Kız kardeşim mi düşmanım mı anlayamıyorum.

Nereye kadar gorusmeyecek hanimefendi? Ayni anne babadan bu insanlar. Simdiki cocuklar fellah.laftan anlamiyorlar. Biz insanlar hemen psikoologa psikyatrlere kosuyoruz. Cok aukur imkanlar elverisli dediginiz gibi yil 2021. Ama nice aileler var durumu olmayan. Bir evde 9 cocuk buyuyupte gunduz tarlada cani cikipta aksam tikis tikis yatan insanlar var. Yinede babalarinin bir kaşini kaldirmasiyla yerinden kipirdamaz bu ccouklar.annelerin terligi diye bir olay var.bunlarda hayatlarin gercegi yani. Herkes nutellayla buyumuyor uzmanlarla buyumuyor bu dunyanin birde salcali ekmek yiyerek anne terligi yiyerek buyuyp biraz korku birazs saygi biraz edeple buyuyen cok cocugu var. Ben sigara icmeye basladigimda babam terapi almami hastaneye gitmemi soyledi defalarca agladi guzellikle anlatti tinlamadim bile. annem o sigarayi bilegimde sondurdu yakaladigi ilk gun. Ve ben korkudan bir daha agzima suremedim. Oyle hep anne babayla arkadas olunmuyo. anne annedir baba babadir.

Yahu buradaki sorun görünenden fazla bunu anlamıyor musunuz? Kızın belli ki zamanında yaşadığı şeylerden, annesinden ya da babasından gördüğü şeylerden dolayı psikolojisi bozulmuş. Normal bir insan davranışı mı sizce bunlar? Şımarık büyütülmemiş bu şahıs. Aksine ezilerek büyütülmüş. Her istediği yapılan bir tip olsa zaten ben aynı yorumu yapacağım. Şimdiki çocuklar dediğiniz kadın 27 yaşında ayrıca. Ve sizin anneniz üstünüzde sigara söndürdü diye DOĞRU olan bu olmuyor. O benim çocuğum diye üzerinde sigara söndürme hakkına sahip değilim. Bu kadar basit.

düzenleme: sizinle daha fazla diyaloğa da girmek istemiyorum. Geceye kadar konuşsak da hayata bakış açılarımız, tarzlarımız, psikolojiye bakış açılarımız çooook farklı. Ben konu sahibine naçizane öneride bulundum. şımarıklıksa da şımarıklık, uzmana görünmek iyidir. En azından dayaktan. İyi günler diliyorum kızgın çiçek hanım.

Bir noktada dur deyip hayatını çizmeli sin artık. Maddi manevi sana dayanmalatı yanlış anne baban maddi manevi kendilerine dayanmalı. Onları düşünmeyi bırak önce. Kız kardeşin yetişkin bir birey ve bir engelde yok onuda bırak bence ve kendi yoluna git. Ben öyle yaptım. Herkese resti çektim ve şimdi çok huzurlu ve mutluyum ailenşnde tutumu zamanla değişiyor daha iyi oluyorlar. Zaman geçince ah vah etme

Biz 5 kardeşiz 4 kız 1 oğlan evin içinde kavga olsa sadece.kapılar kırılır.camlar kırılır.babam çok disiplinliydi.evi yükünü taşırdı.babam gelince kavga gürültü unutulurdu.evde birisi ses çıkarmadı mı bunlar kaçınılmaz oluyor.karmaşa hüküm sürüyor. Babam hep derdi.siz şuan birbirinizii yiyorsunuz ama evlenip barklanınca hepsini iple arıcaksınız.hep eskileri konuşacaksınız.kavgalarınızı sinirle değil gülerek anlatıcaksınız.çocuklarınız olunca biz ne salakmışız diyeceksiniz.emin olun öylede oldu annem babam aradıkları huzura kavuştu.herkes bambaşka hayatlarda.arada toplaşıyoruz.babam kırdığımız kapıyı onarmış.herkes gülerek geçer kapıdan.hadi der etseniz ya kavga der.kırın dökün der.galiba büyüdük artık torunlar evi talan ediyor. Kırıyor döküyor.bence sizde ev halkını toplayın bundan yorulduğunuzu ilerde bu günleri gülerek hatırlamak istediğinizi büyüdüğünüzü bunların sizi üzdüğünü anlatın.ortak nokta bulunur elbet.

Farkli milletlerde cocuklar 18 oldugunda kendi evine cikmak ister. Bu ne ayol boyle bi salin annenizi babanizi yazik insalara. 30 yaslarina merdiven dayamis kendi gecimini saglayan iki cocuk da hala tepelerinde... bir de uyumsuz ve gecimsizler. Cikin ayrilin... neden hala o evdesiniz ikiniz de? Yok boyle bisey ya.

sizi çok iyi anlıyorum benim de eşimin kardeşi aynı . resmen abisi düşman bunda anne babanın rolü çok fazla. herşeyi ağlayarak yaptırmış. inanın eşime olan kıskançlığından bana sıra gelmiyor. isteme olayında abisi nin içegi kahveye bir fare zehiri koymadı özellikle mutfaga kahveye müdahale etti. utanmadan bana gelip abimde ne buldun diye sordu. bir bayram otururken ortada hiç bir şey yokken beni abim neden bayramda aramıyor diye kavga çıkardı . en sonunda da biz zaten hiç bir zaman kardeş olmadık dedi. sonra geçti aşagı agladı hemen annesi gitti aslında abisine demiyorda, çok doluda . sevilmeyince sevilmiyor demek ki yada sevgi değil de kıskançlık mı. yapacak bir şey yok o kadar senenin sonunda KV eşime kardeşin baldızını kıskanıyor . ona davrandıgın gibi kardeşine davran dediginde baldızım kardeşimden çok kardeşlik yapıyor dedi. arada ana babanında hatrı bitince kardeşinin aklı başına geldi. sizde restinizi çekin , hep alttan alan olmak zordur , alıştırmışsınız . aç kalırım yine ayrı eve çıkarım kendi hayatımı kurarım. önemli olan kan bağı değil gönül bağı.

köken duygu anne ve babanın çocuklarına prenses gibi davlanması ve bu çocukların birbirini kıskanmaktan sevmeye fırsat bulamamaları.

Of sizinki daha kötü Allah yardımcın olsun..

Benim eşim ve ablasida böyle eşim sinirli olan kişi nezaman bı topluluk olsa gorussek burnundan getirir insanların anası babasi alışkın alttan alıyor diye herkesi aynı saniyor eşim gittigi yerinde huzursuz ediyor hep bı memnuniyetsizlik herkes onun gibi düşünmeli dusunmuyorsa o kişiden bı cacık olmaz falan kendinden biktirir ablasida biyere gitse cagirmaz bizi bigun kv neden cagirmiyorsun dedi insan içinde bağırıp rezil ediyor ağlatıyor fln dedi e dedim hakliii yani bide beni düşünsünler aynı evin içinde lanet olsun halinide kabul etmezdir eminim bı tedavi olayım fln demezler

Şimdi biraz şeytanın avukatlığını yapalım

Abla aile ile yaşıyor, araba alıyor, bir sürü borcum var bu evde kalmalıyım diyor hatta bir başka eve harcama yapılıyor ama o katkı sunmuyor, kadrolu öğretmen 5000 civarı geliri işgüvencesi var

Kardeş ücretli öğretmen gelir düşük işgüvencesi vs yok ama kazandığını aileye veriyor, ailenin sağlığı ile vs sürekli ilgili

Bir yere gidilecek, onun arkadaşı ile buluşulacak ve arkadaşının huyunu biliyor eğer geç kalırsa trip yapar

Siz de benden kaynaklı geç kaldık diyorsunuz arkadaşa da yetişilememiş vs ve morali bozulmuş

Tavırları hatalı olabilir ama hemen o sorunlu demek yerine bende de hata var mıdır acaba diye düşünmek de lazım

Keşke kardeşiniz de onun penceresinden görünenleri paylaşsa

Aileye zamanında katkıda bulunmuş bir insan olarak şimdi kendime yatırım yapıyorum.Kaldı ki aileme de düzenli olarak katkım oluyor.Ailemin maddi gücü yerinde ayrıca.Yine yeni ev için destek olmak onun tercihi.Hoş ,olduğu desteğin iki katını çıkarır babamdan.Kredi kartlarına vs gizlice girer.Üçüydü beşiydi derken babam borçtan kurtulamaz .Evde Yaşayacak olan da o zaten.Allah korusun onlara bir şey olsun ev de onun olsun..Zamanında eğitimi için çok çabaladık.Okumak istemedi.Ön lisansı okudu ama zorlamayla oldu.Şimdi de sonuçlarına katlanmak bana değil ona düşer.Kaldı ki ona da çok destek oldum.Ailemle hiç yaşamadım ama her fırsatta onlarla vakit geçirdim.Tadını çıkardım.Kardeşim de böyle bir şey yok.Yatmadan yatmaya eve gelir.Evde olduğu zamanlarda da kavga eder.Genelde bizimle yemeğe oturmaz.Neyse beni haksız görebilirsiniz ama bunu aileyle destek olma üzerinden kabul edemem.

Peki eşinizin bu durumu size neler hissettiriyor?

Dip not ;geçinemediğim kardeşimi şeytani olarak göstermek niyetinde değilim.Şeytanın Şeytanın avukatı gibi bir cümle kurmanız hoş değiliz Geçinemiyoruz hepsi o.Burda da derdimi paylaşıyorum.

Kız kardeş kavgaları bana çok tuhaf geliyor neyi paylasamiyosunuz temelde hiç mi merak etmiyorsunuz bence birlikte terapiye gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…