem.Şimdi biraz şeytanın avukatlığını yapalım
Abla aile ile yaşıyor, araba alıyor, bir sürü borcum var bu evde kalmalıyım diyor hatta bir başka eve harcama yapılıyor ama o katkı sunmuyor, kadrolu öğretmen 5000 civarı geliri işgüvencesi var
Kardeş ücretli öğretmen gelir düşük işgüvencesi vs yok ama kazandığını aileye veriyor, ailenin sağlığı ile vs sürekli ilgili
Bir yere gidilecek, onun arkadaşı ile buluşulacak ve arkadaşının huyunu biliyor eğer geç kalırsa trip yapar
Siz de benden kaynaklı geç kaldık diyorsunuz arkadaşa da yetişilememiş vs ve morali bozulmuş
Tavırları hatalı olabilir ama hemen o sorunlu demek yerine bende de hata var mıdır acaba diye düşünmek de lazım
Keşke kardeşiniz de onun penceresinden görünenleri paylaşsa
Peki eşinizin bu durumu size neler hissettiriyor?Benim eşim ve ablasida böyle eşim sinirli olan kişi nezaman bı topluluk olsa gorussek burnundan getirir insanların anası babasi alışkın alttan alıyor diye herkesi aynı saniyor eşim gittigi yerinde huzursuz ediyor hep bı memnuniyetsizlik herkes onun gibi düşünmeli dusunmuyorsa o kişiden bı cacık olmaz falan kendinden biktirir ablasida biyere gitse cagirmaz bizi bigun kv neden cagirmiyorsun dedi insan içinde bağırıp rezil ediyor ağlatıyor fln dedi e dedim hakliii yani bide beni düşünsünler aynı evin içinde lanet olsun halinide kabul etmezdir eminim bı tedavi olayım fln demezler
Dip not ;geçinemediğim kardeşimi şeytani olarak göstermek niyetinde değilim.Şeytanın Şeytanın avukatı gibi bir cümle kurmanız hoş değiliz Geçinemiyoruz hepsi o.Burda da derdimi paylaşıyorum.Şimdi biraz şeytanın avukatlığını yapalım
Abla aile ile yaşıyor, araba alıyor, bir sürü borcum var bu evde kalmalıyım diyor hatta bir başka eve harcama yapılıyor ama o katkı sunmuyor, kadrolu öğretmen 5000 civarı geliri işgüvencesi var
Kardeş ücretli öğretmen gelir düşük işgüvencesi vs yok ama kazandığını aileye veriyor, ailenin sağlığı ile vs sürekli ilgili
Bir yere gidilecek, onun arkadaşı ile buluşulacak ve arkadaşının huyunu biliyor eğer geç kalırsa trip yapar
Siz de benden kaynaklı geç kaldık diyorsunuz arkadaşa da yetişilememiş vs ve morali bozulmuş
Tavırları hatalı olabilir ama hemen o sorunlu demek yerine bende de hata var mıdır acaba diye düşünmek de lazım
Keşke kardeşiniz de onun penceresinden görünenleri paylaşsa
Evet çok garip malesefYaslariniz 27 ve 30 sa bunlar garip degil mi ergenlikte olsaniz anlarim da
Ben gidiyordum zaten.Ara verdim Malesef.Gitmeye devam edeceğim ama..Kız kardeş kavgaları bana çok tuhaf geliyor neyi paylasamiyosunuz temelde hiç mi merak etmiyorsunuz bence birlikte terapiye gidin
Kardeşinizle gidin belki bu birlikte daha güzel paylaşımların bir başlangıcı olur.Ben gidiyordum zaten.Ara verdim Malesef.Gitmeye devam edeceğim ama..
Dip not ;geçinemediğim kardeşimi şeytani olarak göstermek niyetinde değilim.Şeytanın Şeytanın avukatı gibi bir cümle kurmanız hoş değiliz Geçinemiyoruz hepsi o.Burda da derdimi paylaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?